Hlavní navigace na stránkách CDMA.cz:

Průměrná rychlost:

CDMA O2: 822,6 kbit/s
hodinový trend: -6,2%

CDMA U:fon: 360,3 kbit/s
hodinový trend: -14,4%

Prezentovaná rychlost je průměrná hodnota všech testů rychlosti CDMA za poslední hodinu na serveru DSL.cz.
Antény pro CDMA a další nabídku hardware naleznete v obchodě WiFi.ASPA.cz
wiFi.ASPA.cz - nabídka wifi hardware a software pro bezdrátové připojení v pásmu 2,4 GHz, 5 GHz a 10 GHz
Ufon internet
O2 Internet ADSL
ADSL připojení k internetu

Aktuality z internetu

23.05.2012
Reklama tajně vložená do vašich stránek
Hotely jsou často neobyčejně kreativní, především pokud se jedná o to, jak z hostů vypáčit nějaké další peníze. Dříve narození si budou pamatovat vysokohorskou přirážku, u moře se zase často setkáme s „rezortním poplatkem“. A protože ten je často za hosta a den, čtyřčlenné rodině se dva týdny cáchání u moře mohou nepříjemně prodražit.

zobrazit ostatní dotazyodpovědět autor: Robert Bareš   <robacz@gmail.com>   [IP: 193.86.109.XX]
napsáno: 30. července 2009 v 10:07
Zkušenost s CDMA - Praha
Zdravím,

mám čerstvě CDMA za 150,- Kč k ADSL, tak jsem si řekl, že se podělím o zkušenosti.

Modem jsem dostal cca 7 pracovních dnů od objednávky (AnyDATA do Express Card slotu), aktivace připojení ale trvala další 3 pracovní dny.

Podle celkem negativních ohlasů v různých diskuzích jsem od toho připojení moc nečekal, o to větší bylo moje překvapení, když jsem modem konečně začal používat.

Rychlost downloadu se pohybuje podle lokality od 100 do 240 kB/s (!!). Doma na Praze 1 bez externí antény modem stahuje těch 220-240 kB/s, v práci na Zličíně (Praha 5) se rychlost pohybuje kolem 150 kB/s a v malé vesničce cca 35 km od centra na jih je to nejslabší - kolem 100 kB/s.

Zatím se mi ani jednou nestalo, že by spojení samo od sebe spadlo, latence je také mnohem lepší než jsem čekal, na Praze 1 mi ping dokonce tvrdí kolem 110 ms na www.seznam.cz, ačkoliv ne stabilně, průměr je cca 140 ms. Na Zličíně a za Prahou je to více, ale přes 200 ms ten průměr nejde.

O2 se ovšem stále neoprostili od NATu, a to je zatím jedniná věc, kterou můžu připojení vytknout - sdílená veřejná IP adresa je občas celkem problém. Pokud vím, tak vlastní IP adresu si nelze ani přikoupit.

Co se týče modemu samotného, instalace do Windows Vista proběhla bez problémů a funguje také bezchybně. Akorát je celkem otravné, že se musí pro ovládání modemu používat dodaný software, zatím se mi nepodařilo připojení nějak lépe integrovat do Windows (z čehož plyne, že Windows si připojení nedokáží samy navázat, pokud ho potřebují, stejně tak nelze zařídit automatické připojení po startu systému nebo po přechodu ze spánku).

Celkově je tedy moje zkušenost pozitivní, za 150,- Kč je to velmi dobrá koupě.
Počet reakcí: 8, nejnovější: 17. září 2009 v 15:20.
-

odpovědět autor: Renata   <ren336@gmail.com>   [IP: 85.160.83.XX]
napsáno: 11. srpna 2009 v 12:17
RE: Zkušenost s CDMA - Praha
Ahoj, chci se zeptat, ten mobilni internet za 150 od O2 je ten novy co nabizi s prenosem dat az 3,6? Pokud ano, tak rychlost 220 az 240 je pekne uboha. Ja mam starsi mob. int. od 02 objednan pred 2 lety a je to 512 a stahuje 100 az 220.
Pokud to je ten 3,6 a je takhle pomaly tak si mi prave pomohl v rozhodovani a kazdopadne ho vubec nechci.
- -

odpovědět autor: Petr   [IP: 85.160.18.XX]
napsáno: 17. září 2009 v 12:53
Hlavne to chce peclive cist...O2 nenabizi prenos dat 3,6...to co ctes jsou technicky data toho modemu...to znamena to co UMI... a ne,ze budes po CDMA siti stahovat 3,6...
- -

odpovědět autor: radek   <admin@czechlinux.info>   [IP: 217.11.255.XX]
napsáno: 12. srpna 2009 v 13:32
100KB=800kbits, 220KBS=1760kbits, nechapu jak ti mohlo jet 512kbits rychleji ;) a asi neberes v uvahu to ze se jedna o bezdratovy MOBILNI internet. Slysis to MOBILNI? to znamena ze je to vicemene vsude, tak se musi pocitat s tim ze to pojede blbe....
-

odpovědět autor: Ladislav   <lad.matousek@centrum.cz>   [IP: 213.192.27.XX]
napsáno: 9. srpna 2009 v 14:18
Je možné Skypovat ?
Mám doma adsl za 500 Kč měsíčně, to bych asi taky mohl mít nárok na CDMA za 150 ,- ??
Za info děkuji
- -

odpovědět autor: Robert Bareš   <robacz@gmail.com>   [IP: 193.86.109.XX]
napsáno: 11. srpna 2009 v 10:46
Nezkoušel jsem to, ale vzhledem k latenci kolem 150 ms by měl Skype fungovat bez problémů.
-

odpovědět autor: miichal   [IP: 62.168.56.XX]
napsáno: 31. července 2009 v 15:42
program neni potreba instalovat, staci ovladac z cd a nasledne vytvorit pripojeni. Jmeno i heslo dostanete s aktivaci, vola se myslim na cislo #777.
- -

odpovědět autor: Robert Bareš   <robacz@gmail.com>   [IP: 85.160.25.XX]
napsáno: 1. srpna 2009 v 12:55
Díky za radu, vyzkoušel jsem a skutečně to funguje, ale je tam jeden zásadní problém - modem se v zařízeních objeví až po prvním spuštění aplikace AnyData po restartu Windows. Do té doby tam není.

Při spouštění aplikace AnyData Windows vydávají stejný zvuk jako při vyjmutí a zasunutí karty do slotu, takže předpokládám, že aplikace modem nějak resetuje. Pokud modem po startu vyndám a zandám, tak je zařízeních také, ale rovnou po startu ne, takže dial-up nelze použít.

Ještě s tím zkusím něco udělat a případně napíšu, pokud se mi to podaří. Jedná se o modem APE-540H na Windows Vista HP SP1.
- - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.18.XX]
napsáno: 17. září 2009 v 15:20
Asi neco delas blbe,nebo to mas spatne nastaveny...ten jejich soft vubec neni potreba instalovat.Stacej jen drivery a udelat modemovy pripojeni v systemu...pak se ti v pripojeni objevi ikonka co si das zastupce na plochu a klikas na ni...a pak holt klik na prohlizec...a nebo v nastaveni modemu ve woknech zadej "pripojit kdyz neni k dispozici"a pak ti staci kliknout na prohlizec...se to samo pripoji a nabehne ti net....

Provozovatel serveru CDMA.cz může vyřadit nebo opravit příspěvky, které nemají pro ostatní uživatele žádnou informační hodnotu, používají nevhodné výrazy nebo mají převážně reklamní či inzertní charakter.

© 2004 - 2012   >   CDMA.cz - informace o CDMA a O2 Internet Mobil   >   ASPA, a.s.   >   info@cdma.cz