Hlavní navigace na stránkách CDMA.cz:

Průměrná rychlost:

CDMA O2: 571,4 kbit/s
hodinový trend: +29,8%

CDMA U:fon: 220,1 kbit/s
hodinový trend: -41,6%

Prezentovaná rychlost je průměrná hodnota všech testů rychlosti CDMA za poslední hodinu na serveru DSL.cz.
Antény pro CDMA a další nabídku hardware naleznete v obchodě WiFi.ASPA.cz
wiFi.ASPA.cz - nabídka wifi hardware a software pro bezdrátové připojení v pásmu 2,4 GHz, 5 GHz a 10 GHz
Ufon internet
O2 Internet ADSL
ADSL připojení k internetu

Aktuality z internetu

21.05.2012
Microsoft potichu spustil vlastní sociální síť So.cl
Společnost Microsoft spustila svou vlastní sociální síť. Potichu, potichoučku, bez fanfár. Svět sociálních sítí v těch dnech totiž žil Facebookem – tím, kterak Zuckerbergovo duševní dítko vstoupilo na burzu a Zuckerberg zase do chomoutu.

zobrazit ostatní dotazyodpovědět autor: jarek   [IP: 85.160.5.XX]
napsáno: 6. října 2007 v 19:21
Zná někdo větší zoufalce než je Telefonica O2 ??
Tarif CDMA 1024 PLUS, údajně bez FUP, měsíční paušál 1070,- Kč:

Rychlost připojení k internetu: 88,1 kbit/s
Rychlost stahování dat: 11 kByte/s
Rychlost odezvy (ping):
nezjištěno
Počet reakcí: 19, nejnovější: 14. říjen 2007 v 18:14.
-

odpovědět autor: Net   <Pejr>   [IP: 85.160.113.XX]
napsáno: 11. října 2007 v 22:38
RE: Zná někdo větší zoufalce než je Telefonica O2 ??
Podrobný popis FUPů u všech nabízených tarifů. Ve formátu *.pdf
http://www.cz.o2.com/public_mob/34/85/303060_286415_Fup_O2 _Internet_novy.pdf
- -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.7.XX]
napsáno: 11. října 2007 v 22:55
V tom je právě ta zrada, pro tarif 1024 PLUS je v tabulce jasně napsáno v bílé a šedé zóně 1024 - tzn. bez omezení rychlosti, ve skutečnosti je ale ve špičce tj. v letním čase od 9:00 hod. do 01:00 hod. rychlost v bílé zóně omezena na 256kbps (reálně necelých 200) a v šedé 64 kbps. To celé za 1070 Kč/měs/2 roky smlouva! Takže bacha na ně, jen se snaží nachytat další zákazníky, ale skutečnost je jiná!!
- - -

odpovědět autor: Neto   <Pejr>   [IP: 85.160.77.XX]
napsáno: 12. října 2007 v 07:01
Podejte písemnou stížnost na kvalitu služeb, kopii zašlete na ČTÚ pro Vaši oblast. Snad s tím něco udělají. Když to bude podáno oficiálně, tak je i možné, že se s tím něco udělá. Tyto diskuzní fóra, pokud z nich O2 čerpá (je zřejmé, že ano) jsou k ničemu, je to pro ně jen výkřik z davu. Neboli Česká specialita, pouhé nadávání, ale ne řešení skutečného stavu. Když pošle více lidí popis tohoto stavu na O2 a ČTÚ, myslím, že se to bude řešit, protože O2 bude proklepnuto za nabízené služby. Také si osobně myslím, že je to neférové jednání, uvázat Vás na dva roky pod sankčními pokutami za vypovězení. Je to přinejmenším neetické.
- - - -

odpovědět autor: Jdu do něj   [IP: 85.160.22.XX]
napsáno: 12. října 2007 v 14:43
Několikrát jsem tam psal a chyba je prý u mě. Mám prý špatně nasměrovanou anténu. To je zajímavé, že tři roky ji mám na stajném místě a celé prázdniny to šlapalo v noci to šlape a teď je najednou ta prutovka špatně natočená :) Mno dobrá řek jsem si a dnes vyrazil do ELECTROWORLDU pro Ufona. Až to přitáhnu, dám sem rychlost.
- - - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.0.XX]
napsáno: 12. října 2007 v 10:25
Díky za odpověď, reklamaci jsem už podal, O2 má na její řešení až měsíc. Dám jim ze slušnosti na odpověď, nápravu a kompenzaci ještě týden, pak pošlu kopii a dopis na ČTÚ.
- - - - -

odpovědět autor: Jdu do něj   [IP: 85.160.22.XX]
napsáno: 12. října 2007 v 15:04
Hele když se mi rozbije modem a mám ho v servisu tak mám platbu pozastavenou? Nebo jak to je? Díky za odpověď
-

odpovědět autor: bejvalej zakazník   [IP: 213.168.182.XX]
napsáno: 10. října 2007 v 22:58
Měsíční poplatky
Cena bez DPH Cena s DPH
O2 Internet Mobil 256 * 399 Kč 474,81 Kč
O2 Internet Mobil 512 * 699 Kč 831,50 Kč
O2 Internet Mobil 1024 Plus * 899 Kč 1069,81 Kč
O2 Internet Kombi 1024 * 999 Kč 1188,81 Kč
* V současné době je u služby O2 Internet uplatněn tzv. Fair User Policy (FUP), jejímž cílem je zajistit rovnou kvalitu a dostupnost služby pro všechny uživatele > více
- -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.25.XX]
napsáno: 10. října 2007 v 23:59
To jsou staré informace! Od třetího září jsou nové tarify a upravené podmínky FUP, přímo na stránkách O2 je sekci mobilního internetu k nalezení pdf dokument, kde se u tarifu 1024 PLUS píše, že FUP je jen v černé zóně, tedy P2P. Problém je takový, že to neodpovídá realitě, ve skutečnosti máme FUP zavedený i v BÍLÉ a ŠEDÉ zóně! Už přes měsíc lákají zákazníky na tarif bez FUP, ale není to pravda, je s FUPem!! Za ten víc jak měsíc už museli napálit spoustu zákazníků, nikomu dalšímu to nevadí? Pak mi nezbývá, než se vážně obrátit na Českou obchodní inspekci s podnětem podezření na podvod. www.coi.cz a mají tam i e-podatelnu, otázka pár minut..
- - -

odpovědět autor: Jdu do něj   [IP: 85.160.18.XX]
napsáno: 11. října 2007 v 14:47
Plně s Tebou souhlasím. Stačí denně zavolat operátorům a zeptat se na svůj FUP. Pokaždé je tam někdo jiný a pokaždé také melou něco jiného. Jednou FUP prý mám podruhé zase ne atd. Dnes prý fup nemám, ale mám špatné příjmové podmínky, tak mě to jede pomalu. V noci se příjmové podmínky zlepší, tak mě to pojede rychle :) Prostě je to přetížené a porád je levnější oblbovat lidi než vrážet peníze do posilování sítě.
-

odpovědět autor: bejvalej zakazník   [IP: 213.168.182.XX]
napsáno: 10. října 2007 v 20:58
jas e divím že jste si to nezjistili dřiv tady pak jen nadaváte a stejně platíte me se podařilo smlouvu vypovedět po 5měs a to z jejich nedodržení podmínek
- -

odpovědět autor: Jdu do něj   [IP: 85.160.18.XX]
napsáno: 11. října 2007 v 14:51
Jo jde to, taky jsem dostal nabídku, ale když bydlíš ve vidlákově kde se tamním obyvatelům o internetu ani nezdá a nemáš jinou možnost, protože si i od ústředny pro ADSL daleko a po kablu to taky nepojede tak co dál? Jedině zbývá tohle CDMA a teď i ten Ufon který taky není slavný.
-

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.25.XX]
napsáno: 10. října 2007 v 14:44
U mě je to hodně podobné, prostě ve špičce je zaveden FUP, bez ohledu na to, že mám tarif bez FUP! Zoufalci jsme spíš my, že jim ty jejich podvody trpíme.
-

odpovědět autor: sAmuraY   [IP: 85.160.13.XX]
napsáno: 7. října 2007 v 15:17
aktivuj si za nejakou tu kacku mensi rychlost a budes platit min. Sice za nic , ale min :)
- -

odpovědět autor: Neto   <Pejr>   [IP: 85.160.80.XX]
napsáno: 10. října 2007 v 21:03
Zkuste si pořídit tu nejlevněší, to tak nebolí za 475 Kč. Stejně se rychlsoti budou na 256 Internet Mobil pohybovat podobně. Tuto vytvořili O2 v důsledku konkurence Ufouna. Protože, jak jistě víte, O2 nesnižuje nikdy ceny, pouze dorovnává s konkurenci. Proto například u ADSL nejprve rychlost 128kb byla za 399Kč a pak rychlost již 2MB, stále za stejnou cenu 399 bez DPH. Jednoduché myšlení a cenová politika je u O2 patrné. Tedy, radši si dejte nejnizží tarif. Musí tu cenu držet takto a kvalitu zvyšovat, podle grafů je vidět odliv potencionálních zákazníků k Ufonovi. Ten pomohl právě zmiňovanému tarifu 256 Mobil ke vzniku. Jinak předtím tento tarif fungoval jen pro občany, kteří z jakýchkoliv důvodů neměli možnost si pořídit přes linku ADSL třeba, že byli moc daleko na vesnici či samotě. Tolik můj osobní názor.
- - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 213.168.182.XX]
napsáno: 11. října 2007 v 19:05
no když vítě jak funguje cdma tak je jasny ze bez fupu to nejde protože zákaznici co jsou dál od visilače pakmaji problemy se pripojit ja mel cdma v začatkach a když fup zavedli tak jsem odšel myslím že fupnikdy nezrušej
- - - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.41.XX]
napsáno: 11. října 2007 v 19:57
Fup nezruší, ale tarif bez FUP nabízet můžou? Vždyť je to podvod, prodávat tarif bez FUP a pak ho stejně aplikovat! Jak to tady tak čtu a i diskuze na mobilmanii.cz a mobil.cz, tak jsou podvody pro O2 běžná praxe. Fakt nechápu, to jsou jejich zákazníci opravdu tak tolerantní, že jim to všechno prochází?
- - - - -

odpovědět autor: Tom   [IP: 85.160.74.XX]
napsáno: 14. října 2007 v 00:15
Ten internet 1024 plus podleha stale Fupu 2,8 na týden celí den mám 128 až 256Kbps rychlost uderem jedné ráno do devítí jede přes 1MB .Na ifolince se dozvídám chyba je u mě a FUP pro dvě zony je zrušen ,ale je to blbost.Internet a 1024 s fupem stojí okolo 800 měsíčně .Pravda je že nás měsíc okradají .A je to jen v diskuzích žádný článek o tom že o2 podvádí zakazniky nikde není .Myslím si že by se na to mělo upozornit.Je to podvod a řešení infolinka ani datoví technici nenabízí .Několikrát mi to datový technici kontolovali stím že Fup upltněn je ale že by stím něco udělaly to ne.Podle meho moc dobře ví že to tak je ale jen hrají mrtvé brouky
- - - - - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.43.XX]
napsáno: 14. října 2007 v 18:14
Jsem na tom naprosto stejně! Podal jsem podněty na ČOI www.coi.cz a ČTU www.ctu.cz Udělej to samé...
- - - - - -

odpovědět autor: Neto   <Pejr>   [IP: 85.160.80.XX]
napsáno: 14. října 2007 v 09:52
http://www.cz.o2.com/public_mob/34/85/303060_286 415_Fup_O2_Internet_novy.pdf

Předchozí odkaz byl nefunkční, skočila mezera mezi Fup_O2 v adrese.
Je tam popsán rozdíl mezi 02 Internet a O2 Internet Plus. Tedy stručně.

Opět je v tom udělána džungle, jak cenová, tak datová, aby se v tom prase vyznalo.

O2 Internet Mobil 1024 Plus
• přípojné technologie: CDMA, HSDPA, UMTS, GPRS, WiFi
Princip fungování FUP týkající se sítě CDMA:
- Omezení rychlosti pro uživatele je závislé na druhu datového provozu a objemu přenesených dat (viz tabulka)
- Objemem přenesených dat se rozumí součet množství přenesených dat pro download i upload za uplynulých 7 dní
- Data přenesená mimo špičku (24-8h) se do těchto objemů započítávají jen jednou polovinou (např. ze 100 MB přenesených ve špičce se započítá vše, mimo špičku se započítá jen 50 MB)
- Omezení rychlosti se aplikuje pouze na download a pouze ve špičce každého dne (8-24h)

naproti tomu:

O2 Internet Mobil 1024
• přípojné technologie: CDMA, WiFi
Princip fungování FUP:
- Při překročení objemů přenesených dat uvedených v tabulce dojde k omezení rychlosti pro uživatele
- Omezení se týká sítě CDMA
- Objemem přenesených dat se rozumí součet množství přenesených dat pro download i upload za uplynulých 7 dní
- Data přenesená mimo špičku (24-8h) se do těchto objemů započítávají jen jednou pětinou (např. ze 100 MB přenesených ve špičce se započítá vše, mimo špičku se započítá jen 20 MB)
- Omezení rychlosti se aplikuje pouze na download a pouze ve špičce každého dne (8-24h)
- Omezení rychlosti se liší podle druhu datového provozu uživatele (viz bílá, šedá a černá zóna)

Provozovatel serveru CDMA.cz může vyřadit nebo opravit příspěvky, které nemají pro ostatní uživatele žádnou informační hodnotu, používají nevhodné výrazy nebo mají převážně reklamní či inzertní charakter.

© 2004 - 2012   >   CDMA.cz - informace o CDMA a O2 Internet Mobil   >   ASPA, a.s.   >   info@cdma.cz