Hlavní navigace na stránkách CDMA.cz:

Průměrná rychlost:

CDMA O2: 841,6 kbit/s
hodinový trend: -92%

CDMA U:fon: 1487,9 kbit/s
hodinový trend: +53%

Prezentovaná rychlost je průměrná hodnota všech testů rychlosti CDMA za poslední hodinu na serveru DSL.cz.
Antény pro CDMA a další nabídku hardware naleznete v obchodě WiFi.ASPA.cz
wiFi.ASPA.cz - nabídka wifi hardware a software pro bezdrátové připojení v pásmu 2,4 GHz, 5 GHz a 10 GHz
Ufon internet
O2 Internet ADSL
ADSL připojení k internetu

Aktuality z internetu

24.05.2012
Stane se Linux herní platformou?
Valve nedávno oznámilo, že herní kanál Steam bude k dispozici uživatelům Linuxu a na Ubuntu Developer Summit se objevilo EA. Znamená to, že se z Linuxu stane herní platforma? Nebo je to jen poslední výkřik her na PC?

zobrazit ostatní dotazyodpovědět autor: pomidor   [IP: 85.160.50.XX]
napsáno: 15. ledna 2005 v 18:10
Omezuje Eurotel rychlost v nekterych regionech ?
Zacnu prosincem minuleho roku.
zacatek prosince: mizerna rychlost podobna jako je dial-up
tesne pred vanocemi se to "samo" zrychlilo cca az 5x, nekdy min
tento stav trval do 13.1.2005, ted uz zase se to "samo" zpomalilo a to na max 2x rychlost na dial-up a to jeste jen nekdy, jinak je to jako dial-up, ne-li GPRS.

Kdyz jsem volal na Eurotel, tak samozrejme defaul odpovedi - BTS OK, problemy zadne, asi pretizeni v lokalite ...
To pretizeni bych jim "i sezral" kdyby to bylo v terminu neco po vanocich apod. Nejak mi totzi unika smysl, proc by sosaci a jina havet cekali prave na 13.1.2005.

Jo a jedna se o lokality Frydek-Mistek.

Mate podobne problemy s rychlosti ?
Dejte sem kazdy info zda ano nebo ne a o jakou lokalitu se jedna.
Počet reakcí: 84, nejnovější: 16. únor 2005 v 22:15.
-

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.26.XX]
napsáno: 16. února 2005 v 21:40
RE: Omezuje Eurotel rychlost v nekterych regionech ?
no mě to jede na webu 60/kbs a rychlost stahovani na p2p 1,5 kbs hruzta nevite nekdo onejakym klientu kterej jede rychle ? lokalita Praha 4
- -

odpovědět autor: jajaja   <jajaja1111@seznam.cz>   [IP: 85.160.25.XX]
napsáno: 16. února 2005 v 22:15
Mam stejnej problem. Kdyz se neco dozvis, dej vedet na mejl. Dik. A jinak pro ukazku, mereni.

IP (host):85.160.25.215 (ip-85-160-25-215.eurotel.cz)
datum a čas:16.02.2005 21:58
stahování:329.832 kbps (41.229 kB/s)
upload:26.928 kbps (3.366 kB/s)
odezva:min:329.9ms průměr:1019.7ms max:3391ms
-

odpovědět autor: rip007   <rip007@centrum.cz>   [IP: 85.160.74.XX]
napsáno: 10. února 2005 v 23:19
Na nas 1.6 kb/s nikdo nema. A to jsme u Rican v lounovicich. Jo to se nekdo ma..............
-

odpovědět autor: DVD-RW   <extra.email@seznam.cz>   [IP: 85.160.88.XX]
napsáno: 10. února 2005 v 18:26
Rychlost stahování dat:
51.3 KB/sec
Rychlost připojení k Internetu:
410.5 Kbps

a to bydlim 106m od BTS a u mne ve Vlašimi bych se divil jestli ma CDMA 20 lidi takze pretizeny to neni
-

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.4.XX]
napsáno: 10. února 2005 v 06:03
Taky se mi to zdálo, ale pak jsem zjistil, že jsem v dosahu 3 BTSek a modem se mi občas připojí na více vytíženou a to je pak rychlost na houby (100 - 200Kbits). Takže jsem týden nedělal nic jinýho, než lítal po bytě s anténou a pomocí CDMA monitoru hledal, kde je která BTSka a jaká rychlost. Nejhorší je, že stačí pár centmetrů a jsem na tý na houby.
Teď jsem našel místo a už 3 dny drží stále tatáž a hlavně ta, kde mám přes den 400 - 600Kbits a v noci kolem 1 Mbitu. Ale radši nejásám, protože to zase může být brzy uplně jinak.
- -

odpovědět autor: luma   [IP: 85.160.6.XX]
napsáno: 10. února 2005 v 09:00
to se mě netýká, protože jsem v dosahu jediný BTS. v okruhu 30km žádná další neni
- - -

odpovědět autor: John   [IP: 85.160.2.XX]
napsáno: 10. února 2005 v 14:54
Jestli máš dobrou rychlost, tak ti závidím. Já se jen modlím, aby se modem zas nepřipojil na jinou BTS. Na tý horší to jede večer kolem 80kbits a to je fakt vopruz.
-

odpovědět autor: luma   [IP: 85.160.22.XX]
napsáno: 9. února 2005 v 21:06
tak už jsem opět v utlumenym regionu. včera začal pokles ze 40kB/s, dneska se rychlost ustálila tady:

Vaše aktuální rychlost připojení k internetu:
46.30 kbps
Vaše aktuální rychlost stahování dat:
5.79 kB/sec

jestlipak to má něco společnýho s tim, jak se najednou jinde začly množit zprávy o fungujících stránkách a slušných rychlostech
-

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.202.XX]
napsáno: 2. února 2005 v 23:57
Chodí to, jako když hořekuje. 4,8KB/s humus !!!!
-

odpovědět autor: Niki   [IP: 85.160.12.XX]
napsáno: 2. února 2005 v 16:38
jednoducha odpověd ano omezuje!a když operator řika že je vše OK a je to nejspiš přetižene tak to je drzost všeho že si dovoluji tuto službu dale nabizet i když vědi že již ted je to cele v P..i!!!!
- -

odpovědět autor: tekk-x   [IP: 85.160.16.XX]
napsáno: 2. února 2005 v 17:51
Když jsem jim volal, a ptal se, co mi to zas blbne, operátorka mi říkala, že je u nás BTS přetížená. Sice bydlím na vesnici, kde široko daleko jsou taky vesnice, ale budiž. Navíc jsou tu už i jiný varianty připojení (bohužel až teď). TaXem na to operátorce řekl, jestli s tím něco nedělají, když je to teda vytížený, jestli bude nějaký posílení. Ona že se to vyhodnocuje, a že je teda BTS přetížená. Zeptal jsem se, když je teda nejen "moje" BTS přetížená, proč mají tak masivní reklamní kampaň a proč teda síť neposilujou? Na to už odpověď nenašla. :-)
- - -

odpovědět autor: richi   [IP: 85.160.219.XX]
napsáno: 2. února 2005 v 17:56
Změř si rychlost. Mě to jede 60 KB/sec (479.9 Kbps), ale stejně mě nejdou načíst některý stránky. Chyba je někde jinde, než u přetížení lokální BTSky. Zkuste někdo trasovat cesty paketů na servery, které vám nejdou načíst.

richi
- - - -

napsáno: 2. února 2005 v 18:06
Tak jsem použil VisualRoute. Momentálně mi nejde načíst root.cz. Hodil jsem to do programu a výsledek? Pakety se ztrácí :(

Chyba bude zřejmě v nějakém směrovači.
richi
- - - - -

napsáno: 2. února 2005 v 18:13
Příspěvek měl přijít jinam.
- - - - - -

odpovědět autor: tekk-x   [IP: 85.160.20.XX]
napsáno: 3. února 2005 v 09:28
Jj, s tímhle jsem měl jedním časem problémy. Vlastně, teď částečně taky. Tím, že máme doma síť. Počítači, co se připojuje přese mě se občas něco nenačte, ale v tomhle případě pomůže třeba 5x refresh.
-

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.249.XX]
napsáno: 2. února 2005 v 15:11
boze muj jasne, eurotelaci si proste kazdej den reknou:"Tak a ted to treba v tyhle prdeli zkrouhnem at je sranda".....JE TO ZATIZENOU BTS!!!!!

fakt ubohy paranoidni vylevy nekterejch "inteligentu"...naky nadnarodni spiknuti fanousku spidermana se nechysta?
- -

odpovědět autor: LordDuke   [IP: 62.84.152.XX]
napsáno: 2. února 2005 v 16:08
Jasne Anonyme, ty to jen nechapes, proste delaj upravy a hrabou a rochnej se v tom. ET je pekna banda, mozna kdyby dali predem vedet co se deje, pak by nemeli tolik rozcilenych telefonatu. Nechapu proc neudelaj stranky na kterych by meli vyveseny informace pro uzivatele CDMA o vypadcich, upravach a opravach. Asi maji pekne zabrzdenej marketing a prace se zakaznikem jim od ty doby, co je vlastni zkur....j Telecom, nic nerika.
- -

odpovědět autor: luma   [IP: 85.160.7.XX]
napsáno: 2. února 2005 v 15:20
takže v určitej čas se na dva týdny v různejch koutech repuliky trojnásobně zvedne zatížení BTS a po těch dvou týdnech v určitou dobu se zase na těch samejch místech "odtíží". Kontaktuj svého lékaře. Salvor Hardin řekl "Agresivita je útočištěm neschopných." Pseudovýlevy některých anonymů tomu odpovídají.
- - -

napsáno: 2. února 2005 v 16:34
podepis si petici a bez brecet k mame....upravy na siti sou na dennim poradku a zatizeni bts klidne muze byt zniceho nic..je to mobilni pripojeni, takze se uklidni...

me spis zajima jak to bude s tim spidermanem....
- - - -

odpovědět autor: pomidor   [IP: 85.160.54.XX]
napsáno: 2. února 2005 v 17:49
Kdyz tomu tak Anonyme rozumis, tak mi vysvetli nasledujici:
Delas upravu na siti, zmenis konfuguraci jednotlivych prvku a to vse delas 2 tydny misto toho, abys to udelal treba za 2 dny ? Dale zde mas, myslim si ze docela dobre dohled.centrum, takze kdyz udela nekde chybu, dohled.centrum by Te melo na tuto chybu upozornit.
Navic jiste zde Tvi nadrizeni maji prehled o Tve "dobre" odvedene praci.
Pokud chces argumentovat ze to a ono a onako, tak nejdrive zvas zda vubec vis o cem pises a jestli zde netlachas jen radoby chytre a inteligentni nic nerikajici vety.
- - - - -

napsáno: 2. února 2005 v 18:43
rad se tu s tebou podelim o svou nezmernou inteligenci a sice takto:Nynejsi problemy s cdma jsou chybou v komunikaci mezi et a internetem, nikoli chybou bts, et podle me podcenil narocnost uzivatelu a fup mu nepomohla, proto jsou ve vetsich mestech pretizene bts a zadna fup tomu nema sanci pomoc, jedine ta, ktera sleduje stahovana data.....nevim co myslis tim dohled.centrem, ale podle me to nema s vasim omezovanim rychlosti v nekterych mestech co delat...
- - - - - -

napsáno: 2. února 2005 v 21:25
Pokud ani nevis co je dohledove centrum ...

Takze, je to misto, kde by mela mit firma globalni i detailni prehled vcetne monitorovani sveho systemu/sluzby a nastaveni jednotlivych casti systemu/sluzeb sluzeb tak jak je zapotrebi.
Proste zadne pytlickovani v kazde lokalite samostatne, ale hezky globalne, pokud to system/sluzba v takovem velkem meritku vyzaduje.
- - - - - -

odpovědět autor: luma   [IP: 85.160.58.XX]
napsáno: 2. února 2005 v 21:10
takže jestli tomu dobře rozumim, tak na některejch místech republiky se zkrátka kvůli "úpravám na síti" periodicky zpomaluje rychlost na třetinu. BTS se prostě jednou za měsíc na dva týdny přetíží a po oněch dvou týdnech je zase volná. Proč ony úpravy probíhají jenom někde zatimco některý regiony periodický zpomalování nepociťujou? Upravuje snad Eurotel síť jenom někde? Mají snad v některejch regionech bezproblémovou komunikaci mezi ET a eurotelem? Proč upravuje síť tam, kde bez úprav funguje spolehlivě? Brečet k mámě nepůjdu protože to bohužel mám přes celou republiku. Tak nějak bych se vsadil, že ty podobný problémy nemáš. Proto o nich možná nic nevíš. Ono totiž zatížení BTS může být zničehonic, ale BTS nemůže být zatížená 2 týdny aniž by byla uměle omezená, když předtim fungovala a i za dva týdny bude fungovat tak jak má. Poděl se se mnou taky o svou nezměrnou inteligenci a pověz neznalému kde je ta chyba mezi ET a internetem. a co vlastně myslíš oním internetem? NIX, jehož je ET členem? Nestačí mu snad přidělená 1Gbit linka? Hloupý, kdo neví, hloupější, kdo se nezeptá. Rád se poučim od moudřejších.
- - - - - -

napsáno: 2. února 2005 v 19:35
no, beru v potaz, ze je problem mezi ET a internetem. Kdyz ale premyslim a divam se na datumy a dny kdy to jede OK, pak to najednou spadne na nejaky ten den a pak zase se to o neco zlepsi, stejny efekt v ruznych lokalitach a ma to tendenci se stale opakovat ... Citim v tom neco jineho nez ze se jedna "jen o problem" mezi ET a internetem.

Tu nezmernou inteligenci jsem nemyslel osobne ;-)
-

odpovědět autor: luma   [IP: 85.160.21.XX]
napsáno: 2. února 2005 v 12:33
tak už je to tady zase. od včerejška mi po dvou týdnech slušný rychlosti (400kbit) opět klesla na cca 150kbit. Ani v noci nepřesáhnu 256kbit, takže je naše BTS evidentně uměle omezená. Začínám si tyhle poklesy evidovat a pokusim se z nich vyvodit nějakej závěr.

minule se mi pokles naprosto přesně shodoval s pomidorem. je tomu tak i tentokrát?
- -

napsáno: 2. února 2005 v 17:58
No, prozatim to celkem jede, prumer 100kbp za 2 dny mereni na dsl.cz.

V rozmezi 20-30.1.2005 to byl des, rekord 40Kbp, prumer cca 15Kbp.
Pri dotazu na Eurotel neco delali, snad celostatne - nevim, nejake upravy na siti, od te doby je to o neco lepsi.

Nejhorsi je, ze ani na te jejich placene lince se nikdo nic nedozvi, kdy, kde, co, jak dlouho atd. budou delat a "konfigurovat".
- - -

odpovědět autor: luma   [IP: 85.160.58.XX]
napsáno: 2. února 2005 v 21:34
takže se naše zpomalení zase na den shoduje. to už nemůže být náhoda. opačnej konec republiky a naprosto stejnej problém.
- - - -

napsáno: 2. února 2005 v 22:40
Asi nejaka telepatie ci co ;-)
- - -

napsáno: 2. února 2005 v 18:06
Ze jsem radeji nedrzel hubu ... :-( RE: Omezuje Eurotel rychlost v nekterych regionech ?
Tak a je to tady, nekolik mereni a uz si vesele svistim na 46 Kdb, jeste vcera to bylo pres 100Kbp.

Kdyby nekdo chtel rici - zrovna se to jen pretizilo, zitra to bude OK - tak tomu snad by ani dotycny nechtel neverit co pise.
-

odpovědět autor: jakekoli jméno je zbyteč   [IP: 85.160.42.XX]
napsáno: 23. ledna 2005 v 21:27
Srovnávat rychlost s GPRS bych považoval za přehnanou,neboť moje rychlost CDMA se pohybuje 6Kbps po celý den, do pózdních hodin, a tento stav trvá už několik týdnů.U uploadu si mohu nechat zdát,zkoušel jsem poslat nejaké fotky na digilab,ale po celonočním snažení cca více jak 6 hodin,jsem to vzdal.
Zřejmě budu muset zase dojít na značkovku...
pokračování bude v černé kronice.

Zdar Leon
- -

odpovědět autor: OK2ZDL   [IP: 85.160.49.XX]
napsáno: 23. ledna 2005 v 22:06
Tady v Jihlavě spadl signál,asi před týdnem, pak to nahodili a od té doby to jede max 250, přitom normálně jsem se připojoval i 500 a víc. Bydlím 500 m od BTS a vidim na ni z okna...
-

odpovědět autor: greenbou   <greenbou@volny.cz>   [IP: 85.160.48.XX]
napsáno: 22. ledna 2005 v 14:06
ÚSTECKÝ kraj
Od 20.01.2005 pozdnich vecernich hodin mi spadla rychlost z cca 500kbp/s na cca 80 kbp/s a tento stav trva i nadale :((((((
- -

odpovědět autor: FallenAngel   [IP: 85.160.93.XX]
napsáno: 22. ledna 2005 v 16:42
RE: ÚSTECKÝ kraj
No me to do 22. ledna jelo v pohode.

Pak se mi modem odpojil, neslo se vubec pripojit a ted mam rychlost asi tak jako na gprs.. :(
-

odpovědět autor: Pavel   [IP: 85.160.0.XX]
napsáno: 21. ledna 2005 v 22:39
Ja se uz mesic tady v Beroune nemuzu prehoupnout pres 150Kbps Ne ze by to pred tim nejak zvlast litalo ale nechalo se to Je to hruza ale podle Eurotelu vse OK
Ted momentalne:Rychlost downloadu:
6.55 kB/s
52.43 kbps
Reknete mi prosim jak nekomu neni hanba za tohle brat 1069kč mesicne :-(
-

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.60.XX]
napsáno: 21. ledna 2005 v 18:12
Praha východ a už 3 dny jsem nešťastnej:-(
Upload jako v srpnu a září 1-2kB/s a download kolísá jako prase 24 - 300 kb/s.
-

odpovědět autor: Lubor Toman   <toman@fbssecurity.cz>   [IP: 85.160.22.XX]
napsáno: 21. ledna 2005 v 10:12
Uplne stejny problem. Lokalita Hořice/Lukavec
-

odpovědět autor: Dan   <jumile@seznam.cz>   [IP: 85.160.86.XX]
napsáno: 21. ledna 2005 v 09:36
Zdravim, ja jsem z Plzne a tady je to strasny, podle operatoru jsem na nejpretizenejsi bts v okoli kazdym dnem horsi a horsi ted na urovni gprs..... je to beznadejny.......
-

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.25.XX]
napsáno: 21. ledna 2005 v 02:06
Jediný, co mě napadá, že Eurotel *přestavuje* síť. To by dávalo smysl. Zažil jsem, že mi to jelo mizerně, že mi anténa chytala čtyři různé sektory, podle toho, kam jsem ji postavil. Pak to najednou přestalo, anténa mi stabilně chytá jeden sektor a už s ní nemusím hejbat, a jedu tak 300-700 kb/s.

Ale lidi! Nebuďte tak blbí a nevymejšlejte si báchorky jako že někde něco schválně vypínaj, nějakejch pět oblastí a tak. To taky můžete věřit na čerty a na vodníky, bylo by to asi tak stejně chytrý.
- -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.3.XX]
napsáno: 21. ledna 2005 v 09:37
to je trochu mimo. věřit, že eurotel "přestavuje" síť, je taky vymýšlení báchorek. Proč by jí přestavoval, když jela dobře? Proč se stavy radosti a zoufalství střídají v dvoutýdenních intervalech? Že by eurotel z rozmaru každých 14 dní přestavoval síť? nenech se vysmát.
- - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.6.XX]
napsáno: 21. ledna 2005 v 22:50
Ty si jako myslíš, že k nějakýmu datu si řekli: Teď je to hotový a už na to nesáhnem?
- - - -

odpovědět autor: pomidor   [IP: 85.160.26.XX]
napsáno: 23. ledna 2005 v 20:25
Jasne, je to "zive zarizeni" a je treba se o nej patricne starat a resit vznikle problemy.
Pak mi ale vysvetli co to tam maji za techniky ("opravare"), kdyz neco zmeni, ani si nezjisti zda v dane lokalite to nejak nenarusilo stavajici stav k horsimu ? A co jejich dohledove centrum ?
Z toho se da celkem logicky vyvodit ... Nebo se mylim ?
- - - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.12.XX]
napsáno: 21. ledna 2005 v 23:12
jakákoliv síť potřebuje samozřejmě údržbu. mezi údržbou a přestavbou je ale sakra rozdíl
-

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.1.XX]
napsáno: 19. ledna 2005 v 02:48
No mozny to je, ale jak jsem kdesi cetl, ET ma zatim stale dost znacne rezervy ve sve celkove kapacite. Takze by nemel mit zadny duvod sve paterni siti takto odlehcovat. Problemy ma spis s tema BTS, ktery jsou nonstop pretizeny.
Takze me napada spise moznost, jestli ty jejich BTS nejsou nejakej ausus, kterej (mozna i diky tomu pretizeni) kazdych par tydnu odejde a oni pak prejdou jen na nejakej nouzovej rezim a musej spravovat.
Dalsi moznost, co me napada je ta, ze nove prodavany modemy maji behem tzv "zkusebni doby" behem ktere se daji bezplatne vratit, nastavenou vyssi prioritu, takze kdyz si nejakej tvuj soused koupi novej modem a zacne sosat maximalni rychlosti, shodi tim na tech 14dni rychlost cele ctvrti.
-

odpovědět autor: Bula   [IP: 85.160.3.XX]
napsáno: 18. ledna 2005 v 10:18
Tak jen male potvrzeni k tvemu dotazu. Cdma vlastnim zhruba od zari a tento problem skokoveho snizeni rychlosti prave ted zazivam uz po 3. Naposledy to bylo koncem rijna a trvalo to cca 10dnu. Samozrejme probehlo mailovani + volani na help linku = z jejich strany samozrejme vse v poradku. Nyni opet zhruba od 14. 1. rychlosti jen kolem 80kbps , ping misto oblibenych 150-200 vyskocil na 300-400ms. Lokalita stejne jako ty FM, signal hodne slaby 26%, ale i na ten mi to bezne jelo 400kbps.
- -

odpovědět autor: Bula   [IP: 85.160.3.XX]
napsáno: 18. ledna 2005 v 10:20
jeste doplnim...ten prosinec byl samozrejme taky problemovy..ale bylo to tusim jen par dnu
- - -

odpovědět autor: pomidor   [IP: 85.160.47.XX]
napsáno: 18. ledna 2005 v 17:42
Chtel bych si overit informaci od dat.specialistu. Pry ta rychlost je tak mala, protoze na BTS jsou dva vysilace a zrovna mam tu smulu, ze jsem v dosahu obou a porad se preladuji z jedne na druhy a z druheho na prvni a porad dokolecka. Pokud das info odkud jsi (priblizne, souradnice GPS nepotrebuji ;-)), da se castecne overit, zda dat.specialista kecal nebo ne.
- - - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.56.XX]
napsáno: 18. ledna 2005 v 17:54
ale jak to vysvětluje skutečnost, že se to stává po celý republice jenom v určitých intervalech?
- - - - -

odpovědět autor: pomidor   [IP: 85.160.47.XX]
napsáno: 18. ledna 2005 v 20:28
Ja mel na mysli ted jen "zjisteni/dedukce/overeni..." zda Bula je ve stejnem smeru od BTS jako ja nebo o 180 stupnu naopak a zda technik z dat.centra mohl mit pravdu nebo ne.
- - - - - -

odpovědět autor: Bula   [IP: 85.160.17.XX]
napsáno: 19. ledna 2005 v 00:29
Takze Bula uskutecnuje pripojeni prevazne z ulice J. Opletala (Mistek, od kryteho bazenu smer na Olesnou). Jedu pres bts, ktera je umistena na vezaku, hned nad kruhacem u nadrazi, tusim, ze je to Novodvorska ulice.Eurotel se vyjadril o neco technicteji a to: "datujete přes FMNOV,sektor beta, 1km daleko" . Ten signal mam tak slaby proto, ze mam barak natocen nejhorsim moznym zpusobem k bts, takze se ke mne dostava odrazem od buhvi ceho smerem na OV. Aleee.. ted jsem jen tak z legrace zkousel rychlost a 300kbps, pingy v normalu, uvidime jak to bude zitra.
- - - - - - -

odpovědět autor: Roman   [IP: 85.160.9.XX]
napsáno: 19. ledna 2005 v 22:38
Čau Bulo. Přesně jak popisuješ to je u mně, rychlost klesla na 80kbps a ping ze 100 na 300ms. Vše začalo taky někdy kolem 14.1 (nevím přesně, nějak jsem to nesledoval).Síla signálu kolem 29%. Jo a ulice Anenská (okno směr J.Opletala)
- - - - - - - -

odpovědět autor: Bula   [IP: 85.160.19.XX]
napsáno: 20. ledna 2005 v 00:57
ok..nevim kolik nas ted je ve FM je, v rijnu mi tvrdili, ze v oblasti jsou jen 3uzivatele..kazdopadne chyba neni na nasi strane a uz me prestava bavit to doprosovani se normalniho fungovani sluzby a poslouchani hloupych vymluv, takze jim tam opet napisu jeden slusny mail a uvidime jestli se neco zmeni. Kdyz ne, tak cdma hodim do reky a budu shanet neco jineho. Kdyz tak jim tam taky napiste nebo brnknete..
- - - - - - - - -

odpovědět autor: Roman   [IP: 85.160.16.XX]
napsáno: 20. ledna 2005 v 14:46
Včera jsem jim poslal taky maila a čekám na vyjádření. Jinak kdyby jsi zavadil o trochu slušnější připojení, tak se ozvi. Jinak nevypadá špatně připojení od firmy GUDNET. Mám tři známé co jdou do té jejich 128/1:8/313,-
-

odpovědět autor: Anonym   [IP: 168.143.113.XX]
napsáno: 17. ledna 2005 v 13:11
IQ TYKVE

Brečte nad vlastní blbostí, když jste si pořídili službu, která nechodí nebo nemá ve vašem místě dostatečné pokrytí tak trpte.

Ale vinu nesvádějte na Eurotel. Můžete naříkat jen nad vlastní blbostí. Než něco podepíšu tak si to přečtu a pokud tomu nerozumím nepodepisuji to!

Těch blbců co si nepřečetli podmínky za nichž je služba poskytována je co?

IQ TYKVE
- -

odpovědět autor: pomidor   [IP: 85.160.19.XX]
napsáno: 17. ledna 2005 v 16:39
Jasne, nez jsem si sluzbu poridil, mel jsem zapujceny modem od Eurotelu. Rychlosti byly vic dobre nez jsem ocekaval a byl jsem smiren s tim, ze rychlost casem o neco klesne.
Jenze jsem "nedoufal" ze to nekdy (a treba i na delsi dobu) klesne az pod uroven GPRS za cenu o cca 300,- KC vice jak za GPRS.
Udivuje me, ze poskytovatel teto sluzby dovolil aby tato situace vubec nastala.
-

odpovědět autor: Fido   [IP: 85.160.9.XX]
napsáno: 16. ledna 2005 v 18:04
Jo, myslím si, že to errortel takto dělá. Omezí rychlost v některém regionu /jinak to není ani možné, když několik dnů po sobě bez výjimky to šlape jak má a poté skokově to spadne pod 100kbps/ a za nějakou dobu to zvedne s tím, že posílili. Docela bych tomu i věřil, eurotel je opravdu všeho schopný! Pak na infu *11 mě posílají chodit po bytě s anténou, že je chyba určitě na mé straně. A mají pravdu... ale v tom, že jsem si místo pořízení tohoto pochybného produktu/v rukách eurotelu, jiná firma by to vedla určitě lépe/ před prodejnou errortel jen neuplivnul!
- -

odpovědět autor: pomidor   [IP: 85.160.51.XX]
napsáno: 16. ledna 2005 v 19:12
Info o posileni BTS pri zrychleni pripojeni je adekvatni. co si vsak mam ale myslet o tom, kdyz rychlost je "vyskoka" a pak spadne dolu. To pak znamena ze "to posileni" vzali (odmontovali nejake zarizeni) a prenesli nekam kde to "nejvice skripalo" ?
To se asi nikdy nedozvime, nejspis takove "sladke tajemstvi" od poskytovatele teto sluzby.
-

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.30.XX]
napsáno: 16. ledna 2005 v 06:48
jediné řešení = zavést limit dat a zpoplatnit nadlimitní belkoobjemové stahování
Když někdo stahuje několik GB denně, aby je pak smazal protože mu už nestačí harddisk, a jel nanovo, tak se nedivte ...
Sosačí daj stahovaní, jdou do školy, přijdou, podívaj "aha, nic zajímavého", smažou a daj stahovat další ...
pak si stěžujte, že to nejede pořádně ani na běžné surfování po internetu a aktualizace atd.
- -

odpovědět autor: czechian   [IP: 85.160.54.XX]
napsáno: 16. ledna 2005 v 12:06
Já mám 60+80+120+160GB disky, dohromady 420 GB a z toho ještě 180GB volnejch, takže jedeme vesele dál.
- - -

napsáno: 16. ledna 2005 v 15:49
Ja mam 4x200GB v raid-u na serveru a myslis si ze s tim frajerim a stahuju z internetu kdejakou blbost jen proto abych zaflakal prazdne misto zbytecnostmi jako filmy, mp3 apod, co pak za nejaky cas stejne smazu a na nejaky ten stazeny film bych se stejne nepodival?
Tak hluboko jsem neklesl.
Ten internet se da vyuzit i k zajimavejsim vecem nez je stahovat a stahovat a stahovat ...

Neni nahodou nejaka prima umera ;-)

cim vice stazenych dat -> tim mensi iq ?
- - - -

napsáno: 16. ledna 2005 v 15:55
Ta posledni veta je dost neumerna. Spojujes nesmysly, rikas, ze se nechces chlubit, ale stejne napises, ze ma 4x200GB a server,
jsem na tom obdobne a nepisu kolik a co a jak a proc a kdo a kdy jestli vubec nekdy chapes?
- - - - -

napsáno: 16. ledna 2005 v 17:24
Ok, jen jsem chtel tim rict, ze i kdyz ma nekdo volnou kapacitu na discich, tak prece to automaticky neznamena ze je musi zaplnit tim, co nepotrebuje a jen pro vlastni pocit ze muzu porad stahovat zbytecnosti.
- - - - - -

napsáno: 16. ledna 2005 v 17:49
Tak to potom jo.
- -

odpovědět autor: a   [IP: 85.160.20.XX]
napsáno: 16. ledna 2005 v 09:15
Já mám 200GB+60GB hdd+dvd smažírnu, takže místa je tu dost :-))))))
- - -

odpovědět autor: Robert   [IP: 81.95.106.XX]
napsáno: 16. ledna 2005 v 09:28
Tak , tak...........
-

odpovědět autor: fan   [IP: 85.160.43.XX]
napsáno: 16. ledna 2005 v 00:52
- -

napsáno: 16. ledna 2005 v 00:53
- - -

napsáno: 16. ledna 2005 v 00:57
Omlouvám se. Nějak jsem do toho drcnul.
Minulý týden jsem měl rychlost kolem 40-70 a stahování kolem
4-7. Dnes?

Rychlost vašeho internetu:
Rychlost stahování dat:
40.4 KB/sec
Rychlost připojení k Internetu:
323.1 Kbps

Mám dojem, že na tom omezování něco bude, ale dokažte to?
-

odpovědět autor: Stoic   [IP: 82.100.7.XX]
napsáno: 16. ledna 2005 v 00:06
Eurotel mozna provozuje neco jako docasne uzemni omezeni rychlosti. Dejme tomu ze je republika omezena na 5 oblasti a v kazdy tyden je v jedne z techto oblasti snizena rychlost na "pouzitelne minimum". Po tydnu je obeti zase dalsi oblast a tak stale dokola... vysledkem by bylo nejmene 15% snizeni naroku na celkovy preneseny objem dat a celkovou pozadovanou rychlost. Mnozi lide si toho ani nevsimnou, protoze to tyden jelo na draka ale ted uz je to zase ok... rekne se "no jo zase neco predelavali, hlavne ze to je ted ok" - to je jenom hypoteza
- -

odpovědět autor: luma   [IP: 85.160.22.XX]
napsáno: 16. ledna 2005 v 00:23
myslim, že tahle hypotéza nebude tak úplně daleko od pravdy. Kdyby se tak skutečně dělo, porušoval by eurotel vědomě smlouvu. Bohužel mu to asi někdo těžko dokáže, protože BTS je přece "momentálně vytížena"
- - -

odpovědět autor: mef01   [IP: 85.160.16.XX]
napsáno: 16. ledna 2005 v 11:45
mam rychlost stabilne kolem 1mbit tak nevim co s tim mas

sokolov
- - - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.10.XX]
napsáno: 16. ledna 2005 v 12:21
máš tak maximálně kulový. byl jsem měřit rychlost přímo pod vysílačem a výsledky byly naprosto stejný.
- - - - -

odpovědět autor: luma   [IP: 85.160.10.XX]
napsáno: 16. ledna 2005 v 12:22
zapoměl jsem se podepsat. jen tak mimochodem, kde se přesně nacházíš?
- - - - - -

odpovědět autor: mef01   [IP: 85.160.8.XX]
napsáno: 16. ledna 2005 v 15:06
blizko 3.ZS
- - - - - - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.10.XX]
napsáno: 16. ledna 2005 v 16:06
takže pár set metrů od vysílače přesně v tom směru, kde jsem to měřil. :) zvláštní.
- - - - - -

odpovědět autor: mef01   [IP: 85.160.18.XX]
napsáno: 16. ledna 2005 v 15:03
kulovy mas maximalne ty prez den stahuju stabilne kolem 120kbs a v noci 140-150kbs ...
- - - - - - -

odpovědět autor: H.   [IP: 85.160.8.XX]
napsáno: 16. ledna 2005 v 19:03
120"kbs" stahuju taky, dřív sem stahoval i 936"kbs", 140 - 150"kbs" je tudíž pěkná bída. To je hrozný jak každej kojot a moralista nerozlišuje ani kbps a kBps. Když to nedokážete pochopit,tak si to pište doma na zeď a tady s tim NEVOTRAVUJTE!!!
- - - - - - - -

odpovědět autor: mef01   [IP: 81.27.192.XX]
napsáno: 16. ledna 2005 v 21:37
omg ty jsi asi taky kojot kdyz nepoznas ze je to rychlost kterou stahuju ne kterou se pripojuju ,,, kdyz stahuju 120kbs tak jsem pripojenej rychlosti 960kbs logicky ne??
- - - - - - - - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.29.XX]
napsáno: 17. ledna 2005 v 00:41
člověče, děláš ze sebe čím dál, tím většího blbce. když stahuješ 120kbs, tak jsi připojenej odhadem tak 150kbs. když jsi připojenej rychlostí 960kbs, stahuješ tak 920kbs. zbytek jde na režii přenosu + určitý výkyvy. zřejmě ti ještě nikdo neřekl, že je rozdíl mezi kbs (kilobity za vteřinu) a kBs (kilobajty za vteřinu) o jejich vzájemym poměru ani nemluvě.
- - - - - - - - -

odpovědět autor: mef01   [IP: 81.27.192.XX]
napsáno: 16. ledna 2005 v 21:40
oprava : 120kbs > 960 kbps
- - - - - - - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.29.XX]
napsáno: 16. ledna 2005 v 19:52
v Sokolově je bohužel i přes jeho tvrzení situace stejná.
-

odpovědět autor: luma   [IP: 85.160.36.XX]
napsáno: 15. ledna 2005 v 20:12
naprosto stejná zkušenost. Lokalita Sokolov
- -

odpovědět autor: luma   [IP: 85.160.18.XX]
napsáno: 15. ledna 2005 v 23:43
ještě snad dodám že síla signálu poklesla o 10% a modem při připojení přestal blikat a místo toho jen svítí. Po dvou týdnech se taky samovolně vypnul.
-

odpovědět autor: Laddin   [IP: 85.160.21.XX]
napsáno: 15. ledna 2005 v 19:19
Uplne stejny problem. Lokalita Studénka
- -

odpovědět autor: howado   [IP: 85.160.29.XX]
napsáno: 16. ledna 2005 v 22:08
Stejny problem Plzen.

Provozovatel serveru CDMA.cz může vyřadit nebo opravit příspěvky, které nemají pro ostatní uživatele žádnou informační hodnotu, používají nevhodné výrazy nebo mají převážně reklamní či inzertní charakter.

© 2004 - 2012   >   CDMA.cz - informace o CDMA a O2 Internet Mobil   >   ASPA, a.s.   >   info@cdma.cz