Hlavní navigace na stránkách CDMA.cz:

Průměrná rychlost:

CDMA O2: 1193,9 kbit/s
hodinový trend: +59,9%

CDMA U:fon: 1002,3 kbit/s
hodinový trend: +5,3%

Prezentovaná rychlost je průměrná hodnota všech testů rychlosti CDMA za poslední hodinu na serveru DSL.cz.
Antény pro CDMA a další nabídku hardware naleznete v obchodě WiFi.ASPA.cz
wiFi.ASPA.cz - nabídka wifi hardware a software pro bezdrátové připojení v pásmu 2,4 GHz, 5 GHz a 10 GHz
Ufon internet
O2 Internet ADSL
ADSL připojení k internetu

Aktuality z internetu

17.05.2012
Firefox na Windows 8 nebude
V dnešní uspěchané době je něco, co se odehrávalo koncem devadesátých let, digitálním středověkem.

zobrazit ostatní dotazy autor: JB   <honza@musicserver.cz>   [IP: 81.95.98.XX]
napsáno: 11. října 2004 v 08:15

Tato debata je již uzavřena a nelze v ní pokračovat!

Mezi Opavou a Bruntálem
Máte někdo zkušenosti s pokrytím prostoru mezi Opavou a Bruntálem? Opava obecně nemá vůbec svůj vysílač, Bruntál ano. Jsme přesně na rozhraní těchto dvou okresů, hned na počátku jsme CDMA zkoušeli s negativním výsledkem, ale jen doma s normální anténou. Vzhledem k tomu, jak někdo občas tvrdí, že chytá signál z padesáti km, tak třeba by to šlo i u nás.
Počet reakcí: 13, nejnovější: 13. listopad 2004 v 16:13.
-

autor: Mlcoch   [IP: 195.113.211.XX]
napsáno: 13. listopadu 2004 v 16:13
RE: Mezi Opavou a Bruntálem
České radiokomunikace také slibovaly, že zde spustí v pásmu 3,5GHz svůj "Bluetone" bezdrát i s telefonem, ale zdá se, že "opavská telekomunikační mafie" má opravdu dlouhé drápy...
-

autor: Hajek   [IP: 195.113.211.XX]
napsáno: 13. listopadu 2004 v 16:10
RE: Mafie
Poláci jsou jen výmluva. V Opavě je totiž prazvláštní situace, kdy ČTc blokuje ADSL, CDMA a to ve prospěch jisté firmy, která provádí telekomunikační montáže a vlastní též firmu nabízející internet (v Opavě po optice). Firma je silně zadlužená a každý (monopolně) získaná klient je jí dobrý. Aby se neřeklo, tak nabízí bezdrát po opavském okolí, ale v poslední době nasadili centrální bandwidth router a tím pádem Wi-Fi klienti jdou do kytek. Holt to je tak, když se VŠ chemik dá do rádia....
-

autor: generixx   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 10. listopadu 2004 v 20:26
horni holcovice 2-3 carky, prut polozeny "nalezato" smer ostrava, aby vubec nejaky signal chytil, cca 8-30kbytes/sec
-

autor: Vladimir   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 10. listopadu 2004 v 19:42
Nazdar. Mam taky Cdma. Pořídil jsem si yagi antenu a zpočátku to docela frčelo ,ale po třech týdnech mi klesla rychlost na pouhých 10 až 25 kB/s. Rád bych se dozvěděl kdy bude zprovozněna bts v Opavě ?
- -

autor: Anonym   [IP: 62.141.25.XX]
napsáno: 12. listopadu 2004 v 05:53
až se vyřeší frekvenční problémy s Polákama
-

autor: VeFRak   <honda.vfr@seznam.cz>   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 9. listopadu 2004 v 16:55
Jsem teď v Hlubočci,signál mám 2 čárky a rychlost kolem 100kbps. Když slezu v baráku o patro níž,mám signál 4 čárky a rychlost někde kolem 400 kbps,přímá viditelnost do OV není.
-

autor: Henry   <henryds@seznam.cz>   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 12. října 2004 v 07:42
Přesně jak psal Spykee...
V které dědině bydlíš? Já jsem z Horního Benešova, ale na kopcu, prutovku mám položenou na střeše (dnes bych tu měl dávat yaginu), tak tři metry nad střechou mám přímou viditelnost na Ostravu. Přes den to stahuje kolem 10 kB/s (od 5-20 kB/s)-někdy rychleji a někdy 0, ráno tak do osmi to jede klidně i 50 kB/s, v noci jsem to ještě nezkoušel, modem se mi za měsíc vypnul 2x.

Henry
P.S.: čím víc lidí na tom z této strany bude tím to bude pomalejší, spoléhám na to, že to pustí v Opavě, bohužel jsem zatím nezjistil kdy...
- -

autor: Anonym   [IP: 81.95.98.XX]
napsáno: 12. října 2004 v 11:12
Jsem ze Svobodných Heřmanic, sice je to od HB trošku dolů, ale zase jsme spíše na kopci... Ale přímá viditelnost na Ovu tam rozhodně není.
- - -

napsáno: 12. října 2004 v 15:13
Takže už píšu přes "Yaginu" a mám z toho smíšené pocity - na vrcholu stávajícího stožáru to na Ostravu stále ukazuje 3 dílky, ale anténu jsem musel oproti tomu, jak to podle výrobce i Eurotelu má být, o 90 stupňů naležato (zítra vemu digifoťák a vyfotím to), jinak jsem byl téměř bez signálu.

Potom jsem to ale natáčel i jinými směry a nejlepší výsledek je tak směrem na Holasovice (podle mapy), což nedává moc smysl. Ale zisk oproti prutovce mám 6 dB, momentálně tedy -96 dB - čtyři čárky a rychlost prakticky stejná, teď třeba na dsl.cz - cca 60 kb/s - 7,5 kB/s, ale skutečná rychlost stahování flashgetu (stahuju Mandrake) je teď 18,6 kB/s, takže jsem to na dsl chytil zrovna blbě nebo to mají už přetížené...

Ale ten směr je záhadou...
- - - -

napsáno: 12. října 2004 v 15:42
No lepší než uvádět momentální rychlost, jak tady všichni píšou je uvádět rychlost v delším horizontu, takže tady je mé připojení v posledních dvou hodinách:
http://www.sweb.cz/henryds/graf1.jpg
Od dvou do 14.50 a od 15.20 do ted stahuju ten Mandrake, pak jsem ho ještě zapnul při tom měření v 15.10 +-
Na tom dsl bude problém spíš u nich, většinou mi to ukazuje míň než reál...
-

autor: spykee   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 11. října 2004 v 16:00
nazdar já ho chytám z OV z 45 km. bydlím směrem na bruntál.. momentální měření je

Rychlost stahování dat:
36.1 KB/sec
Rychlost připojení k Internetu:
288.9 Kbps

večer to je tak 12kB/s.. nevím jak dlouho to tak ještě vydrží.. čím více uživatelů tím je to horší... jestli máš jinou možnost jdi do jiné... Opava má vysílač ale kvůli Polských kolegů ho nemůžou pustit do provozu.. čekají na dohodu
- -

autor: Multimotyl   <multimotyl@seznam.cz>   [IP: 194.108.133.XX]
napsáno: 8. listopadu 2004 v 09:17
Odkud konkrétně jsi? Já jsem z Brumovic (pustého mlýna).
- - -

autor: spykee   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 8. listopadu 2004 v 17:48
Jamnice

Provozovatel serveru CDMA.cz může vyřadit nebo opravit příspěvky, které nemají pro ostatní uživatele žádnou informační hodnotu, používají nevhodné výrazy nebo mají převážně reklamní či inzertní charakter.

© 2004 - 2012   >   CDMA.cz - informace o CDMA a O2 Internet Mobil   >   ASPA, a.s.   >   info@cdma.cz