Hlavní navigace na stránkách CDMA.cz:

Průměrná rychlost:

CDMA O2: 571,4 kbit/s
hodinový trend: +29,8%

CDMA U:fon: 220,1 kbit/s
hodinový trend: -41,6%

Prezentovaná rychlost je průměrná hodnota všech testů rychlosti CDMA za poslední hodinu na serveru DSL.cz.
Antény pro CDMA a další nabídku hardware naleznete v obchodě WiFi.ASPA.cz
wiFi.ASPA.cz - nabídka wifi hardware a software pro bezdrátové připojení v pásmu 2,4 GHz, 5 GHz a 10 GHz
Ufon internet
O2 Internet ADSL
ADSL připojení k internetu

Aktuality z internetu

21.05.2012
Microsoft potichu spustil vlastní sociální síť So.cl
Společnost Microsoft spustila svou vlastní sociální síť. Potichu, potichoučku, bez fanfár. Svět sociálních sítí v těch dnech totiž žil Facebookem – tím, kterak Zuckerbergovo duševní dítko vstoupilo na burzu a Zuckerberg zase do chomoutu.

zobrazit ostatní dotazyodpovědět autor: Robert Kučera   <robert.kucera@centrum.cz>   [IP: 85.160.90.XX]
napsáno: 6. září 2007 v 21:14
Kombinace CDMA a GPRS v ramci tarifu Internet Mobil 512 Plus
O2 uvedl od září nový tarif, který obsahuje možnost kombinace připojení přes více technologií (CDMA, GPRS/EDGE, UMTS...), více zde:
http://www.cz.o2.com/mobile/cz/internet/view/internet4All-_M obil512_Plus-_01.html

Já mám nyní na CDMA funkční modem G-Tran. Na GPRS mám mobil s USB kabelem. NYNÍ DOTAZ: Máte někdo tento, nebo jiný "Plus" tarif, kterým se připojujete podle volby BUĎ pomocí CDMA přes G-tran, NEBO pomocí GPRS/EDGE/UMTS přes mobil (samozřejmě nikdy zároveň, předpokládám že bych se druhým připojením nezalogoval). Operátorka mi nutila nový Anydata Combo modem, který zvládá všechny technologie. Ten ale nechci, na obě technologie už modemy mám a uvazovat se kvůli novému dotovanému modemu už nechci. Operátorka na infolince moc informací neměla, ale prý si ani není jistá, jestli se do Combo modemu vkládá SIMka za účelem připojení přes GSM síť. Diskuse na mobil.cz apod. naznačují že by to mělo jít, ale všechno jen teorie. FUNGUJE VÁM TO NĚKOMU PRAKTICKY, NA DVOU MODEMECH PRO DVĚ TECHNOLOGIE (CDMA a GSM), TJ. BEZ COMBO MODEMU? A pokud (doufám) ano, jak jsou vyřešeny tyto dvě věci:
1. SIMkarta do mobilu/modemu pro GSM: Jak je to vyřešeno, resp. jaký tarif na ní máte (nechci volat ani platit hlasový tarif, jen data), zaslechl jsem cosi o tarifu Individual. Počítá se pak tento tarif (Internet Mobil 512 Plus) do minimálního plnění (tuším 150 Kč)? Tj. kolik celkově platíte?
2. Co se děje, pokud jsem připojen např. přes CDMA a zároveň se pokouším logovat přes GPRS? Předpokládám, že Vás druhé připojení nepustí přihlásit.

Mě osobně by se tato novinka hodila ze dvou důvodů:
1. Kde není signál CDMA, připojím se druhým "mobilomodemem" přes GSM síť, např. GPRS.
2. (a to je to hlavní) Můj mobil je komunikátor a když zrovna nemám po ruce notebook a potřebuji něco na netu, dost by se mi to hodilo v rámci jednoho připojení, aniž bych musel pořád sledovat data, za která se platí ostudně vysoké peníze.

Pokud by to možné nebylo, asi mi holt nezbyde než snížít paušál u O2 na samotné CDMA 256 kbit a za ušetřené peníze si do komunikátoru hodit Vodafone s nějakým nejnižším paušálem+data, 15MB za 200 Kč. Ale je tam ten limit 15MB (pak se zas platí) a CDMA je pak pomalejší, takže bych to radši vyřešil s O2 v rámci jednoho připojení ;-) Pokud teda budou mít na O2 vůbec zájem o moje peníze :-)
Počet reakcí: 11, nejnovější: 26. září 2007 v 18:50.
-

odpovědět autor: elde   [IP: 78.136.133.XX]
napsáno: 10. září 2007 v 13:37
RE: Kombinace CDMA a GPRS v ramci tarifu Internet Mobil 512 Plus
Mam to tak, CDMA mam pres picmicku Ubiquam, a kde neni signal, tak jedu pres mobil. Ale kdyz jsem to objednaval (cca rok zpatky), tak byl pouze kombi tarif za 899 bez dane. Jestli je ted neco levnejsiho, tak je snad omezene pouze rychlosti, ale ne tim, ze si musim poridit jeden modem pro vsechno. I kdyz ja bych to videl spise jako vyhodu.
- -

odpovědět autor: Robert Kucera   <robert.kucera@centrum.cz>   [IP: 85.160.108.XX]
napsáno: 10. září 2007 v 21:19
Dík moc za info. Jestli to šlo u tarifu Kombi, myslím že tohle je to samé v bledě modrém, akorát na nižší rychlosti. Můžu se ještě zeptat, ta SIM karta musí mít aktivovaný nějaký hlasový tarif (a platit nějaký paušál), nebo je to prostě SIMka k tarifu Kombi, za kterou se nic neplatí? Na infolinku jsem totiž volal 3x a co člověk to názor, naposledy mi bylo slíbeno že snad jo že dovalí kartu, ale zatím se nikdo neozval, tak se radši ptám jestli to někomu i chodí :-)
- - -

odpovědět autor: jméno   [IP: 90.176.226.XX]
napsáno: 12. září 2007 v 23:55
mně to dali na simku a žádný paušál za ní neplatím, technologie můžou být dokonce připojeny obě najednou :) sice ve všeobecných podmínkách je psáno "že by neměli", ale v prodejně mi prodavač řekl, že to je prostě jen bubák, aby to lidi nezneužívali (někdo doma, někdo na cestě). A tak to taky už půl roku používám
- - -

odpovědět autor: elde   [IP: 195.22.42.XX]
napsáno: 11. září 2007 v 05:51
Tak ja jsem uz hlasovy tarif mel, takze v tomto neporadim. Co se tyka soubezneho jeti CDMA modemu a netu pres tlefon, tak mi bylo tehdy receno, at si to ohlidam sam. Ale pokud by zjistili soustavne vyuzivani, tak ze by me na to upozornili. Mel jsem tehdy E61 (jiz ukradenou :-( ) a tu jsem mel casto v rezimu online kvuli icq apod. A kartu mel pujcenou tata, pokud jsem nebyl na cestach. Urcite jsme se nekdy "potkali" pri vyuzivani spojeni na net, ale nikdy mi nic neblokovali. Ale je to situace z jara, mozna uz je to jinak.
- - - -

odpovědět autor: Robert Kucera   <robert.kucera@centrum.cz>   [IP: 88.103.121.XX]
napsáno: 17. září 2007 v 21:08
OK chlapi, takže mám to a kdyby to někoho zajímalo a hledal to, opravdu to jde. Dneska jsem si aktivoval Internet Mobil 512 Plus. Zaplatíte jenom nějakých 90 Kč za aktivaci SIMkarty (pokud ji ještě nemáte). Dá se na ní dát tarif Individual, který má sice nějaké minimální finanční měsíční plnění, ale to spolehlivě zaplácnete právě paušálem za internet. Na SIMce máte tedy normální hlasové číslo na které se Vám lidi dokonce i dovolají, stejně jako se z karty dá volat. CDMA modem zůstává v původní konfiguraci, nemění se ani heslo. Potvrzuji také, že se můžu připojit současně pomocí CDMA i GPRS a druhé spojení nespadne. Ale nehodlám to nějak moc riskovat, předpokládám že ve smluvních podmínkách to mají ošetřené a když budou chtít, tak mi to zaříznou. Suma sumárum, 699 Kč bez DPH a přípojení jak CDMA, tak GPRS/EDGE/UMTS a ještě navíc možnost WiFi někde poblíž Eurotelího hotspotu. Vše max. rychlost 512 kbps, to je pro moje použití postačující. Takže v tuto chvíli spokojenost :-) Jinak díky za Vaše rady a zkušenosti. A doporučení na závěr: Pokud byste to někdo chtěl aktivovat, nenechte se odbýt infolinkou (nevěděli to ani na normální, ani dva lidi na firemní).
- - - - -

odpovědět autor: JK   [IP: 85.160.94.XX]
napsáno: 26. září 2007 v 13:36
Za tuto informaci děkuji, cdma používám doma, ale na chalupě signál není, tam se připojím pouze přes gprs s využitím prastarého gprs modemku. Pokud opravdu stačí jenom další simka, kterou budu moci do modemku vrazit a na chalupě na tom serfovat, tak to nemá chybu. A to wifi skutečně platí? Mám před barákem hotspot, třeba by se mi vyplatilo zahodit cdma modem a jet přes něj. :-))
- - - - - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.0.XX]
napsáno: 26. září 2007 v 18:50
Wifi skoro nikde nejde.... Pochybuju že před barákem.... Jinak bys ho ale měl zdarma k tomu.
- - - - -

odpovědět autor: Bobo   [IP: 85.160.93.XX]
napsáno: 17. září 2007 v 21:40
Tak jsem právě zkoušel infolinku a tam mně maník tvrdil, že kombinace CDMA i GRPS jde jen při tarifu 1024Plus. A to si na to vzal asi 5-ti minutovou pauzu, aby to zjistil.
- - - - - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.19.XX]
napsáno: 18. září 2007 v 19:32
Tady neví nikdo nic jistě....
- - - - - - -

odpovědět autor: Tomas   [IP: 85.160.109.XX]
napsáno: 25. září 2007 v 21:00
Dnes som bol opat na O2 predajni... okrem ineho som si chcel zmenit tarif z 512 na 512 plus. Bol som tam kvoli tomu uz pred tyzdnom, no to dotycny podal len nejaku ziadost a ked som tam bol dnes, bolo mi povedane, ze tarif 512 plus uz neexistuje. Ked som ukazal tu ziadost a ze co s tym... tak sa tentokrat dotycna pozrela "do systemu:)" a vraj sa tam dala ta zmena este urobit.

Ked som sa spytal, co vlastne znamena to "plus" (nechcel som ist na to zhurta) bolo mi povedane, ze to znamena neobmedzene data:) a moje prosby aby mi bol tento tarif zviazany s mojim O2 mobilnym cislom pre neplatene vyuzivanie GPRS neboli vyslysane...

Je tu vobec niekto, kto ma tarif 512 plus a zaroven SIMku, ktoru moze vyuzivat pre GPRS, EDGE,.. pripojenie?
- - - - - - - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.24.XX]
napsáno: 26. září 2007 v 00:03
Jo já. Je to supr!!!

Provozovatel serveru CDMA.cz může vyřadit nebo opravit příspěvky, které nemají pro ostatní uživatele žádnou informační hodnotu, používají nevhodné výrazy nebo mají převážně reklamní či inzertní charakter.

© 2004 - 2012   >   CDMA.cz - informace o CDMA a O2 Internet Mobil   >   ASPA, a.s.   >   info@cdma.cz