Hlavní navigace na stránkách CDMA.cz:

Průměrná rychlost:

CDMA O2: 1372,2 kbit/s
hodinový trend: +110,4%

CDMA U:fon: 632,8 kbit/s
hodinový trend: -95,2%

Prezentovaná rychlost je průměrná hodnota všech testů rychlosti CDMA za poslední hodinu na serveru DSL.cz.
Antény pro CDMA a další nabídku hardware naleznete v obchodě WiFi.ASPA.cz
wiFi.ASPA.cz - nabídka wifi hardware a software pro bezdrátové připojení v pásmu 2,4 GHz, 5 GHz a 10 GHz
Ufon internet
O2 Internet ADSL
ADSL připojení k internetu

Aktuality z internetu

24.05.2012
Stane se Linux herní platformou?
Valve nedávno oznámilo, že herní kanál Steam bude k dispozici uživatelům Linuxu a na Ubuntu Developer Summit se objevilo EA. Znamená to, že se z Linuxu stane herní platforma? Nebo je to jen poslední výkřik her na PC?

zobrazit ostatní dotazyodpovědět autor: Charlie   [IP: 85.160.23.XX]
napsáno: 3. října 2005 v 01:44
Napájení CDMA přímo z USB PC nebo notebooku
Úpravu napájení CDMA přímo z USB počítače jsem vyřešil poměrně jednoduše.
Použil jsem k tomu dva prodlužovací USB kablíky, dvě samice cinch a jednoho samce cinch.
Kabel od nabíječky k CDMA jsem asi v polovině přeřízl. Na jeden jeho konec (který je blíž k zástrčce na 220V jsem naletoval samici cinch. Na druhý konce (který je opatřen napájecím konektorem do modemu CDMA) jsem naletoval samce cinch. Dva prodlužovací kablíky USB jsem uřízl asi 10 cm od konektoru, který se zasunuje do USB v PC. Na obou jejich koncích jsem obnažil vždy jen dva napájecí drátky (plus a mínus) a tyto jsem paralerně vzájemně spojil. (Plusový drátek z jednoho USB na plus z druhého USB a mínus z jednoho USB na mínus z druhého USB). Tento konec (plus a mínus) jsem pak naletoval do konektoru samice cinch. Pak už jen stačí zastrčit oba USB kabely do PC nebo notebooku, spojit druhý konec opatřený samicí cinch se samcem cinch na jehož konci je konektor napájení modemu CDMA a ten zastrčit do modemu CDMA. Výsledkem mého snažení je přímé napájení modemu CDMA ze dvou USB v počítači nebo z notebooku.
Použil jsem dva USB konektory, protože odběr modemu CDMA, při současném nabíjení baterie, je cca 0,75A a to je zpravidla více nežli snese jeden USB port (0,5A) v počítači nebo v notebooku. Paralerním spojením napájení ze dvou USB dojde k rozložení zátěže při zachování stejného napájecího napětí (5V) a modem CDMA může bezproblému fungovat. Vím, že by šlo toto řešení zpracovat ještě „čistěji“ a neřezat kabel od nabíječky. Na výstup ze dvou USB konektorů naletovat rovnou konektor do modemu CDMA, ale já jsem další konektor k modemu CDMA neměl, nechtělo se mě jej shánět. Pokud chci použít k napájení modemu CDMA přímo originální nabíječky, jednoduše odpojím cinch od napájení z USB a připojím ho k naletovanému cinch na zkráceném kabelu originální nabíječky. Celá úprava mě trvala asi 30 minut, vše bez problému funguje. Konekory cinch jsem použil proto, že jsem je měl doma v šuplíku, ale dají se použít i jiné.
Počet reakcí: 13, nejnovější: 8. říjen 2005 v 16:14.
-

odpovědět autor: gooddave   <gooddave@seznam.cz>   [IP: 85.160.71.XX]
napsáno: 5. října 2005 v 22:18
RE: Napájení CDMA přímo z USB PC nebo notebooku
jde to jednodušeji !!!!
Konektor co se zapojuje do modemu rozebereš a
drátkem propojíš dva kontakty (které?)
to zjistíte měřákem jeden vede přímo na baterku!
tak ten se propojí s +5V z USB
mám to tok už rok baterka se dobíjí neustále
modem nepadá má dostatek proudu.
A to mám první modem který při běžném zapojení padá!

Notebook Acer 1360
CPU AMD 2800XP
40G disk
512MB RAM
DVD RW
kdybyste si nevěděli rady tak mi kilidně napište na mail!
- -

odpovědět autor: Milan   [IP: 85.160.4.XX]
napsáno: 6. října 2005 v 12:38
Tohle co píšeš je kravina!

Jeden USB to neutáhne, sám jsem to zkoušel a vždy to bylo blbě, když se nabíjela baterka v modemu CDMA.

Předělal jsem to na dva USB a jede to už 3/4 roku naprosto bez problémů.
- - -

odpovědět autor: gooddave   <gooddave@seznam.cz>   [IP: 85.160.78.XX]
napsáno: 7. října 2005 v 23:15
Mi to tak jede už rok
tak nevím asi USB u aceru dodává dost ampér.
nedělám ze sebe machra a nepíšu tady kravinu
jede mi to tak a tak to tady píšu !!!!!
na Aceru to tak jede!
kdo nevěří ať nevěří ale je to pohoda když se modem napájí dokud drží baterka na notebooku.
MSN: Davidosov@seznam.cz
klidně piše pokecámé
- -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 195.47.115.XX]
napsáno: 6. října 2005 v 10:47
můžeš napsat číslo těch kontaktů, které se mají propojit?
- - -

odpovědět autor: gooddave   <gooddave@seznam.cz>   [IP: 85.160.78.XX]
napsáno: 7. října 2005 v 23:23
první s posledním
napiš pošlu foto
ale vše děláš na vlastní riziko!!!!
třeba to tvé USB nevydrží !!!!!
- -

odpovědět autor: Adamec   [IP: 84.242.95.XX]
napsáno: 6. října 2005 v 09:49
Taky dobrý řešení,
já vyvedl kablík s dutinkou z plochého konektoru a dutinku nasazuji na střední trn napájecího konektoru. Mohu tak jet na vnitřní baterii, nebo na oficiální nabíječku, nebo z USB - podle libosti.
V každém případě problémy s padání připojení to neřeší. A.
- - -

odpovědět autor: Milan   [IP: 85.160.4.XX]
napsáno: 6. října 2005 v 12:43
Pokud ti padá připojení je to buď

1. vadným CDMA modemem (vymění ti ho v Eurotelu)

nebo

2. nedostatkem proudu. Jedem USB není schopen to utáhnout.

Jeden USB to neutáhne, sám jsem to zkoušel a vždy to bylo blbě, když se nabíjela baterka v modemu CDMA.

Předělal jsem to na dva USB a jede to už 3/4 roku naprosto bez problémů.
- - - -

odpovědět autor: Adamec   [IP: 84.242.95.XX]
napsáno: 8. října 2005 v 00:05
Padá to v místě kde to provozuju, není to napájením, padá to i když to jede na zdroj, a síťovej PC - ASUS to na usb vydejchá bez problémů, ale máš pravdu, nemusí to tak být u každé desky. Asi by to mohlo jít napájet i z PS/2. K padání: Když jsem s notesem pod jinou BTSkou tak to jede bez problémů. Prostě občas přestanou téct data. A modem mám již 4. kus. Ale chovaj se stejně, až na jeden, co se neidentifikoval. A.
-

odpovědět autor: Jarda   [IP: 85.160.5.XX]
napsáno: 5. října 2005 v 21:48
Zkoušel jsem to, ale z jednoho USB mě to zasekávalo počítač. Zkusil jsem tvoji úpravu a ze dvou USB to jede naprosto v pohodě i při nabíjení modemu.
-

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.19.XX]
napsáno: 4. října 2005 v 19:51
Tohle je prima úprava.
-

odpovědět autor: Pt   [IP: 85.160.82.XX]
napsáno: 3. října 2005 v 16:58
Jde to jednodušeji použil jsem kabel pro dobíjení wifi myši takže bez řezání dobíjím z druhého USB :-)
- -

odpovědět autor: petr   <kts3701@volny.cz>   [IP: 85.160.73.XX]
napsáno: 8. října 2005 v 08:15
kde se dá ten kabel koupit,napiš adresu
- - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 82.99.144.XX]
napsáno: 8. října 2005 v 16:14
Dá se koupit v krámě.

Provozovatel serveru CDMA.cz může vyřadit nebo opravit příspěvky, které nemají pro ostatní uživatele žádnou informační hodnotu, používají nevhodné výrazy nebo mají převážně reklamní či inzertní charakter.

© 2004 - 2012   >   CDMA.cz - informace o CDMA a O2 Internet Mobil   >   ASPA, a.s.   >   info@cdma.cz