Hlavní navigace na stránkách CDMA.cz:

Průměrná rychlost:

CDMA O2: 1372,2 kbit/s
hodinový trend: +110,4%

CDMA U:fon: 632,8 kbit/s
hodinový trend: -95,2%

Prezentovaná rychlost je průměrná hodnota všech testů rychlosti CDMA za poslední hodinu na serveru DSL.cz.
Antény pro CDMA a další nabídku hardware naleznete v obchodě WiFi.ASPA.cz
wiFi.ASPA.cz - nabídka wifi hardware a software pro bezdrátové připojení v pásmu 2,4 GHz, 5 GHz a 10 GHz
Ufon internet
O2 Internet ADSL
ADSL připojení k internetu

Aktuality z internetu

24.05.2012
Stane se Linux herní platformou?
Valve nedávno oznámilo, že herní kanál Steam bude k dispozici uživatelům Linuxu a na Ubuntu Developer Summit se objevilo EA. Znamená to, že se z Linuxu stane herní platforma? Nebo je to jen poslední výkřik her na PC?

zobrazit ostatní dotazyodpovědět autor: CD Jojn   <cd.jojn@seznam.cz>   [IP: 85.160.107.XX]
napsáno: 17. listopadu 2005 v 10:33
Použití yaggi antény - mám vysílač za kopcem 3-4 km a na prut mám mizernej signál
Zdravím všechny, mám takovej dotaz. Mám ten novej modem ANY E100H a k němu tu prutovku za oknem na S - jsme na vesnici (150 obyv.) - vysílač je JZ cca 3-4 km. Uroveň signálu se pohybuje mezi 1-2 čárkama někdy to vyleze i na 3 čárky. Rychlost je taky dost ubohá 0-120 kbit/s když jsou někdy 3 čárky tak i 200-300 kbit/s. Zkoušel jsem odnést počítač na půdu a dát tu prutovku za okno na JZ. A hned byl signál 4-5 čárek a bylo kolem 18:00 a v pokoji to jelo do 40 kbit/s a na tý půdě to valilo 150-200 kbit/s. Mám si teda pořídit yagginu a hodit ju na střechu a nasměrovat na ten JZ? Uvažuju o tý co je na www.profianteny.cz - 12dB. ALe budu potřebovat tak 20 m koaxu - nejspíš asi RG213. NEbo ne? poraďte pomůže ta yaggina nebo ne?
Počet reakcí: 14, nejnovější: 6. prosinec 2005 v 23:05.
-

odpovědět autor: Leszek   [IP: 195.47.26.XX]
napsáno: 6. prosince 2005 v 23:05
RE: Použití yaggi antény - mám vysílač za kopcem 3-4 km a na prut mám mizernej signál
Pár,rad.Jsem od BTS cca 8-10 km s prutovkou bez signálu.Yagina to vyřešila .Jediné problémy jsou výpadky při hustém sněžení.Teď ta rada ,snaž se mít koax k anténě co nejkratší!!.16 metrů je dost.Ohledně rušeníTV,nesmí být výkonný zesilovač přímo v anténě,nejdřív pasmová zádrž na 463 MHZ,pak zesilovač.Ideální je spojení s Asusem WL500g,modem se nevypíná a můžeš sledovat sílu signálu přímo v decibelech v menu Asuse.
-

odpovědět autor: Marc   [IP: 85.160.11.XX]
napsáno: 19. listopadu 2005 v 01:54
RE: Použití yaggi antény - mám vysílač za kopcem 3-4 km a na prut mám mizernej signál
Na yagi si dej pozor. Po takřka roce pokusů (a omylů) jsem zjistil, že efektivnější je dodávaná prutová anténa. Ovšem nejvíce zábavy si užiješ s hledáním ideálního umístění. Logiku jsem v tom nenašel, protože rychlost se mění takřka řádově s centimetry... Yagi je spolehlivá, rychlost stabilní, ovšem nižší než na "vychytaných" místech s prutovkou a co je horší: již 2x odešel koncový VF stupeň u modemu. Odchází to postupně, berou to jako reklamaci, ale je to opruz. Yaginu jsem koupil přes net, samozřejmě jako speciální na CDMA za cca 1200,-, takže žádné "samodomo".
- -

odpovědět autor: CD Jojn   [IP: 85.160.75.XX]
napsáno: 19. listopadu 2005 v 13:05
To jsi mě moc nepotěšil a jakej máš modem? GTRAn nebo ANY DATA??? já mám any, jo a mám odzkoušený že ten signál je tak blbej kvůli umístění - když jsem byl s prutem a PC na půdě ve vokně na BTSKU tak to valilo dost dobře. Takže podle mě je můj problém v tom že si signál stíním celým domem. Jenže prut na půdě nechat nemůžu - moc krátkej koax - takže to je taky problém.
-

odpovědět autor: pomidor   [IP: 213.194.246.XX]
napsáno: 17. listopadu 2005 v 19:04
Ja to mel kdysi resene nasledovne:
na strese antena, kablik od nateny na pudu a tam jsem to pripojil na router Asus WL500g. Pres WiFi jsem mel pokryti celeho baraku a zahrady. Pokud nechces vyuzit moznosti WiFi, muzes k tomu routeru pripojit az 100m dlouhy TP kabel a ten pak strcit do PC (tredy [pokud mas v PC sitovku).

Tech 20m koaxu bude nebude asi nejlepsi reseni.

Jinak smerova antena je vzdy lepsi nez vsesmerova - prutova.

Kdysi na Eurotelu pujcovali za par penez smerove anteny, zkus se poptat u nich, mozna Ti poradi. I kdyz z druhe strany zrovna tam chodit pro informace ... ;-)
- -

odpovědět autor: CD Jojn   <cd.jojn@seznam.cz>   [IP: 85.160.101.XX]
napsáno: 17. listopadu 2005 v 19:38
Tak mám změřený že bude potřeba 16m toho koaxu. A ten RG216 má útlum na 100m při 500MHz 16,4 dB. Takže na těch 16m to bude 2,624 dB - spíš míň protože CDMA je na 450 MHZ a tohle je braný na 500 MHZ. Na ten ASUS jsem se taky díval ale nechce se mi vyhazovat tolik peněz za to. Jde mi spíš o to jestli mi ta anténa nějak pomůže rychlostně - tak prosím pište svoje názory. A nepište že jsem si neměl pořizovat CDMA ---> jiná možnost u nás na vesnci není :-(
- - -

odpovědět autor: Adamec   <adamecv@volny.cz>   [IP: 84.242.95.XX]
napsáno: 17. listopadu 2005 v 19:56
Myslím, že ti to pomůže. Pár decibel naženeš výškou, pár proděláš v koaxu. Anténa +12dB. Ale hlavně se vyčistí odrazy!Modem na střeše má svá úskalí, alespoň mně se vypínal a kousal, když netekla data. A běhat na střechu..... Ale je to stylově čisté řešení. Já jel na Yagi pořád, teda co se to tak posr.lo. Jinak bych se nechytal. Jsem z Plzně. Jsi-li někde odtud, mohu ti anténu s kabelem půjčit. Další na mail. A.
- - - -

odpovědět autor: CD Jojn   [IP: 85.160.90.XX]
napsáno: 18. listopadu 2005 v 08:37
Jo tak dobrý, já budu mít normálně modem u počítače a ten kabel mi dosáhne až na střechu. Máme jeden z nejvyšších domů v okolí tak doufám že to bude dobrý. Teďka mám tu anténku na Sever a je vlastně v prvním patře ale anténí stožár je o dost výš takže myslím že pohoda, a chci se ještě zeptat jak je to s bleskojistkou používaš ji? A co televize neruší ju to? Protože já to budu mít vlastně na jednom stožáru oboje. Tak zatím
- - - - -

odpovědět autor: Medved   [IP: 85.160.22.XX]
napsáno: 18. listopadu 2005 v 08:54
Tv to tedy ruší, nakup a nainstaluj do TV svodu zádrž na 460MHz.
- - - - - -

odpovědět autor: Adamec   [IP: 84.242.95.XX]
napsáno: 18. listopadu 2005 v 22:49
Nevidím to s tím rušením tak tragicky, pokud není televize zrovna na 21-24 kanálu, většinou to nic nedělá. Průser jsou ale Polské "universální" antény se širokopásmovým zesilovačem. Tam není ani pásmová zádrž moc platná, zahltí se to a nasměšuje se z toho guláš. Společným anténám to většinou nevadí. A.
- - - - - -

odpovědět autor: Kremil   <vkristek@seznam.cz>   [IP: 80.188.115.XX]
napsáno: 18. listopadu 2005 v 14:44
To rušení mi reálně potvdrdil dnes i errortel, víc píšu v technické sekci. Jo a taky mi řekli, že se jim ozývají zákaznici, kterí na prut právě v kratších vzdálenostech mají horši signáj jak na interní anténu
- - - - - - -

odpovědět autor: Adamec   [IP: 84.242.95.XX]
napsáno: 18. listopadu 2005 v 22:52
To bych viděl na zahlcený vstup. Rychlost není dána sílou signálu, ale kvalitou a vzdáleností od BTSky.
- - - - - -

odpovědět autor: kRE   [IP: 80.188.115.XX]
napsáno: 18. listopadu 2005 v 14:42
- - - - - -

odpovědět autor: CD Jojn   [IP: 85.160.90.XX]
napsáno: 18. listopadu 2005 v 09:18
A nebude to třeba rušit souseda když mu to třeba namířím přes jeho anténu na BTSKU???
- - - - - - -

odpovědět autor: Medved   [IP: 194.213.192.XX]
napsáno: 18. listopadu 2005 v 14:41
Bude, kup mu ji taky.

Provozovatel serveru CDMA.cz může vyřadit nebo opravit příspěvky, které nemají pro ostatní uživatele žádnou informační hodnotu, používají nevhodné výrazy nebo mají převážně reklamní či inzertní charakter.

© 2004 - 2012   >   CDMA.cz - informace o CDMA a O2 Internet Mobil   >   ASPA, a.s.   >   info@cdma.cz