Hlavní navigace na stránkách CDMA.cz:

Průměrná rychlost:

CDMA O2: 1615,9 kbit/s
hodinový trend: +112,6%

CDMA U:fon: 1487,9 kbit/s
hodinový trend: +53%

Prezentovaná rychlost je průměrná hodnota všech testů rychlosti CDMA za poslední hodinu na serveru DSL.cz.
Antény pro CDMA a další nabídku hardware naleznete v obchodě WiFi.ASPA.cz
wiFi.ASPA.cz - nabídka wifi hardware a software pro bezdrátové připojení v pásmu 2,4 GHz, 5 GHz a 10 GHz
Ufon internet
O2 Internet ADSL
ADSL připojení k internetu

Aktuality z internetu

24.05.2012
Stane se Linux herní platformou?
Valve nedávno oznámilo, že herní kanál Steam bude k dispozici uživatelům Linuxu a na Ubuntu Developer Summit se objevilo EA. Znamená to, že se z Linuxu stane herní platforma? Nebo je to jen poslední výkřik her na PC?

zobrazit ostatní dotazy autor: Raxy   <jirik2000@centrum.cz>   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 23. srpna 2004 v 18:23

Tato debata je již uzavřena a nelze v ní pokračovat!

Prut antény
myslíte, že kdybych si pořídil na tu původní ET magnetickou antenu delší prut, že by to bylo lepší?
Počet reakcí: 9, nejnovější: 27. srpen 2004 v 02:22.
-

autor: MK   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 24. srpna 2004 v 03:05
RE: Prut antény
ja jsem tam misto origo ant. nasrouboval starou prutovou antenu od ET z doby kdy jsem ji mel na aute pro NMT (ma asi 1m) a signal hned vyskocil ze 3 na 5 carek...
-

autor: PK   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 23. srpna 2004 v 20:01
60cm je delka vlny na 450MHz, takze delsi ti asi moc nepomuze, hlavne musi mit antena "protiklad" - nejaky plech minimalne 50*50. Nebo potom jedine Yagi antenu.
- -

autor: bimbo   <bimbousek@seznam.cz>   [IP: 212.47.29.XX]
napsáno: 26. srpna 2004 v 13:38
Tak jsem vyzkoušel ten tvůj slavnej protipól a řeknu ti, že je to pěkná blbost. Ten magnet je tam proto, aby to neupadlo za jizdy ze střechy auta. Ale jako správnej blbeček jsem to vyzkoušel a vypadám jako blbec - pod oknem plechovej "stůulů a anténa visí dolů - tak mám totiž nejlepší signál i spojení.
- - -

autor: Slavek   [IP: 217.66.167.XX]
napsáno: 26. srpna 2004 v 14:21
Nevim jestli vypadas jako blbecek, protoze jsem te nevidel, v kazdem pripade, ale je pravda to stou protivahou - muze to byt i okenni rimsa, podstatne je jeji uzemneni. A to ti potvrdi kazdy chytrejsi radioamater.
- - - -

autor: bimbo   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 27. srpna 2004 v 00:23
Dnešní den jsem věnoval v zaměstnání studiu podobných věcí všude, kde se jen dalo připojit a došel jsem k závěru - uzemění je už v tom koaxiálním kabílku, kterej čouhá z modemu. Přes USB je uzeměn na kostru PC, takže další protiváha je k ničemu. Když si podělíš rychlost světla s kmitočtem, dostaneš vlnovou délku a ta je cca 33 cm. Pak stačí vytvořit anténku a na jejím nosiči nejblíž úchytu dát právě 33cm kolmej prut a pak po deseti cm další (32cm) a pak po dalších třech a půl cm dát sedmadvaceticentimetrovej. Pro vyrovnání napětí a proudu nebo impedance - už si to nepamatuju - je pak už jen potřeba po dalších sedmi cm (místo, kde vlna protíná osu x) dát tyč 25,5 cm. Signál stačí svést z horizontální tyčí rovnou do modemu, jako uzemění či stínění stačí právě zmiňované ukostření PC. Takže laicky čtyři články na tyčce - tyčka míří ma BTS a fousy od nebe k zemi.
Když použiješ prutovku, stačí ji 33 cm a protože tvoří vlastně jen reflektor (nemá ty další pomocné tyčky, které jsou v ohybu vlny nápomocny k zachycení signálu) a nějaké protipóly ve tvaru plechovejch desek nic neřeší.
Takže vesele lapejte dál, já teď valím na 31kB/s a je mi fajn :-))
- - - - -

autor: XXX   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 27. srpna 2004 v 01:14
Studoval jsi to velmi špatně. Protiváha samozřejmě smysl má (u antén typu GP). Bez ní máš velmi mizerné PSW, takže se většina výkonu vysílače nevyzáří... U výkonnějších vysílačů, než je modem CDMA to vede k zničení koncového stupně. S tou délkou antény to tak také není, jsou typ. lambda 1/2, 5/8 lambda... mění se tím vyzařovací charakteristika...

Zkrátka, chcete-li mít účinnou antenu, tak buďto vražte pod magnetku protiváhu (kus plechu o co největší ploše), nebo si kupte yaginu (směrovost). Volte vhodný (nízkoztrátový) koax, nezapomeňte u víceprvkových anten zkontrolovat, jestli mají symetrisační člen a externí antenu uzemnit. Experimenty v oblasti, která je mnoho desetiletí jednoznačně vyřešená, jsou opravdu hloupé. Ze všeho nejhorší jsou polovzdělanci...
- - - - - -

autor: Slavek   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 27. srpna 2004 v 02:05
No to co nam tu Bimbo popsal, to snad vymyslel nekdo na lysohlavkach. Bimbo, nesmis verit vsemu co na inetu pisou.

Ja teda souhlasim s tripleX. A treba takovou petiosminu (5/8) mam za oknem i kdyz ne zrovna na CDMA. A to co tu XXX pise plati uz od dob prvnich elektronek.
- - - - - - -

autor: Freeman   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 27. srpna 2004 v 02:22
:-))))
-

autor: marseli   [IP: 160.218.41.XX]
napsáno: 23. srpna 2004 v 20:00
já jsem si dokoupil 6dB anténu a signál vyrostl o 2 čárky, takže nevím jestli délkou, ale spíš větším ziskem!!

Provozovatel serveru CDMA.cz může vyřadit nebo opravit příspěvky, které nemají pro ostatní uživatele žádnou informační hodnotu, používají nevhodné výrazy nebo mají převážně reklamní či inzertní charakter.

© 2004 - 2012   >   CDMA.cz - informace o CDMA a O2 Internet Mobil   >   ASPA, a.s.   >   info@cdma.cz