Hlavní navigace na stránkách CDMA.cz:

Průměrná rychlost:

CDMA O2: 1043,7 kbit/s
hodinový trend: +53%

CDMA U:fon: 1002,3 kbit/s
hodinový trend: +5,3%

Prezentovaná rychlost je průměrná hodnota všech testů rychlosti CDMA za poslední hodinu na serveru DSL.cz.
Antény pro CDMA a další nabídku hardware naleznete v obchodě WiFi.ASPA.cz
wiFi.ASPA.cz - nabídka wifi hardware a software pro bezdrátové připojení v pásmu 2,4 GHz, 5 GHz a 10 GHz
Ufon internet
O2 Internet ADSL
ADSL připojení k internetu

Aktuality z internetu

17.05.2012
Firefox na Windows 8 nebude
V dnešní uspěchané době je něco, co se odehrávalo koncem devadesátých let, digitálním středověkem.

zobrazit ostatní dotazyodpovědět autor: Hovadko   [IP: 212.11.118.XX]
napsáno: 27. června 2007 v 09:58
Funkčnost připojení a pokrytí signálem - reklamace?
Pořídil jsem si internet od O2 přes CDMA spolu s modemem Huawei EC500. Dle přiloženého návodu jsem nainstaloval program Mobile Connect pro připojení k internetu a zadal do něj přihlašovací údaje. Poté jsem vložil PCMCIA kartu do notebooku a WinXP našly a nainstalovaly příslušné ovladače. Poté jsem resetoval počítač, spustil program Mobile Connect, ale ten mi nahlásil "Service unavailable" (anténka byla vytažena a umístěna svisle) - modem pravidelně 1x bliknul. Připojil jsem externí anténu dodávanou spolu s modemem a najednou se v programu objevil signál a modem pravidelně 2x bliknul. Kliknul jsem na tlačítko "Připojit" - chvíli se něco dělo, ale pak signál zmizel a objevilo se opět "Service unavailable". Pokoušel jsem se o různé polohy antény zejména u okna, bohužel bezvýsledně - se stejným efektem. Netuší někdo, co dělám špatně? Podle mapy pokrytí je celá oblast v okruhu cca 10km od mého stanoviště pokryta signálem bez prázdných míst. Anténa byla umístěna u okna a dům, ve kterém se nacházím nemá železobetonové ani nijak silné zdi.

Nevíte, zda-li je možno službu reklamovat - podepsal jsem na 2 roky. Nebo jakým způsobem se tato situace dá řešit (externí anténu na střechu nechci - potřebuji být mobilní)?
Počet reakcí: 5, nejnovější: 21. srpen 2007 v 14:26.
-

odpovědět autor: Phobos99   [IP: 85.160.96.XX]
napsáno: 27. června 2007 v 13:54
RE: Funkčnost připojení a pokrytí signálem - reklamace?
zkus jine misto. napr: jdi ven, zkus to u kamarada... jestli to ani jednou nepude, tak je neco spatne a jdi reklamovat... teoreticky muzes jit reklamovat uz ted, ale jestli zjisti, ze je vse ok a jen ty mas problem u sebe doma, tak budes za blbce;)
- -

odpovědět autor: Hovadko   [IP: 160.218.148.XX]
napsáno: 16. srpna 2007 v 18:45
Tak jsem vyzkoušel připojení v Hradci Králové. Měl jsem plný signál na vestavěnou anténku, ale stejně jsem se nepřipojil - pokus skončil se stejným výsledkem jako u mě doma. Po připojení externí antény se signál z neznámého důvodu zhoršil - připojit se mi opět nepodařilo.

Vzal jsem modem i s notebookem (Toshiba Satellite) k prodejci a vyzkoušel připojení přímo u něj - opět jsem se nepřipojil, takže jsem modem reklamoval.

Po měsíci mi modem přišel z opravy s tím, že provedli aktualizaci softwaru v modemu a že se jim s ním údajně podařilo připojit. Vzal jsem modem domů, ale bohužel opět stejná situace - signál 3 čárky z 5 a dostanu se maximálně k ověřování uživatelského jména a hesla a pak mi připojovací prográmek nahlásí, že "Service unavailable".

Nesetkal se s tím už někdy někdo? Nemůže to být spíš hardwarová chyba?
- -

odpovědět autor: Hovadko   [IP: 85.160.130.XX]
napsáno: 27. června 2007 v 22:15
Jo, to mi poradili na datový lince taky - o víkendu to zkusim všude možně po republice.

Jenom pro informaci - na datové lince jsme probrali nastavení mého připojení jak přes program Mobile Connect, tak i přes klasické připojení ve windows a vše bylo v pořádku.

Zajímalo by mě, jak bych si mohl zajistit stabilní signál 3 čárky z 5 - bohužel nemám možnost instalovat externí Yagi anténu (bydlím v bytovce a navíc v přízemí, takže anténní svod by měl takový útlum, že bych na tom byl ve výsledku jen nepatrně líp, nebo spíš hůř než jsem teď).
- - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.71.182.XX]
napsáno: 17. srpna 2007 v 10:34
Jestli ti to bude šlapat jinde, tak si pak dej doma anténu třeba jen z okna, abys něměl dlouhej svod a uvidíš jak to bude šlapat. Mobilní taky budeš, protože před odjezdem jen odpojíš koax.
- - - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 15.203.137.XX]
napsáno: 21. srpna 2007 v 14:26
x

Provozovatel serveru CDMA.cz může vyřadit nebo opravit příspěvky, které nemají pro ostatní uživatele žádnou informační hodnotu, používají nevhodné výrazy nebo mají převážně reklamní či inzertní charakter.

© 2004 - 2012   >   CDMA.cz - informace o CDMA a O2 Internet Mobil   >   ASPA, a.s.   >   info@cdma.cz