Hlavní navigace na stránkách CDMA.cz:

Průměrná rychlost:

CDMA O2: 1111,8 kbit/s
hodinový trend: +45,4%

CDMA U:fon: 822,6 kbit/s
hodinový trend: +12,4%

Prezentovaná rychlost je průměrná hodnota všech testů rychlosti CDMA za poslední hodinu na serveru DSL.cz.
Antény pro CDMA a další nabídku hardware naleznete v obchodě WiFi.ASPA.cz
wiFi.ASPA.cz - nabídka wifi hardware a software pro bezdrátové připojení v pásmu 2,4 GHz, 5 GHz a 10 GHz
Ufon internet
O2 Internet ADSL
ADSL připojení k internetu

Aktuality z internetu

24.05.2012
Stane se Linux herní platformou?
Valve nedávno oznámilo, že herní kanál Steam bude k dispozici uživatelům Linuxu a na Ubuntu Developer Summit se objevilo EA. Znamená to, že se z Linuxu stane herní platforma? Nebo je to jen poslední výkřik her na PC?

zobrazit ostatní dotazyodpovědět autor: mescalito   <mescalito@centrum.cz>   [IP: 85.160.13.XX]
napsáno: 26. července 2005 v 08:16
Vyber smerove anteny
Zdar. Mam CDMA, ale silene spatnej signal. Chytam jen jednu carku a to jeste jen na jednom miste. Uvazuju o smerovy antene. Na wifi.axspa.cz jsou v nabidce prakticky dva druhy. Jeden OEM a jeden PROFI. Nemate s tim nekdo zkusenosti? Nekoupim smejd, kdyz koupim tu OEM? Pokud ma nekdo nejaky super dobry zkusenosti s jinou antenou, tak budu rad za kazdy podnet. A zajimalo by me, jestli mam sanci na zlepseni signalu, s tou smerovkou, tak aby se to dalo pouzivat. Diky moc za vsechny odpovedi.
Počet reakcí: 18, nejnovější: 22. červen 2006 v 14:48.
-

odpovědět autor: Looker   <looker.lh@centrum.cz>   [IP: 85.160.31.XX]
napsáno: 4. srpna 2005 v 12:02
RE: Vyber smerove anteny
zkus anteny na www.profianteny.cz/CDMA002.htm
-

odpovědět autor: Jirka   <filipesp@seznam.cz>   [IP: 85.160.13.XX]
napsáno: 27. července 2005 v 21:29
Pouzivam "matraci" - sirokopasmovou TV antenu 180-850MHz, svod asi 12m obyč. koax. 75 ohmu. Bez ptoblemu. Antena stala 175 Kc v OBI, jen je treba ji instalovat vertikalne.
Sila signalu kolem 65 % 5 km od vysilace.
- -

odpovědět autor: Jménopaolo   <Emailasapavov@seznam.cz>   [IP: 207.195.242.XX]
napsáno: 18. června 2006 v 21:39
Text řekni mi, prosím, jsem technoblb, jak tu obyč síťovou anténu spojit s any data. bůh ti žehnej, kámo. dík moc
-

odpovědět autor: jirka   [IP: 85.160.68.XX]
napsáno: 26. července 2005 v 20:15
Já používám ten polskej šmejd jak tu každý nazívá úplně bez problému. A to jsem ho prodloužil klasickým koaxilem. Prostě jsem to sletoval. Mám 5 čárek jsem v údolí asi 5 km od vysílače.
- -

odpovědět autor: Dr.Easy   <Dr.Easy@seznam.cz>   [IP: 85.160.67.XX]
napsáno: 26. července 2005 v 22:42
Bezny uzivatel rozdil nepozna
-

odpovědět autor: Dr.Easy   <Dr.Easy@seznam.cz>   [IP: 85.160.89.XX]
napsáno: 26. července 2005 v 13:58
Kdybyste radsi prolezli starsi fora.. tohle tady bylo reseny uz kolikrat.. bez ext. anteny na 450Mhz (z www.wifiobchod.cz) neni spesl pro cdma, ale pred ni mi to jelo na tu malou max. 200kbps a ted i skoro 500..jen to je strasne kolisavy!. Ani jsem to nesmeroval.. k¨jsem 30km od HK, tak jsem to na to mesto proste namiril a je to.. koupil bych radsi tu silnejsi..neni tam velky cenovy rozdil.. a jelikoz mas slaby signal, tak ustrihni ten shitskej RG58, dej tam H1000 nebo H1100, pac RG58 je fakt na 2 veci.. dostal jsem ted 20m a mam to okolo zahonku pro hrasek.. propusti vsechen sum a ruseni. Radsi investuj, do lepsiho=projevi se to v sile signalu.. RG58 ma utlum 90dBi na 100m, H1000 asi 25dBi na 100m... je potreba k tomu konektory na 10mm sourbovaci nebo krimplovaci. Hlavne nepouzivej 75OHM kabel... zatim..otazky? mail, ci forum.
- -

odpovědět autor: Leoš   [IP: 85.160.94.XX]
napsáno: 26. července 2005 v 18:39
nemůžu s tebou souhlasit, téměř v každém příspěvku pliveš na RG58, přesnější by bylo napsat, že je určitá možnost že vás někdo podvede. Ve skladech nejrůznějších firem zabývající se výpočetní technikou se ještě pořád válí kilometry kabelu který se používal na počítačové sítě. Ten se opravdu hodí tak akorát na oběšení. Pokud je kabel kvalitní a opravdu vysokofrekvenční, tak je na kratší vzdálenosti v pohodě použitelný.
Stručný přehled kabelů i s útlumy jak je v praxi používáme na CDMA, všechny kabely jsou Belden:

do 10m RG-58 /útlum 27,5 dB/100m
od 10 do 20m H-155 /útlum 20 dB/100m
nad 20m RF-240 /útlum16,5 dB/100m

celý problém RG-58 je zřejmě v ceně, zatímco počítačový šmejd lze nakoupit za cca 4 Kč/m, kvalitní kabel stojí necelých 12 Kč/m, takže pak lze snadno sednout na lep "chytrákům" kteří nakoupí v Polsku antény, přibalí k tomu "archivní" kabel který se jim někde válí a pak to prodávat jako anténu aniž pořádně tuší co prodávají a aniž by to kdokoliv změřil, bohužel, pokud nejste odborník, rozdíl na první pohled nepoznáte....
- - -

napsáno: 26. července 2005 v 22:44
Jeste, pane.. RF-240 se hodi spise na 5,8Ghz a ma utlum 69dBi/m
- - - -

napsáno: 26. července 2005 v 23:45
to jistě pane, ale na 5,8 GHz, na 2,4GHz má už jenom 39dB/100m a na CDMA, což je 460 MHz má cca 16,5 dB/100m, to koukáte co ? :o))))))))
- - - - -

napsáno: 27. července 2005 v 03:29
Jo, takhle pane, spatne jsme si rozumeli... Omlouvam se. Oddalil jsem se od CDMA pripadu a prejel na wifi :). Ted mi to doslo.. Samozrejme, pro CDMA by vlastne tenm RG58 mohl stacit:).. je to 450Mhz a ne 2,4Ghz.. Ja jelikoz chytam cdma pres wifi (nemam jinou moznost), tak jsem pocital svuj priklad:). Hezkou a dobrou noc, pane.
- - -

napsáno: 26. července 2005 v 22:41
tak to ja s Tebou take nesouhlasim... jelikoz RG58 jsem mel od nekolika prodejcu a pokazde tam bylo veci ruseni nez u ostatnich.. jinak RG58 ma utlum 0,9dBi na 1m navic tam ma lanko a ne drat.... Kabel H155 je dobry, sam jsem ho pouzival, ale spatne se mi pridelaval na N a SMA konektory kvuli vetsimu prumeru..a nebavilo me porad predelavat prostredni izolaci medeneho dratu.. Jinak, RG 58 stoji cca okolo 5-7 Kc..jak kde.. ted sam pouzivam H1001, r=10mm, jsem velmi spokojeny.. minimalni utlum - 0,23dBi na 1m.. a jde velmi dobre nasazovat na 10mm krimplovaci konektory... Od anteny mam praseci ocas na N a z routeru mam praseci ocas z SMA na N.. jinak vsem, kterym delam pripojeni davam na vyber.. Vetsinou H155 nebo H1000.. H1001 stoji u meho dodavatele 52Kc/m. a kdyz spocitam, ze tam mam ASUS Wl500g, utlum na 0dBi v rezimu klient + 3m tohoto kabelu, bleskojistku , pigtaily a konektory, tak se s antenou, ktera ma vysilaci vykon 23,5dBi, dostanu tesne pod hranici CTU. a asus wl500g davam vetsinou vsem, co maji takto silne anteny.. je to spicka mezi ledovci v pomeru cena/vykon.. Jeste Ovislink 1120AP, ale ten ma ne-dobry rezim klient.. Jinak, kabelu je na trhu opravdu hodne, ale mam s tim velmi spatne zkusenosti.. hlavne s RG58 a jeho stinenim.. sice je 5mm, ale stejne... Kazdeho vec, co pouzije, to uz tam muze nekdo muze dat rovou kabel co ma k TV...treba by to i jelo:).. Jinak, troufam si tvrdit, ze odbornik jsem, ale mam s timto beldenem spatne zkusenosti. Maximalne na velmi kratke spoje. i H155 ma docela velky utlum a to: 50dBi..na 100m.. jak rikam kazdeho vec.. Mejte se pane :p)
- - - -

odpovědět autor: Tom   <lhotsky.t@centrum.cz>   [IP: 85.160.16.XX]
napsáno: 22. června 2006 v 14:48
Mám anténu APD.0721 a hledám lepší.Zde jsem četl,že máte anténu o výkonu 23,5dbi Nevím o jakou anténu se jedná.
Též uvažuji o sfázování dvou antén, zatím jsem, ale nezjistil technické podrobnosti. Děkuji za pomoc.
- - - -

napsáno: 26. července 2005 v 23:39
milý pane, vidím že jste naprosto mimo mísu a jakákoliv debata s vámi nemá smysl, upřímně lituju všechny kterým "jste dělal připojení" Pletete si pojem z průjmem, tušíte vůbec že kabely mají na různých kmitočtech různý útlum při stejné délce ??? Nebo že když máte silnější kabel /H-155/ tak že na tento kabel existují konektory které tam v pohodě dáte .... a tak bych mohl pokračovat, prostě plácáte naprosté hlouposti a s úsměvem vám to tady dokážu vy "odborníku"
nakonec snad prosba, můžete zde veřejně vysvětlit co to vlastně je jednotka dBi a odkdypak se používá při určení útlumu ???
- - - - -

napsáno: 27. července 2005 v 03:35
Az ted mi to doslo..ze na ruznyh kmitoctech jsou ruzne utlumy kabelu...Omlouvam se.. ale konektory...nasel jsem pouze 2 druhy ..nebo je spise pouzivam. N a SMA a jsou bud 5mm nebo 100mm a do 5mm jde H155 tak spatne pridelat. uz jen kvuli tomu, ze do prostredniho clenu se nedaji vpasovat vsechny medene dratky a spatne se paji. A je potreba vymena dielektria (pisu to dobre) treba z RG58. Nedoslo mi to, ze na 450Mhz bude jiny utlum nez na 2,4 Ghz
- - - - - -

odpovědět autor: Leoš   [IP: 62.245.110.XX]
napsáno: 27. července 2005 v 12:23
no, a když máte silnejší kabel tak je potřeba si opatřit konektory pro tento kabel, takže existují RSMA i N konektory které jdou na tyto kabely použít bez jakéhokoliv "znásilňování"
jsou krimpovací a lisují se o něco větším šestihranem jež RG-58, cena je zhruba stejná jako u bežných konektorů
-

odpovědět autor: Anonym   [IP: 62.245.110.XX]
napsáno: 26. července 2005 v 10:11
odpověď máš v mailu
- -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.80.XX]
napsáno: 26. července 2005 v 13:15
Cau posli mi to taky na meuzil@seznam.cz
- - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.94.XX]
napsáno: 26. července 2005 v 18:40
zítra ráno ti to pošlu

Provozovatel serveru CDMA.cz může vyřadit nebo opravit příspěvky, které nemají pro ostatní uživatele žádnou informační hodnotu, používají nevhodné výrazy nebo mají převážně reklamní či inzertní charakter.

© 2004 - 2012   >   CDMA.cz - informace o CDMA a O2 Internet Mobil   >   ASPA, a.s.   >   info@cdma.cz