Hlavní navigace na stránkách CDMA.cz:

Průměrná rychlost:

CDMA O2: 1043,7 kbit/s
hodinový trend: +53%

CDMA U:fon: 1002,3 kbit/s
hodinový trend: +5,3%

Prezentovaná rychlost je průměrná hodnota všech testů rychlosti CDMA za poslední hodinu na serveru DSL.cz.
Antény pro CDMA a další nabídku hardware naleznete v obchodě WiFi.ASPA.cz
wiFi.ASPA.cz - nabídka wifi hardware a software pro bezdrátové připojení v pásmu 2,4 GHz, 5 GHz a 10 GHz
Ufon internet
O2 Internet ADSL
ADSL připojení k internetu

Aktuality z internetu

17.05.2012
Firefox na Windows 8 nebude
V dnešní uspěchané době je něco, co se odehrávalo koncem devadesátých let, digitálním středověkem.

zobrazit ostatní dotazyodpovědět autor: Martinas   [IP: 85.71.182.XX]
napsáno: 26. června 2007 v 11:53
Anténa
Ahoj! Mám problém..... Když jsem si chtěla trochu vylepšit signál u AnyData, tak jsem použila tu magnetickou anténu, co jsem dlouho měla v tom balení od modemu. No a jak ji zapojím do konektoru, tak zhasne ta zelená kontrolka a net nejde vůbec. V čem je problém? Prosím prosím.....
Počet reakcí: 20, nejnovější: 13. srpen 2007 v 15:43.
-

odpovědět autor: vlčák   [IP: 80.188.127.XX]
napsáno: 13. srpna 2007 v 15:43
RE: Anténa
No, pravdou je, že na konektor pigtailu se stačí špatně kouknout, a je po něm, ale pokud je v pořádku, můj modem mýá mimo jíné nějak špatný kontakt v konektoru či co, takže pokud ho mírným tahem přihnu, signál je jak víno, jinak ani Ťuk.... Položit kontrolkama nahoru a kablík tak 3 cm od modemu něčím podložit a uvidíš...
-

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.207.126.XX]
napsáno: 2. srpna 2007 v 00:43
Má ta anténa protiváhu? Musí být přidělaná na něčem kovovém s dostatečnou velikostí. Já např. používám víko od sudu s asfaltem (průměr cca 40cm). Jak nemá anténa protiváhu, její zisk se blíží nule a příjem je horší než kdyby tam nebyla vůbec.
- -

odpovědět autor: Martinas   [IP: 85.160.29.XX]
napsáno: 2. srpna 2007 v 13:54
Nebyla na skříni, která je dřevěná....
-

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.71.182.XX]
napsáno: 23. července 2007 v 08:54
Kam se přesně strká ta anténa?
-

odpovědět autor: Dan   <mem@centrum.cz>   [IP: 85.160.30.XX]
napsáno: 13. července 2007 v 16:01
Mě to taky dost zlobilo, měl jsem jeden z prvních typů tohoto modemu. Pokud jsi na tom podobně, starý typ konektoru na anténu je celkem problematický při připojování externí antény. U výrobně novějších modemů, téhož typu, je konektor již řešen daleko líp. Modem by měl být ještě v záruce? Zajdi na O2, měli by to v rámci záruky bez problémů vyřešit. Po doby opravy by možná ani nemuseli účtovat poplatek, případně bývá na vybraných prodejnách (bývalé prodejny Eurotelu, kdy byl dřív i servis, jsou myslím minimálně v každém krajském městě) i možnost bezplatně zapůjčit náhradní modem. Můžou být samozřejmě i jiné vady tady popisované (zlobívá redukce mezi modemem a anténou...), ale i to by měli na O2 vyřešit v rámcí záruky
-

odpovědět autor: Rudla   [IP: 85.160.88.XX]
napsáno: 10. července 2007 v 14:59
Samčí konektor je nutné zasouvat s nejvyšší opatrností.....
-

odpovědět autor: Majk   [IP: 85.160.5.XX]
napsáno: 8. července 2007 v 00:44
... zkus s poohlédnout v okolí po někom, kdo má obyčejný Ohmetr (jeden z režimů téměř každého měřáku) ... a ten dotyčný majitel měřáku by i měl umět proměřit Ti, jestli není zkrat na kabelu do antény, popř. v přechodce ...

pozor !!!! neproměřovat modem, ale opravdu pouze anténu (tedy nikoliv modem, neb jinak hrozí reálné nebezpečí poškození) !!!!
-

odpovědět autor: Re: Anténa   <komar@vavra.cz>   [IP: 89.176.63.XX]
napsáno: 5. července 2007 v 14:59
Nejjednodušší je sehnat někoho, kdo CDMA má a vyzkoušet křízem podezřelou anténu s dobrým modemem a dobrou anténu s modemem co vlastním. Když se stěhuje závada s anténou je problém v anténě. Pokud ne, je anténa OK, a může být problém s konektorem nebo obvody kolem v tom modemu. A pak je už jasné, co dál. Odprásknout modem případnou vadnou anténou by nemělo jít - modem by měl být proti zkratu odolný. Jestli se zasouvá anténa při zapnutém, nebo vypnutém modemu je totálně jedno.
-

odpovědět autor: Martinas   [IP: 85.71.182.XX]
napsáno: 2. července 2007 v 10:25
Já ten konektor ale nezničila.....
-

odpovědět autor: Vyhulanec   [IP: 85.195.123.XX]
napsáno: 28. června 2007 v 14:59
Najdi presnou chybu a nesoustreduj se na konektor. Muj AD je v pohode ale nefakci ten prut, takze mam smerovku a fici skvele.
Pokud neznas nikoho kdo by naletel stejne, skoc do OO a postupne si vse vyzkousej (antena - redukce - modem). Ale kazdopadne si vem s sebou nejake money, mozna uz OUTŮ znas...
- -

odpovědět autor: Martinas   [IP: 85.160.25.XX]
napsáno: 28. června 2007 v 19:59
A mám jít na prodejnu nebo do servisu??? Je to v záruce.
- - -

odpovědět autor: Vyhulanec   [IP: 85.195.123.XX]
napsáno: 2. července 2007 v 23:54
Jediny servis sidli v Praze, Cellnet. Za 200 Kč Ti vydají certifikát o neopravitelnosti modemu a O2 by ti ho meli bez kecu vymenit. Nebo navstivit prodejnu a vse prozkouset - ta pruti antena stala 500 Kc (kupovana pred 1,5 rokem), modem nedotovany nekolik tisic, kablik 220 Kc. Nekteri outi jsou vylozene neprijemni, jiny nedelaji problemy. Držím palce a zlom vaz!
-

odpovědět autor: Zdeněk   <dopaa@seznam.cz>   [IP: 85.160.0.XX]
napsáno: 27. června 2007 v 08:35
Ahojky Existují jen dvě možnosti proč ti nechodí externí anténa:První je ta že anténu připojíš při zapnutém modemu,je lepší nejdřív připojit anténu a pak zapnout modem.Druhá možnost:konektor v modemu je tak malý a chatrný že se nemusíš trefit a vyzkratuješ anténí vstup což se mi ale zdá málo pravděpodobné.Pokud toto nepomůže je jasné že modem musíš reklamovat(pokud ho máš ještě v záruce)a nenech se odbít pracovníky O2 mám zkušenosti že zaprvé o zboží které nabízejí moc nevědí a za druhé se ti snaží vnutit myšlenku že si za to vlastně můžeš sama neodbornou manipulací.Držím palce...
- -

odpovědět autor: Martinas   [IP: 85.160.8.XX]
napsáno: 28. června 2007 v 13:16
Díky! Zkoušela jsem zapojit anténu při vypnutém modemu,ale opět žádný signál.... Po odpojení opět signál naskočil. Že by byl konektor v modemu zkratovaný se mi také nezdá, protože jsem to zasouvala s nejvyšší opatrností. Tak nevím no......
- - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.71.182.XX]
napsáno: 4. července 2007 v 16:03
Záleží jak jsi zasouvala...
- - - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.92.XX]
napsáno: 9. července 2007 v 00:38
Opatrně
- - - - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.71.XX]
napsáno: 14. července 2007 v 00:48
TO já jsem u ty redukce u anteny poprvy ulomil,takže reklamace nebo novej za 200kč, je to špatně vymyšlený od strany ANYDATA
- - - - - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.65.XX]
napsáno: 15. července 2007 v 00:31
Já jsem nic neulomila! Strkala jsem to tam opatrně!!!!!!!!!!!!!!!!
- - - - - - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.17.XX]
napsáno: 19. července 2007 v 18:57
Co? Kam?
- - - - - - - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.31.XX]
napsáno: 8. srpna 2007 v 14:52
Samce do samice:-)))

Provozovatel serveru CDMA.cz může vyřadit nebo opravit příspěvky, které nemají pro ostatní uživatele žádnou informační hodnotu, používají nevhodné výrazy nebo mají převážně reklamní či inzertní charakter.

© 2004 - 2012   >   CDMA.cz - informace o CDMA a O2 Internet Mobil   >   ASPA, a.s.   >   info@cdma.cz