Hlavní navigace na stránkách CDMA.cz:

Průměrná rychlost:

CDMA O2: 571,4 kbit/s
hodinový trend: +29,8%

CDMA U:fon: 220,1 kbit/s
hodinový trend: -41,6%

Prezentovaná rychlost je průměrná hodnota všech testů rychlosti CDMA za poslední hodinu na serveru DSL.cz.
Antény pro CDMA a další nabídku hardware naleznete v obchodě WiFi.ASPA.cz
wiFi.ASPA.cz - nabídka wifi hardware a software pro bezdrátové připojení v pásmu 2,4 GHz, 5 GHz a 10 GHz
Ufon internet
O2 Internet ADSL
ADSL připojení k internetu

Aktuality z internetu

21.05.2012
Microsoft potichu spustil vlastní sociální síť So.cl
Společnost Microsoft spustila svou vlastní sociální síť. Potichu, potichoučku, bez fanfár. Svět sociálních sítí v těch dnech totiž žil Facebookem – tím, kterak Zuckerbergovo duševní dítko vstoupilo na burzu a Zuckerberg zase do chomoutu.

zobrazit ostatní dotazyodpovědět autor: Jolana   [IP: 85.71.182.XX]
napsáno: 19. září 2007 v 10:26
Nové tarify od září
Zajímalo by mě, zda mohu přejít na nový tarif třeba na internet mobil 1024 /za 699,-/měsíc/, když mám dotovaný modem ještě cca 5 měsíců. Ale modem bych od nich nechtěla, protože mám Anydata. Bude potom skutečně rychlost větší /teď mám udávanou max. 512/. Cena by zůstala vlastně stejná. Jo a taky by mě zajímalo jestli bych měla taky zadarmo GPRS připojení na mém mobilu s paušálem /samozřejmě ne současně s CDMA/. Teď ho totiž platím zvlášť. Jsem z těch tarifů nějak jelen. Teď k tomu mám taky zdarma ještě WIFI, ale to mě skoro nikde nejde. To by u toho nového taky bylo? Nikde se to nepíše. Rozumíte tomu někdo? Díky moc!
Počet reakcí: 15, nejnovější: 24. září 2007 v 09:23.
-

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.83.XX]
napsáno: 23. září 2007 v 20:49
RE: Nové tarify od září
Takže si zaplatím tento tarif internet 1024 plus a budu moct využívat cdmačko přes anydata a ještě budu moc přes mobil být na gprs???díky moc..a pujde to i současně???
- -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.71.182.XX]
napsáno: 24. září 2007 v 09:23
Jo přesně tak.. Za stejnou cenu budeš mít i GPRS. A současně to pojede, ale neměl bys.
-

odpovědět autor: elde   [IP: 195.22.42.XX]
napsáno: 21. září 2007 v 04:47
Pozor, pokud mate dotaci i na telefon, pak dle novych pravidel nemuzete. Byly by dve dotace na jednom cisle a to nelze viz. muj prispevek nize.
-

odpovědět autor: Mihal   [IP: 85.160.82.XX]
napsáno: 19. září 2007 v 23:26
Přejít můžeš. Rychlost bude podle lokality, někde to běhá i 2 MBits, jinde ani ne těch 512. Zadarmo GPRS (a taky UMTS) dostaneš až k tarifu 1024 PLUS, je ale dražší, 1070,- vč. DPH. (a nebo k tarifu 512 PLUS). Podmínkou je mít kromě CDMA i hlasový tarif, pokud si vybereš tarif Individual, nebudeš platit nic navíc, minmální plnění se započítá do té platby za CDMA, takže pokud budeš využívat jen GPRS (UMTS) a nebudeš z toho hlasového tarifu Individual volat a esemeskovat, zaplatíš měsíčně 1070,-. Výhoda tarifu Internet mobil 1024 PLUS je ta, že na něm není žádné omezení, ani rychlosti připojení, ani stažených dat, neuplatní se žádné FUP, čili můžeš stahovat dnem i nocí a pořád plnou rychlostí. viz. http://www.cz.o2.com/mobile/cz/internet/view/internet4All- _Mobil1024Plus-Mobil_1024Plus.html
- -

napsáno: 20. září 2007 v 12:09
Zdravim, ja ted resim zrovna trochu opacny problem, chtel bych prejit z tarifu 1024 Plus na 512 Plus, protoze nikdy se mi nepodarilo dosahnout vetsi rychlosti nez 800kb/s a v mistech kde se pohybuji v 99% pripadu - kancelar, stali zakaznici, chalupa, je to spis 150-300kb/s, takze by mi ten nizsi tarif bohate stacil. Mimochodem ty 2Mb/s je asi mylka, ne? Nebo je to mysleno v jine siti, nez O2 CDMA?
Kazdopadne jsem dojel na to, ze mi nemuzou novou sluzbu udelat (prestoze platim za neco co nedostavam, a rad bych, stejne jako novi zakaznici, mel sluzbu akorat na miru) a to z toho duvodu, ze hlasova sluzba i datova (CDMA) se podle novych pravidel slucuje do jedne, ale prevest jde jen jeden dotovany tarif. To znamena, ze pokud mam dotaci na telefonu i CDMA, tak musim neco z toho doplatit, a pak to mohu spojit, a usetrit 300,- za mesic. Dalsi hacek je v doplaceni CDMA modemu, ktery bych, prestoze pouzivam CDMA rok a pul, musel doplatit cely. To znamena, ze tam je jiny postup nez u telefonu, kde bych zaplatil pomernou cast. Takze pokud Michale vite jak z toho ven, tak prosim poradte. A pokud muzete upresnit, jak bylo myslena ta rychlost 2Mb/s, tak budu take rad. Predem diky.
- - -

odpovědět autor: Mihal   [IP: 85.160.27.XX]
napsáno: 20. září 2007 v 23:15
Budete muset vydržet do konce dvouleté smlouvy, potom vám smlouva automaticky přejde na dobu neurčitou s možností výpovědi nebo přechodu na nižší tarif bez jakýchkoliv sankcí. 2Mb/s není mýlka, asi 10 km od České Třebové , v Ústí v hotelovém pokoji, třetí patro - soubor o velikosti 100MB stažený průměrnou rychlostí 230 KB/s. Benzínka za Prahou na dálnici D11 na Hradec - soubor 100 MB stažený rychlostí 240 KB/s. Rychlost není u mobilního připojení nijak garantována, takže můžete mít zaplacen tarif 1024 PLUS a přesto stahovat třeba jen 30 KB/s. Bohužel.
- - - -

napsáno: 21. září 2007 v 04:58
Budu pusobit jako rejpavec, ale muzete dolozit nejakym merenim na www.rychlost.cz? Myslel jsem si totiz, ze u O2 CDMA je max. rychlost diky pouzite verzi pouze 1Mb/s. Ze by doslo k upgrade site?

Ano, minimalni rychlost garantovanou nemam, ale je smutne, ze jako dlouholety zakaznik jsem nakonec na tom hure, nez nove prichozi. Bohuzel toto asi zohlednim po dojeti smlouvy. Pouzivam ted take ufona, a zatim se docela osvedcil. Chtel jsem vsak pouzivat nadale i O2 CDMA kvuli mistum, kde ufon neni, a navic vyuzivat GPRS v mistech, kde neni jina moznost. Po techto zkusenostech ale zvazim moznost vyberu jineho poskytovatele.
- - - - -

odpovědět autor: Mihal   [IP: 85.160.27.XX]
napsáno: 21. září 2007 v 09:03
CDMA rev. 0, kterou používá 02 má teoretickou maximální rychlost downloadu 2,4 MBps. Měření jsem nedělal, budete mi muset věřit, mám to k těm místům 130 a 300 km :-) Dosahované rychlosti co uvádím jsou průměry ze stahovaní souborů desítky MB velkých, testy na rychlost.cz apod. trvající jen několik sekund jsou stejně celkem o ničem. Jinak běžná rychlost downloadu, kterou dosahuji doma je 110 kB/s. S připojenou prutovou anténou za oknem. Bez ní se ani nepřipojím. Je třeba si s jejím umístěním pohrát, posunu jí o 10 cm dál a rychlost spadne klidně o třetinu.

UFONa bych vyzkoušel také, ale nemá tu zatím pokrytí a vadí mi FUP.
- - - - - -

odpovědět autor: Flax   [IP: 85.71.182.XX]
napsáno: 21. září 2007 v 16:50
Já když zapojím do Anydata ext. antenu, tak mi spadne signál na nulu. Musím jet jen na vestavěnou...
- - - - - - -

odpovědět autor: Mihal   [IP: 85.160.5.XX]
napsáno: 21. září 2007 v 19:09
=reklamace, popř. bych si zapůjčil ve značkové prodejně modem (na jeden den je to zdarma) a vyzkoušel, jestli se chová stejně ve stejné lokalitě. Já mám modrý ADU-100H a s externí anténou jde vždy a všude, kde jsem se zatím připojoval, líp než bez ní.
- - - - - -

napsáno: 21. září 2007 v 16:44
Ja jen, ze jsem za rok a pul cdma pouzil v pulce republiky, a magickou hranici 1Mb/s nikdy neprorazil :-). Asi jsem nenasel ta prava mista, proste umite hledat. FUP neresim, protoze to pripojeni mam na praci. Pokud potrebuju stahnout neco vetsiho, tak to nachavam na domaci adsl. Testy na rychlost.cz jsou preci jen trochu lepsi nez na dsl.cz a myslim, ze maji urcitou vyupovidaci hodnotu, samozrejme kolisani rychlosti s delsi periodou to zaznamenat nemuze. U stahovani souboru naopak to mereni nekdy muze haprovat, vetsinou se stahne uz cast souboru pred potvrzenim ulozeni a mereni je pak zkreslene. U velkych souboru by ale tato chyba vliv mit nemela.
- - - - - - -

odpovědět autor: Mihal   [IP: 85.160.5.XX]
napsáno: 21. září 2007 v 19:01
Používám download manager, který zaznamenává i čas stažení souboru a ten odpovídá rychlostem, co jsem uvedl, takže zkreslené to vážně není. Ne že bych ta místa nějak vyhledával, byla to náhoda. Jinak doma mám obvykle také max. 1Mb/s, jen zřídka na desítky minut rychlost vyskočí na 150 kB/s.
- -

odpovědět autor: Jolana   [IP: 85.160.28.XX]
napsáno: 20. září 2007 v 00:30
Díky strašně moc... Ještě jedně věc, mohu pro to GPRS /UMTS/ připojení použít stávající číslo, tedy stávající mobil co používám, abych si nemusela zbytečně aktivovat další číslo?
- - -

odpovědět autor: Mihal   [IP: 85.160.76.XX]
napsáno: 20. září 2007 v 06:50
Ano můžeš, jen je třeba zajít na značkovou prodejnu a nechat si to své číslo přiřadit ke službě cdma Internet Mobil 512 PLUS nebo 1024 PLUS, aby byla data z něj opravdu zdarma. Nevýhoda je ta, že pokud zrovna přenášíš data přes GPRS, nikdo se ti na tvoje číslo nedovolá. Mimochodem, mají v nabídce nový zajímavý combo modem, který zvládne připojení jak CDMA, tak i GPRS a UMTS, ale cena je zatím vysoká.
- - - -

odpovědět autor: Jolana   [IP: 85.71.182.XX]
napsáno: 20. září 2007 v 08:48
Díky strašně moc!!! A pak že tu nikdo neumí poradit! Hezký den!

Provozovatel serveru CDMA.cz může vyřadit nebo opravit příspěvky, které nemají pro ostatní uživatele žádnou informační hodnotu, používají nevhodné výrazy nebo mají převážně reklamní či inzertní charakter.

© 2004 - 2012   >   CDMA.cz - informace o CDMA a O2 Internet Mobil   >   ASPA, a.s.   >   info@cdma.cz