Hlavní navigace na stránkách CDMA.cz:

Průměrná rychlost:

CDMA O2: 841,6 kbit/s
hodinový trend: -92%

CDMA U:fon: 1487,9 kbit/s
hodinový trend: +53%

Prezentovaná rychlost je průměrná hodnota všech testů rychlosti CDMA za poslední hodinu na serveru DSL.cz.
Antény pro CDMA a další nabídku hardware naleznete v obchodě WiFi.ASPA.cz
wiFi.ASPA.cz - nabídka wifi hardware a software pro bezdrátové připojení v pásmu 2,4 GHz, 5 GHz a 10 GHz
Ufon internet
O2 Internet ADSL
ADSL připojení k internetu

Aktuality z internetu

24.05.2012
Stane se Linux herní platformou?
Valve nedávno oznámilo, že herní kanál Steam bude k dispozici uživatelům Linuxu a na Ubuntu Developer Summit se objevilo EA. Znamená to, že se z Linuxu stane herní platforma? Nebo je to jen poslední výkřik her na PC?

zobrazit ostatní dotazyodpovědět autor: Mira   [IP: 85.160.5.XX]
napsáno: 13. ledna 2005 v 16:34
GTRAN USB modem pod FreeBSD 5.3
Zdravim,
provozujete nekdo cdma pod freebsd 5.3 (release nebo stable)? Potykam se s problemem, se kterym si uz nevim rady. Pri relativne delsim vytizeni spojeni (napr. pri stahovani ISO cd) mi panicne kernel a restartuje se router.

Vyzkousel jsem jak 5.3 Release, tak 5.3 Stable. Dela to "vsude". Kdyz uz jsem se vyporadal s omezenim rychlosti na 256kbps, tak jsem myslel ze mam vyhrano. Ale tohle je snad jeste horsi :(

Mira
Počet reakcí: 13, nejnovější: 23. únor 2006 v 21:37.
-

odpovědět autor: Windousák   <nemám>   [IP: 195.250.139.XX]
napsáno: 28. dubna 2005 v 13:12
RE: GTRAN USB modem pod FreeBSD 5.3
Hlavně, že každej nadává na Windows. Tam to aspoň funguje, narozdíl od nějakých pitomých BSD a jiných slátanin.
- -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 200.82.228.XX]
napsáno: 23. února 2006 v 21:37
-

odpovědět autor: Anonym   [IP: 195.250.131.XX]
napsáno: 27. dubna 2005 v 17:43
Podivejte se na koppel.cz/cdmawifi a koppel.cz/conferences
-

odpovědět autor: Mira   [IP: 85.160.0.XX]
napsáno: 9. dubna 2005 v 15:08
Nove zjisteni - uz mi to asi nepanicuje na 5.3R. Ale zas pozoruju jiny problem. Nevim proc, ale porad mi blbne user space pppd. Pripoji se v pohode, ale po nejake dobe "zmagori": Odpoji se, pripoji se, obdrzi IP adresu, odpoji se, propoji se, obdrzi jinou IP adresu, odpoji se, .... A tak porad dokola. Zkousel jsem restartovat pppd i system. Nekdy pomuze to a jindy zas tamto. Nema to eurotel nejak dokopany? Nemate nekdo podobne zkusenosti?
- -

odpovědět autor: jakub   [IP: 85.160.0.XX]
napsáno: 9. dubna 2005 v 19:33
pppd mi taky nebeha. mam to nastavene na routeru v /etc/usbd.conf tak, ze kdyz strcim modem do pocitace, tak se mi zavola ppp -ddial cdma no a pri detach kill -9 `pgrep ppp`. takze kdyz mizim s notyskem ven tak se to "odpoji".

ad rychlost existoval neoficialni path od nejakeho namyslence z brna, ale jenom v nejakych verzich 5.1 tusim.
-

odpovědět autor: Filip   [IP: 85.160.21.XX]
napsáno: 9. dubna 2005 v 13:16
Taky bych uvital najaky navod, chci zkusit FBSD 5.4, ale asi 2 roky jsem s fbsd nepravocoval, tak nejaky navod, ktery je krok za krokem :-)
-

odpovědět autor: xyz   [IP: 85.160.255.XX]
napsáno: 1. února 2005 v 12:56
Tak to jst ejeste dal nez ja. :)

Ani za nic jsem porad nebyl schopen rozchodit pripojeni vubec. Mozna protoze z Linuxu mam porad zlozvyk pouzivat kernel space pppd misto user space ppp? V kazdem pripade zdatnou magii s nastavenimi pppd a pomoci toho, ze behem jedne az dvou sekund odpalim dva procesy pppd, jeden snavazeni spojeni a druhy na to zejvne zkusi sahnout ve spravnou dobu, takze nez zkolabuje, tak se pohne konfigurace linky, ktera jinak vzdy umre pri cekani na LCP odpoved...

Kdyz mi trochu poradite vy, budu rad. :) Ale k vasemu dotazu: Jak jste prekonaval hranici 256kbit/s? Upravou hodnoty maximalni velikosti USB packetu umodemu v jadre? Nemuze tento zasah mit negativni vliv na stabilitu? Treba s tim nekde neco jinde prece jenom suvisi, i kdyz to tak na prvni pohled nevypada... Chova se to stejne i pri pouziti jadra bez tohoto zasahu? Jenom odhaduji a zkousim doda napady, ale jinac nejsem v BSD az tak kovany a vetsinou prece jenom jedu pod Linuxem...
- -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.78.XX]
napsáno: 21. ledna 2006 v 15:41
-

odpovědět autor: kimic   <kimic@seznam.cz>   [IP: 85.160.8.XX]
napsáno: 31. ledna 2005 v 15:43
ja mam pustene CDMA pod linuxem, beha to vyborne dokud se to nesekne ;-) neresetuje se to jako tobe ale z nejakeho duvodu se modem odpoji (asi ta 2 denni platnost IP adresy) a nekdy se stane,ze modem se uz nehlasi na USB, je tam nezname zarizeni, nepomuze restart, musim pripojit/odpojit modem pod winXP na notebooku, nekdy to chce i nainstalovat tam znovu ovladac (v XP). Mozna to je ale tim ze na linux stroji je stare pentiumII s verzi USB 1.1.

jinak k tvemu problemu, na linux jsem videl navody 2, jeden co pouzivam a to je cdc-acm ovladac v kernelu, ktery vytvori /dev/ttyACM0(1)

druhy zpusob je namapovat modem pres /dev/ttyUSB0(1)
pridanim parametru ID vyrobce a ID zarizeni. nezkousel jsem to, a nevim jak je to vubec delane ve freebsd, ale mohlo by to jit treba ve freebsd udelat podobne, tak se treba budes moct neceho chytit.

k tem windows, pouzival jsem ten modem 2 tydny na notebooku a bylo to peklo to vubec rozchodit, porad to padalo, a navic casto hlasilo modem jako nezname zarizeni takze samy restart, podarilo se to dat podle rad na forech do "idealniho" stavu, kdy se pouziva primo windowsi vytacene spojeni, ale stejnak to bylo vsechno nakonec nanic z toho drobneho duvodu, a to ze se modem zacal odpojovat po 2 sec, protoze mu vadi jine sitove ovladace(lan,vmware apod.) zakazanim lokalni site muzu data na jine pocitace preneset asi v kyblech, snad doda konecne eurotel poradne ovladace ;-)
-

odpovědět autor: Mira   [IP: 85.160.5.XX]
napsáno: 13. ledna 2005 v 16:37
Jeste upresneni, co to vypise do /var/log/message:

panic: uhci_abort_xfer_ not in process context
uptime: 1d0h4m50s
Automatic reboot in 15 seconds - press a key on the console to abort
- -

odpovědět autor: Spektrum   [IP: 195.250.139.XX]
napsáno: 31. ledna 2005 v 09:24
Kup si Windows.

:-)
- - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 193.84.34.XX]
napsáno: 27. dubna 2005 v 11:21
vim ze me vymaze webmaster, ale reagvat se nadalo. tak sorry
- - -

odpovědět autor: Bery   [IP: 85.160.16.XX]
napsáno: 1. února 2005 v 12:56
ty jsi opravdu hnup. Ten člověk tu shání podmětné názory a rady. Takoví jako ty, tu akorát kazi diskuzní forum.

Provozovatel serveru CDMA.cz může vyřadit nebo opravit příspěvky, které nemají pro ostatní uživatele žádnou informační hodnotu, používají nevhodné výrazy nebo mají převážně reklamní či inzertní charakter.

© 2004 - 2012   >   CDMA.cz - informace o CDMA a O2 Internet Mobil   >   ASPA, a.s.   >   info@cdma.cz