Hlavní navigace na stránkách CDMA.cz:

Průměrná rychlost:

CDMA O2: 1372,2 kbit/s
hodinový trend: +110,4%

CDMA U:fon: 632,8 kbit/s
hodinový trend: -95,2%

Prezentovaná rychlost je průměrná hodnota všech testů rychlosti CDMA za poslední hodinu na serveru DSL.cz.
Antény pro CDMA a další nabídku hardware naleznete v obchodě WiFi.ASPA.cz
wiFi.ASPA.cz - nabídka wifi hardware a software pro bezdrátové připojení v pásmu 2,4 GHz, 5 GHz a 10 GHz
Ufon internet
O2 Internet ADSL
ADSL připojení k internetu

Aktuality z internetu

24.05.2012
Stane se Linux herní platformou?
Valve nedávno oznámilo, že herní kanál Steam bude k dispozici uživatelům Linuxu a na Ubuntu Developer Summit se objevilo EA. Znamená to, že se z Linuxu stane herní platforma? Nebo je to jen poslední výkřik her na PC?

zobrazit ostatní dotazy autor: mikii   <micb@c-mail.cz>   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 12. srpna 2004 v 09:49

Tato debata je již uzavřena a nelze v ní pokračovat!

problém z vypínáním se řeší
Tak co se týká toho vypínání modemu.Eurotel se to podle mě snaží tajit.Když tam člověk zavolá tak se tváří jako by o ničem takovém ani nevěděli.Když člověk začne trošku naléhat tak se tedy dozví,že se občas někdo najde,ale že to většinou řeší nové ovladače,ale je to blbost.Volal jsem tam už X-krát,ale pokaždé je to stejné.“Mrtvej brouk“
No nic méně jsem si tedy zavolal do autorizovaného servisu a to bylo o něčem jiném.Tam o tom samo věděli a problém intenzivně řeší.Testují ty vadný modemy a zjistili,že problém je asi v nabíjení.Prostě to vypadá,že ty nabíječky dávají špatné napětí a modem,který má asi hlídání se automaticky vypne.No ještě si vzpomínám na nedávno probíraný problém,když si někdo chtěl připojit datanonstop přez mobil a chtěl ho mít přes nabíječku místo baterky.Ta totiž musela mít na Siemensech určité přesné napájení jinak se mobil vypnul.No a podle mě je tohle to samé.Chce to jen zjistit to správné napětí a dát modemu co potřebuje.Jsem zvědav jestli to takhle bude a začnou se vyměňovat snad jen adaptery.No,ale je to novinka a muselo se s problémy počítat.Jinak si myslím,že tahle služba má dobrou budoucnost.
Počet reakcí: 40, nejnovější: 19. srpen 2004 v 15:58.
-

autor: Ivoš   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 19. srpna 2004 v 15:40
RE: problém z vypínáním se řeší
Co mam sakra delat. Obcas se me komp opravdu samovolne restartuje a s tim nic nemuzu delat. Nevite nekdo o tom neco, pls?
- -

autor: Blade   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 19. srpna 2004 v 15:58
Pokud máš "nový" ovladače, tak odpověď je jednoduchá. Buď Blaster nebo Sasser. Nainstaluj si záplaty a používej firewall. Hodně lidí tu totiž píše, že se jim to restartuje i s "novými" ovladači.
- -

autor: denzil   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 19. srpna 2004 v 15:49
Stáhni si nové ovladače ze stránek eurotelu.
Je to hned na hlavní stránce Data expres
-

autor: Pet   [IP: 212.11.96.XX]
napsáno: 16. srpna 2004 v 23:07
Jen podotykam, ze tenhle text je ze stranek Errortelu:

" Je potřeba dodržet nějaký postup při dobíjení baterie? "

" Ano, aby baterie správně fungovala, je potřeba ji nejdříve dobít z běžné elektrické sítě. Ale pozor: pokud jste zrovna připojeni k internetu a chcete dobít baterii, nabíjení baterie se nespustí. Nejdříve připojení k internetu musíte přerušit a až poté zastrčit nabíječku připojenou k modemu do zásuvky. "

Takze to, ze modem nedobiji pri pripojeni na net je asi normalni.
-

autor: Radek   [IP: 193.165.245.XX]
napsáno: 16. srpna 2004 v 22:34
Co koupit?
Muzete me nekdo poradit? Mam net pres kabelovku ale taje s tim jejim omezenim MB na pitel a je moc draha.Jinak rychlost dobra.Chtel jsem net od Eurotelu ale potom co vsude ted ctu problem s tim medemem tak uz nevim.Byl jsem v Telecomu a tam me rekly ze zrizeni je za 1KC ten net co vas posadi na zadek:) ale musim si prej koupit modem nejlevnejsi za 1200KC za net chtej mesicne pri rychlosti 256KB/s 1181KC asi tak.Stim ze kdyz stahnu 250MB tak me na tyden snizej rychlost na 64KB/s ale pak ji zase zvysej{jinak je to neomezeny}.Pak jsem sel do Eurotelu a tam jsem jim rekl tento problem vas vsech uzivatelu a prodavac me rekl ze ze 17 prodanych modemu mel na reklamaci jeden.Jinak pokud to pouzivam pres adapter tak to nejde pres baterku takze to musi bezet porad.Pokud to nebezi a odpojujese to tak je to chyba pristroje a musim jej reklamovat.Rekl ze by to taky mohlo byt tim kdyz je hodne slaby signal.
Dale me taky vysvetlyl ze to je jako kdyz si koupim novej mobil a prodase jich nekolik kusu a mezitim je nejaky vadny.Od toho je zaruka.Myslim ze prece mohu ze zakona od prodejni smlouvy odstoupit do 14dnu.
Tak nevim.
Bydlim ve meste ktery ma 15000 obyvatel k tomu jeste na kopci ve vychodnich cechach v Usti nad Orlici.Jestli jste tady nekdo odsud tak me napiste.
Od Eurotelu me to prijde na 3200KC se vsim vsudy a podpisem smlouvy na 12mes.
Co koupit? ADSL{Telecom} nebo Eurotel?
Co byjste me poradily?
Potrebuju se rozhodnout ted
-

autor: petr   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 16. srpna 2004 v 15:38
Funguje to bez problemu s nabijeckou NOkia,ale pouze od nejnovejsich typu.ma napeti 5.7 v
zatim funguje :)
-

autor: Ulrico   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 15. srpna 2004 v 22:25
Tož lidi, když už jsme u toho vypínání modemu, tak jak se znovu přippojíte? Já musím restartovat PC a pak modem zapnout, jinak není rozpoznán (WinXP). Nejde to nějak jednodušeji?
- -

autor: Michal   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 15. srpna 2004 v 23:06
jo jde, staci vypnou a zaponout modem ....az modem najede a je pripraven k funkci, vytahni usb kabel z pc, pockej alespon 5 sekund , a pak jej tam dej nazpet.... a je to ...

otazka je jaky mas pristup k USB konektoru...co je jednoduzsi... vyndat , zandat usb nebo restart. ale muzes to poresit USB prodluzovackou......pak budej jen rozpojovat a spojovat...odpojovat USB kabel na strane modemu nepomuze...protoze v tom kableu je asi nejaky chip ( prevodnik, neboli buh vi co )
-

autor: Lukke (ICQ 91469808)   <inet2002@seznam.cz>   [IP: 81.95.98.XX]
napsáno: 15. srpna 2004 v 19:01
Od doby co jsem namontoval na střechu Yaginu 12dB nemám sebemenší problém. Download 350kbps, v noci až 500kbps. Délka spojení 2 dny.

Viz http://www.notecka.cz/screen.png
- -

autor: palec   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 15. srpna 2004 v 23:04
zajímalo by mě odkud máš Jaginu se ziskem 12dB. rádbych taky takovou namontoval...
- -

autor: Pecka   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 15. srpna 2004 v 21:45
Mohl by jsi mi prosím dát tip, kde se dá sehnat směrová anténa?
- - -

autor: PyP   [IP: 160.218.40.XX]
napsáno: 16. srpna 2004 v 18:34
http://www.anteny-zach.cz/ant/zy4.htm
Dela je i viceprvkove, viz cenik. Jsou narocnejsi ovsem na homogenitu elmag. pole. Nejlepsi umisteni na strechu.
PyP
-

autor: jirka   <vijiri@seznam.cz>   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 12. srpna 2004 v 23:08
Zjistil jsem,že můj problém s nabíjením je v koncovce napájecího kabelu, protože u zkušební sady se kterou problémy nebyly, byla jiná nabíječka a koncovka šla do modemu zastrčit hodně ztuha. U koupené sady je koncovka v modemu volně a ještě se viklá. Po přitažení koncovky drátkem k datovému kabelu, aby se nepohybovala, bylo po problému s nabíjením. Dnes jsem byl v prodejně Eurotelu, kde mi technik potvrdil, že některé nabíječky mají špatné (delší) koncovky a jakmile dorazí nová várka tak mi ji vymění. Jinak jedu už třetí den bez baterky, pouze s nabíječkou a modem se ani nehřeje a ani nepadá. Podle ohlasů v diskuzích mi to ale připadá, že co kus to originál nebo snad prototyp :-(
-

autor: Ozzy   <Ozzy1@post.cz>   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 12. srpna 2004 v 20:50
Cely den nic a ted vecer se mi vypnul ten Shit hned 2* do 5 minut asi s nim zitra pojedu k ERRORTELU
-

autor: Blade   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 12. srpna 2004 v 10:53
A četl jste někdo tu brožurku, co si jde vzít v prodejně ohledně Data Expres? Tam ti debilové ještě píšou, že napájení je 220V. Nechápu, kde to vzali, když už léta je v síti 230V. Mě to připadá, že u Eurotelu jsou jenom dementi a nic víc. Jak můžou vypouštět takový nesmysli.
- -

autor: Lisaak   <lisaak@centrum.cz>   [IP: 82.202.125.XX]
napsáno: 16. srpna 2004 v 14:24
Hojda Blade,

tak jdu zitra pro jiny modem - pry dostali cerstvou varku (snad) odzkousenou. Vzhledem k tomu, ze to bude presne tyden ode dne, kdy mi ten muj vymenili, tak pohoda jeste vymena :-)
Takze se tu pak budu mozna chlubit vysledky (a nebo hodne nadavat). Jestli chces, ozvi se mi na email, muzu pak poslat prime reference, az budu vedet, jak na tom jsem. L.
-

autor: Honza   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 12. srpna 2004 v 10:49
Tak co se tyka modemu, tak mozna, ze nabijecka nema asi nejidealnejsi parametry, ale problem bude spise v modemu.
Protoze i pri jine nabijecce (kterou ted Eurotel dava k modemum pri vymene) se chova modem stejne - jak mi bylo vcera receno ve znackove prodejne.
Vypina se, nedobiji, chova se chaoticky...mizi ukazatel baterie, modem hlasi, ze baterie neni atd.
!!! Modemy jinak do 7 dnu meni hned !!! po 7 dnech pak uz servis, takze se nenechejte odbit !!!
Ted zrovna testuji druhy a zatim to vypada dobre.
Jinak nevim kdo kde se setkal s jakym pristupem, ale urcite to bylo i malou informovanosti prodejcu na prodejnach - sami nevedeli jak postupovat (Most a Teplice (Ben.nam.) uplne bezproblemu)
Takze hoden stesti vsem prukopnikum v CDMA a Alah s nami )
- -

autor: Alda   <jurdis@centrum.cz>   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 15. srpna 2004 v 18:10
Mám doma CDMA od Eurotelu asi 12 dnů a nemůžu si to vynachválit jsem připojen mezi 530-680 kbit/s a downoland je kolem 80-90 kB/s, asi jsem sám ve svém okolí a až to bude mít víc lidí tak to klesne, ale u nás je i Wi-Fi tak doufám, že to bude stále tak rychlý a k tomu modemu zatím bez jediné chyby a bez jediného výpadku bezproblémový provoz, no ale asi bude záležet na kusu protože Made in China děláno na koleně. Tak přeji stabilní připojení všem kdo CDMA bude používat.
- -

autor: mikii   <micb@c-mail.cz>   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 12. srpna 2004 v 10:55
To může být,ale vše v té nabíječce.Když si vyndám baterku tak to vypíná ještě častěj.Když mám baterku v modemu tak jedu daleko dýl jak bez ní.
- - -

napsáno: 12. srpna 2004 v 10:59
Jde o to, ze modem, ktery vykazuje chyby - muze mit v kratkodobych intervalech vyssi narok na napajeni, coz baterie kompenzuje, ale az se vybije , tak to dopada stejne - evidentne nestaci nabijecka pokryt potrebu modemu azaroven nabit baterii. Proto bez baterie chvilku a s ni o neco vetsi.
- - - -

autor: Jirka   <JiriGraz@GB-SOFT.cz>   [IP: 194.108.39.XX]
napsáno: 12. srpna 2004 v 23:28
Můj modem jede s baterií a s napájením z USB - jedeto normálně (bez vypínání).
(Je to kabel na nabíjení nokie pomoci USB)
- -

napsáno: 12. srpna 2004 v 10:50
Dobre je hned rici, ze modem se casto vypina, nenabiji, chova se chaoticky...
-

autor: Lukke (ICQ 91469808)   <inet2002@seznam.cz>   [IP: 81.95.98.XX]
napsáno: 12. srpna 2004 v 10:28
Přesně tak!! Také pozoruju, že je chyba v nabíječce! Originální má parametry: 5V, 1A. Nabíječka od Nokie 6230 má 5,7V, 800mA. Jdu to zkusit jak to s ní bude chodit... Každopádně to jedu odpoledne opět vyměnit.
- -

autor: Lukke   [IP: 81.95.98.XX]
napsáno: 12. srpna 2004 v 10:31
Tak jsem ji zapojil, konektor drží perfektně a nabíjení začalo okamžitě nabíjet. Takže to bude asi opravdu tou jejich šitovou nabíječkou made in china...
-

autor: stoupa   [IP: 81.0.245.XX]
napsáno: 12. srpna 2004 v 10:25
Opravdu to vypadá, že Eurotel to chce prostě zatajit. Ptal jsem se na prodejně, jestli oficiálně o ničem Eurotel neví, prodavač se zatvářil tajuplně a řekl, že v podstatě ne. Je to do nich sprosté. Kdyby přímo řekli, že o problému vědí a snaží se ho vyřešit, tak už by to člověk pochopil. Takhle si ale připadá, že z něj dělají vola.
-

autor: sp7650   <sp7650@seznam.cz>   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 12. srpna 2004 v 09:58
Jedu na nabíječku od nokie 6230 bez baterie a vše je v pohode.
Originál má špatný kontakt na konektoru !!!!
- -

autor: mikii   <micb@c-mail.cz>   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 12. srpna 2004 v 10:20
Jaké parametry na nabíječka má?
- - -

autor: sp7650   <sp7650@seznam.cz>   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 12. srpna 2004 v 10:23
5.7V / 800mA
- - - -

autor: KArlos   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 15. srpna 2004 v 13:15
Tak jak to vypada ? Pomohla ta nova nabijecka ?
- - - - -

autor: Jirka   <j.stary@quick.cz>   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 16. srpna 2004 v 11:34
Jak jsem modem rozchodil.
Moje problémy s modemem byly následující:
1)Samovolný restart Windows - pomohlo přeinstalací drivru ,vlastně celého dialera ze
stránek eurotelu .Už to pak nespadlo ani jednou.
2)Nemožnost další instalace na jiný pocítač. - Tak s tím jsem se trápil asi 5
hodin.Ono se to totiz nainstalovalo jako na první PC, ale při připojení to hlásilo špatné
uživ.jmého nebo heslo.Já jsem totiz použil ten nový program eurotelu a ted
jsem zjistil, že musím jako první použít to blbé orig.CD. Ono se to pozná podle toho, ze
po spuštění dialera musís zadat jméno a heslo a víc nic.U toho nového
programu je tam navíc okénko "ulozit heslo".Ať jsem ho vyplnil nebo ne,
pořád to hlásilo špatné heslo.Nevím proč tomu tak je, ale teď to funguje jak má. No tak jsem vše odinstaloval
, použil orig.CD a ejhle, vše bylo OK a připojilo se to.Teprve pak to chce
přetáhnout tím novým programem.
3)Samovolné vypínání modemu. Tak to me taky postihlo, ale z 99% už vím čím
to je.Protože nechci používat doma modem napájený baterií, používal jsem jen síťový zdroj.Za vše muže ten zdroj. V první řadě zkontolovat, neviklá-li se konektor.Ono to s tím zrojem zlobilo, i když byla v modemu baterie. Doteď to byla bohapustá teorie, co to vše můze být, ale myslím,že už mám důkazy.
Výměny modemů asi moc nepomůžou. Že to někomu pomohlo ,je tím, že každý
modem má malinko jinak citlivé vypínání na nap. napětí. Jsou to desetinové
rozdíly, ale ty uz stačí.Použil jsem na hlídání zdroje osciloskop se
zapojeným Digi scop convertorem od Volcraftu a na obrazovce jsem měl
nádherně zobrazenou křivku jak probíhají odběry proudu ze zdroje.Přesne v momentě,
kdyz poklesl mžikove signál z BTS na moment- třeba jen o dvě čárky dolů z
pěti, tak odběr se impulsně zvětšil. 2x to nějak vyšlo, a
potřetí houpnul zdroj mžikově až na 2V. Pak zase bylo vše vpořádku ale to už
modem nezvládl a vypnul se. Tak jsem dostal nápad, co s tím. Ke zdroji jsem
připojil 4 ks Aku NICD 1,2 Ah , chvíli trvalo, nez se vyrovnalo napětí a pak
uz to běželo jako fík.Baterky se nepřebíjí, je na kazdé 1,25V a stíhají vše
vyrovnat. Ješte zkusím použít větsí kondenzátor místo baterek, mělo by to
taky fungovat. Nebo použít lepší- výkonnější zdroj - ale pozor pouze stabilizovaný na 5V !!!
4)použití sítě (dva pocítace doma), tak na to už toho bylo napsáno
mnoho.Připojovat se pouze ikonou v síťích.
- - - - - -

autor: VS   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 16. srpna 2004 v 23:20
Jmeno a heslo jde napsat rovnou do textoveho konfiguracniho souboru v adresari c:\Program Files\Gtran\.... a ten pak nakopirovat treba na dalsi PC a nemusi se nic opisovat.
- - - - - -

autor: Robert   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 16. srpna 2004 v 22:41
Konečně rozumné a logické vysvětlení - myslím si, že tady by mohl být zakopaný pes.Dík
- - - - - - -

autor: Anonym   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 18. srpna 2004 v 23:59
Teď mi napadlo, že je v modemu použita na nabíjení automatika která odepíná nabíjení nejen po nabití baterky/hlídáním napětí/ ale je tan časový spínač 4(5) hodinový, který odepne také nabíjení pokud selže hlídání napětí.A to by vysvětlovalo vypínání po 5 ti hodinách. Vezměte si situaci s volným nabíjecím kolíčkem, když několikrát padne napětí vinou konektoru, tak nabíjení běží znovu od začátku, jak ta baterka se asi může nabít?blbě a k vypnutí dojde přesně za pět hodin časování.I bez baterky se vlastě spouští časování.Chyba modemu pak je jen v tom že v některých modelech ta automatika _to časování- neropozná vloženou baterku. Tak a co řešení: vyrobit iimitaci barerky s doteky, připojit to ke zdrojíku, tím obejít celý posr.nabíjecí obvod a jede se jako na pořád nabitou baterku.???
- - - - - - - -

autor: Michal   <michal.zerotin@worldonline.cz>   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 19. srpna 2004 v 10:06
No,vono by to takhle sice vysvětlovalo to pravidelné vypínání vždy po 5-ti hodinách,ale k nabíjení Li-Ion a Li-Pol článků není třeba nějaký časovač,neboť tyto akumulátory se většinou nabíjejí přesným zdrojem napětí,s omezením nabíjecího proudu na 0.7-1C.Před dosažením plného nabytí si článek sám postupně omezuje nabíjecí proud a jakmile se srovná nabíjecí napětí s napětím akumulátoru,nabíjení se vpodstatě ukončí a již do něj žádný proud z nabíjecího obvodu neteče.Většinou bývá spíše vřazena ochrana proti podpětí,neboť napětí těchto typů akumulátorů by nemělo klesnout pod 2.5V...!Já bych spíše řekl,že pro odpojení nabíjecího napětí je použito hlídání proudu,který když poklesne na téměř nulovou hodnotu,nabíjecí obvod se odpojí.Jakmile potom klesne napětí akumulátoru na určitou mez,zareaguje obvod ochrany podpětí a spustí nabíjení.Samozdřejmě ale až po samočinném vypnutí či odpojení modemu,neboť nabíjení se jak všichni víme při on-line provozu nespustí....Je to jen má teorie,může to být řešeno i jiným způsobem.
- - - - - - - - -

autor: YYY   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 19. srpna 2004 v 12:40
"...neboť nabíjení se jak všichni víme při on-line provozu nespustí..."
No koukám, že číst příručky umíš. Jinak jen takovou maličkost - když jsem si asi po 3 hodinách provozu jen na baterii všiml v krabici i adapteru, ZA PROVOZU (česky on-line) jsem adapter připojil k modemu no a šlape to další hodiny a hodiny...
Ono se někdy vyplatí ty příručky tak náruživě nestudovat a spíš si to vyzkoušet sám...
- - - - - - - - - -

autor: Michal   <michal.zerotin@worldonline.cz>   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 19. srpna 2004 v 13:24
Příručka?Tak ta byla jedna z posledních,na kterou sem vhodil oko....K tomu,že se ZA PROVOZU baterie nedobíjí,se dá přijít i obyčejným multimetrem za pár korun.Viz.:http://www.cdma.cz/diskuze.ph p?vlakno=1511 ...neboť,jak jsem se úspěšně zbavil samočinného vypínání modemu...
- - - - - - - -

autor: Robert   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 19. srpna 2004 v 08:24
Dobrý nápad , ale nevíš k čemu je střední vývod na baterce příp.jaké tam má být napětí a potenciál
- - - - - - - -

autor: Jirka   <j.stary@quick.cz>   [IP: 160.218.48.XX]
napsáno: 19. srpna 2004 v 00:01
Podepsalo se mi to ANONYM, omlouvám se, zapoměl jsem vepsat jméno.
- - - - -

autor: xxx   [IP: 160.218.40.XX]
napsáno: 16. srpna 2004 v 07:59
Jediné co pomůže,je jít na Eurotel a pořádně jím tam vynadat.
- - - - - -

autor: epidot   <aes.hrtan@seznam.cz>   [IP: 62.209.223.XX]
napsáno: 19. srpna 2004 v 13:44
muj prvni modem - ten v sestave - asi do peti minut hlasi neni signal a uz nenaskocil, musel jsem vypnout a zapnout modem. reklamace.. Druhy bylm se signalem vpohode ale po 35 minutach provozu bez baterie na adapter se vypnul. reklamace... treti modem stejny jako prvni, za chvilku neni signal.... na dalsi reklamaci usim pockat az jim dojdou modemy z prahy.
Jinak rychlost vpohode. Nejmene jsem stahoval 33kbajtu/s a nejvice zatim 43kbajtu/s. Uvidime kolik to da pres noc, ale nesmi se vypnout

Provozovatel serveru CDMA.cz může vyřadit nebo opravit příspěvky, které nemají pro ostatní uživatele žádnou informační hodnotu, používají nevhodné výrazy nebo mají převážně reklamní či inzertní charakter.

© 2004 - 2012   >   CDMA.cz - informace o CDMA a O2 Internet Mobil   >   ASPA, a.s.   >   info@cdma.cz