Hlavní navigace na stránkách CDMA.cz:

Průměrná rychlost:

CDMA O2: 948,9 kbit/s
hodinový trend: +134,3%

CDMA U:fon: 1610,7 kbit/s
hodinový trend: +1089,9%

Prezentovaná rychlost je průměrná hodnota všech testů rychlosti CDMA za poslední hodinu na serveru DSL.cz.
Antény pro CDMA a další nabídku hardware naleznete v obchodě WiFi.ASPA.cz
wiFi.ASPA.cz - nabídka wifi hardware a software pro bezdrátové připojení v pásmu 2,4 GHz, 5 GHz a 10 GHz
Ufon internet
O2 Internet ADSL
ADSL připojení k internetu

Aktuality z internetu

24.05.2012
Stane se Linux herní platformou?
Valve nedávno oznámilo, že herní kanál Steam bude k dispozici uživatelům Linuxu a na Ubuntu Developer Summit se objevilo EA. Znamená to, že se z Linuxu stane herní platforma? Nebo je to jen poslední výkřik her na PC?

zobrazit ostatní dotazyodpovědět autor: Pavele   [IP: 83.208.154.XX]
napsáno: 30. ledna 2006 v 09:07
Resil jste nekdo s Eurotel rychlost CDMA? Me to nejde vic jak 10KB/s :-(
Ahoj,

resil jste nekdo s Eurotel rychlost CDMA? Me to nejde vic jak 10KB/s :-( V dnesni dobe mit takovehle pripojeni za vice nez tisic korun,to je fakt narez..

Dik za odpovedi.
Počet reakcí: 19, nejnovější: 1. únor 2006 v 19:31.
-

odpovědět autor: Mirka   <tarbajova@seznam.cz>   [IP: 85.160.64.XX]
napsáno: 31. ledna 2006 v 18:03
RE: Resil jste nekdo s Eurotel rychlost CDMA? Me to nejde vic jak 10KB/s :-(
Před měsícem jsem posílala stížnost na Eurotel, ale zatím nikdo nedpověděl............
- -

odpovědět autor: fany   [IP: 85.160.239.XX]
napsáno: 31. ledna 2006 v 18:34
Mirko a můžes mi napsat třeba na mail, kam jsi to posílala a jak, elektronickou poštou, papírovou doporučeně? Docela mě to zajímá. fany@cmail.cz
- - -

odpovědět autor: Mirka   <tarbajova@seznam.cz>   [IP: 85.160.73.XX]
napsáno: 1. února 2006 v 19:31
Posílala jsem stížnost písemně doporučeně na adresu: Eurotel Praha, s.r.o., Oddělení péče o zákazníky, Vyskočilova 1442/1B, P.O.BOX 70, 140 21 Praha 4-Michle. Psala jsem před měsícem, ale ještě se neobtěžoval nikdo odpovědět, asi jsou zavalení stížnostmi.
-

odpovědět autor: Pavele   [IP: 83.208.154.XX]
napsáno: 30. ledna 2006 v 11:41
no myslim si,ze rychlost pripominajici GPRS normalni neni :-)
-

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.58.XX]
napsáno: 30. ledna 2006 v 10:48
Tohle se tu resi od doby co cdma existuje :-)) a ET ma ve vseobecnych podminkach "rychlost neni garantovana" takze stezovat si nemuzes :-) a pripominam tato podminka je i u "4G" od t-mobile.
- -

odpovědět autor: Bobika   [IP: 85.160.3.XX]
napsáno: 30. ledna 2006 v 14:07
To samé jsem teď řešil.Poslední týden jedu asi jako Ty.Jediné
možné řešení je-napsat doporučený dopis na Eurotel,tam jim vše vylíčit,tzn.místo kde se připojuješ,rychlost.Výslovně žádat o to aby to technici přeměřili.Oni ti odpoví(třeba jako mně),že v té lokalitě je moc lidí,že o tom ví-ale nebude se to řešit.Tak potom znovu napsat,že žádáš o zrušení.Ještě jim posílat e-maily na tu jejich info.Měřit rychlost třeba na 4-servrech,které se tím zabývají a posílat a posílat.Třeba jim pošli denně 4-5 emailů.
Do toho neustále volat na zák.linku.Samozřejmě,že rychlost negarantují ale na stránkách Ministerstva informatiky se dozvíš,že nejmenší rychlost pro vyskorychlostní internet je 256Kbps.Minimálně může mít 80% z 256Kbps.Je to podle vládního nařízení.Měl jsem mít ještě smlouvu a protože jsme je chtěli dát s právníkem k soudu,za toto připojení,tak se dneska ozvali z jejich právního oddělení,že seto bude řešit mimosoudní cestou.Chtěli jsme po nich aby mě vrátili 50% peněz,co jsem jim zaplatil.Každopádně to 1.2.2006 vracím a oni to vykoupí ode mně zpět.Už mě dali adresu prodejny,kam mám v Praze jít.
Takže rada je a existuje : psát doporučené dopisy-odvolávat se na Zákon na ochranu spotřebitele,na vládní nařízení o vysokorychlostním internetu.Posílat e-maily,telefonovat.Buď něco udělají z BTS,nebo ti to zruší.Jakmile totiž technici zjistí,že je Vás hodně,tak máš slušnou šanci na zrušení.Hlavně nevolej na placenou linku-ať se ti ozvou sami(chyba je na jejich straně),nenech si namluvit,že máš upravit registry,nebo že si máš dokoupit anténu za další peníze.
- - -

odpovědět autor: Bobika   [IP: 85.160.3.XX]
napsáno: 30. ledna 2006 v 14:12
Hlavně se nenech jejich chováním odradit.Ještě je šance poslat stížnost na Český telekomunikační úřad - to bych udělal zároveň s tím doporučeným dopisem na Eurotel.Napiš jeden (ten ofoť)kde všechno vylíčíš a Eurotelu tam napiš dovětek,že to posíláš i na Český telek.úřad.
Pak dej vědět.
Držím palce!!
- - - -

odpovědět autor: fany   [IP: 160.216.165.XX]
napsáno: 31. ledna 2006 v 14:24
Já bych docela rád věděl co má co společného s rychlostí ČTÚ? Pokud je mi známo ČTÚ řeší v této oblasti problematiku přidělování kmitočtů a správu kmitočtového spektra, ne však to jaká je rychlost dat v jednotlivých sítích. Taky budu rád,když hodíš na info číslo vládního nařízení ve kterém je to uvedeno.(Pominu-li blábol ministerstva informatiky bez právních důsledků.). Ministerstvo si může říkat co chce, ale pokud to nemá oporu v zákonech vyhláškách a nařízeních vlády je to jenom zbožné přání některých jeho úředníků. Pokud je mi známo patří toto vyhlášení do této oblasti, všichni o tom mluví jako o hotové věci,ale nikdo zde číslo příslušné vyhlášky neuvedl.
- - - - -

odpovědět autor: Bobika   [IP: 85.160.47.XX]
napsáno: 31. ledna 2006 v 19:31
OK.Dnes ale naposled z IP Eurotelu.Zítra to vykupuje Eurotel ode mně zpět.Bude toho trochu více,tak sorry.
Vysokorychlostní internet
Svým usnesením č. 105 ze dne 26. ledna 2005 vláda schválila Národní politiku pro vysokorychlostní přístup k internetu. Jde o strategický dokument, který kromě analýzy současné situace a pojmenování příčin pomalého rozvoje vysokorychlostního přístupu k internetu v České republice stanoví konkrétní opatření na podporu jeho rozvoje.

Vládní usnesení obsahuje několik závazků: k 31. květnu 2005 zřídit odborné Fórum pro vysokorychlostní přístup k internetu, zabezpečit pro léta 2006 - 2010 dotační titul pro rozvoj vysokorychlostního přístupu k internetu v objemu odpovídajícímu 1% výnosu z privatizace Českého Telecomu a k 31. květnu 2005 zřídit v rámci Portálu veřejné správy Národní vysokorychlostní server. Národní vysokorychlostní server má mimo jiné mapovat penetraci vysokorychlostního přístupu a informovat o jeho dostupnosti po celém území České republiky. Jeho provoz zajišťuje Ministerstvo informatiky a metodicky jej řídí Fórum pro vysokorychlostní internet.
Národní politika pro vysokorychlostní přístup - broadband strategie

Dne 26. ledna 2005 na svém zasedání vláda schválila na návrh Ministerstva informatiky Národní politiku pro vysokorychlostní přístup. Její součástí je mimo jiné i ustanovení tzv. dotačního titulu na rozvoj vysokorychlostního přístupu, do něhož stát vloží finance ve výši 1 % výnosu z privatizace Českého Telecomu.

Z prostředků tohoto dotačního titulu budou spolufinancovány infrastrukturní projekty z oblasti metropolitních a místních sítí, přičemž podmínkou bude vždy finanční spoluúčast regionu (kraje) a realizátora projektu a otevřený přístup operátorů k infrastruktuře. Z dotačního titulu budou také spolufinancovány projekty z oblasti obsahu a služeb pro vysokorychlostní přístup. Prioritně budou podporovány projekty, které budou stimulovat požadavky na vysokorychlostní přístup rozdílných uživatelů (např. zdravotnictví, školství, samosprávné orgány, komerční subjekty apod.) v konkrétních územích a které budou zajišťovat vyšší ekonomický efekt investic.

Oproti původně předloženému návrhu byly z Národní politiky vypuštěny daňové odpočty.

Ministerstvo informatiky založilo odborné Fórum pro vysokorychlostní přístup k internetu, které bude posuzovat předkládané projekty a schválenou politiku rozpracovávat. Na Portálu veřejné správy navíc vznikl Národní vysokorychlostní server, soustřeďující informa
- - - - - -

napsáno: 31. ledna 2006 v 19:33
o vysokorychlostním přístupu na území celé České republiky.

Národní politika pro vysokorychlostní přístup klade důraz na podporu rozvoje online služeb pro vysokorychlostní přístup ze strany státu, a to v oblasti vzdělávání, kultury, zdravotnictví a veřejné správy a identifikuje hlavní příčiny pomalého rozvoje broadbandu v České republice: nedostatečná dostupnost vysokorychlostního připojení zejména mimo velká města, nepříznivý poměr mezi cenou a kupní silou obyvatel, nízká kvalita nabízených služeb, které nemají garantovaný charakter, a nedostatečná nabídka služeb a obsahu a z ní plynoucí nedostatečná motivace uživatelů pořídit si vysokorychlostní připojení k internetu.

Proto stát nepovažuje za účelné přímo zasahovat do činnosti soukromých operátorů nebo sám budovat a provozoval přenosové sítě. Stát má být tvůrcem legislativního prostředí a regulátorem, poskytovatelem služeb e-governmentu, velkým odběratelem vysokorychlostního připojení a konečně poskytovatelem přímé podpory. Přímá podpora má zůstat nástrojem mimořádným a zaměřeným v první řadě na dvě oblasti: podporu rozvoje obsahu a služeb vysokorychlostního přístupu a podporu projektů přístupových sítí v méně obydlených oblastech.

Definice vysokorychlostního internetu, se kterou Národní politika pracuje je: takový druh přístupu uživatelů k poskytovaným zdrojům a službám, který koncové uživatele neomezuje v tom, co a jak hodlají dělat, kdykoli to chtějí dělat. Pro rok 2005 považuje schválený dokument za minimální hranici vysokorychlostního přístupu nominální rychlost 256 kilobitů za sekundu.
- - - - - - -

napsáno: 31. ledna 2006 v 19:37
Tady to také stojí za přečtení:
http://www.micr.cz/files/2060/NBBS.pdf

http://portal.gov.cz/wps/portal/_s.155/9306?ks =1423

http://www.micr.cz/scripts/detail.php?id=2135< br />
Tady to všechno máte-stačí se jen koukat a číst.
- - - - - - - -

napsáno: 31. ledna 2006 v 19:40
Co říká zákon na ochranu spotřebitele viz :
http://business.center.cz/business/pravo/zak ony/spotrebitel/cast2.aspx
- - - - - - - - -

napsáno: 31. ledna 2006 v 19:43
Český telekomunikační úřad řeší všechny stížnosti,které mají co dočinění s jakýmkoliv připojením.
Když si budeš stěžovat na ČOI - což si asi nečinil jako já,tak ti odepíší,že to není v jejich pravomoci a že to předají Českému telekomunikačnímu úřadu.
Jestli nevěříš zkus to a uvidíš.Přijde ti samá odpověď co mně.To znamená reklamovat.
- - - - - - - - - -

odpovědět autor: fany   [IP: 85.160.231.XX]
napsáno: 31. ledna 2006 v 21:41
Já to nečiním vůbec, majíce půjčené cdma a částečně znající problematiku čtú. Moje cdma chodí "zatím" v pohodě na hodnotě cca 250 - 400 kbps v lokalitách mého pobytu vlastním. Až chodit nebude vrátím ho. Být v zde popisovaných situacích pasal bych asi taky jednu ztížnost na nekvalitní službu za druhou doporučeně na ET. Zajímavé na tom všem ještě je, že kromě technických fandů u kterých to lze chápat všichni zde plakající jsou občané s ustřiženým rohem občanky, protže každý si to mohl doma vyzkoušet /za poplatek/ a každý podepisoval smlouvu a byl seznámen se všeobecnými podmínkami ve kterých je jasně napsáno, že rychlost není garntovaná.
- - - - - - - - - -

napsáno: 31. ledna 2006 v 19:49
Doufám,že toto uznají i ti nevěřící Tomášové,kteří si mysleli,že si snad dělám legraci.Tady máte všichni,kdo si chcete stěžovat všechny potřebné informace.
- - - - - - - - - - -

odpovědět autor: fany   [IP: 85.160.231.XX]
napsáno: 31. ledna 2006 v 21:32
Nevěřící tomášové neuznají ačto si dovolují tvrdit stále dokola, že se jedná pouze o zbožné přání úředníků MI nepodložených příslušnou legislativou. Taky Tomáš nevěřící si dovoluje upozornit, že v dokumnetech se říká o normované a skutečné rychlosti jež by neměla být menší než 80 prc. normované, dále o fup a pod.atrakcích. Vůbec není uvedeno zda se měření vztahuje na lokalitu nebo na celém území a jak se počítá vliv agregace apod. Z tohoto důvodu si nevěřící Tomáš myslí, že jest to celé blábol hezký potažmo právně nepoužitelný. Zajímavé na tom ještě je, že tento blábol počítá divte se všichni i s CDMA. Jinak Tomáš nevěřící blahopřeje zoufalci k přechodu k jinému poskytovatelia přeje mu hodně pozitivních zážitků. Ostatním pevné nervy v 70 000 komunitě.
- - - - - - - - - - -

odpovědět autor: admin*cdma*cz   [IP: 85.160.25.XX]
napsáno: 31. ledna 2006 v 21:26
Jste s okamžitou platností vykázán!
- - - - - - - - - - - -

odpovědět autor: :-)   [IP: 85.160.65.XX]
napsáno: 31. ledna 2006 v 21:59
jdi do řiti ty hnupě to by ses musel jiač chovat ty 1 svetova skupino !!!
- - - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.48.XX]
napsáno: 31. ledna 2006 v 00:54
No není to špatnej nápad. Asi to taky zkusím. Mě to jede v noci okolo 5-20KB/s a v 9:00 AM mi rychlost občas skočí na 70KB/s. Samozdřejmě jen na půl hodiny a pak zas do 20KB/s.
Když jsem koupil cdma, tak mi to běhalo v noci 160KB/s, ale po 3 měsících stahování z ftp je to hrob.

Provozovatel serveru CDMA.cz může vyřadit nebo opravit příspěvky, které nemají pro ostatní uživatele žádnou informační hodnotu, používají nevhodné výrazy nebo mají převážně reklamní či inzertní charakter.

© 2004 - 2012   >   CDMA.cz - informace o CDMA a O2 Internet Mobil   >   ASPA, a.s.   >   info@cdma.cz