Hlavní navigace na stránkách CDMA.cz:

Průměrná rychlost:

CDMA O2: 368,9 kbit/s
hodinový trend: -12,6%

CDMA U:fon: 497,9 kbit/s
hodinový trend: -96,1%

Prezentovaná rychlost je průměrná hodnota všech testů rychlosti CDMA za poslední hodinu na serveru DSL.cz.
Antény pro CDMA a další nabídku hardware naleznete v obchodě WiFi.ASPA.cz
wiFi.ASPA.cz - nabídka wifi hardware a software pro bezdrátové připojení v pásmu 2,4 GHz, 5 GHz a 10 GHz
Ufon internet
O2 Internet ADSL
ADSL připojení k internetu

Aktuality z internetu

23.05.2012
Reklama tajně vložená do vašich stránek
Hotely jsou často neobyčejně kreativní, především pokud se jedná o to, jak z hostů vypáčit nějaké další peníze. Dříve narození si budou pamatovat vysokohorskou přirážku, u moře se zase často setkáme s „rezortním poplatkem“. A protože ten je často za hosta a den, čtyřčlenné rodině se dva týdny cáchání u moře mohou nepříjemně prodražit.

zobrazit ostatní dotazyodpovědět autor: J.Š.   [IP: 85.160.114.XX]
napsáno: 16. srpna 2011 v 08:43
FUP - To je strašné
Zdravím, poslední dobou se mi zdá že se FUP aplikuje čím dál přísněji, kdysi jsem i s aplikovaným FUP mohl používat online hlasovou komunikaci a zároveň hrát po internetu. Nyní však rychlost klesla tak moc že nejde oboje najednou - přitom mumble je velice nenáročný program na hlasovou komunikaci. Jako další fakt je že při hraní online her je potřeba aby odezva hráč=server byla nízká, a odezva 10 sekund je prostě moc. FUP 1.5GB je málo, mám to vypotřebované za den a to skoro nic nedělám - žádné stahování ani nahrávání velkých souborů ani podobné "žravé" činnosti. Jsem znechucen tím jak je rychlost omezována. S internetem CDMA končím, najdu si raději trochu pomalejší připojení ale stabilní a bez FUP. Pokud toto někdo čtete NEDOPORUČUJI tuto službu pokud internet opravdu nepotřebujete jen na odeslání E-Mailu jednou do týdne, jinak to nemá smysl.
Počet reakcí: 3, nejnovější: 31. říjen 2011 v 19:48.
-

odpovědět autor: Robert   <robacz@gmail.com>   [IP: 85.162.98.XX]
napsáno: 3. září 2011 v 12:33
RE: FUP - To je strašné
Poslední dva/tři měsíce je FUP skutečně aplikováno mnohem důrazněji. Což by samo o sobě zas až tak nevadilo, problém je v tom, že aplikace FUP je tak agresivní, že je připojení prakticky nepoužitelné. Nejde o rychlost, ale o to, že polovina requestů končí timeoutem, takže se nedá načíst ani Internetová stránka, natož používat jakoukoliv jinou službu. Dříve bylo připojení i ve FUPu použitelné, teď nikoliv.
Navíc na připojení za 150,- Kč začala O2 aplikovat FUP 500MB měsíčně, přestože ho zákazníkům prodala s FUP 10GB. V mém případě ke změně došlo přesně v den, kdy uplynuly 2 roky od podpisu smlouvy (přestože O2 změnou několikrát vyhrožovala již dříve).

Jinak FUP na CDMA funguje jinak než je obvyklé, je rozděleno do 4 částí a měřená hodnota je vždy za posledních 7 dnů. Tj. pokud máte FUP 500MB, spadnete do něj pokud jste za posledních 7 dnů přenesli více než 125MB a FUP se uvolní jakmile posledních 7 dnů mělo přes menší než 125MB. Stejně to funguje s FUP 2GB a 10GB, akorát ta sledovaná hodnota je 500MB, resp. 2,5GB.

Datové přenosy mezi 0.00h a 6.00h se do FUP nepočítají, ale poku již jste ve FUP, tak se v tomto čase přenost nezrychlí.

O2 zavedla ještě jednu novinku - FUP se je schopen zapnout i během dne. Dříve to bylo vždy od půlnoci, takže se to dalo pěkně "napálit" a za den stáhnout třeba pár giga i s FUPem 500MB (protože vyhodnocení proběhlo až o půlnoci). Teď už k vyhodnocování dochází několikrát denně.

Pro CDMA navíc nefunguje web o2pripojse.cz, takže zákazník nemá tušení, jak na tom je. Připadá mi to jako by se CDMA stalo pro O2 nechtěným dítětem, protože na UMTS tak tvrdě nepostupuje (mám obě připojení za 150,- Kč, tak můžu srovnávat). Je to škoda, protože CDMA je oproti UMTS svižnější (latence).
-

odpovědět autor: M.B.   [IP: 91.195.107.XX]
napsáno: 24. srpna 2011 v 10:17
Bohužel musím jen a jen potvrdit předešlou informaci. Taktéž končím , protože za těchto podmínek je to nepoužitelné - to yslím ale doslova.
Mimo to mi není přesně jasné jak se FUP v případě CDMA počítá.
- -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.99.XX]
napsáno: 31. října 2011 v 19:48
drobná oprava datové přenosy se do FUP od 0.00h počítají ale 2/10 toho co stáhnete a není to do 6.00h ale do 8.00h!

Provozovatel serveru CDMA.cz může vyřadit nebo opravit příspěvky, které nemají pro ostatní uživatele žádnou informační hodnotu, používají nevhodné výrazy nebo mají převážně reklamní či inzertní charakter.

© 2004 - 2012   >   CDMA.cz - informace o CDMA a O2 Internet Mobil   >   ASPA, a.s.   >   info@cdma.cz