Hlavní navigace na stránkách CDMA.cz:

Průměrná rychlost:

CDMA O2: 841,6 kbit/s
hodinový trend: -92%

CDMA U:fon: 1487,9 kbit/s
hodinový trend: +53%

Prezentovaná rychlost je průměrná hodnota všech testů rychlosti CDMA za poslední hodinu na serveru DSL.cz.
Antény pro CDMA a další nabídku hardware naleznete v obchodě WiFi.ASPA.cz
wiFi.ASPA.cz - nabídka wifi hardware a software pro bezdrátové připojení v pásmu 2,4 GHz, 5 GHz a 10 GHz
Ufon internet
O2 Internet ADSL
ADSL připojení k internetu

Aktuality z internetu

24.05.2012
Stane se Linux herní platformou?
Valve nedávno oznámilo, že herní kanál Steam bude k dispozici uživatelům Linuxu a na Ubuntu Developer Summit se objevilo EA. Znamená to, že se z Linuxu stane herní platforma? Nebo je to jen poslední výkřik her na PC?

zobrazit ostatní dotazyodpovědět autor: Ovo   [IP: 85.160.56.XX]
napsáno: 25. ledna 2005 v 11:06
chownat, UDP tunel pro NAT
Zkoušel už někdo rozchodit chownat? Fungoval by i s neveřejnou CDMA IP adresou?
Docela bych to zkusil, ale bylo by neuvážené se nejdříve nezeptat, než začnu ztrácet čas.
http://chownat.lucidx.com
Počet reakcí: 34, nejnovější: 31. říjen 2005 v 18:44.
-

odpovědět autor: jirka   [IP: 85.160.29.XX]
napsáno: 30. října 2005 v 19:48
RE: chownat, UDP tunel pro NAT
poradte prosim, mam problem jako x lidi ale nenasel sem nikde odpoved....mam CDMA a kdyz spustim hamachi tak po chvili prestanou tyct data, ale Gt dialer to ani nespozoruje ze se prerusilo spojeni...jak to mam vyresit rposim???
- -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.66.XX]
napsáno: 31. října 2005 v 18:44
Mam podobny problem, ale projevi se, az Hamachi vypnu. Za behu je to OK. Souvisi to s neschopnosti ovladacu CDMA spravne reagovat na DHCP zpravy, coz ma za pricinu vsechny problemy se sitemi (kdykoli se nektera odpoji, sbohem). Za behu Hamachi by se to nicmene stavat nemelo...
-

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.25.XX]
napsáno: 3. února 2005 v 22:52
vyuziti pro dc++ active u toho asi neni,co ?
-

odpovědět autor: brkerez   [IP: 85.160.5.XX]
napsáno: 27. ledna 2005 v 20:27
tohle prej taky dokaze osalit dvojitej nat firewall... ale nezkousel sem

http://fileforum.betanews.com/detail/Hamachi/1104137509/1
- -

odpovědět autor: MS   [IP: 85.160.14.XX]
napsáno: 3. února 2005 v 14:51
Dokáže :-)
- -

odpovědět autor: obrbaz   [IP: 85.160.25.XX]
napsáno: 29. ledna 2005 v 10:53
Já to nemůžu posoudit, bo jak sem to skoušel, tak se to v pohodě nalogovalo ale asi za 5s mně přestaly téct data, pomohl jen reset spojeni. Kdyz na svym pc pustim VPN tak to zacne nejak haprovat, věčinou je net dead
- -

odpovědět autor: Adminaf   <admin@forbidden.cz>   [IP: 85.160.26.XX]
napsáno: 28. ledna 2005 v 21:28
Opravdu to funguje..... Ted jsme se pripojili a oba jsme meli cdma. :-)) Super. :-)) Funguje jak ping, dokonce jsem na chvili pustil maly dc++ hub a fungovalo to taky.... mohli jsme od sebe tahat jak soubory, tak seznam souboru.... Taky se povedlo rozchodit vnc a ftp a http server. Maka pres to vse. dokonce funguje mapovani sitovych jednotek..... A pak ze to nejde. :_)) JK
- -

odpovědět autor: Xerxes   [IP: 85.160.46.XX]
napsáno: 27. ledna 2005 v 22:03
Jede to, jede to!
Ono to FUNGUJE! Podarilo se mi s tim rozjet vlastni HTTP i FTP server a kamos se na me pripojil!!! To je s CDMA poprve!

Moje dosavadni zkusenosti jsou takove:
- funguje to na bazi sitoveho rozhrani, kazdy uzivatel dostane vlastni IP adresu v ramci virtualni site
- touto adresou se pak muzem kontaktovat a pouzivat serverove aplikace typu HTTP, FTP uplne normalne
- po odpojeni mi spadlo CDMA (to se mi ale stane i tehdy, kdyz odpojim sitovy kabel, a z toho vyvozuji, ze mi to spadne vzdycky, kdyz dojde k odpojeni nejakeho sitoveho rozhrani, a s timto programem to asi konktretne nesouvisi...)
- nevim, jake jsou rychlosti (zda se na to aplikuje nejaky FUP)

Stahujte, zkousejte, propojujte se, piste zkusenosti, omezeni neverejnych IP adres je z casi eliminovane! Whohoo!
- - -

odpovědět autor: Xerxes   [IP: 85.160.46.XX]
napsáno: 27. ledna 2005 v 22:08
RE: Jede to, jede to!
Dodatky:
- kamos ma sice verejnou IP, ale pripojil se ON na ME. Bylo by dobre vyzkouset i CDMA - CDMA.
- instaluje to novou sitovou sluzbu, takze nic pro uzivatele firemnich/skolnich PC - muze to byt bezpecnostni riziko
- - - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.2.XX]
napsáno: 27. ledna 2005 v 23:18
teď jsem vyzkoušel P - P. IP adresu toho druhýho vidim, ale ping neprochází
- - - - -

odpovědět autor: Xerxes   [IP: 85.160.25.XX]
napsáno: 28. ledna 2005 v 13:58
Rad bych to vyzkousel s nekym pres CDMA, takze pokud mate cas, Hamachi, CDMA a ICQ, prosim muzete me zkontaktovat na 230-601-497, a pokud budu mit cas, muzeme to zkusit.
- - - - - -

odpovědět autor: Xerxes   [IP: 85.160.57.XX]
napsáno: 28. ledna 2005 v 21:44
Uz ne, asi to CDMA - CDMA funguje (viz prispevek Adminafa nahore).
- - - - -

odpovědět autor: Xerxes   [IP: 85.160.1.XX]
napsáno: 28. ledna 2005 v 08:39
Hmm... popisu zde radsi, jak presne to ma fungovat (resp. jak to fungovalo me).

Kazdy uzivatel dostane virtualni IP adresu (od Hamachi serveru). Kdyz jsem to zkousel se znamym, dostal on 5.0.20.119 a ja 5.0.20.118.

Potom jsem ja vytvoril sit (polozka Create network), pojmenoval ji treba Blabla a dal ji heslo *****. On pak klikl na Join network, zadal Blabla a ***** (domlouvali jsme se pres ICQ). Vzajemne se nam v okne objevili nase virtualni IP.

No a pak on zadal do prohlizece http://5.0.20.118/ a dostal se na muj HTTP server (apache2), ktery mam na svem pocitaci spusteny pro odladovani PHP. Abych uveril, ze to jede (jsem neverici Tomas), ulozil screenshot, ja jsem zapnul CaesarFTP, vytvoril mu ucet, on se lognul (zase na 5.0.20.118) a nahral mi ten screenshot. Jak jsem si jej prohlizel, videl jsem hned 2x, ze to funguje (shot se ke mne dostal pres FTP a skutecne na nem bylo okno s mojim WWW).

Melo by se to vyzkouset i pres dva pocitace za NATem, idealne CDMA - CDMA, a pokud mozno taky na HTTP serveru. Pod tim "ping neprochazi" netusim, co si predstavit... budte trochu specifictejsi.

Taky je treba brat v uvahu, ze program byl vydan na prelomu roku, je ve fazi beta a skoro co den vychazi nova verze. Na strankach http://forums.hamachi.cc/ muzete s trochou nadsazky rovnou rict autorovi, co chcete mit v zitrejsim updatu :-)
- - - - - -

odpovědět autor: Henry   <henryds@seznam.cz>   [IP: 85.160.59.XX]
napsáno: 28. ledna 2005 v 10:17
Mně taky!
Právě jsem na PC s GPRS, ale jakmůžete vidět na IP, přijde to z CDMA :o)
Ztohoto kompu (Win2000) ovladam přes GPRS PC (WinXP) s CDMA, screenshoot se mi objevuje cca po 10 s :o) Je to pomalé, takže musím psát po paměti a aktualizuje se mi to po chvilce, proto ty chyby... D"ležité je, ajk nastavit Firewall s CDMA, ať tá komunikace neshazuje připojení k CDMA, to už se mi povedlo...PING funguje taky, opět až po povolení z nové adresy5.0.20.xxx, protokol ICMP firewallem. Asi si kvůli tomu nahradím DATA NONSTOP za rychlejší (ale u nás drahou mikrovlnu) a do práce už budu chodit minimálně :o) Většinou nahodit zastavené CDMA :o)
Díky za odkaz!!!
- - - - - - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.20.XX]
napsáno: 28. ledna 2005 v 12:09
RE: Mně taky!
náš problém je, že svoje IP sice vidíme, ale ping neprojde. firewall máme na obou stranách vypnutej. Jakym způsobem zabránit pádu CDMA připojení po vypnutí Hamachi?
- - - - - - - -

odpovědět autor: Henry   <henryds@seznam.cz>   [IP: 85.160.37.XX]
napsáno: 28. ledna 2005 v 12:42
To kdybych tak věděl, mně už to připojení zase padá :-(, vydrželo to pár hodin. Pokud teď chci ovládat PC,tak to jde, ale pokud se z kompu s CDMA teď podívám někam na net, tak CDMA spojení spadne, ale je to nějaké divné.

Používám na kompu s CDMA Kerio WinRoute Firewall a ten pokud spojení spadne, tak ho znovu obnoví, ale v tomto případě jako by ani neregistroval, že spadlo...
- - - - - - - - -

odpovědět autor: obrbaz   [IP: 85.160.25.XX]
napsáno: 29. ledna 2005 v 10:56
Pls, jaks rozběhal Kerio WinRoute Firewal, já sem to skoušel a ať sem dělal co sem dělal, tak rychlost netu potom byla příšerná, kdyžtak napiš na ICQ: 191-534-597
- - - - - - - - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.20.XX]
napsáno: 28. ledna 2005 v 13:14
tak už se mi povedlo to rozběhat. problém je, že většina lidí na cdma má při běhu Hamachi problémy se stabilitou připojení. Mě to padá jenom po odpojení od sítě
- - - - - - -

odpovědět autor: Henry   <henryds@seznam.cz>   [IP: 85.160.59.XX]
napsáno: 28. ledna 2005 v 10:21
JO a pro upřesnění, GPRS mám normálně s dynamickou IP adresou, takže hodně štěstí :o)

Henry
-

odpovědět autor: Anonym   [IP: 212.71.153.XX]
napsáno: 27. ledna 2005 v 11:29
hmmm pod winama mi to taky nejak nejede
-

odpovědět autor: N00DLES   [IP: 85.160.26.XX]
napsáno: 25. ledna 2005 v 21:23
da se udelat TCP Tunel?
- -

odpovědět autor: Name   [IP: 85.160.26.XX]
napsáno: 25. ledna 2005 v 21:59
Velmi tezko. Je obecne obtizne propojit dva pocitace za NATem pres TCP. Ale ta aplikace (chownat) nejspis funguje prave pro TCP. Na Win se mi ji rozjet nepodarilo, ale ma to fungovat tak, ze umozni propojeni pres TCP tim, ze jej bude prekladat do UDP a pak zas zpet.

Asi takto :)
http://img98.exs.cx/img98/3959/diagram.png
- - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.18.XX]
napsáno: 25. ledna 2005 v 23:06
má, ale nefunguje. uvidíme jak dopadne slibovaná další verze
-

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.18.XX]
napsáno: 25. ledna 2005 v 18:42
přes win se nám to rozběhat nepodařilo
-

odpovědět autor: ivos   [IP: 85.160.5.XX]
napsáno: 25. ledna 2005 v 15:46
k čemo vlastně slouží ten chownat?pomohlo by mi to s problémem jak se z vzdáleného stroje připojit na můj dom.stroj/CDMA/ a nahrávat na něj soubory?
-

odpovědět autor: Name   [IP: 85.160.28.XX]
napsáno: 25. ledna 2005 v 15:09
Teda... na to hledim s otevrenou pusou. Uz dlouho jsem si rikal, ze se neco takoveho pokusim udelat sam, ale nebyl jsem si jisty, jestli by to fungovalo. A jak vidim, nejspis to funguje...
-

odpovědět autor: Lucaash   [IP: 199.41.197.XX]
napsáno: 25. ledna 2005 v 11:53
Ja jsem to zkousel a uplne bez problemu to fungovalo presne tak, jak je popsano v dokumentaci. Skousel jsem to na ssh session. Ztrata casu to neni, je to tak prosty, jako lusknuti prstem.
- -

odpovědět autor: AdminAF   <admin@forbidden.cz>   [IP: 85.160.51.XX]
napsáno: 27. ledna 2005 v 14:32
Tak to máš docela kliku. :-) Mě se to korektně podařilo rozchodit jenom na lokální síti, ale u eurotelu už ne. :-( Nemůžeš mi poslat bližší info na mail, jak jsi to provedl? Díky. :-)
- -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.6.XX]
napsáno: 25. ledna 2005 v 14:50
co přesně jsi zadal místo nat1.com? hostname nebo stačí IP?
- - -

napsáno: 25. ledna 2005 v 15:11
Podle me oboji, jak IP, tak hostname.
- - - -

napsáno: 25. ledna 2005 v 15:15
podle syntaxe to neni zřetelně poznat, ale zadávání obojího bych vyloučil
- - - - -

napsáno: 25. ledna 2005 v 15:35
No ja to nezkousel, ale je to v Perlu a vetsina skriptovacich rozhrani pro IP akceptuje oboji - pokud dostanou hostname, automaticky jej prevedou na IP.
- - - - - -

napsáno: 25. ledna 2005 v 15:47
aha. tys myslel ip nebo hostname, ne ip A hostname
- -

odpovědět autor: Ovo   [IP: 194.213.192.XX]
napsáno: 25. ledna 2005 v 14:12
Super, díky za nadějné info.

Provozovatel serveru CDMA.cz může vyřadit nebo opravit příspěvky, které nemají pro ostatní uživatele žádnou informační hodnotu, používají nevhodné výrazy nebo mají převážně reklamní či inzertní charakter.

© 2004 - 2012   >   CDMA.cz - informace o CDMA a O2 Internet Mobil   >   ASPA, a.s.   >   info@cdma.cz