Hlavní navigace na stránkách CDMA.cz:

Průměrná rychlost:

CDMA O2: 1193,9 kbit/s
hodinový trend: +59,9%

CDMA U:fon: 1002,3 kbit/s
hodinový trend: +5,3%

Prezentovaná rychlost je průměrná hodnota všech testů rychlosti CDMA za poslední hodinu na serveru DSL.cz.
Antény pro CDMA a další nabídku hardware naleznete v obchodě WiFi.ASPA.cz
wiFi.ASPA.cz - nabídka wifi hardware a software pro bezdrátové připojení v pásmu 2,4 GHz, 5 GHz a 10 GHz
Ufon internet
O2 Internet ADSL
ADSL připojení k internetu

Aktuality z internetu

17.05.2012
Firefox na Windows 8 nebude
V dnešní uspěchané době je něco, co se odehrávalo koncem devadesátých let, digitálním středověkem.

zobrazit ostatní dotazy autor: Petr   <plombir@seznam.cz>   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 17. srpna 2004 v 03:13

Tato debata je již uzavřena a nelze v ní pokračovat!

Odpojování CDMA po připojení LAN (Windows2000 vs Windows2003S)
Mám menší problém (:) ) , chtěl bych rozchodit CDMA s lokální sítí , ne kvůli sdílení hordou PC přes jeden modem , ale kvůli tomu ,že sem tam člověk chce , nebo musí být na síti (ICQ) a přitom potřebuje stáhnout data přes LAN . Zakazování nebo přímo odpojování sítě jak to doporučuje Eurotel je podle mého názoru hloupost nejvyšší (tuto "vlastnost" modemu si mohli klidně schovat pro své nejbližší.. ) . Určitě existuje nějaké elegantnější řešení . HWFirewall od Asusu nebo nedejbože switch je avšak pro mne krajním řešením .
V různých diskuzích jsem četl , že připojení sítě funguje bezvadně , jen se nesmí používat GTdialerX od Telecomu . Pak připojení aktivovat ručně , nastavit sdílení připojení a už by to mělo chodit .
- Tohle bohužel s WIN2003 nefunguje . Modem přeruší spojení po chvilce od připojení LAN, i když dialer není vůbec nainstalován (windows firewall vypnutý) .
- Ale se stejným HW (i modemem) , ve WIN2000 uvedený postup funguje a dokonce funkční sdílení je jen otázkou několika minut . Bez firewallu , bez proxy .
Nevím jak je to ve winXP , ale nemohu přijít na to , proč by se ve starším systému měl CDMA modem chovat normálně a v novějším kolabovat ? V čem dělám chybu ? Čeho jsem si nevšiml ? Jsou snad 2000 stále schopnější než jeho následovníci ???
Netuším , jisté je , že jsem si při nastavování a pročítání fór užil . Všude jsou příspěvky, o tom jak připojení chodí a spousta lidí oponuje a dotazuje se rady proč to zrovna jim nechodí a skutečná rada nikde .
To že jsem zkusil dva systémy byla jen náhoda , ale díky tomu vím, že oba tábory mají kus pravdy .
Počet reakcí: 11, nejnovější: 22. srpen 2004 v 03:16.
-

autor: Petr   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 21. srpna 2004 v 19:28
RE: Odpojování CDMA po připojení LAN (Windows2000 vs Windows2003S)
Díky všem za rady .
Konečně se mi podařilo rozchodit sdílení i ve WIN2003.
Zůstal jsem u vytvořeného připojení jen jsem kromě vlastní IP adresy u lokální sítě tamtéž ručně zadal nesmyslnou IP adresu DNS serveru (169.254.217.245).
Hloupost , ale konečně mi pomohla a už mohu provozovat bez obav LAN :)
Služby Microsoft client i printer sharing jsou stále povolené.
-

autor: Radovan   [IP: 195.146.112.XX]
napsáno: 19. srpna 2004 v 09:40
Postup (ako to mam ja):
1. nainstalovany modem
2. urobene rucne pripojenie na Eirotel (nie cez ten ich dialer)
(vlastnosti siete>nove pripojenie>dial-up)
3. nainstalovany WinRoute 6.0 - http:/www.winroute.cz - je aj verzia v cestine (zatial pouzivam trial na vyskusanie)
4. po nainstlovani winroute prejst wizarda
- nastavit pripojenie na internet = to rucne vytvorene
- nastavit firewall
- nastavit proxy server

Winroute mi riesi jeden zakladny problem - pri vypadku spojenia sa snazi znovu pripojit modem. Dokonca aj ked modem odmieta nabehnut /problem zo zapnutimi sietovymi kartami/, po par pokusoch ho "prinuti" fungovat.
-

autor: Pája   [IP: 82.99.145.XX]
napsáno: 18. srpna 2004 v 09:36
Pořídil jsem si ten Asus a mám po problémech. Trvale zapnuto, jen ten modem se asi po 5 hod. vypne, ale na to kašlu, počkám si až ET zjistí čím to je, což bude podle toho jak vidím jak to tam všichni nosíte asi brzo :-)
-

autor: Pivson   <pivson@tiscali.cz>   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 17. srpna 2004 v 11:12
Tak já mam ten samej problém ve win XP Pro. Nejedou mi dvě sítě souběžně :( Pokud by někdo poradil jak nato, budu rád.
-

autor: Radovan   [IP: 195.146.112.XX]
napsáno: 17. srpna 2004 v 08:10
Mne sa to podarilo rozchodit na Windows 2003 Small Business.
!MUSI! tam byt zapnuty firewall a NAT - aby sa oddelila prevadzka na lokalnej sieti. Nesmu byt na toto spojenie nastavene sietove sluzby (Client MS Network, File a Printer Sharing, QOS) - iba ciste TCP/IP. V nastavenie TCP/IP zakazat Netbios over TCP/IP a Wins. Vo Windows 2003 Small Business to ide nastvit vcelku rychlo pomocou wizarda (Interner Connection a E-mail connection wizard) - nastavi sa pripojenie cez dial-up (wizard spojenie oddeli, zapne firewall a zapne NAT) - potom to bezi v pohode. Jediny problem je: http://www.cdma.cz/diskuze.php?vlakno=1421
- -

napsáno: 18. srpna 2004 v 02:32
Díky . Se zakazováním Netbiosu jsem si již pohrával, ale sítˇové služby jsem nechal vždy povoleny (nevíš co to přesně dělá - nehraj si s tím :) ) Plánuji sdílení max.na dvou PC , takže snad na žádná omezení nenarazím.
Používám ICQ a při připojování se mu také moc nechce , to když už je HTTP aktivní a prohlížení funguje bez problémů :// .
-

napsáno: 17. srpna 2004 v 03:40
Mohu se tedy zeptat těch zkušenějších z vás , jak s CDMA rozchodit sít´i pod 2003 ? .
Doporučili by jste mi nějaký sw firewall či proxy (nejlépe freeware :/ ) . Nemám rád programy co běží na pozadí a většinu času jen užírají prostředky , ale co se dá dělat . Když budu potřebovat sít´budu si je muset ručně spustit ....
(Zkoušel jsem Kerio Winroute firewall 6.,Wingate6 a Zonealarm , ale žádný se mi nepovedlo zprovoznit tak, aby se CDMA po připojení LAN neodpojilo :((( )
Určitě někdo z vás podobný problém už řešil a je v sítích zběhlý . Může tedy pomoci naprostému laikovi ?
Kdyby bylo možné popsat konfiguraci zvoleného programu krok za krokem , přesně pro potřeby CDMA ( Dva počítače ,2 sítové karty ,křížený kabel ). Něco jako CDMA with LAN for dumies ...)
Zajisté bych našel na internetu spoustu rad a návodů, ale net je už víc než nepřehledný a než bych našel ten správný odstavec toho pravého návodu na těch pravých stránkách, musel bych projít spoustu informací o všemožných features daného programu a nejsem si jist , zda by to nebylo spíš na škodu věci a zda bych to vůbec tak dlouho vydržel pročítat ...
Budu vděčný za každou radu Díky
- -

autor: jolae   <jolae@alexandria.cc>   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 17. srpna 2004 v 11:41
Bohate staci ten firewall ve Windows XP, napis na mail neco doporucim
- -

autor: BIGG   <velkypepa@atlas.cz>   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 17. srpna 2004 v 07:49
Zkus Winroute 4,25, mam to tak a od sameho pocatku instalace CDMA modemu (prechod z GPRS) neni zadny problem.
8 PC v siti nam beha v pohode
- - -

napsáno: 18. srpna 2004 v 02:35
:) rád bych vyzkoušel . Existujě nějaký polopatický návod ??
- - - -

autor: Anonym   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 22. srpna 2004 v 03:16

Provozovatel serveru CDMA.cz může vyřadit nebo opravit příspěvky, které nemají pro ostatní uživatele žádnou informační hodnotu, používají nevhodné výrazy nebo mají převážně reklamní či inzertní charakter.

© 2004 - 2012   >   CDMA.cz - informace o CDMA a O2 Internet Mobil   >   ASPA, a.s.   >   info@cdma.cz