Hlavní navigace na stránkách CDMA.cz:

Průměrná rychlost:

CDMA O2: 742,6 kbit/s
hodinový trend: +73,4%

CDMA U:fon: 479,6 kbit/s
hodinový trend: -15,3%

Prezentovaná rychlost je průměrná hodnota všech testů rychlosti CDMA za poslední hodinu na serveru DSL.cz.
Antény pro CDMA a další nabídku hardware naleznete v obchodě WiFi.ASPA.cz
wiFi.ASPA.cz - nabídka wifi hardware a software pro bezdrátové připojení v pásmu 2,4 GHz, 5 GHz a 10 GHz
Ufon internet
O2 Internet ADSL
ADSL připojení k internetu

Aktuality z internetu

11.02.2012
Když se věci jinak jmenují a něco jiného nabízejí...
Že jdu do krámu a pod názvem mléko dostanu obarvenou vodu, místo jogurtu sojovou břečku a místo párků kůže, na to už jsem si tak nějak zvykl.

zobrazit ostatní dotazyodpovědět autor: Mistr CDMA   [IP: 212.80.64.XX]
napsáno: 30. srpna 2006 v 18:40
Jsem mistr v oblasti CDMA,chcete-li poradit,ptejte se
Jsem velmi dobrý počítačový technik, rok a půl mám s CDMA zkušenosti, pokud potřebujete poradit,ptejte se...
Počet reakcí: 399, nejnovější: 7. únor 2012 v 23:16.
-

odpovědět autor: PT   <pocitacovazachranka@hotmail.cz>   [IP: 85.160.110.XX]
napsáno: 23. ledna 2012 v 18:26
RE: Jsem mistr v oblasti CDMA,chcete-li poradit,ptejte se
Vaše slova jsou velmi odvážná. Používám CDMA od doby jeho uvedení na trh, a v oblasti IT a telekomunikací dělám 20let, nicméně tvrdit že jsem mistr CDMA je hodně odvážné.

Navíc koukám, že zde hodně dotazů jsou nezodpovězeny.
- -

odpovědět autor: marpav1   <marpav1@seznam.cz>   [IP: 88.101.48.XX]
napsáno: 24. ledna 2012 v 17:39
Dobrý den všem v diskuzi, potřeboval bych si ujasnit jednu věc, jestli se Vás mohu zeptat. Používám CDMA 4 roky jsem s ním velice spokojený, nicméně se pohybuji denně na 3-4 místech a častým používáním se rozbilo tlačítko k vypínání, nyní i konektor k externí anténě ( kterou musím na 1 místě použít ) a tak jsem zavolal na O2, jelikož jsem si myslel , že modem musím koupit u operátora kvůli pevně nastavenému číslu. Jaké bylo moje překvapení, když mi operátorka sdělila, že si modem mohu koupit v jejich e-shopu , a že mě po telefonu navedou jak číslo nastavit. Jelikož cena nového modemu je celkem vysoká i diskuze zákazníků nad tímto novějším typem na foru O2 mě celkem odrazují. Našel jsem několik modemů axesstel mv 110 h v inzerci a tak by mne zajímalo zda s tím nastavením jsou či nejsou větší problémy, zda lze i modem určený původně pro ufona použít i pro O2 ? POužívám CDMA jako přílepek k ADSL doposud bez větších problémů a nemám zájem aby mě telefonika strkala další služby a cpala do hybdridního modemu. Díky za odpověď
- - -

odpovědět autor: PT (nejsem ten mistr CDMA)   <pocitacovazachranka@gmail.com>   [IP: 217.197.151.XX]
napsáno: 7. února 2012 v 23:16
Teoreticky by prý neměl být problém použít Ufona na O2, protože to jede na stejné síti a to síti O2, prakticky, ale je tam problém, a to že když to nekoupíte u O2 tak nemáte podporu a hlavně to nemusí fungovat. A když to nepojede tož máte smůlu.
Nicméně, nepletu-li se O2 Vám to vymění za Vámi požadovaný model (a držel bych se Axesstelu) a doplatek tam nebývá vysoký. Mě ho měnili za 1Kč.
Hybridy mají problémy. Sám opatruji svůj Axesstel jako oko v hlavě.
Zkuste bazar, třeba aukro, ale chtějte O2 model.
-

odpovědět autor: josef.g   [IP: 213.168.160.XX]
napsáno: 17. ledna 2012 v 11:10
dobry den mam od ufona ubiquam 400 nejde se dostat do zprav prijatych jak tam vlezu tak to napise diagnostic dowland a nejde s mobilem nic jen vyndat baterku a s volanim to je podobne jak mile mi nekdo vola tak to opet napise tuto hlasku a opet pouze jen vyndat baterku uz sem zkousel tovarni nastaveni zadnej rozdil predem diky za odpoved josef.g
- -

odpovědět autor: PT (nejsem ten mistr CMDA)   <pocitacovazachranka@hotmail.cz>   [IP: 85.160.110.XX]
napsáno: 23. ledna 2012 v 18:29
Zkuste ve vašem PC/ntb komplet odinstalovat software k UFON a všechny drivery k tomu ufonovi, restartovat PC/NTB a provést jeho novou instalaci.

Jinak s tím nic nenaděláte.
-

odpovědět autor: Ing. Jiří Tocauer   <kocicak@post.cz>   [IP: 89.24.48.XX]
napsáno: 15. ledna 2012 v 13:12
Dobrý den,
rovněž hluboká poklona na úvod (tedy pokud tomu opravdu tak rozumíte). Mám následující problém: Jsem na vesnici umístěné v údolí (Solenice u Vltavy), kde je velice znát každý metr výšky. Mám k dispozici internet od T-Mobile s malým USB modemem typu "prst", připojení je zoufale pomalé (převážně kolem 60 kb/s s výpadky). Z předchozích experimentů mám doma nepoužívaný USB modem CTD-200 od Vodafone, který umožňuje externí anténu, což by mohlo být velkým přínosem. Ale snahy řešit to pouhým vložením SIM karty od T-Mobile se ukázaly dosti problémové, většinou to hlásí problémy s neotevřeným portem (což ale dělalo často i se SIM kartou od Vodafone). Také divně vypadá připojovací software, kde je natvrdo všude psáno Vodafone. Velice by mne potěšilo, kdybyste nějak poradil. A kdyby to fungovalo, tak by se má úcta k Vám posunula do závratných výšin. Předem děkuji. JT
- -

odpovědět autor: Anonym   <lb.notny@gmail.com>   [IP: 85.160.5.XX]
napsáno: 31. ledna 2012 v 17:04

Dobrý den , také bydlím na vesnici u lesa kde lišky dávaj dobrou noc. Co se týče připojení k internetu měl jsem též problém najít nějaké řešení teˇmomentálně pužívám od O2 CDMA modem axesstel mv110H jeho velikou výhodou je připojení externí anteny směrový v pásmu 450MHz délka kabelu je 10metrů rychlost přes den asi kolem100kb/s stahování souboru je tak 15 až 30kb/s a vnoci jsem stoho vymáčknul stahování souborů až 172kb/s stabilně.možná by to mohlo pomoct že to má připojení na externí antenu když vám to zatím jede přes (usb ,,flashku") jinak používám několik let bez problémů.Dnešním dnem mi bylo nabídnuto v mé lokalitě umts na to jsem hodně zvědav (moc tomu nevěřím uvidíme) snad vám to nějak pomůže.
- - -

odpovědět autor: Ing. Jiří Tocauer   <kocicak@post.cz>   [IP: 89.24.88.XX]
napsáno: 6. února 2012 v 21:42
RE: Aktuální výsledek
Vzhledem k tomu, že už mám T-Mobile předplacený na tři měsíce a jsem aktuálně bez práce a bez příjmu, tak změna na O2 není v tuto chvíli příliš reálná. Ale kupodivu výrazně pomohlo pouhé zakoupení 10m dlouhého aktivního USB prodlužováku a umístění modemu pod hřeben střechy. Od té doby to jede velice slušně, obzvláště v noci. A co se týče operátorů, hodně mi vadí malé limity dat za hodně peněz. Jediný operátor, který limit neuplatňuje je tuším Vodafone. I když s ním mám hodně mizerné zkušenosti po stránce klientservisu i funkčnosti zařízení, které mne před časem donutili koupit.
- -

odpovědět autor: PT (nejsem ten mistr CDMA)   <pocitacovazachranka@gmail.com>   [IP: 85.160.110.XX]
napsáno: 23. ledna 2012 v 18:33
Pane, domnívám se, že ve Vašem případě bude nejrozumnější změnit pro připojení internetu operátora a to na O2, který by tam měl mít lepší pokrytí signálem. Navíc doporučím Vám napojit tu exterku co ten modem CDMA má někde k kovové konstrukci která je uzemněná a umístit jej hodně vysoko.
- - -

odpovědět autor: Ing. Jiří Tocauer   <kocicak@post.cz>   [IP: 89.24.88.XX]
napsáno: 6. února 2012 v 21:44
Každopádně oběma díky za užitečné rady.
-

odpovědět autor: cendas   <cenda@atlas.cz>   [IP: 109.164.10.XX]
napsáno: 10. ledna 2012 v 11:17
Ave mistre, amm jeden takovy dotazek na W7 mam AXESSTEL MV110NH a skoro denne se stane, ze me vyskocí hlaska server neni dostupny a zatim chyba 633 a znovu rozchodit pripojeni jde jen po vypnuti a naslednem zapnuti modemu, da se o nejak vyresit, podotykam, ze W7 byla v podstate nova cista instalace, dle meho tam kde je ted ten modem umistnen neni zrovna nejlepsi signal od o2 a jakmile ztratim pripojeni tak misto toho aby se to samo reconectnulo tak to na me rve ze je modem pouzivan lepereceno zarizeni a nenadelam s tim nic, takze nejaka sikovna rada by se hodila, predem dikes za odpoved Cendas
- -

odpovědět autor: PT (nejsem ten mistr CDMA)   <pocitacovazachranka@gmail.com>   [IP: 85.160.110.XX]
napsáno: 23. ledna 2012 v 18:37
Bylo by potřeba sdělit jako verzi W7 máte (32/64bit Home, Prof, Ulti) každé má své problémy.

Nicméně, v případě, že to hodí hlášku, skuste místo restartu PC spíš odpojit (korektně = odpojením USB hardware) ten CDMA a následně jej vytáhnout z USB a vypnout, a pak znovu připojit.

Není to sice nic moc, ale u MiSuGa systemů to občas pomůže.

Jinak budete muset nejspíš odebrat veškeré ovladače a naistalovat znovu ale ty správné = máte-li 64bit verzi W7 musíte sehnat 64bit verzi ovladačů
-

odpovědět autor: zdenek hajek   <zdenek.hajek@mubea.com>   [IP: 193.99.186.XX]
napsáno: 10. ledna 2012 v 10:46
Dobry den kde se da sehnat nahradni redukce na externi antenu k modemu AXESSTEL MV110NH?Diky
- -

odpovědět autor: raddo   <raddo66@gmail.com>   [IP: 85.160.57.XX]
napsáno: 17. ledna 2012 v 13:25
Já potřebuji anténní adaptér APE-540H AnyDATA poradíte také?
-

odpovědět autor: Bedi   <bednarikj@autoin.cz>   [IP: 81.92.155.XX]
napsáno: 15. prosince 2011 v 14:01
Máme datové kombo modemy od Vodafonu Celot Wireless CTD-200. Mám nové NTB s WIN 7 Pro 64 bit. Modem nainstaluju, připojím se a po krátké době (max. do 1 minuty) surfování se mi zobrazí modrá obrazovka smrti s chybou 0x000000D1 na XICTAMDM.sys Můj předpoklad jsou špatné ovladače, ale nikde nemůžu najít žádné ovldače, natož pro WIN 7 64 bit. Poradíte? Díky.
- -

odpovědět autor: PT (nejsem ten mistr CMDA)   <pocitacovazachranka@gmail.com>   [IP: 88.101.227.XX]
napsáno: 24. ledna 2012 v 12:24
Zkuste vyměnit kabel mezi PC/NTB a modemem, odinstalovat veškeré ovladače = a ujistit se, že máte nainstalované 64bit.

Také můžete mít vadné USB porty
-

odpovědět autor: Lesika   <lesika@email.cz>   [IP: 85.160.53.XX]
napsáno: 14. prosince 2011 v 11:32
Mám modem anydata adu770-wh,je možné k tomuto modemu připojit napájecí adaptér?V návodu píšou že adaptér se dodává jako příslušenství.Ve skutečnosti ho nikde namají,poradil by mi někdo jaký adaptér použít jako alternativu.Modem se nedobíjí tak jak by měl přes usb kabel.
Lesika
-

odpovědět autor: Drobecek   <vzdy@volny.cz>   [IP: 78.136.167.XX]
napsáno: 9. prosince 2011 v 10:06
Ahoj, potřebuji pomoct s rozchozením Ufon modemu vW110L a Wifi Routeru Asus WL 500 gP již s nahraným firmaware pro připojení například modemu 4G se kterým doposud fungoval. Jenže nám tu teď 4G nejde a tak potřebuji nouzové řešení. Díky za radu,nejlépe třeba na mail vzdy@volny.cz
Spěchá. ještě jednou díky
- -

odpovědět autor: Vlada   <skorepa@seznam.cz>   [IP: 82.202.3.XX]
napsáno: 12. ledna 2012 v 11:43
Už se to podařilo rozchodit? Řeším otázku, jaký zvolit router, abych ho mohl používat právě s CDMA modemem.
-

odpovědět autor: zdenda   <zde.pop@seznam.cz>   [IP: 85.160.50.XX]
napsáno: 8. prosince 2011 v 18:39
jsem uživel CDMA od O2 jsem na ryclosti 19kbs celý den a včera na 14 kbs tento tarif o2 mám již 3,5 roku ale poslední dobou je nesnesitelně pomalý-zákaznické centrum z toho má legrácku takže chci říci zvažujte opatrně CDMA ,modem je drahý...
-

odpovědět autor: Michal   [IP: 78.136.142.XX]
napsáno: 3. prosince 2011 v 14:33
RE: Ufon nebo Vodafon ?
Dobrý den, mám cdma Ufon s modemem axesstel110l a nic moc to tedy není, ani nebudu popisovat...:(.. a tak mám dotaz, zda se mi připojení vylepší, přejdu li na Cdma od Vodafonu, když to vlastně běhá na Ufonské síti..:::.?? díky

P.S. signál tu mají oba operátoři.
- -

odpovědět autor: PT (nejsem ten mistr CMDA)   <pocitacovazachranka@gmail.com>   [IP: 88.101.227.XX]
napsáno: 24. ledna 2012 v 12:26
RE: Ufon nebo Vodafon ?
V podstatě je to úplně jedno. Technologie je stejná, přenosové rychlosti taky, jen poplatky se mohou lišit.
-

odpovědět autor: Mirek   <lavicka.miroslav@gmail.com>   [IP: 90.182.19.XX]
napsáno: 19. listopadu 2011 v 22:12
AXESSTEL MV110NH na Mac Lion
Ahoj stahl jsem si ovladac ze stranek O2 http://www.o2.cz/osobni/techzona-mobilni-modemy/axesstel-m v110nh.html?tab=download po stazeni jsem se snazil jej nainstalovat avsak bezduvodne. kouknul by jsi se a popr jak postupovat pac na podpore O2 me poslali dopr..le. Diky za odpoved
- -

odpovědět autor: PT (nejsem ten mistr CDMA)   <pocitacovazachranka@gmail.com>   [IP: 88.101.227.XX]
napsáno: 24. ledna 2012 v 12:30
RE: AXESSTEL MV110NH na Mac Lion
Obávám se, že ovladače jsou problém. Bohužel, je potřeba se pozeptat někde ve foru MAC
-

odpovědět autor: Aleš   [IP: 85.71.97.XX]
napsáno: 18. listopadu 2011 v 17:48
Ahoj, je nějaký ovladač Axxestel MV110NH na MAC Lion.
Na Leopardu mi ovladač stažený na O2 fungoval, ale po přechodu na Lion byl konec. Ted nejde ovladač ani naistalovat.

Velice děkuji za odpověď!!!
-

odpovědět autor: Anonym   <kvitko35@seznam.cz>   [IP: 90.179.35.XX]
napsáno: 12. listopadu 2011 v 17:11
Ahoj,potřebujem nainstalovat modem ADU 300H a nemůžem najít cd.. dá se někde najít program na netu? díky
-

odpovědět autor: Jarda   <jajba@seznam>   [IP: 88.100.46.XX]
napsáno: 8. listopadu 2011 v 22:29
Ahoj, potřeboval bych připojovací anténní kablík k modemu Anydata E100H, může mi někdo poradit kde ho seženu? Dík
- -

odpovědět autor: mirek   <mirekrehak28@seznam.cz>   [IP: 109.80.151.XX]
napsáno: 27. listopadu 2011 v 21:06
lze použít ADU-E100H na sim kartu O2
-

odpovědět autor: zirafak   <zirafak01@seznam.cz>   [IP: 85.160.82.XX]
napsáno: 4. listopadu 2011 v 10:58
Ahoj
Prosím tě mám modem adu-635wh. Při připojení k win XP SP3 mi v řadičích sběrnice USB vyběhne neznámé zařízení a modem není možné připojit na CDMA. Nemáš odkaz na driver tohoto řadiče? Už jsem vyzkoušel asi patnáct verzí ovladačů a výsledek bylo jedno náhodné připojení, které po odpojení už zase nenaběhlo.
Dík
- -

odpovědět autor: PT (nejsem ten mistr CDMA)   <pocitacovazachranka@gmail.com>   [IP: 212.71.157.XX]
napsáno: 24. ledna 2012 v 14:14
DOporučil bych tento postup.
1. odinstalovat veškeré drivery a ovladače. (pochopitelně při odpojeném modemu - pak restart
2. následně při připojení modemu držet start na modemu = měl by se spustit jako USB Flash = tam by měl být adresář s driverama
3. nejlépe spustit setup, a po požadavku odpojit modem, pak vypnout jej, a připojit jej zpět.
4. při požadavku na drivery odkázat na adresář který jste zkopíroval a tam najít 32bit verzi driverů

Ve většině případů toto je funkční. To malé procento kdy ne, většinou končí čistou instalací Windows.
-

odpovědět autor: BRÓMIK   <jindrich.brom@seznam.cz>   [IP: 78.136.172.XX]
napsáno: 23. října 2011 v 18:30
zdravím mistři,
mám v kanceláři modem ANY DATA ADU 635 WH,rád bych si koupil ještě jeden modem abych ho mohl používat doma
otázka zní- mohu používat k jednomu paušálu CDMA dva modemy? samozřejmě ne současně.děkuji všem za odpověď.
- -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 188.92.14.XX]
napsáno: 31. října 2011 v 17:43
to bohužel nejde. každy modem má vlastní tel. číslo a proto budete muset platit dvě platby za připojení. jedna aktivace, jedna platba, dva modemy bohužel u o2 nejde.
- - -

odpovědět autor: BRÓMIK   <jindrich.brom@seznam.cz>   [IP: 84.42.163.XX]
napsáno: 7. listopadu 2011 v 12:26
díky,nejde ten modem nějak naklonovat?slyšel jsem něco o programu g tran
- - - -

odpovědět autor: PT (nejsem ten mistr CDMA)   <pocitacovazachranka@gmail.com>   [IP: 88.101.227.XX]
napsáno: 24. ledna 2012 v 12:33
Nelze naklonovat IMEI takže nelze. Ale tuším, že O2 má jakýsi program kdy je možno za mírný příplatek mít dva CDMA a nebo mít na jeten paušál jak pevnou ADSL a k tomu "zdarma" CDMA
-

odpovědět autor: Anonym   [IP: 78.136.172.XX]
napsáno: 23. října 2011 v 18:23
-

odpovědět autor: Anonym   [IP: 188.92.14.XX]
napsáno: 22. října 2011 v 20:15
ahoj mam modem co dava O2 zadarmo. nevis proc to nejede gdys do toho fouknu kabelovku? prej nejak jede tv po internetu ale me to nejak nemaka. mam sy prej koupit cdma modem a pak to pujde mi rikal kamos. co ty na to_? dik za radu.
- -

napsáno: 24. ledna 2012 v 12:36
Odpověď je jednoduchá, protože "kabelovka" a ADSL jsou rozdílné technologie. Sice by ten router měl umět oba systémy, ale je potřeba to přenastavit. CDMA je mobilní zařízení pro efektivní připojení v terénu, s limitem cca 1Mb/s přenosu. To na sledování TV rozhodně není ani náhodou. TV po internetu je služba O2 a jede na ADSL (tuším že 2 nebo 3 konektor). Tvůj kamarád se s CDMA mýlí
-

odpovědět autor: PetrV   <petrain@seznam.cz>   [IP: 83.208.230.XX]
napsáno: 1. října 2011 v 17:22
Prosím nevíte někdo, jak se jmenuje konektor, co je na Axesstel MV110H? Internet je plný laciných "pigtailů", ale nevím, zda jde o "CRC9", "MMCX" nebo úplně jiný typ... Tak nevím, který objednat a na který se vyplatí čekat...
-

odpovědět autor: Petr Šulák   <petrsuly@email.cz>   [IP: 89.176.130.XX]
napsáno: 4. září 2011 v 17:25
Dobry den. Potřeboval bych poradit v oblasti modenu K3520-Z od vodafone. Strčil jsem do něj sim od O2 a nějak to nech ce fungovat. Načte se ale nejde připojit. Taktež se nejde připojit přes nezabezpečenou bezdratovou sit. Jsem v tomhle uplny analfabet a nevim co je kde spatne nastaveno. Je to pres notas.Diky za radu.
- -

napsáno: 24. ledna 2012 v 12:38
V modemu od Vodafone nebude O2 SIM fungovat. Zařízení je zamčené pouze pro Vodafone. Tvůj ntb nemá vlastní WiFi ??
-

odpovědět autor: Václav   <vasekbuchta@seznam.cz>   [IP: 78.136.178.XX]
napsáno: 4. září 2011 v 10:22
Dobrý den , mám modem any data adu510L , chtěl bych jej připojit k wifi routeru , ale nevím jaký wifi router si pořídit prosím o radu díky
-

odpovědět autor: Monika   [IP: 85.160.24.XX]
napsáno: 3. září 2011 v 12:06
Dobrý den.. před pár dny mi začal blbnout net od Any data ape 540H s tím, že jsem ho šla vyměnit za nový.. měla sem ho tři roky, tak jsem si myslela, že prostě dosloužil.. hlásil totiž chybu, že vzdálený počítač neodpověděl a nechtěl se připojit.. vzala sem si nový ten samý model, pár dní fungoval, jak měl.. jenže dnes nastala opět ta samá chyba.. může to být signálem či nějakou rušičkou? dík za odpověd...
- -

odpovědět autor: PT (nejsem ten mistr CDMA)   <pocitacovazachranka@gmail.com>   [IP: 212.71.157.XX]
napsáno: 24. ledna 2012 v 14:17
A když se připojí kolik procent signálu ukáže ??
Zkusila jste přemístit modem na jiné místo ?
-

odpovědět autor: Mnich   <mnich817@seznam.cz>   [IP: 90.180.172.XX]
napsáno: 30. srpna 2011 v 19:28
dobrý den chci připojit axesstel MV110NH k asus WL500GP v2, co proto mám udělat aby vše chodilo jak má?? Předem díky
-

odpovědět autor: Zdeněk   <zsouhrada@seznam.cz>   [IP: 188.120.208.XX]
napsáno: 25. srpna 2011 v 12:22
- -

odpovědět autor: Zdeněk   <zsouhrada@seznam.cz>   [IP: 188.120.208.XX]
napsáno: 25. srpna 2011 v 12:28
Dobrý den, vlastním router SUS WL-600G a nyní se z ničeho nic nemohu k němo přihlásit. Nejde se mi přihlásit pod uváděnou ip adresou v návodu. Neboli lépe řečeno, když zadám ip adresu zařízení do vyhledávače, tak vůbec nereaguje, ale internet běží normálně. A když se chci přihlásit k voip zařízení, tak to jde také bez problému. Chtěl bych Vás požádat o radu, jak se přihlásit k routru, když na ip adresu vyhledávač nereaguje. Případně, jak zjistit nynější ip... prijímám jakékoliv rady, včetně příkazového řádku. Jinak ip adresa routru má v příkazovém řádku odezvu....
- - -

napsáno: 24. ledna 2012 v 12:41
Zkuste si stáhnout program NETSCAN zjistit jakou má Váš ntb/PC IP adresu a v rozsahu od 1 do 254 (koncové trojčíslí) oskenovat jaké jsou k dispozici IP adresy. Jedna z nich by měla být ta kterou hledáte, tzn. IP od routeru
- - - -

odpovědět autor: Jiří Matějček   <home@atrixdesign.cz>   [IP: 90.179.224.XX]
napsáno: 29. ledna 2012 v 00:49
Mám ten samý problém, a ještě k tomu v tom asusu spadl DHCP server a neběží. IP adresu wifi jsem skenováním nenašel. Ani reset do továrního nastavení nepomohl. Asi je ten web server pro vnitřní konfigurtaci mrtev.
-

odpovědět autor: Michaela   <mi.hany@seznam.cz>   [IP: 85.207.18.XX]
napsáno: 16. srpna 2011 v 10:28
Dobrý den,nevím,jestli jsem tu správně. Ale mám pár dotazů,a nevím jestli je napíšu dost pochopitelně. Před nedávnem jsem nechtěně odinstalovala program abdobe.... (něco,nevím,jak to přesně bylo). Od té doby nemůžeme sledovat filmy,přehrávané přes windows media player,tento přehrávač máme nainstalovaný. Dále,nemůžeme otevírat ani faktury,které nám přijdou na email. Nevíte prosím,čím to může být,popřípadě,jeslti k tomu potřebuju něco stáhnout,tak co a kde to stáhnout. Předem děkuji moc za odpověd.
-

odpovědět autor: Ladislav   <nachtnebl.ladislav@seznam.cz>   [IP: 88.101.97.XX]
napsáno: 27. července 2011 v 16:51
dobrý den
chtěl bych vytvořit domací síť.Dříve jsem použival modem D-Link DI 524 kde to to fungovalo bez problému,ale při přechodu na O2 a modem Zyxel P-600 se mi nedaří noťas a stolním pc propojit.Jde tento modem použít k vytvoření síťe,nebo budu muset použít nějaký rozbočovač ?
- -

odpovědět autor: dddd   <dm0822@centrum.cz>   [IP: 85.160.41.XX]
napsáno: 2. srpna 2011 v 21:41
Je to jen o nastavení.
-

odpovědět autor: Michal   <MicHor@email.cz>   [IP: 85.160.53.XX]
napsáno: 24. července 2011 v 17:25
Dobrý den.Funguje axesstel mv110nh na windows7 chci na ně přejít.Mám xp.Děkuji.
- -

napsáno: 2. srpna 2011 v 21:45
Nové ovladače a vše jede.
-

odpovědět autor: kuba   <kuboslaf@seznam.cz>   [IP: 85.162.222.XX]
napsáno: 10. července 2011 v 11:21
Ahoj, snažím se rozhodit modem AnyDATA ADU-770WH pod Ubuntu 10.04 . Jak na to? Jedna se mi hlavne o UMTS. Diky.
- -

odpovědět autor: ddd   <dm0822@centrum.cz>   [IP: 85.160.41.XX]
napsáno: 2. srpna 2011 v 21:45
A co Forum UBUNTU??
-

odpovědět autor: Vlada   <ivetka.pavlikova@seznam.cz>   [IP: 46.135.132.XX]
napsáno: 28. června 2011 v 22:36
Zdravim mam vodafone usb modem huawei a chce ovladac kde ho najdu a stahnu dik za odpoved
-

odpovědět autor: Hunda   <Hunda@tiscali.cz>   [IP: 85.160.85.XX]
napsáno: 23. května 2011 v 19:55
Zdravím,mám modem axesstel MV110NH a mám ho připojen na Asus WL500GP v2 .Vše máká jak má,ale zajímalo by mě jestli jde nějak měnit IP adresu jako dříve když byl modem připojen rovnou k PC a IP se měnila při vypnutí a zapnutí axesstel manažeru.Dík.
- -

odpovědět autor: Najcham   <posterestantes@seznam.cz>   [IP: 89.105.168.XX]
napsáno: 6. června 2011 v 21:45
Jaký je tam potřeba firmware??? Myslím verzi, aby router ASUS WL500GP v2 dobře komunikoval s axesstel MV110NH ???
-

odpovědět autor: Martínek   <jamcomp@seznam.cz>   [IP: 89.176.61.XX]
napsáno: 23. května 2011 v 11:52
Dobrý den,
bude chodit modem Any Data ADU-770WH na USB routeru ASUS 500g?
- -

napsáno: 2. srpna 2011 v 21:48
Bude
-

odpovědět autor: Huwaei EC500   <h.wire@seznam.cz>   [IP: 160.218.43.XX]
napsáno: 20. dubna 2011 v 10:14
Zdravím, mám CDMA Huwaei EC500 u O2. Vše fungovalo bez problémů až do okamžiku, kdy se modem včera přestal připojovat. Ihned po odeslání příkazu k připojení napíše "Connectin failed". Nedochází k žádnému ověření na síti, tedy profil a vše se sítí je v pořádu. Modem je také v pořádku, pokus o připojení v jiném PC dopadl pozitivně. Zkusil jsem kompletní reinstalaci. Nepomohla. Zkusil jsem reinstalaci s vymazáním všeho co bylo v registru. Také bez úspěchu. Nepomohla ani změna portu na jiný. Modem bliká, komunikuje, data poskytuje. Vše se zdá v pořádku, jenom to nefunguje. Prosím o jakoukoliv rozumnou radu, čím by to ještě mohlo být, dřív než se rozhodnu reinstalovat celý systém. :-(
-

odpovědět autor: Mira   <hosek@invelt.cz>   [IP: 195.122.198.XX]
napsáno: 5. dubna 2011 v 14:21
Mám modem HUAWAI 1750. Instalace v pořádku. Po připojení mi nahlásí chybu 720 (Připojování k 'O2 Mobilní internet' (GPRS/3G)...
Není možné se připojit, protože kontrolní PPP protokol pro váš počítač a vzdálený počítač se neshoduje. Prosím, zkontrolujte síťovoukonfiguraci. (Chyba: 720).
Zkoušel jsem všechny možné úpravy na netu a pořád nic.
Je to jen na jednom počítači DELL. Jinde funguje bez problémů (DELL,HP,ACER,...).Poraďte co ještě zkusit než udělám FORMAT C:
-

odpovědět autor: Radek   <CZReady@gmail.com>   [IP: 94.241.68.XX]
napsáno: 26. února 2011 v 14:34
Mám modem CELOT Wireless CTD-200 od Vodafonu.
Potřeboval bych poradit,jestli existuje přechodka(redukce) mezi modemem a externí anténou z malého kabelu od modemu na silný koaxiální kabel. Je to kvůli zesílení signálu,potřebuji buďto prodloužit kabel od externí anténky nebo dát na vyšší místo jinou anténu a tu pak propojit s modemem.
Poraďte prosím kde něco podobného sehnat nebo nějaký link na prodejce,případně poradit technický název pigtailu v modemu CELOT Wireless CTD-200.
Diky za radu.
- -

napsáno: 2. srpna 2011 v 21:54
O2 mají přechodky a pak anténu lze dokupit směrová anténa. U Oskara ???
-

odpovědět autor: Kouki   <luky.koutak@seznam.cz>   [IP: 85.160.16.XX]
napsáno: 19. února 2011 v 22:01
Dobrý den,chtěl bych se zeptat, jestli lze přejít s modemem AnyData APE-540H od o2 k jinému poskytovateli. v prodejně nám říkali, že to možné je. Předem děkuji za odpověď :)
-

odpovědět autor: Martin   <mzadnicek@seznam.cz>   [IP: 193.84.36.XX]
napsáno: 15. února 2011 v 15:50
Ahoj, chci se zeptat má někdo zkušenost s propojením modemu Celot CTD200 od vodafonu s asus wl 500gv2..? Případně s jiným routrem.. Díky moc
-

odpovědět autor: Luboš   <vcelickamajenka@seznam.cz>   [IP: 92.62.224.XX]
napsáno: 13. února 2011 v 12:38
Dobrý den,chi se zeptat,lze připojit počítač s PS3 přes HDMI?Je možné poslat podrobnější návod?Předem děkuji za odpověď
-

odpovědět autor: Tomáš   <filuto@gmail.com>   [IP: 78.80.16.XX]
napsáno: 2. února 2011 v 15:15
Mám modem anydata adu 770WH od O2. Potřebuji aby se mi modem automaticky po startu PC sám připojil na internet. SW dodávaný od O2 nabízí pouze možnost spuštění programu po startu. Program naběhne, ale nepřipojí se... (musí se manuálně kliknout na tlačítko connect) existuje nějaký alternativní program jako třeba starý dobrý inetdatameter? popřípadě jak tenhle problém vyřešit... jedná se o duální (cdma/umts modem)

předem děkuji za odpověď
- -

odpovědět autor: DaVe   <dm0822@centrum.cz>   [IP: 90.181.91.XX]
napsáno: 6. května 2011 v 14:14
Linux nebo router.
-

odpovědět autor: hall80   <hall80@seznam.cz>   [IP: 193.85.149.XX]
napsáno: 26. ledna 2011 v 09:50
ASUS WL-500gP a Huawei1750 od O2
Diky tomu že jsem prohledaval net a mořil se asi 3 dny s propojenim 3G modemu a WL-500 a tím že jsem to pak náhodně vyřešil, chci jen napsat že to LZE a je to dobře funkční.
Před započetím konfiguračních prací ale dejte firmwaru v routeru default setting!!! Já měl nastavení dosti poupravované včetně připojených disků a modem ne a ne rozjet.
Postup byl: zandat modem do USB v routeru, dát v system nastavení RESTORE TO DEFAULT a po nastartování routeru (na 192.168.1.1) so router sám nakonfiguruje na WAN je USB MODEM a pak stačí provést jednoduchý postup co je na netu http://koppel.cz/conferences/viewtopic.php?p=13364&highlig ht=#13364
Já ještě povypínal všechny podpory USB tiskáren pak už nebyl žádný problém.
Toť vše pro ty co se mořej jak já.
(nepomohl ani jiný mistr na LINUX routery-prostě bylo někde něco špatně a restore DEFAULT byla jedina pomoc)
Ať slouží :)
- -

odpovědět autor: Marek   <marek.holubar@centrum.cz>   [IP: 109.164.81.XX]
napsáno: 5. března 2011 v 21:30
RE: ASUS WL-500gP a Huawei1750 od O2
platí tohle nastavení i pro T-MOBILE?????? díky moc za odpovědi
- - -

odpovědět autor: René Kmoch   <rene.kmoch@t-systems.cz>   [IP: 89.24.91.XX]
napsáno: 22. března 2011 v 23:18
Mám také Asus WL-500gp a k tomu T-Mobile 4G modem, chci přejít na 3G, bohužel se mi to nedaří s 3Gmodemem rozchodit. Pokud to jde, mohl by mim to někdo nainstalovat?
díky
- - - -

odpovědět autor: DaVe   <dm0822@centrum.cz>   [IP: 90.181.91.XX]
napsáno: 6. května 2011 v 13:38
A tady už si byl??? http://koppel.cz/cdmawifi/postupy/
-

odpovědět autor: Stepa   [IP: 193.85.149.XX]
napsáno: 26. ledna 2011 v 09:40
Diky tomu že jsem prohledaval net a mořil se asi 3 dny s propojenim 3G modemu a WL-500 a tím že jsem to pak náhodně vyřešil, chci jen napsat že to LZE a je to dobře funkční.
Před započetím konfiguračních prací ale dejte firmwaru v routeru default setting!!! Já měl nastavení dosti poupravované včetně připojených disků a modem ne a ne rozjet.
Postup byl: zandat modem do USB v routeru, dát v system nastavení RESTORE TO DEFAULT a po nastartování routeru (na 192.168.1.1) so router sám nakonfiguruje na WAN je USB MODEM a pak stačí provést jednoduchý postup co je na netu http://koppel.cz/conferences/viewtopic.php?p=13364&highlig ht=#13364
Já ještě povypínal všechny podpory USB tiskáren pak už nebyl žádný problém.
Toť vše pro ty co se mořej jak já.
(nepomohl ani jiný mistr na LINUX routery-prostě bylo někde něco špatně a restore DEFAULT byla jedina pomoc)
Ať slouží :)
-

odpovědět autor: gabi   <g.leszczukova@seznam.cz>   [IP: 85.160.98.XX]
napsáno: 24. ledna 2011 v 17:53
Dobrý den.
Předem upozorňuji,že nejsem expert na PC :-)
Při instalaci CDMA modemu Axesstel MV110NH nastal problém,přestože jsem postupovala dle doporučení.Na obrazovce mám tabulku,kde je uvedeno :

Velkokapacitní paměťové zařízení USB Připraveno k použití
Axesstel MV100Install USB Device Připraveno k použití
Složene zařízení USB Připraveno k použití
Axesstel USB modem X Nebyl nalezen ovladač
Axesstel diagnostic port X Nebyl nalezen ovladač

Jak postupovat?Předem děkuji za radu.
- -

odpovědět autor: ja   <Boboi@centrum.sk>   [IP: 85.237.227.XX]
napsáno: 1. května 2011 v 19:38
gabi:
Ak ti to vypisuje,že nebol najdeny žiadny ovladač,tak pravdepodobne ten ovladač nie je nainštalovany.Ale v počitači je len ho treba spustiť.Klikni na ploche na Tento počitač,alebo počitač.A ked to otvori tak je tam už ten ovladač usb a na to treba kliknut pravym tlačidlom Je tam spustit,alebo instalovat a po klknuti sa zacne instalovat.
- -

odpovědět autor: Tomáš   <filuto@gmail.com>   [IP: 78.80.16.XX]
napsáno: 2. února 2011 v 15:14
Mám modem anydata adu 770WH od O2. Potřebuji aby se mi modem automaticky po startu PC sám připojil na internet. SW dodávaný od O2 nabízí pouze možnost spuštění programu po startu. Program naběhne, ale nepřipojí se... (musí se manuálně kliknout na tlačítko connect) existuje nějaký alternativní program jako třeba starý dobrý inetdatameter? popřípadě jak tenhle problém vyřešit... jedná se o duální (cdma/umts modem)

předem děkuji za odpověď
- - -

odpovědět autor: DaVe   <dm0822@centrum.cz>   [IP: 88.146.206.XX]
napsáno: 6. května 2011 v 13:17
Linux nebo router.
-

odpovědět autor: CZReady   <radek.hru@gmail.com>   [IP: 94.241.70.XX]
napsáno: 20. ledna 2011 v 18:17
Prosím o radu zdali existuje nějaká antenní redukce ze silného koaxiálního kabelu na kablik do modemu od Vodafone Celot CTD200.Prosím o link na stránky prodejce a o technické označení konektoru co jde do modemu.Piste na mail.
Díky
- -

napsáno: 6. května 2011 v 13:14
Pokud je dodávaná redukce, tak jiná těžko bude. Nebo homebastl.
-

odpovědět autor: Maslik   <maslicek@gmail.com>   [IP: 85.160.68.XX]
napsáno: 16. ledna 2011 v 07:14
Neví někdo jak nastavím u modemu anyDATA ADU-635wh připojení 3G místo CDMA?? díky
- -

napsáno: 6. května 2011 v 13:10
Já Jsem
Že by sám automaticky v místě kde je pokrytí. :D
-

odpovědět autor: modem combo pomali se načíta nebo napíše stranka nedostupna kdy   <motka83>   [IP: 94.125.216.XX]
napsáno: 8. ledna 2011 v 19:29
-

odpovědět autor: tondiktik   <tomas_gebrt@seznam.cz>   [IP: 81.201.60.XX]
napsáno: 2. ledna 2011 v 20:44
Mám ANYDATA ADU-770WH, konektor, který spojuje přístroj a kabelem (anténí) se mi podařilo rozbít, je možné někde koupit ten jeden díl anténového kabelu?? Díky
-

odpovědět autor: kuplub   <horlid@seznam.cz>   [IP: 217.112.175.XX]
napsáno: 3. prosince 2010 v 18:43
na jaky frekvenci(kmitočtu) pracuje cdma českych operatoru,chci koupit v zahraniči mobil s cdma a použit ho občas jako modem
bude to šlapat na 800MHz
dik
- -

odpovědět autor: DaVe   <dm0822@centrum.cz>   [IP: 94.199.40.XX]
napsáno: 8. prosince 2010 v 10:16
Jsem mistr
NE
-

odpovědět autor: Bambula   <bambula@ufouni.eu>   [IP: 212.47.0.XX]
napsáno: 20. listopadu 2010 v 15:09
Potřebuju spárovat ADU-77OWH(mám od O2) a router Asus WL-500g. Stahnul jsem si program pro router,ale funguje to tak,že při prvním připojení serfuju,ale jakmile se odpojím,a znovu připojím,tak už není net signál. Teda router a modem polu už nekomunikují. Umíš na to napsat pro pana Asuse program,který mu vysvětlí,jak to dělat,aby se skamarádil pokaždé ?

díky
- -

napsáno: 8. prosince 2010 v 10:17
Přečti si znovu návod. Jak co kde uložit a potvrdit.
-

odpovědět autor: Dan   <a666a@seznam.cz>   [IP: 90.178.28.XX]
napsáno: 20. listopadu 2010 v 14:29
Dobrý den,vlastním modem Aethra ADSL USB STARMODEM XB PPPoE UM1150 ADSL/ISDN ITU-T G.992.1 Annex B ,nemohu k němu najít ovladače na win7,jestli víte kde je najít byl bych moc rád,děkuji.
- -

napsáno: 8. prosince 2010 v 10:18
Jsem mistr
Bombarduj Ty co Ti ho prodali, nebo kup ASUS. Sorry
- - -

napsáno: 8. prosince 2010 v 10:46
PS: Jsem mistr
PS: ovladače na Vistu jsou?? z 90% to jede.
-

odpovědět autor: viki   <vit.kolacny@seznam.cz>   [IP: 188.92.11.XX]
napsáno: 17. listopadu 2010 v 11:10
Mam modem ANYDATA ADU-300H a nejde mi nainstalovat na windows7. Můžeš mi poradit nebo dát odkaz kde bych mohl stáhnout ovladače? díky
- -

odpovědět autor: martin   [IP: 85.160.79.XX]
napsáno: 17. listopadu 2010 v 16:52
http://www.o2.cz/techzona/koncova_zarizeni/modemy/mobiln i_modemy/index.html?type=download&phoneId=470
na windows 7 pasují ovladače na vista32 bit
-

odpovědět autor: Axesstel MV110L   <alt@cbox.cz>   [IP: 89.103.33.XX]
napsáno: 13. listopadu 2010 v 10:41
vlastním modem Axesstel MV110L a připojení přes ufona..
poraďte prosím jaký wifi router mám koupit abych mohl zdílet připojení přes tento modem a jak to zapojit...jedná se o připojení na chatě.....vzdálenost mezi počítači asi 40 až 50 metrů...děkuji za radu...Alt
- -

napsáno: 8. prosince 2010 v 10:24
Jsem mistr
Co chceš, třeba ASUS http://koppel.cz/cdmawifi/hardware/
-

odpovědět autor: Martin   [IP: 85.160.79.XX]
napsáno: 10. listopadu 2010 v 19:39
diskuzní forum
forum byse mělo inovovat jsou tady pšispěvky na ktere nikdo neodpovida forum se nerozvijí
- -

napsáno: 8. prosince 2010 v 10:25
RE: diskuzní forum
Lidová tvořivost.
PS: Já to nezačal ;-)
-

odpovědět autor: matej   <crackprog@seznam.cz>   [IP: 77.48.243.XX]
napsáno: 9. listopadu 2010 v 17:14
mam jeden dotaz mam antenku od internetu cdma a chci se zeptat jak ta antenka ma dosach kolik descibelu

aschanim na tu antenku redukci na sma abi to slo pripojit na wifi kartu
mužes mi poradit kde to sehnat
- -

napsáno: 8. prosince 2010 v 10:27
Jsem mistr
Neshánět je to jiná frekvence. Jsou speciální anteny na CDMA. cca 1000
-

odpovědět autor: ST   <s.trpka@seznam.cz>   [IP: 85.160.13.XX]
napsáno: 7. listopadu 2010 v 14:19
Dobrý den.
Mám router ASUS WL-500gPV2 s nainstalovaným softwarem 1.71 spojený s modemem axestel mv110nh. Asi rok to perfektně funguje. Chtěl bych změnit modem na AnyData 635 WH. Jde to? Jestli ano, jak se změní nastavení routeru? Děkuji za odpověď.
- -

napsáno: 8. prosince 2010 v 10:28
Jsem mistr
Neni problém.
-

odpovědět autor: Dan   [IP: 193.85.230.XX]
napsáno: 5. listopadu 2010 v 11:42
Dobrý den.
Mám ntb dell e6510 s procesorem i5. Win7 Prof. 32-bit a modem cdma Anydata ADU635WH. Problém je v tom, že se nelze připojit k internetu. Kolega má starší dell s win7 a bez problému. Zdá-se, že problém je v kombinaci s modemu s tímto ntb. Můžete poradit? Děkuji
- -

napsáno: 8. prosince 2010 v 10:31
Jsem mistr
Pokud je detekováno zařízení tak je 90% problém v instalaci ovladače a nastavení.
- - -

odpovědět autor: LKJ   <lkj@email.cz>   [IP: 89.24.233.XX]
napsáno: 26. ledna 2012 v 22:19
RE: Jsem mistr
No chápu, že možná je problém v nastavení, ale mám stejný problém. Dell E4310 s i5 a W7 Pro x86 a Drivery se natáhnou (sice je třeba ručně, ale natáhnou), aplikace se dá spustit, nastavit, ale hlásí, že se nedá připojit. Stejný postup zopakuji na Lenovu X220 se stejnými parametry a vše OK. Takže to nebude jen nastavení, ale něco hlouběji. s DELL jsem měl s AnyDatou již problémy v předchozích modelech.
-

odpovědět autor: Phil   <laroseimmortelle@centrum.cz>   [IP: 88.100.163.XX]
napsáno: 3. listopadu 2010 v 19:41
Dobry den,
mam CDMA modem Axesstel MV 110NH od O2 pripojeny do USB routeru ASUS WL500gp V2 s aktualnim FW od koppel.cz. Na dalsi USB port mam pripojeny externi disk a rad bych jej pouzival jako FTP server. Ve vnitrni siti vse ok, ale nemohu se na router dostat "zvenku". Mam na dyndns.com zaregistrovanou domenu kvuli aktualizaci dynamicky pridelovane IP adresy a to vse uvedene v konfiguraci routeru (tj. IP Config->Miscellaneous->DDNS-Enable the DDNS Client Enable: YES, Server: WWW.DYNDNS.ORG, username:..., password...atd). Muzete mi, prosim, poradit co vsechno je jeste nutne nastavit, abych mohl pristupovat vzdalene na uvedeny router?
Diky.
- -

napsáno: 8. prosince 2010 v 10:34
Jsem mistr
Zkontrolovat nastavení průstupu NAT přidělění portů IPadesa: 8082 nebo jinak.
-

odpovědět autor: flash   <fleisa@volny.cz>   [IP: 85.160.13.XX]
napsáno: 1. listopadu 2010 v 15:33
je mozne u win 7 ultimate rozchodit GPC 6420 ,, a jak?? dekuji
- -

napsáno: 8. prosince 2010 v 10:42
Jsem mistr
A co takhle ovladače 32bit, a hledat (Google). Pokud je nenajděš musí koupit neco novějšího.
-

odpovědět autor: Pietro   <zoojizerky@seznam.cz>   [IP: 88.101.228.XX]
napsáno: 23. října 2010 v 16:59
Čau,prosím Tě,mám na NB Dell Visty a modem v pohodě připojím,ale po různě dlouhé dobé,2-45min, náhle modrá smrt s nápisem Driver IRQL.........Na jiných NB s Windows XP funguje OK. Věděl bys jak tu sviňu zkrotit? Stáhnul jsem všechny možné ovladače ale bez efektu.Dík.
- -

odpovědět autor: lidová tvořivost   [IP: 94.199.40.XX]
napsáno: 8. prosince 2010 v 10:43
Jsem mistr
Že by kvalitní Vista??
-

odpovědět autor: Pablo   <kuchar.pablo@seznam.cz>   [IP: 90.177.154.XX]
napsáno: 4. října 2010 v 16:50
Zdravím pane mistr...
Měl bych velmi specifický dotaz.
Disponuji dvěma modemy AnyData ADU-E100H.
Jen jedno ESN je samozřejmě registrováno u O2 pro připojení ke službě.
Jak naklonovat toto ESN do toho druhého???
Jde mi o něco podobného klonování MAC síťovky pro připojení do routeru.
- -

odpovědět autor: Jaja   [IP: 85.119.89.XX]
napsáno: 6. října 2010 v 17:24
Tak presne toto bych taky potreboval. Poradte prosim, jak naklonovat ESN ;-)
- - -

odpovědět autor: DaVe   <dm0822@centrum.cz>   [IP: 85.160.44.XX]
napsáno: 8. října 2010 v 17:15
""Disponuji dvěma modemy AnyData ADU-E100H. Jak naklonovat toto ESN do toho druhého???""
I kdyby to šlo nelze je provozovat současně!! ESN vázáno na telefonní číslo. DM
- - - -

odpovědět autor: Pablo   [IP: 86.49.121.XX]
napsáno: 10. října 2010 v 09:01
Typický blábol bez požadovaného obsahu.
Samozřejmě že to jde...mně například jen nejde zprovoznit jeden ze softwareů které to umí.
A samo že ne oba najednou o což mi vůbec nejde.
Má někdo konkrétní postup???
- - - - -

odpovědět autor: DaVe   <dm0822@centrum.cz>   [IP: 85.160.56.XX]
napsáno: 20. října 2010 v 19:23
For: Pablo
Tak, že nejde :-))
-

odpovědět autor: Kristýna   <Btyna@seznam.cz>   [IP: 109.80.12.XX]
napsáno: 30. září 2010 v 21:29
Zdravím,

chtěla bych poprosit o radu - potřebovala bych ke svému pc připojit modem AnyDATA ADU-E100H, jenže se mim to vůbec nedaří, už jsem zkoušela stáhnout ovladače přímo ze stránek O2, ale ani tak se mi nedaří.

Předem děkuji za odpověď.
-

odpovědět autor: Kamil   <kamilhavlik@seznam.cz>   [IP: 85.162.96.XX]
napsáno: 29. září 2010 v 21:22
Dobrý večer, již 3 týdny nemám signál na bezdrátový internet CDMA předtím byl vynikající,slyšel jsem že prý se něco dělalo s anténama na tenhle net a pokud o tom něco víte a jestli mám ještě naději někdy ho tu chytit prosím poraďte. LOKALITA: Horní Meziříčko(Jindřichův Hradec). Děkuji za odpověď.
- -

odpovědět autor: DaKaM   <dm0822@centrum.cz>   [IP: 85.160.44.XX]
napsáno: 8. října 2010 v 22:12
DaVe po 5-ti letech provozování CDMA mám vychytáno. dakam.cz
A co řikali na O2
-

odpovědět autor: Ondra Dosek   <v.sen@centrum.cz>   [IP: 85.160.90.XX]
napsáno: 27. září 2010 v 14:59
Čau potreboval bych poradit jak dostanu GTra gpc-6420 do WIN 7

Diky
-

odpovědět autor: ovladace pro 64bit OS   <vsafranek@centrum.cz>   [IP: 95.82.162.XX]
napsáno: 20. září 2010 v 21:15
Dobrý den, můžete mi prosím poradit, zda existují a kde se dají stáhnout ovladače pro CDMA modem Anydata ADU-630WH pro 64 bitový operační systém Windows 7. Děkuji za info. VS
-

odpovědět autor: Martin   <trebyk@seznam.cz>   [IP: 83.208.19.XX]
napsáno: 15. září 2010 v 17:09
Zdravím:
Používám modem Axesstel MV110NH CDMA USB.A mam problém se znovu instalací softwaru pro hardware Axesstel Diagnostic Port.
Neprošel testem pro získání loga systému Windows a nebyla tak
otevřena kompatibilita se systémem Windows XP.Prosím o radu na můj mail.
-

odpovědět autor: pepe   <ppazdernik@seznam.cz>   [IP: 85.119.91.XX]
napsáno: 10. září 2010 v 16:12
mam tento AXESSTEL MV110NH
- -

odpovědět autor: kompaník   <kompanik@seznam.cz>   [IP: 85.160.40.XX]
napsáno: 11. září 2010 v 13:07
Dostal jsem zadara wl-5460ap a byl bych rád kdybych mohl na samotě prodloužit dosah mého routeru WL-500gP V2, který mám upravený pro příjem CDMA z modemu Axastel. WL-500gP V2 má poměrně velký dosah (až400m na přímou viditelnost=vyzkoušeno), ale mezi mnou a sousední samotou (cca 100m) je překážka(stodola, kde je 220V). Uvažuji o tom, že bych do stodoly dal tento wl-5460ap jako retlanslační (přenosový=prodlužovací)bod. Jenže nevím jak na to.
Dík za radu
-

odpovědět autor: pepe   <ppazdernik@seznam.cz>   [IP: 85.119.91.XX]
napsáno: 10. září 2010 v 16:08
mam stejny problem jak tento uzivatel nevite co mam delat

Zdravím. Potřebuji poradit. Mám vše nainstalované v pořádku, ale vždy jednou za čas mi sem skočí chyba a to tahle (omlouvám se za kvalitu bylo to foceno mobilem):
http://www.jpeg.cz/images/909_DSC01242_kopie.jpg
Prosím poraď co mám dělat.
-

odpovědět autor: Iveta   <iveta.ambrozkova@seznam.com>   [IP: 15.203.169.XX]
napsáno: 10. září 2010 v 09:52
Ahoj. Axesstel uz par let pouzivam, ted mi z niceho nic hazi hlasku The remote computer did not respond. Preinstalovala jsem ho, ale nic, porad hlasi to samy. Poradite co s tim?
Diky moc
-

odpovědět autor: Jirka   <korel@seznam.cz>   [IP: 81.92.146.XX]
napsáno: 1. září 2010 v 17:58
Zakoupil jsem si modem ADU 635 WH a naistaloval do notebooku. Nyní potřebuji provést instalaci na počítači v kanceláři, kde jsem zrušil pevnou linku i modem. Bohužel nemohu najít instalační disketu od modemu ADU 635 WH. Jak na to ?
Díky Jirka
- -

odpovědět autor: Dave   <dm0822@centrum.cz>   [IP: 85.160.44.XX]
napsáno: 8. října 2010 v 17:26
A co GOOGLE - http://www.cz.o2.com/external/data/drivers/Anydata_ADU-6 35WH_novy.zip#__utma=1.1228455381.1284559664.1284559664. 1286551529.2&__utmb=1.3.10.1286551529&__utmc=1&__utmx=-& __utmz=1.1286551529.2.2.utmcsr=google|utmccn=(organic)|u tmcmd=organic|utmctr=ADU%20635%20WH%20driver&__utmv=1.|1 =first-src=(direct)_(none)_(direct)__=1,&__utmk=22625180 2
-

odpovědět autor: Josef Novák   <h.wire@seznam.cz>   [IP: 90.181.184.XX]
napsáno: 1. září 2010 v 16:34
Notebook HP Compaq NC6400, W7 Enterprise 32 bit, CDMA Huawei EC 500, drivers: ewusbmdm.sys - 2.0.2.2, modem.sys 6.1.7600.16385 (win7_rtm.090713-1255). Po odeslání příkazu k připojení se téměř ihned objeví "Conneting failed". Do sítě se to ani nesnaží přihlásit, chyba je jednoznačně v komunikaci mezi modemem a W7. Kolega se stejným notebookem a windows XP se připojí s tímto modemem okamžitě a bez problémů. Jediné, co mě napadá, zkusit znovu přeinstalovat ovladače. Díky za každou radu.
-

odpovědět autor: Libor   <libor.subrt@dhl.com>   [IP: 165.72.200.XX]
napsáno: 26. srpna 2010 v 10:11
Dá se použít CDMA modem s PDA?
- -

odpovědět autor: DaVe   <dm0822@centrum.cz>   [IP: 85.160.44.XX]
napsáno: 8. října 2010 v 17:23
Pokud má USB tak by to teoreticky jít mohlo, ale neslyšel jsem o ovladačích.
-

odpovědět autor: Hanka   <saraha1@tiscali.cz>   [IP: 90.177.5.XX]
napsáno: 17. srpna 2010 v 22:52
Dobrý den,
chtěla bych požádat o pomoc nebo alespoň vysvětlení, proč se tak děje.
Pořídila jsem si USB modem Huawei1750 od O2. Když jsem ho připojila na chatě, modem se začal odpojovat od notebooku (Windows XP). Někdy sice vydržel i hodinu, většinou se ale odpojil ve chvíli, kdy se připojil k mobilnímu internetu (ikonka na spodní liště k odpojení hardware zmizela, v průvodci připojení zařízení odpojeno). Připojení bylo různé někdy GPRS, někdy EDGE. S jiným pc (Windows 7) sice modem vydržel připojen, tam ale zase na stejném místě při stejné rychlosti trvalo načítání stránek několikrát pomaleji.
Přemýšlím, jestli je prostě jen problém v kombinaci mého pc a tohoto modemu a nebo třeba v těch windows... předem děkuji
- -

odpovědět autor: DaVe   <dm0822@centrum.cz>   [IP: 85.160.43.XX]
napsáno: 26. srpna 2010 v 08:37
Huawei1750 neni dobrý. Napájení USB je slabé.?.?

Vyměnit za AXESSTEL MV110NH (CDMA) nebo ANYDATA ADU-770WH (combo)
-

odpovědět autor: Blb   <blbstein@seznam.cz>   [IP: 85.161.119.XX]
napsáno: 7. srpna 2010 v 13:46
Ahoj, nevíte někdo, proč mi u souboru, který je rozdělen na několik partů některé party nejdou stáhnout? Přitom ty party jsou funkční. Vždy se z nich stáhne jenom část a potom se stahování prostě sekne a dál nejde ani o píď. Díky za rady
-

odpovědět autor: thomas121   <tomikbobi@seznam.cz>   [IP: 85.160.3.XX]
napsáno: 27. července 2010 v 14:23
zdravim.chtel bych se zeptat.mam od o2 modem adu bat 100H a chtel bych se pripojit k ps3 co mam vsechno udelat aby to fungovalo jestly to teda vubec funguje.
- -

odpovědět autor: DaVe   <dm0822@centrum.cz>   [IP: 85.160.43.XX]
napsáno: 26. srpna 2010 v 08:41
Mám CDMA 6 let bo tu nic neni
vytvořit domácí síť za pomoci aktivních prvků.
např: AXESSTEL MV110NH + Asus WL-500gP

DaVe
- - -

odpovědět autor: Anonym   <thomasss@centrum.cz>   [IP: 165.72.200.XX]
napsáno: 12. listopadu 2010 v 22:46
RE: Mám CDMA 6 let bo tu nic neni
jak se ti to podarilo kdyz Asus WL-500gP nema podporu 3G?
-

odpovědět autor: Josef   <josefgottlieb@seznam.cz>   [IP: 90.182.128.XX]
napsáno: 24. července 2010 v 19:24
Zdravím Dcera rozbila konektor k anténě a nikde nejde sehnat
jedná se o kablík který propojuje modem s anténou a slavná O2 není schopna sehnat jiný.Máte radu??
- -

odpovědět autor: Jan Kubík   <jan.kubik@seznam.cz>   [IP: 88.101.155.XX]
napsáno: 4. srpna 2010 v 08:32
http://www.cz.o2.com/external/data/drivers/Anydata_ADU-6 35WH_novy.zip
-

odpovědět autor: Petr   <padohnal@seznam.cz>   [IP: 85.161.243.XX]
napsáno: 20. července 2010 v 17:37
Dobrý den, existují ovladače na na ANYDATA ADU-300H pro windows 7, nemohu je nikde najít a nevím jak to rozchodit. děkuji P.D.

Zde napište svůj příspěvek

Např.: 2003. Jedná se o ochranu před spamem.

-

odpovědět autor: Lenka   <impipi@seznam.cz>   [IP: 213.29.220.XX]
napsáno: 19. července 2010 v 20:29
Ahoj, mám problém
odešel nám modem od Nowery Zixel, poslali nám nový a nyní jsme ho nainstalovali. Máme zde 2 stolní počítače a jeden notebook. Instalovala jsem to přes notebook, ten se připojil po zadání hesla hned a jeden stolní pc funguje taky, ale jeden ne ane připojit. Zkoušela jsem i kabel strčit do notebooku a vše běží jak má. Ale jakmile ho zapojím zpět do stolního pc, nic.. Prostě vůbec nereaguje na připojení. Můžeš mi prosím poradit, čím to může být?
Díky Lenka
-

odpovědět autor: honza   <jan.cerva@centrum.cz>   [IP: 85.160.91.XX]
napsáno: 2. července 2010 v 23:43
ahoj, jake zarizeni je treba k rozvodu cdma po dome? mam zatim jen natazene datove kabely a nevim jakou potrebuji antenu, modem , router etc. muj cil je mit rozvod internetu po dome pres cdma pripojeni..diky za odpoved
- -

odpovědět autor: Dave   <dm0822@centrum.cz>   [IP: 85.160.43.XX]
napsáno: 26. srpna 2010 v 08:26
Mám CDMA 6 let bo tu nic neni
kup - Asus WL500GP a další info na http://koppel.cz/eshop/view_product.php?product=ASUSWL50 0GPV2
-

odpovědět autor: Ruda   [IP: 188.95.127.XX]
napsáno: 1. července 2010 v 20:31
Zdarec s GPC-6420 se na u:fon internet asi nepripojim co?
- -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.161.8.XX]
napsáno: 1. července 2010 v 20:51
ne... Jiná frekvence
-

odpovědět autor: Martin   <info@chovancik.eu>   [IP: 212.111.4.XX]
napsáno: 25. června 2010 v 11:37
Dobrý den, mám problém s APE-540H s připojením na UBUNTU. Zařízení se me zobrazí pouze jako flash disk ale nepřipojím se.. děkuji
-

odpovědět autor: Arbes Jan   <aukro.arbes@seznam.cz>   [IP: 85.161.203.XX]
napsáno: 21. června 2010 v 16:40
Dobrý den, mám Asus wl500gp v2 a 3g modem huawei E160, potřeboval bych poradit jak přes asus šířit internet z E160. Tento model Asusu by to měl umět, ale netuším jak to nastavit. Děkuji
- -

odpovědět autor: José   [IP: 85.160.168.XX]
napsáno: 21. června 2010 v 22:18
Je nutné si stáhnout firmware z www.koppel.cz.
-

odpovědět autor: Anonym   [IP: 83.208.185.XX]
napsáno: 18. června 2010 v 15:07
Dobry den, mam axesstel modem od O2, operacni system mam windows xp ale kdyz modem zapojim tak pocitac na to vubec nereaguje, nezobrazuje se jako vymnenitelny disk, proste nic. Nevim co s tim.
Dekuji za radu.
- -

odpovědět autor: José   [IP: 85.160.160.XX]
napsáno: 20. června 2010 v 19:55
Když to zapojuješ do USB počítače musíš držet zmáčknuté tlačítko zapnutí na modemu.
- - -

odpovědět autor: Dave   <dm0822@centrum.cz>   [IP: 85.160.43.XX]
napsáno: 26. srpna 2010 v 08:29
Nemusí mám ho taky. Sám se zapne při připojení do USB, musí nainstalovat nejprve SW pro HW. D
-

odpovědět autor: Pavel   <biodedek@seznam.cz>   [IP: 85.160.33.XX]
napsáno: 13. května 2010 v 08:35
Dobrý den, AXESSTEL MV110NH - nevím..je to šmejd a nebo je to otázka skryté finty pro instalaci, ale podle návodu nejde nainstalovat. V prodejně (ne značkové ale partnerské T-Mobilu) se jim to podařilo po řadě chybových hlášení, ale po zapnutí doma už zase ho počítač neznal! Děkuji a přeji hezký den.
-

odpovědět autor: zdeněk   <zde.pop@seznam.cz>   [IP: 85.160.62.XX]
napsáno: 29. března 2010 v 20:18
Dobrý den,
teď jsem dohovořil s O2 /péče o zákazníka/platím si tarif 512+ dříve / konec roku 2009/ chodil 800-1100kbps dnes 97 -120kbps.Tento tarif se již dnes nenabízí.
Poraďte prosím prý platím za něco/rychlost 512+/ co není garantováno ale platit za to musím.
Navíc mi nehraje winamp,play.cz,stránka se načítá 5s,10s,půl minuty jak kdy.
V současné době probíhá ověřování lokality mého nízkého příjmu IT prý mi dají vědět 31/3/2010
Mohu se jako zákazník nějak bránit?
Děkuji za odpověď
Případně mi prosím poraďte jiné rychlé připojení / 500kbps a více / cenově dostupné-jsem důchodce.
-

odpovědět autor: martin   [IP: 85.160.114.XX]
napsáno: 26. března 2010 v 08:18
dobry den potřeboval bych poradit jaky modem na system windows vista muže byt anydata adu 100 nebo 300 nebo musim koupit některy stěch novějšich modemu kvuly kompatibilitě dík za radu
-

odpovědět autor: Anonym   [IP: 88.101.8.XX]
napsáno: 20. března 2010 v 22:07
huawei ec500 cdma 2000 (pcmcia)
mam dotaz kolika bitová karta to je 32 bit nebo 16bit . mám nový ntb jenže ten podporuje express card a redukce kterou bych si sehnal za hubičku podporuje pouze 32 bit. dík za odpověď
-

odpovědět autor: rp01   <rp01@gmx.com>   [IP: 88.101.252.XX]
napsáno: 20. března 2010 v 13:10
Muzete mi poradit potrebuji rozchodit AXESSTEL MV110NH pod Mac OS X 10.6.2. Pouzival jsem drivery od Ufona pod OSX 10.5.x to chodilo ale po upgrade to snow leopard se mi nejprve ztratilo nastaveni zkousel jsem samy driver pro 10.5.x znovu nainstalovat ale ke konci instalace to hazi chybu ze se dva fily nemohly nainstalovat. ale kekonci rika ze probehlo vse ok a po reboot jsem mohl manualne nastavit accesstel script modem ale modem se nespoji se serverem snazi se spojit a po 1min to vzda ... Driver nelze odinstalovat nebere mi admin password ...NEMATE nekdo driver pro 10.6.2 ?
- -

odpovědět autor: Fbiker   <franjo.boros@me.com>   [IP: 81.90.161.XX]
napsáno: 11. května 2010 v 09:15
Podařilo se vám ten modem Axesstel MV110NH pod Mac OS X 10.6.2. rozchodit? Mám ten samý problém. Včera jsem se o to marně snažil podle návodu na bazhar.cz, nicméně nic. Modem se okamžitě odpojí... potřebuji mobilní připojení k internetu a zatím jsem nenašel řešení... wifi není dostupné, pevná linka nepřichází v úvahu... ???
-

odpovědět autor: Tereza   <terezka.dinh@centrum.cz>   [IP: 85.160.8.XX]
napsáno: 18. března 2010 v 16:29
Dobrý odpoledne , používám od té doby,co mám notebook(4-5 let) AnyDATA CDMA EVDO,a v poslední době mám čím dál tím pomalejší internet,nevíte co mám dělat? Stránka emailu se mi načítá celou minutu a 3-minutové video na youtube se mi načítá taky šíleně pomalu-a to jsem kdysi nemusela čekat vůbec...Udělala jsem si testy a vyšlo mi:

Download: 142,17 kbit/s (17,77 kB/s)
Upload: 104,73 kbit/s (13,09 kB/s)
Web
odezva: 203.1ms283.7ms422.3ms

Informace o průběhu testu

Server: Praha - Casablanca (100Mbit)
Download: velikost: 125kB, čas:6.87s
Upload: velikost: 115kB, čas:8.56s

Copak já vím,co to znamená? Prosím poraďte...-na mail terezka.dinh@centrum.cz...Dík
- -

odpovědět autor: alda   <areitinger@seznam.cz>   [IP: 85.160.47.XX]
napsáno: 24. června 2010 v 22:00
Dobry vecer, myslim ze nic. Mam CDMA pres AnyDATA taky a je to proste udes. Nic pomalejsiho jsem od dob modemu nevidel. Za ty penize je to normalni zlodejina, ale jsme v Cechach, tak to tu chodi. Zkuste jiny system pripojeni. Mobilni jsou opravdu k nicemu, specialne CDMA.
-

odpovědět autor: Majkl   <dartblack@centrum.cz>   [IP: 85.132.166.XX]
napsáno: 18. března 2010 v 12:32
Zdravím, mám problém s modrou smrtí: http://www.jpeg.cz/images/909_DSC01242_kopie.jpg
Restartuje mi pc jen pri zapnutí modemu axesstel. Nevím co s tím..
-

odpovědět autor: Petr   <djelectromike@centrum.cz>   [IP: 81.201.48.XX]
napsáno: 18. března 2010 v 08:02
Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli nemáte ke stažení driver pro anydata adu-e100h na W7???
Stačí link. Na originálních stránkách jsem to nenašel.
Děkuji předem na netu jsem je nikde nenašel.
-

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.161.65.XX]
napsáno: 17. března 2010 v 18:42
Tady NIKDO NIKOMU seriozně neporadí!!! A když to veřejně sdělím, tak to někdo smaže! Hajzlové!
- -

odpovědět autor: CDMA mistr   [IP: 85.71.218.XX]
napsáno: 23. května 2010 v 18:37
Dobrý den, jsem mistr v oblasti CDMA připojení, rád vám poradím.
- - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 88.101.8.XX]
napsáno: 26. května 2010 v 09:54
to je kec
- - - -

odpovědět autor: CDMA mistr   [IP: 85.160.31.XX]
napsáno: 8. června 2010 v 21:01
Dobrý den, jak zní Vaše otázka?
-

odpovědět autor: Stepan   <fazole@centrum.cz>   [IP: 85.160.120.XX]
napsáno: 7. března 2010 v 12:04
Dobry den, mam dotaz. Snazim se rozchodit na MiniMacu a Iphonu aplikaci jmenem iTeleport: Jaadu VNC. Pripojeni na macovi je pres O2 CDMA. Iphone ma tarif 02 internet v mobilu. Postupoval jsem podle navodu na http://www.jaaduvnc.com/connect/manual - snimek c. 6-10. Ale bohuzel se mi to nepovedlo. Narazil jsem na problem s portem. Kdyz jsem se to snazil otestovat pres http://canyouseeme.org/, tak mi to ukazalo moji IP spravne, ale pri testu jakehokoliv portu mi to hlasilo chybu. Zkousel jsem Skype port (kdyz ho pustim, funguje normalne), html, ftp, ... A nic. Nevite, kde by mohl byt problem, ze tyto testovaci stranky hlasi vsude chybu? Firewall zapnuty nemam a router take ne... Diky za pomoc.
-

odpovědět autor: jan   <jandomin@seznam.cz>   [IP: 78.136.164.XX]
napsáno: 6. března 2010 v 11:28
Zdravím pořídil jsem si mobilní internet od O2 Huawei E160, po připojení k PC vše nainstaluji program žádá o pin kód ten správně zadám a dále mě to hodí chybu 619, program mě ukazuje pouze signál ale nedá se připojit. děkuji za odpověď
-

odpovědět autor: jan   <cvana@centrum.cz>   [IP: 193.179.62.XX]
napsáno: 5. března 2010 v 04:42
dobry deen noc

mam prosbičku přistehoval jsem se do Tynce nad Sazavou začatkem mesice a chci internet
nevim ale ktery si vybrat nerad by jsem platil za krabičku na príjem
mam notebook
ktera ponuka by byla pro nas vhodna
stačí rychlostne i internet od o2
nebo je lepši pevne zapojeni
mame i kabelovku ale ne od upc
dekuji za odpoved
-

odpovědět autor: Tomáš   <tomaxx@seznam.cz>   [IP: 217.66.167.XX]
napsáno: 3. března 2010 v 15:14
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli nevíte, kde stáhnout ovladače pro windows 7 na anydata 100H, 300H, 630WH, 635WH a APE-540H?
- -

odpovědět autor: Dalibor   [IP: 89.102.102.XX]
napsáno: 14. března 2010 v 15:52
Po přístupu na www.anydata.co.kr mi dnes vyskočilo okno, které mi nabídlo stažení ovladače pro W7. Mám W7 64bit ultimate a po instalaci tohoto driveru a konfiguraci nového síťového připojení přes můj ADU-E100H modem mi internet funguje. Pokud by někdo měl problém s vytvořením připojení je možno se inspirovat např na http://www.ovsem.net/swf/windows-vista-cdma-instalation. html
-

odpovědět autor: martin   <martin.vip@seznam.cz>   [IP: 77.48.11.XX]
napsáno: 28. února 2010 v 23:11
potřebuji propojovací kabel mezi anténou a modemem anydata... kde koupit?
-

odpovědět autor: stepan   <stepan.kozak@seznam.cz>   [IP: 85.160.11.XX]
napsáno: 28. února 2010 v 14:34
Zdravím, prosím o objasnění jestli už existuje driver pro modem anydata adu e100h pro w7? Nemůžu ho vůbec rozchodit. Už si nevím rady. Děkuji za odpověď.
-

odpovědět autor: Michal Špimr   <Michal.Spimr@seznam.cz>   [IP: 85.160.10.XX]
napsáno: 28. února 2010 v 13:23
Zdravím. Potřebuji poradit. Mám vše nainstalované v pořádku, ale vždy jednou za čas mi sem skočí chyba a to tahle (omlouvám se za kvalitu bylo to foceno mobilem):
http://www.jpeg.cz/images/909_DSC01242_kopie.jpg
Prosím poraď co mám dělat.
- -

odpovědět autor: Michal Špimr   <Michal.Spimr@seznam.cz>   [IP: 85.160.10.XX]
napsáno: 28. února 2010 v 21:10
Zkusil jsem ten soubor odstranit a zatím to celej den jde :)
-

odpovědět autor: Jiří Hašler   <jiri.hasler@tiscali.cz>   [IP: 90.177.137.XX]
napsáno: 26. února 2010 v 19:41
Dobrý den
Sháním ovladače na modem qualcomm CDMA technologies MSM od eurotelu. Dal mi ho kamarád a já mám od O2 mobilní internet, jen nemohu sehnat nikde ovladače na ten modem. Prosím Vás jestli víte, kde se dají stáhnout.
Předem moc děkuji Hašler
-

odpovědět autor: Dan   <danielkucinsky@seznam.cz>   [IP: 90.179.133.XX]
napsáno: 25. února 2010 v 21:43
zdravím mám modem AnyDATA ADU 300H, a teď jsme si koupil novej noťas a mám na něm Windows 7 a najednou modem nejede chybi me driver....nebyl by nekde ke stažení ovladač??? děkuji za odpověd
-

odpovědět autor: Dochi   <docekal@enas.cz>   [IP: 217.64.0.XX]
napsáno: 23. února 2010 v 07:38
Caaau, mám problém u cdma modemů. Když si "líňí" uživatelé zaškrtnou připojovat automaticky, přestane vybíhat tabulka přihlášení. Pak nejsem nikde schopen vyčíst telefonní číslo simkarty respektive přihlašovací jmeno... Prosím o radu jak je pak možné toto a kde vyčíst... Předem děkuji za radu...
-

odpovědět autor: Viola   <violar@seznam.cz>   [IP: 85.160.57.XX]
napsáno: 11. února 2010 v 09:45
Zdravím Mistře, prosím o radu. Jsme v dolíku a můžeme tedy jen CDMA mám ho od O2 ten nejdražší bez FUP. Navýšila jsem si ho kvůli špatnému dennímu signálu - v noci 1 Mb přes den 80-200 Kb. Jsme 1800 m od BTS pořídila jsem OEM směrovou anténu ale bohužel ač jsem prolezla celou zahradu funguje stejně mizerně jako prut. Teď mám asi o 60 Kb v truhlíku za oknem přesně nastaveno na Okrouhlo vodojem kde je BTSka - víc, ale stále Axesstel pracuje max na 80% - je možno ho nějak nastavit na vyšší výkon? Tento rok mi končí smlouva, není pro tyhle podmínky už na trhu výkonnější modem? Že bych si ho nechala vyměnit, protože kabelu se asi nedožijem, blokují to staří chataři, kteří tu mají pevné linky protože se bojí mobilů a několik z nám tu zuří, protože O2 další linky nechce zavádět. Jsme ale stejně 5 km od ústředny tak by to nebyla žádná výhra s ADSL. Díky zdraví V.
- -

odpovědět autor: Dubson   <dubson@seznam.cz>   [IP: 85.160.22.XX]
napsáno: 18. února 2010 v 13:38
zdarec má modem AnyDATA ADU 300H používal jsem to na NTB s W 2000, W XP, W Vista - všeo bylo funkční. Nyní mám nový NTB s W7 64, ale modem nefunguje - zřejmě chybí driver. Není pro uvedený typ modelm někde ke stažení?
-

odpovědět autor: Pavel Honsa   <honsa.pavel@seznam.cz>   [IP: 193.179.134.XX]
napsáno: 26. ledna 2010 v 14:40
Zdravim, mam sluzebni notebook s OS Win Vista. Chtel bych se zeptat, zda neexisuje moznost jak se pripojit bez nutnosti mít administratorska prava. Mam fofr internet od Ufona, ale bez administratorskych prav to nefunguje.Muzete mi prosim poradit? Děkuji
-

odpovědět autor: Jirka   [IP: 90.179.53.XX]
napsáno: 26. ledna 2010 v 03:07
Už je to v pohodě.Stáhnul jsem potřebný SW ze stránek 02.
-

odpovědět autor: Jirka   <gucumatz@seznam.cz>   [IP: 79.98.72.XX]
napsáno: 25. ledna 2010 v 14:54
Ahoj.Mám Vin.vista home premium a Axess tel MV110H od O2.Fungoval dobře,ale pak nešel vypnout.Neřešil jsem to do té doby,než jsem přeinstaloval systém a modem mi nejde nainstalovat,protože nefunguje tlačítko On-Of.Už jsem stáhnul něco,co měly být ovladače,ale jsou tam jen systěmové soubory.Žádný exe.Můžeš mi prosím poradit?
- -

odpovědět autor: Robert   [IP: 85.160.35.XX]
napsáno: 25. ledna 2010 v 19:42
Nejde vypnout ani při odpojeném USB kabelu?
- - -

odpovědět autor: Jirka   [IP: 90.179.53.XX]
napsáno: 25. ledna 2010 v 22:30
Nejde.Jedině,když vyndám baterku.
-

odpovědět autor: Leoš   <leos.chalupa@adm.com>   [IP: 90.181.209.XX]
napsáno: 19. ledna 2010 v 10:25
Ahoj Mistře,nainstaloval jsem ADU 635 WH do notebooku s XP, ohlásilo to inicializaci, O2 ten modem u sebe pod mým číslem vidí, ale modem se nechce spojit se sítí ; prý do modemu nemusím mít SIM kartu (tvrdí část lidí z O2) resp. ji tam mít musím (tvrdí jiný technik z O2);nemám ji tam prý je všechno nahrané v modemu; visí tam Connecting Modem. Please Wait a nic se pak nestane
umíš poradit, kde je chyba ?
- -

odpovědět autor: Kuba   <kubikula.honda@seznam.cz>   [IP: 85.160.80.XX]
napsáno: 19. ledna 2010 v 12:33
Zdravím,mám ten stejný modem a SIM karta v něm je nutností,jinak to nepojede.
- - -

odpovědět autor: Pavel   <pavel.havlicek@volny.cz>   [IP: 89.102.12.XX]
napsáno: 22. ledna 2010 v 14:55
Modem bez karty se dá rozjet bez dodávaného obslužného SW od O2. Vytvořit nové připojení-pomocí širokopásmového...-uživ.jméno,heslo.. Z nainstalovaných zařízení vybrat AnyData s nižším portem, vytáčené číslo #777 , uživatelské jméno a heslo použít z obálky dodané k modemu. Jméno ve formátu: xxxxxxxxx@cz.o2.com ,kde xxx znamená tel. číslo modemu 601....
- - - -

odpovědět autor: Martin Motyčka   [IP: 194.213.41.XX]
napsáno: 17. května 2010 v 10:21
Podle návodu nastaveno a modem doopravdy funguje i BEZ SIM KARTY.
- - - - -

odpovědět autor: Pavel   <pavel.havlicek@volny.cz>   [IP: 89.102.12.XX]
napsáno: 18. května 2010 v 18:35
Jsem rád, že aspoň někomu návod pomohl.
- - - -

odpovědět autor: Jakub Erben   <k>   [IP: 85.160.110.XX]
napsáno: 22. ledna 2010 v 16:37
Vážně?? konkrétně zmiňovaný 635WH?? Jen že nejsem první komu to nešlo
-

odpovědět autor: marfy   <marfy666@seznam.cz>   [IP: 88.102.74.XX]
napsáno: 18. ledna 2010 v 10:19
Mistře,pracuje modem AXESSTEL MV110NH v WIN 7 spolehlivě
máte i toto odzkoušeno.Díky za info.
- -

odpovědět autor: vsaska   <vladimir.saska@seznam.cz>   [IP: 85.207.50.XX]
napsáno: 24. března 2010 v 12:08
Nejsem mistr...,
ale tento modem požívám na chatě v poměrně hraničních signálových podmínkách. Běžně ho mám připojen na routeru Asus WL500gp, ale tu a tam ho potřebuji i přímo u ntb s W7Pro 64bit. Jediný problém, který jsem měl bylo nainstalování ovladačů (dá se to vygooglit), ale jinak chodí stabilně a polehlivě.
-

odpovědět autor: Mirek   <miros.kratochvil@seznam.cz>   [IP: 85.207.24.XX]
napsáno: 18. ledna 2010 v 00:33
Ahoj,kdyz zapnu ntb a pripojim modem,zobrazi se mi tabulka->nainstaluju axesstel->otevru ho ale uz se nepripojim,kdyz pripojim modem po delsim zapnuti ntb tak se nic nezobrazi,nepise to zadnou chybu,dekuji za rady
-

odpovědět autor: vasekb   [IP: 86.49.126.XX]
napsáno: 9. ledna 2010 v 17:10
axesstel cdma - erro:vzdaleny pocitac neodpovida = v modemu MUSI byt baterka. jinak nefunguje. nezapinat modem vypinacem na modemu (prepne ho to do rezimu FLASH s instalackami), ale jen pripojit USB
-

odpovědět autor: Roman   <Roman.Matz@SEZNAM.CZ>   [IP: 82.150.166.XX]
napsáno: 7. ledna 2010 v 20:04
AHOJ PROSIM TE MAM POCITAC A PUJCENY MODEM ALE NEMAM K TOMU CD INSTAL. MODEM JE AKTIVNI ALE V POČ. HO NEMAM NAINST.JAK HO SPUSTIM NEBO KDE STAHNU SPOUSTEC MODEMU DIK MAM AXESSTEL MV110NH
-

odpovědět autor: Klokoska   <mklokocnik@bxrp.com>   [IP: 62.84.154.XX]
napsáno: 30. prosince 2009 v 13:29
Mistře jak rozchodit AXESSTEL MV110NH pod Mac OS X 10.6.2 (Snow Leopard)

Thanks!
-

odpovědět autor: Jacob   <jakub.jiskra@gmail.com>   [IP: 83.208.52.XX]
napsáno: 29. prosince 2009 v 08:56
Zdravím¨, pode mou je můj starý příspěvěk software na CD pro tento modem se mi podařilo nainstalovat, ale při připojení modemu se počítači nedaří nalézt ovladače je pro to nějaké řešení???Děkuji
-

odpovědět autor: mike   <uptomike@yahoo.co.uk>   [IP: 85.160.76.XX]
napsáno: 28. prosince 2009 v 14:01
Je tu borec co zprovoznil AXESSTEL MV110 NH na Linux Mandriva?.predem diky za radu

mike
-

odpovědět autor: zdenek   <zdenek.radosta@onesport.cz>   [IP: 85.160.88.XX]
napsáno: 28. prosince 2009 v 13:40
Dobrý den,
použil jsem návod od autor:
MiKy [IP: 90.178.136.XX]
napsáno: 16. listopadu 2009 v 22:31
a postupoval jsem přesně podle něho. Netrvalo to ani 5min a byl jsem připojen. Postupujte úplně stejně.
Pěkný den.
- -

odpovědět autor: mike   <uptomike@yahoo.co.uk>   [IP: 85.160.76.XX]
napsáno: 28. prosince 2009 v 13:59
Je tu borec co zprovoznil AXESSTEL MV110 NH na Linux Mandriva.predem diky za radu

Mike
-

odpovědět autor: Jacob   <jakub.jiskra@gmail.com>   [IP: 83.208.52.XX]
napsáno: 26. prosince 2009 v 15:38
Zdravím mistře konečně jsem dosáhl svého nového PC s OS windows 7 home premium 64bit, když jsme instalovali ovladače pro modem a tyto věci je tu kámen úrazu, v počítači je antivirový program McAffe který neustále při instalaci háže že na CD jsou trojské koně a tak mě napadlo:je vůbec možné tento modem používat na W7?Model modemu je :Aethra ADSL USB STARMODEM XB PPPoE UM1150
ADSL/ISDN ITU-T G.992.1 Annex B
Prosím o brzkou odpověd, děkuji.
-

odpovědět autor: jan   <jkrestan@volny.cz>   [IP: 85.160.50.XX]
napsáno: 19. prosince 2009 v 09:05
Prosím o radu jak nainstalovat ADU-635WH pod win7. Děkuji J.K.
- -

odpovědět autor: kuba   <kubikula.honda@seznam.cz>   [IP: 85.160.80.XX]
napsáno: 19. prosince 2009 v 09:45
stačí se podívat o několik příspěvků níž.. je to tam detailně napsaný.. sám jsem to nevěděl tak jsem se tam ptal.. mám uplně stejný modem a jedu pod W7 naprosto v pohodě.
-

odpovědět autor: Petr   <ptrefies@seznam.cz>   [IP: 88.100.139.XX]
napsáno: 30. listopadu 2009 v 05:53
Ahoj mistře. Mám nově Windows 7 Enterprise a ten ani nenajde moje AnyData ADU-E100H. Nevíš jak bych o mohl řešit? Když dám přidat zařízení, tak ho systém vůbec nedetekuje.
-

odpovědět autor: Julius   [IP: 85.161.208.XX]
napsáno: 24. listopadu 2009 v 23:15
Go to Hell!!
-

odpovědět autor: Dominika   <dominickee@seznam.cz>   [IP: 212.47.15.XX]
napsáno: 19. listopadu 2009 v 11:07
Ahojky,potrebovala bych poradit s instalaci webcamery logitech .Jiz k tomu nemam cd nejde to stahnout nekde na netu ? diky
-

odpovědět autor: Simoník   <datofis@cmail.cz>   [IP: 85.160.84.XX]
napsáno: 12. listopadu 2009 v 17:02
Po zakoupení nového PC s OS Windows 7 mi nejdou nainstalovat ovladače pro CDMA připojení AXESSTEL MV110H. Přestím normálně chodil na W XP. Změnila jsem se před instalací drivers v aplikaci MSP_Install.exe ve vlastnostech kompatibilitu na W Vista, ale přesto se instalace ovladačů nezdařila a já nemohu modem používat. Za jakoukoliv radu děkuji
- -

odpovědět autor: MiKy   <mk.miky@cmail.cz>   [IP: 90.178.136.XX]
napsáno: 16. listopadu 2009 v 22:31
Chvilku jsem se trápil a po té jsem použil postup níže uvedený u zařízení ADU-635 WH. A hle, Axesstel MV110NH funguje!
Takže tady je ten níže uvedený postup pro Ty, kdo nechtějí hledat: Při současném držení vypínače modenu zastrčte USB kabel do PC. Po rozsvícení nápisu axesstel na displeji modenu vypínač puste. V dialogovém okně klikněte pravým tlačítkem myši na soubor setup.exe, vybrat vlastnosti, kompatibilita, tento program spustit v režimu kompatibility pro Windows Vista Service Pack 2, OK a spustit soubor setup.exe. Po nainstalování vyndat USB kabel z PC, vypnout moden. Po chvilce zastrčit USB kabel do PC, spustit Maneger, nastavit uživatelské jméno, heslo a vzhůru za zábavou či prací.
Snad Vám to bude chodit bez problémů, jak mne.
"nisete" díky, díky, díky ....
- - -

odpovědět autor: Hanka   <dostalh@seznam.cz>   [IP: 85.70.113.XX]
napsáno: 2. prosince 2009 v 11:14
Hmm, tohle jsem vyzkoušela. Sice jsem Axesstel MV110H rozchodila, jenže teď mi naskakuje windows 7 do nouzového režimu cca po minutě, kdy připojím ten debilní modem? Co s tím??
- - - -

odpovědět autor: Lukas   <sidr@centrum.cz>   [IP: 217.115.254.XX]
napsáno: 18. srpna 2010 v 07:03
Ahoj. já mám ten samý modem mám ho asi 2 dny a při instalaci vše vpoho. podotýkám že mám win vista 32. Ale po připojení na net se mi asi po 2-5 minutách objevila modrá smrt anglicky BlueScreen a pak se mi noťas restartoval a dělalo to pořád pokud sem se připojil, potom sem zkoušel dole u hodin jak mi běží programy je všechny, které nejsou potřebné pro chod PC ukončit natvrdo, no a od té doby když to takhle udělám tak to jede uplně normálně, podle mě některý z těch programů nekamarádí se softem od modemu, nezjišťoval sem přesně který, ale programují to jen lidi.Snad sem pomohl
-

odpovědět autor: Tačúd   [IP: 90.177.197.XX]
napsáno: 5. listopadu 2009 v 21:54
Jste vykázán!
-

odpovědět autor: Ivana   <honpet@centrum.cz>   [IP: 88.100.10.XX]
napsáno: 3. listopadu 2009 v 08:43
milý mistře,mám stejný problém jako Kuba ,koupila jsem si ntb s Win. 7,a CDMA 300 mi s ním nechce spolupracovat a ovladače jsou v nedohledu. Potřebuji ho nutně k práci,poradíš mi co s tím? Díky
- -

odpovědět autor: Pepinho   <zavrel.jos@seznam.cz>   [IP: 85.160.76.XX]
napsáno: 6. listopadu 2009 v 01:28
Jj... taky jsem bezradnej :-(
-

odpovědět autor: Mariana   <marianap@volny.cz>   [IP: 88.146.157.XX]
napsáno: 2. listopadu 2009 v 22:39
anydata adu-635wh driver pro windows 7? Nejde spustit ve windowsu 7! Poradí mi prosím někdo? Mariana
- -

odpovědět autor: Jakub   <kubikula.honda@seznam.cz>   [IP: 85.160.118.XX]
napsáno: 7. listopadu 2009 v 17:40
mám tentýž problém z driverm a celkově spuštěním modemu anydata ADU-635WH pod Win7 neví někdo jak na to, nová verze firmware není.inak Win7 jsou super ale ten modem potřebuju kuli notebooku ze kterým cestuju.
- - -

odpovědět autor: niset   <niset@seznam.cz>   [IP: 85.161.20.XX]
napsáno: 11. listopadu 2009 v 13:38
Instalace ADU-635WH pod Win7
Je třeba změnit ve vlastnostech souboru setup.exe režim kompatibility na Windows Vista Service Pack 2 a spustit tento setup.exe. Ve Správci řízení se zobrazí stejné ovladače jako u Visty. Pak připojit modem a nechat si nainstalovat ovladače. Funguje to zatím bez jediného výpadku.
- - - -

odpovědět autor: Jakub   <kubikula.honda@seznam.cz>   [IP: 85.160.106.XX]
napsáno: 13. listopadu 2009 v 21:54
RE: Instalace ADU-635WH pod Win7
sobor setup.exe je myšleno z přiloženeho cd o modemu,nebo jiný?Co přesně kde nastavit a změnit?? Jsem trošku lama v tomhle no. Díky
- - - - -

odpovědět autor: niset   <niset@seznam.cz>   [IP: 85.160.105.XX]
napsáno: 13. listopadu 2009 v 22:25
Je to soubor setup.exe z CD. Nejlépe CD zkopírovat do PC, kliknout pravým tlačítkem na setup.exe, vybrat vlastnosti, kompatibilita, tento program spustit v režimu kompatibility pro Windows Vista Service Pack 2, OK a spustit soubor setup.exe.
- - - - - -

odpovědět autor: Jakub   <kubikula.honda@seznam.cz>   [IP: 85.160.72.XX]
napsáno: 14. listopadu 2009 v 07:33
Děkuji mnohokrát,můžu jen potvrdit 100% funkčnost,nečekal jsem že to rozchodím tak snadno.
- - - - - - -

odpovědět autor: Mariana   <marianap@volny.cz>   [IP: 85.160.112.XX]
napsáno: 24. listopadu 2009 v 20:52
Moc děkuji...ani v O2 mi nemohli pomoct. Klobouk dolů...Mariana
-

odpovědět autor: Rosta   <nio78@seznam.cz>   [IP: 88.146.218.XX]
napsáno: 30. října 2009 v 21:02
Dobrý večer.Chci vás poprosit o radu.Mám internet (wifi ) a notebook do ktorého stále strkám kabel.Je to už v pořadí 4 kabel v pr... .Koupil jsem si Zyxel wifi router pro domácí sít pro notebook a tiskárnu wifi.Chci se zeptat,jestli si to můžu doma sám zapojit a spustit,nebo to musí udělat poskytovatel.Mockrát děkuji.
-

odpovědět autor: kuba   <jboltvan@gmail.com>   [IP: 193.86.182.XX]
napsáno: 27. října 2009 v 15:23
cau prosimte nevis kde stahnout ovladac pro adu-300h na windows 7 ??
- -

odpovědět autor: Vlaďa   <omega2.0@seznam.cz>   [IP: 88.146.141.XX]
napsáno: 1. listopadu 2009 v 11:49
Ahoj Mistře. Co říkáš na Ufonův Internet za Nula?
Mám běžně doma připojení - slušné, ale poslední dobou jim to dost často padá. A zrovna tehdy, když by net člověk nejvíc potřeboval. Proto uvažuju, že bych si na tyto výpadky pořídil alespoň Ufonův internet za nula. Máte prosím někdo s tímto zkušenosti? Jede to vůbec? Účtuje se po 15 minutách - nepadá to dřív? Prý je prvních 10 hodin připojení zdarma - je to pravda? Bydlím v Olomouci, signál by teoreticky měl být. A na ty výpadky by mi těch 10 hodin i mohlo stačit.
Takže doporučíte, nebo se mu mám raděj vyhnout?
Díky! Vlaďa
-

odpovědět autor: Jirka   <cedi@volny.cz>   [IP: 85.160.75.XX]
napsáno: 26. října 2009 v 22:47
Pokud jste někdo koupili od o2 axelstel pro CDMA a čekáte na připojení už déle než 10 dnů doporučuji urgovat připojení na 800 123456 a následně se domluvit na 14 141 s techniky. Mně přišla obálka s User name (601xxxxxxx@o2.cz.com) a heslem. Nakonec jsem se při urgenci dověděl že JMÉNO mám úplně jiné (heslo zůstalo). Tím technici měli zadáno do systému něco úplně jiného než jsem dostal v zásilce, pochopitelně jsem se nemohl připojit.
-

odpovědět autor: ondrej   [IP: 85.161.224.XX]
napsáno: 24. října 2009 v 09:25
dobry den, mama cerstve mobilni internet od O2. Pohybuju se v Praze a okoli Chrudimy v jedne male vesnici. Na mape pokryti O2 jsme si nasel ze tato oblast je bez problemu pokryta CDMA (EVDO Rev.0). V praze se bez problemu pripojim prez UMTS/HSDPA, ale mimo prahu v te zapadle vesnicce, prestoze ma byt pokryta signalem CDMA se mi modem pripoji prez GPRS? KDe je chyba? Minul jsme neco nebo tomu nerozumim?
Dik za nazor, Ondrej
- -

odpovědět autor: Milan   [IP: 85.160.63.XX]
napsáno: 24. října 2009 v 12:20
Pokud mas USB modem od O2 HUAVEI E 160 nemuzes signal CDMA chytit,protoze tento modem CDMA nepodporuje...
- - -

odpovědět autor: ondrej   [IP: 85.161.134.XX]
napsáno: 24. října 2009 v 13:45
diky, za info...to me teda trochu nenapadlo...to mi prijde od 02 docela nefer, ze to nikde nezduraznej kdyz si to objednavam. takze se nejspis kouknout po jinym modemu....existuje li vubec takovej kterej by zvladal jak GPRS, CDMA tak UMTS?
- - - -

odpovědět autor: Milan   [IP: 85.160.63.XX]
napsáno: 24. října 2009 v 16:48
Proc nefer...vsude se doctes,co ten usb modem podporuje...
chce to jen pozorne cist.... http://www.cz.o2.com/osobni/modemy-a-data/
Hodne toho umi ANYDATA ADU-635WH,ale neumi GPRS a EDGE.Jestli mas v pc express card nebo alespon PCMCIA tak bych doporucil prikoupit na CDMA ANYDATA APE-540H.Vsechny modemy CDMA co umej rev.A,umej i rev.O.
- - - - -

odpovědět autor: ONdrej   [IP: 85.161.231.XX]
napsáno: 25. října 2009 v 10:07
vim ze je to moje chyba le nefer mi to prijde z uzivatelskyho pohledu. Prece je logicky kdyz chci mobilni internet tak ho chci na cesty. A cekal bych ze firma zamerena na spokojeneho zakaznika mi pri vyberu sluzby sama od sebe poradi neco ve smyslu: Pokud chcete cestovat mimo vetsi mesta je pro vas vyhodnejsi vyuzit CDMA technologie, kterou ovsem uctujeme zvlast na rozdil od GPRS a UMTS, ktere muzete vyuzit v jednom balicku sluzeb. Ale to jsme asi velkej idealista a od O2 to nemuzu cekat zatim, kazdopadne uznavam, ze vyber modemu byla moje chyba. Diky za rady. Jeste mam dotaz na rychlost ohledne EVDO rev. O a rev. A ? jak velky je rozsil pri realnem provozu?
- - - - - -

odpovědět autor: Milan   [IP: 85.160.50.XX]
napsáno: 31. října 2009 v 07:20
Ono zalezi na mnoha vecech...jak mas silnej signal,kolik lidi je zrovna a stejny bunce,atd...obecne se da rict,ze rev.A umoznuje rychlejsi upload,teoreticky az 1000kbps/s.Ale v praxi to chodi tak maximalne 300kbps/s.Download je stejnej...teoreticky taky 1000kbps/s ale v praxi cca 600kbps.Fakt zalezi na mnoha okolnostech.Muses to mit i rychlejsi,ale taky pomalejsi...
- - - - - - -

odpovědět autor: H   [IP: 94.143.169.XX]
napsáno: 16. listopadu 2009 v 13:49
Pobavil me ten text 'firma zamerena na spokojeneho zakaznika'. V tomto pripade se nebavime o Eurotelu/02, protoze tem jde jen o vase prachy. O spokojenost se zajimaji az po uplynuti 2 letyho uvazku, kdy vam po cely ty 2 roky sluzba pada, spatne se uctuje, neni pokryti kde by melo byt, atd, ci vam porad lzou a rikaji nepravdive informace (infolinka, katalog, prodejna, reklamy, atd).

Zajimal jsem se o moznost vyuzit kombinaci sluzeb GPRS, EDGE, UMTS/HSDPA/HSUPA, CDMA v jednom modemu. Teoreticky to na webu i v jejich katalogu vypadalo jako ze je to mozne (tarif za 990 Kc / mes), ale s vedomim, ze je to Eurotel (resp. byvaly statni komunisticky SPT Telecom) jsem si hodnekrat precetl informace i 'mezi radky' a vyslo mi z toho, ze neumoznuji kombinovat tyto sluzby v ramci jedne smluvy, jednoho pausalu, ani jednoho modemu (i kdyz jeden modem z nabidky umi alespon kombinaci UMTS, CDMA / ale zase nema GPRS, EDGE).

Na prodejne mi rekli spoustu zavadejicich informaci a polopravd (napr katalog: fotka modemu CDMA a u nej informace o rychlosti az 3,1 mbps (v dobe kdy bylo cdma na 1mbps max) se 100% pokrytim ... co byste si z toho vyvodili)? Ja predpokladal tedy:
CDMA (viz fotka modemu)
UMTS/HSDPA (informace o rychlosti paltne jen pro umts / cdma, gprs, edge ji nedosahuji)
GPRS/EDGE (informace o 100% pokryti / umts ani cdma ji nemaji)

A kdyz sem se jich otazal, jak je mozne, ze v katalogu takhle vedome lzou, odpovedi mi byl kamanny usmev a na dalsi asertivni dotaz byla odpoved 'Nashledanou' a chlapik zmackl tlacitko na privolani dalsiho zakaznika s listeckem. Od dob komunistu se u SPT Telecom, Eurotel, O2 nic nezmenilo, o spokojeneho zakaznika jim jde az v posledni rade. Motto: 'Nejdriv zaplat, pak se ptej co muzes mit za sluzby a a pripadny servis' by si meli vyvesit misto toho co maji ted.

Nakonec jsem se rozhodl pro CDMA / ExpressCard modem, ale jen z nouze, protoze jsem vyzkousel vsechny 3 dalsi operatory a opravdu vsechny jejich mobilni internetove technologie (bud nebyly dostatecne rychle, nebo nemeli pokryti, nebo padali, nebo pretizene, nebo vse dohromady - obsah by byl na dalsi dlouhy clanek) a vyslo mi z toho opet 'nejlip' O2 s CDMA. Sluzbu jsem si objednal se zavazkem, s modemem za korunu a vse fungovalo bezvadne, az do druhe fakturace, kdy mi misto standardnich 750 Kc nauctovali 2380 Kc (prvni faktura bylo douctovani casti mesice). Protoze zapsali depozit 2000 Kc ne do kolonky 'depozit - vratna zaloha na HW', ale do kolonky 'minimalni plneni
- - - - - - - -

odpovědět autor: H.   [IP: 94.143.169.XX]
napsáno: 16. listopadu 2009 v 13:51
, takze me chteli okrast za ty 2 roky o cca 39 000 navic + 18 000 za standardni tarfi, kdybych to nereklamoval. Reklamace jim travala dlouhych 30 dni (nevim co na jednom preklepu - evidentni chyba z jejich strany, zkoumali tak dlouho), mezitim mi stacila dojit jeste jedna spatna faktura. Treba doufali, ze jim tech 2 x 1700 Kc navic zaplatim a pak to z nich bude dalsi 2 roky dolovat. Ale nechal jsem si po nekolika urgencich odlozit a pisemne potvrdit termin splatnosti faktury. V mezidobi jsem jim 'radeji' zaplatil standardnich 2 x 750 Kc, aby mi pak nerekli, ze mi propada zaloha (depozit 2000 Kc), protoze jsem zaplatil 2 faktury po splatnosti. Znam praktiky Eurotelu z vlastni zkusenosti (z dob, kdy jsem mel pevnou linku).

O zvracenem pristupu SPT/ET/O2 by se dala vydat kniha, bohuzel...
-

odpovědět autor: Renyl   <renyl1988@gmail.com>   [IP: 213.195.230.XX]
napsáno: 19. října 2009 v 21:18
Dobrý den. Můžu něco dělat v ČR s mobilem od Firmy Sprint Nextel, který nemá slot pro SIM kartu, prosím? Děkuji
- -

odpovědět autor: Páv   <pav@oook.cz>   [IP: 195.122.204.XX]
napsáno: 26. října 2009 v 15:16
S mobily pro Sprint nelze v ČR dělat vůbec nic, pracují na jiných frekvenčních pásmech než v ČR provozované CDMA sítě.
-

odpovědět autor: 5324   <5324@seznam.cz>   [IP: 85.160.103.XX]
napsáno: 12. října 2009 v 12:57
Dobrý den,

používám internet na cesty s modemem Axesstel MV110NH a sháním ovladače na linux.. ví někdo kde je najít?
- -

odpovědět autor: Páv   <pav@oook.cz>   [IP: 195.122.204.XX]
napsáno: 26. října 2009 v 15:17
Žádné speciální ovladače pro Linux nejsou potřeba...
-

odpovědět autor: Anonym   [IP: 213.210.151.XX]
napsáno: 29. září 2009 v 23:15
dobry den, chci se zeptat, jestli mi pojede můj usb modem od o2 (ANYData - adu 300) který mám ted s windows xp - normálně funguje, i když počítač přeinstaluju na linux ubuntu, abych pak totiž nebyl bez internetu...
- -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.64.XX]
napsáno: 4. října 2009 v 19:08
koukni se sem
http://www.shadow.cz/wiki/dokumenty/anycdma

staci neco jako -sudo -de -fwstgf -48684k -sadsfsfserfsf -asfsfsfefsf -45656753r -fgvsdgsrtgesgfv -regystgsfsfgs -esgwerg -34543te3trfafa
a mas to rozhejbany.
jak ty se mas s linuxem krasne,taky bych chtel neco podobnyho.
to my s windows musime zmacknout install a o tohle luxusni ztraceni casu prichazime :P
-

odpovědět autor: Caryfuk   [IP: 85.160.107.XX]
napsáno: 19. srpna 2009 v 12:26
Zdravim Lidicky. Chci se zeptat jesltli se nekomu podařilo rozchodit spojeni mezi Asus WL 500G Premium V2 a MV110NH pokud ano napište sem jak děkuji :)
- -

odpovědět autor: Milan   [IP: 85.160.13.XX]
napsáno: 26. srpna 2009 v 08:04
Jo beha to normalne,ale musis do routeru nahrat jinej firmware co podporuje CDMA modemy pokud ho tam nemas.Je to ke stazeni tudle http://koppel.cz/cdmawifi/download/171/
je to verze VL 500gpV2 1.9.2.7 - 10-USB 1.71.trx
- - -

odpovědět autor: Milan   [IP: 85.160.13.XX]
napsáno: 26. srpna 2009 v 08:25
Jo este doplnim....ten router se nastavuje pres webovy rozhrani.Do prohlizece napises http://192.168.1.1 heslo i jmeno je v zakladu admin.Pak musis nahrat ten firmware,ulozit a restartovat router.Pak se ti tam objevi kolonka cdma a tam musis vyplnit prohlasovaci udaje od O2.Zas ulozit a restart.Jestli budes sifrovat Wifi staci 64bit.Je tam v ty V2 slabsi procesor,tak aby to moc nechroupalo pokud pojedes taky wifinu.Taky je k mani na http://www.joyce.cz/prirucky-asus-a-well-wifi-zarizeni .html komplet ceskej postup jak ten router nastavit.Je tam sice jen VL 500gp ale to nastaveni je stejny i pro V2.
- - - -

odpovědět autor: Martin   <m_atrix@centrum.cz>   [IP: 85.160.113.XX]
napsáno: 16. prosince 2009 v 16:57
Dobrý den,
Toto se bohužel nedaří pro modem MV110NH pouze pro MV110H
Mám firmware
VL 500gpV2 1.9.2.7 - 10-USB 1.71.trx
a oba CDMA modemy ten novější MV110NH prostě nefunguje :-(
-

odpovědět autor: Jarda   [IP: 90.178.39.XX]
napsáno: 12. srpna 2009 v 13:52
Dobrý den nemám žadný tel, ani adsl,mám jen notebokk a koupil jsem si modem axesstel MV 110 ,chtěl bych se připojit na internet je možné se připojit i bez smlouvy? díky
- -

napsáno: 16. listopadu 2009 v 13:58
Bez smlouvy (at uz na dobu urcitou / neurcitou) ti to nepojede. CDMA nebeha na SIM bazi, ale na cisle podobnem IMEI. Od poskytovatele (jen O2) dostanes login / heslo ... a smlouvu
-

odpovědět autor: Paja   [IP: 90.178.39.XX]
napsáno: 12. srpna 2009 v 13:46
Dotas dá se připojit na internet mám modem axesstel MV 11O ,signál je dobrý na O2 ale nemám smlouvu díky
-

odpovědět autor: MK   [IP: 78.102.209.XX]
napsáno: 28. července 2009 v 22:23
Dobry den, zkousim rozbehat Asus 500gP a Axesstel 110, bohuzel nemuzu asus donutit aby komunikoval s modemem. V USB connection je zvoleno 'dial on boot' 'CDMA'. V CDMA config je jmeno i heslo. Kdyz dam Connect, tak se v logu objevi jen wan: connected manually a nic vic. Jak poznam ze Asus komunikuje s modemem? dik
- -

odpovědět autor: Milan   [IP: 85.160.3.XX]
napsáno: 2. srpna 2009 v 10:09
Nevim jestli mas 500gP a nebo 500gP v2.Diametralni rozdil!!!V kazdym pripade musis do routeru podle typu nahrat firmware na podporu toho CDMA modemu.Jinej firm.je pro 500gP a jinej pro 500gP v2 !!!! Pokud ten odpovidajici firmware mas,budes to mit jen blbe nastaveny.Taky je dulezity pri jakykoliv zmene v nastaveni dat napred finish..pak apply...a restart routeru...pokud to mas vse spravne router si na modem sam pinka a udrzuje spojeni na net...zadny pripojovani...jen proste kliknes na prohlizec a jedes...
-

odpovědět autor: Jan Okatý   <oqkamy@seznam.cz>   [IP: 84.42.196.XX]
napsáno: 10. července 2009 v 19:29
Dobrý den,
mám problém s modemem Axess-tel MV110NH, znama si poridila internet od 02 a dostala tuto zalezitost, software je nainstalovany, ale po zadani jmena a hesla se nedokaze pripojit. Vzdy vyhodi chybovou hlasku ze vzdaleny pocitac neodpovedel... Je mozne ze tam zadavam chybne user name? skousel sem vsechny mozne varianty toho cisla co je napsane na obalce s heslem "ID hesla" 601xxxxxx@cz.o2.com...
- -

odpovědět autor: Milan   [IP: 85.160.38.XX]
napsáno: 18. července 2009 v 17:05
No nevim co mas na jaky obalce...do nastaveni se zadava prihlasovaci jmeno tj.601xxxxxxx@etcz (zadny @cz.o2.com) heslo je kombinace malych a velkych pismen...to bys mel mit v ty obalce a do posledniho radku musis napsat #777 a potvrdit...pak to spustis a musi to jit....
- - -

odpovědět autor: Mirek   <miros72@seznam.cz>   [IP: 88.100.130.XX]
napsáno: 26. července 2009 v 22:23
Dobrý den, ta hláška " vzdálený počítač neodpověděl " znamená, že Vás ještě nepřipojili do sítě. Měl jsem to samé. Na dotaz na o2 mě bylo sděleno, že toho mají moc ať počkám 5 dní že dají urgenci technikům. Urgoval jsem to několikrát. Po 2 měsících mě připojili. Hodně nervů a hlavně se nevzdávat.
-

odpovědět autor: Adam   [IP: 78.136.163.XX]
napsáno: 9. července 2009 v 17:50
Dobrý den mám NTB GX620x a modem od ufouna fofr internet s 510L do NTb sem nainstaloval W7 64bit ale žádné ovladače z ofounovi stránky nejdou nainstalovat můžete mi prosím pokud je napsat nějaký download link na W7 64 bit? díky
-

odpovědět autor: Svatopluk Šifalda   <Svata001@seznam.cz>   [IP: 193.179.220.XX]
napsáno: 9. července 2009 v 12:34
Ahoj, mám Axesstel MV110H. Všechno jsem udělal podle příručky a furt nejsem připojen. Modem jsem nainstaloval k PC, i Axesstel Manager. Tam jsem zadal heslo i uživatelské jméno jak jsem dostal,ale nechce se připojit. Napíše to vždy (vzdálený server neodpovídá včas). Předem dík za odpověď
A dále, zadal jsem vsechny potrebne udaje do nastaveni, ale stejne nic. Kdyz se chci pripojit, tak mi to pise: The remote computer did not respond. Fakt uz nevim co s tim...prosim posli mi radu na mail
-

odpovědět autor: Petr   <teen.ager@seznam.cz>   [IP: 90.177.59.XX]
napsáno: 30. května 2009 v 15:15
Dobrý den, mám modem Axesstel mv110h od O2. Přines sem ho domů, nainstaloval ale pořád mi to hátí chybu: Modem(nebo jiná síťová připojení) nejsou správně nakonfigurována. Přirom sem ro konzoltoval s pracovníkem O2, ale ani ten nevěděl čím to je. Nastavoval jsem to s ním, ale přesto to nejde. Nevíte prosím čím to je ? předem děkuji za odpověď na e-mail. S přáním hezkého dne Malíř
-

odpovědět autor: Jan Svoboda   <baily@seznam.cz>   [IP: 85.160.11.XX]
napsáno: 29. května 2009 v 12:46
Dobrý den, v notebooku mám služení internet přijímaný technologií CDMA přes kartu HUAWEI EC500. Když si domu koupím svůj modem a anténu na CDMA, mohu si to připojit k PC a zadat nastavení jako na pracovní kartě HUAWEI a využívat toto připojení i na soukromém PC? Děkuji.
- -

napsáno: 16. listopadu 2009 v 14:02
ne, prihlasovaci udaje se vzdy vztahuji ke konkretnimu modemu (vazane na vyrobni cislo).

Je ale mozne pouzivat ten samy modem na vice pocitacich. jen je potreba ho vzdy na kazdem pocitaci nainstalovat (pokud mas modem s ovladaci v interni ROM pameti, tak je to zalezitost minuty). Prihlasovaci udaje budou vzdy stejne
-

odpovědět autor: Heluš   <rejbor@seznam.cz>   [IP: 88.103.222.XX]
napsáno: 24. dubna 2009 v 20:11
Zdravím tě, mám problém s axesstelem, mám MV110NH. Je to všechno nainstalované,ale jakmile to chci připojit, tak to vůbec nereaguje. Vůbec nevím, co si s tím mám počít. Prosím pošli mi radu na mejla. Budu tvým dlužníkem;)Díky
- -

odpovědět autor: Ondra   <o.hoang@seznam.cz>   [IP: 88.100.230.XX]
napsáno: 15. května 2009 v 10:27
Ja mam ten sami problem. Zadal jsem vsechny potrebne udaje do nastaveni, ale stejne nic. Kdyz se chci pripojit, tak mi to pise: The remote computer did not respond. Fakt uz nevim co s tim...prosim posli mi radu na mail
-

odpovědět autor: Jirka   <jhov@email.cz>   [IP: 85.207.51.XX]
napsáno: 16. dubna 2009 v 09:58
mám připojení přes modem Any Data ADU-E100H,na XP chodil dobře, teď mám Visty Home Premium a nenašel jsem vhodný driver-máš tip? díky
-

odpovědět autor: c25land   <c25land@gmail.com>   [IP: 194.228.18.XX]
napsáno: 14. dubna 2009 v 12:44
Ok co tohle ? http://www.cdma.cz/diskuze/149674-pripojeni-pomoci-anydata -635-wh
-

odpovědět autor: Petr   <p.leisner@centrum.cz>   [IP: 88.146.167.XX]
napsáno: 22. března 2009 v 20:40
Hoši mam takovej dotaz, mam Acer Aspire 1363WLMi , po nainstalování modemu PCMCIA UBIQUAM UM-300 mi net jde ale neukazuje to signal, je to u toho modelu normální nebo je chyba v ovladačích? OS WIN XP SP3
-

odpovědět autor: Krl   <Karol.benc.seznam.cz>   [IP: 85.160.27.XX]
napsáno: 22. března 2009 v 11:09
mám EC500 MOBILE CONNECT- bohužel po přeinstalaci PC mi připojení vypadává (někdy po pár minutách, někdy za pár hodin), do přeinstalace byl provoz bez problémů, pracovník IT mi sdělil, že nastavení IE na mém PC je provedeno OK. Dcera má stejné připojení, tak jsem se pokusil provést výměnu - se stejným výsledkem na mém PC. Na jejím PC funguje bez problémů. Můžete mi poradit??
Děkuji
-

odpovědět autor: Tom   <1989kamos@seznam.cz>   [IP: 217.196.213.XX]
napsáno: 22. března 2009 v 10:23
Ahoj, mám Axesstel MV110H. Všechno jsem udělal podle příručky a furt nejsem připojen. Modem jsem nainstaloval k PC, i Axesstel Manager. Tam jsem zadal heslo i uživatelské jméno jak jsem dostal,ale nechce se připojit. Napíše to vždy (vzdálený server neodpovídá včas). Předem dík za odpověď
-

odpovědět autor: Anonym   [IP: 84.42.129.XX]
napsáno: 21. února 2009 v 18:24
wl-500gp
- -

odpovědět autor: kapi   [IP: 85.160.27.XX]
napsáno: 11. března 2009 v 19:07
Ahoj, mám problém s modemem Axesstel MV110H. Každou chvíli se odpojuje a nelze znovu připojit. Vypnout přes správce úloh nepomáhá. Jediná možnost, jak se znovu připojit, je zrestartovat počítač...Přeinstalovat ovladač jsem zkoušela. Mám Win XP SP2...Díky za každou radu
- - -

odpovědět autor: R.Mareš   <renemares@email.cz>   [IP: 94.113.77.XX]
napsáno: 12. ledna 2010 v 00:26
Dobrý večer.
Před pár dny mi byli ukradeny vodoměry na dálkový odečet v paneláku. Vysílají signál do okruhu 40m. Proto víme že jsou stále ještě v objektu. Vysílají signál v Bluetooth. Zajímalo by mne zda je možné změřit intenzitu signálu počítačem se kterým komunikují . Jde o interní program TAVO který je v počítači. Policie by tuto informaci také uvítala jelikož nevědí si rady. s pozdravem R. Mareš 605775509
- - -

odpovědět autor: techno   <TechnoaHiPHoP@seznam.cz>   [IP: 85.160.126.XX]
napsáno: 30. října 2009 v 19:21
axess tel
Ano mám podobný problém,a ze začátku jsem mněl stejný jako viz víše vaše příspěvky !! Já to mám větší vady a horší !!
- - -

odpovědět autor: Caryfuk   [IP: 85.160.107.XX]
napsáno: 19. srpna 2009 v 12:25
Zdravim Lidicky. Chci se zeptat jesltli se nekomu podařilo rozchodit spojeni mezi Asus WL 500G Premium V2 a MV110NH pokud ano napište sem jak děkuji :)
- - -

odpovědět autor: Jindřich   <vakrman@volny.cz>   [IP: 212.80.83.XX]
napsáno: 1. srpna 2009 v 09:57
Chci si pořídit internet do automobilu. Potřebuji poradit vhodný modem,který bude co nejvíce univerzální aby připojení fungovalo pokud možno všude a hlavně za jízdy.
Jde mi též o co nevyšší rychlost bez ohledu na cenu.
Rozhoduji se mezi modemy Axesstel MV110NH a Any data ADU-630WH,případně 4G modem od T-mobile.

Děkuji za celou naši rodinu. J.
- - - -

odpovědět autor: Milan   [IP: 85.160.3.XX]
napsáno: 2. srpna 2009 v 09:41
Asi te moc nepotesim,ale na CDMA v aute,a za jizdy a aby to fungovalo vsude zapomen...to same na 4G atd... jedina schudna varianta ktera jakz takz funguje vsude a i za jizdy je poridit si pripojeni GPRS/EDGE.Predpokladam,ze budes vozit notas.Mas tudiz 2 varianty...poridit si PCMCIA GPRS/EDGE kartu (podle mych zkusenosti nejlepe Sony Ericsson GC 85)nebo nejaky kvalitni mobil co ma GPRS/EDGE + blutu a tento telefon pouzivat jako modem.Predpokladam,ze tvuj notas blutu ma.Kdyby ne,musis propojit datovym kabelem.Osobne bych dal prednost te karte,je to pohodlnejsi,z notasu cumi jen vyndavaci antenka a nemusis dobijet ten mobil.Ikdyz je fakt,ze nektery mobily se dobijej pres ten datovej kabel.S nejakou extra rychlosti ale nepocitej...zvlast za jizdy zalezi to na tom jakej je signal a jestli jedes v GPRS nebo EDGE...ono se to samo prepina podle toho co to nacucha.Kdyz se dari stahujes max 100kbps,odesilas cca 40kbps.Na prohlizeni netu a psani meilu, ICQ,SKYPE,MSN tak nejak vyhovujici (psat + statickej obraz),ale na nejaky videokonference + hlasovy prenosy,on line hry,stahovani velikejch souboru (filmy,muzika) atd...na to zapomen...moje zkusenost....
- -

odpovědět autor: David64   <pirx64@volny.cz>   [IP: 212.111.12.XX]
napsáno: 11. března 2009 v 09:37
Zdravím,prosím o vyjádření k tomuto: Zkoušel jsem připojit počítač k internetu prostřednictvím mobilu SonyEricsson K750i a potom pomocí mobilu Siemens S75 (mobil nainstalovaný jako modem). Rychlost připojení s SE K750i byla 115,2 kb/s (nešlo mi nastavit víc), ale u Siemensu S75 byla rychlost asi 460 kb/s. Čím to je že je ten modem u S75 rychlejší? Je to tím že Siemens S75 má EDGE? Jede to připojení u S75 teda přes EDGE? Jaké jsou tyto obvyklé rychlostní parametry modemů v současných mobilech? Děkuji za odpověď.
-

odpovědět autor: mirkas02   <mirkas02@seznam.cz>   [IP: 78.136.138.XX]
napsáno: 20. února 2009 v 22:05
Měl bych dotaz. Mám modem Anydata a chci ho připojit přes router k druhému PC. Jaký router mi můžete doporučit? Cenu bych uvítal co nejnižší.
- -

odpovědět autor: Heta   [IP: 82.117.130.XX]
napsáno: 11. května 2011 v 11:29
www.koppel.cz
-

odpovědět autor: Vojtěch Polášek   <vojta.polasek@seznam.cz>   [IP: 85.160.103.XX]
napsáno: 18. ledna 2009 v 10:26
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jestli jde rozdělit net na 2 PC s O2 - AXESSTEL MV110H tel. modem CDMA? Připojení inetrnetu jsem nasdílel, ale druhy počítač pořád hlási, že modem nebyl připojen a nemůžu se připojit. Tak nevim co s tím... Díky za jakoukoli radu
-

odpovědět autor: Krtek   <Lutonsky.p@email.cz>   [IP: 80.78.146.XX]
napsáno: 17. ledna 2009 v 11:22
ahoj, zatím mi nikdo nedokázal poradit, tak třeba se to podaří Vám. Používám kartu PCMCIA Huawei E620. Notebook Acer Ferrari 1005. Donedávna mi jela, pak byl notas v servisu u Acerum přidali mi pamět a reflash BIOS, což jsem nechtěl,ale budiž. Pak jsem si přeinstaloval XP, mám tam všechny ovladače jak předtím (TEXAS Ins.), ale Huawei ani nezabliká, přitom např. karta od T-Mobile najede okmažitě. Zkoušel jsem i jiný Huawei E870, ale ani ten nemá žádnou reakci. Volal jsem do aceru a ti mi řekli, ať jim to dovezu a že do měsíce se jim to možná povede opravit.
-

odpovědět autor: axa   <magorys@seznam.cz>   [IP: 85.160.3.XX]
napsáno: 13. ledna 2009 v 04:08
Daji se spojit dva cdma modemy do jednoho pc tak aby to fungovalo jako jedno pripojeni???
- -

odpovědět autor: Mistr CDMA   [IP: 78.24.11.XX]
napsáno: 1. února 2009 v 11:43
Dá.
- - -

odpovědět autor: mirasa   <mirasa@atlas.cz>   [IP: 80.87.181.XX]
napsáno: 2. března 2009 v 20:47
Zdravím,Potreboval bych ovladac na GTRANS GPC-6420 pro XP ,nemám ani instal CD,při stěhování mi prasklo,Můžete mi poradit. Diky
-

odpovědět autor: Pavel   <stepar@wachtel.cz>   [IP: 217.77.165.XX]
napsáno: 3. prosince 2008 v 16:12
zdravím, mám dotaz: měl jsme na xp home anydata ADU-BAT-100, musel jsem formátovat a dal jsem visty basic. Samozřejmě jsem někde ztratil driver na Anydata. Nedokážete někdo poradit, kde ho mohu sehnat?
díky pavel
-

odpovědět autor: jpursl   <jiri.pursl@atlas.cz>   [IP: 90.176.199.XX]
napsáno: 22. listopadu 2008 v 19:43
potřebuji pomoc - mám slabý signál - přídavná anténa je malá, připojil bych větší a po poschodí výš, kde signál je ok,
sháním redukci k napojení ??? JP
- -

odpovědět autor: jara   [IP: 85.160.99.XX]
napsáno: 24. listopadu 2008 v 22:50
Jestli myslíš redukci mezi modemem a anténním konektorem, tzv. pigtail (prasečí ocásek) tak ten ti prodají v prodejnách O2, kupoval jsem ho na značkovce za něco kolem 200,- Kč.
-

odpovědět autor: Pavel   [IP: 85.160.16.XX]
napsáno: 17. dubna 2008 v 10:31
Poslední dobou se v době mezi 19. a 23. hodinou internet velmi výrazně zpomaluje. Jde o počet připojených lidí?

A hlavně, někdy se připojuji několikrát, protože často skončí pokus o připojení hláškou "Error: Vzdálený počítač neodpovídá...atd...". Na několikátý pokus to ale naskočí a funguje rychle a v pořádku. Nevíte, jetsli je něco s modemem AxessTel? Díky...
- -

odpovědět autor: dede   <dav.pav@centrum.cz>   [IP: 85.70.248.XX]
napsáno: 4. listopadu 2008 v 11:18
ahoj prosim poradte, mam acer s predinstalovanyma vistama a je mi odepřen přístup k Sprava počitecče co s tim sakra dik.
-

odpovědět autor: Milan   [IP: 85.160.21.XX]
napsáno: 13. dubna 2008 v 15:45
Pro MISTRA...ty nejsi zadnej Mistr....misto abys nestastnikum co si nevedi rady poradil...tak sem pises samy kraviny kdyz nahodou odepises.Nejsem zadny expert na CDMA,ale mam to od srpna 2004.Zacatky byly kruty to je pravda,ale postupem casu se to lepsilo a dnes je to myslim dobry a stabilni pripojeni pro lidi co potrebujou na netu pracovat.Neni to pochopitelne pro chronicky sosace co stahujou vse co muzou,aniz by to vubec potrebovali.Doporucis bych ti prostudovat si jak vlastne CDMA funguje...posilam ti odkaz na jednu starsi raci jedny skolacky...ta...ta je proti tobe MISTROVA
http://radio.feld.cvut.cz/personal/mikulak/MK/MK05_semestr alky/Sem_prace_Rezkova.pdf
- -

napsáno: 13. dubna 2008 v 16:19
Odkaz na Asus router
Tento model je uz nahrazenej novejsim...a je to i levnejsi ale jako info i s popisem jak to funguje snad staci.
http://gsmobil.inshop.cz/inshop/scripts/detail.asp?itemi d=2774&kod=WiFi-router-Asus-WL-500g-s-nov%C3%BDm-CDMA-fi rmware
- -

napsáno: 13. dubna 2008 v 16:00
Rada pro vsechny nestastniky !!
Nereste ,neschanejte ovladace na WIN 98 -XP a Vistu !!Neinstalujte soft CDMA modemu co dodava O2 !!Investujte do Routeru napr Asus WL 500b...bohate staci...ziskate bezproblemovy pripojeni s moznosti WiFi + 4x LAN.NEBUDETE MIT PROBLEM !!Moje zkusenost po bezesnych nocich s ovladacema a laboracema !!A prectete si odkaz co sem davam...plnej signal neznamena ze CDMA pojede 1Mb !!http://radio.feld.cvut.cz/personal/mikulak/MK/MK05_sem estralky/Sem_prace_Rezkova.pdf
-

odpovědět autor: GPC-6420 a vista   [IP: 195.144.99.XX]
napsáno: 1. dubna 2008 v 12:15
Dobrý den.
Mám nový notebook ACER Extensa 5620 Intel(R) Pentium(R) Dual CPU T2330, Vista Home Basic, 32 bit. Po marném pokuse nainstalovat originální instalaci CDMA jsem po nainstalování ovladače použil návod z internetu - vytvoření telefonního připojení a přiřazení modemu GTRAN... Mám však problém s připojením na internet. Připojení se tak 1x zdaří a 50x ne. Signál je v Praze dobrý, na XP samozřejmě bez problémů. Čím by to mohlo být ?
-

odpovědět autor: Krolik   <krollik@seznam.cz>   [IP: 85.160.14.XX]
napsáno: 22. března 2008 v 20:11
Nevíte náhodou někdo jak je to s připojením pomocí redukce PCMCIA-PCI do stolního počítače? Už jsem to zkoučel, ale nějak se mi nepovedlo kartu nainstalovat… Je to nějak podmíněno notebookem? Je možné, že by to bylo špatným instalačním CD?
-

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.16.XX]
napsáno: 14. prosince 2007 v 03:45
to já taky a nevytahuju se... :o)
-

odpovědět autor: Spider1.mann@seznam.cz   <spider1.mann@seznam.cz>   [IP: 85.160.69.XX]
napsáno: 21. listopadu 2007 v 13:27
potřebuju pomoc :( koupil jsem si vistu ultymate a nejde mi modem z netem u anydat e100h nebo jak to je!:( piše mi to že ovladač naznamej tak jestli neviš kde bych sehnal ten ovladač diky
-

odpovědět autor: Vlada   <ulr@centrum.cz>   [IP: 88.102.155.XX]
napsáno: 2. září 2007 v 20:15
Mistře nesetkal jsi se s problémem modré smrti ve Vistách po zasunutí modemu EC500 HUAWEI? Mám NB HP NC6320 - v XPech chodí na první šupu?
- -

odpovědět autor: meegan@seznam.cz   [IP: 85.207.240.XX]
napsáno: 10. února 2008 v 01:26
instalační cd
-

odpovědět autor: Dalila   <daple@centrum.cz>   [IP: 88.146.134.XX]
napsáno: 30. srpna 2007 v 20:05
Ahoj, mám anyData E100, a tak týden už to nešlape, píše to přístup byl odepřen, jméno nebo heslo není platné pro tuto doménu.
Používám toto připojení u dvou PC, na jednou jsou XP a na druhém vista, a nejede to ani na jednom. Poskytovatel připojení O2. Co s tím? Děkuji za odpověď.
- -

odpovědět autor: Ladislav Fečo   <lafe33@hotmail.com>   [IP: 78.136.138.XX]
napsáno: 21. června 2010 v 12:50
mám usb modem od ufona-ADU-510L-na XP v pohodě na Windows7 nejde nainstalovat(nedokončí instalaci)operátor nereaguje na moje dotazy-dá se ten modem nějak zprovoznit anebo bude třeba nový modem!!!
děkuji za rady-Lád'a/lafe33@hotmail.com
-

odpovědět autor: Honza   <js3@seznam.cz>   [IP: 85.160.148.XX]
napsáno: 30. srpna 2007 v 11:10
Ahoj. Jak nainstalovat CDMA modem Anydata ADU-300H na Windows 98 SE, poradí mi nekdo? (prosim mejlem)
Diky
- -

odpovědět autor: Petr   <novotny@volf-concorde.cz>   [IP: 88.102.89.XX]
napsáno: 5. září 2007 v 20:32
Ahoj Honzo,

řeším ted stejný problém. Našel se nějaký borec který ví jak ADU 300H na W98 nainstalovat?

Dík za pomoc
Petr
-

odpovědět autor: milancb   <cbmil@seznam.cz>   [IP: 85.160.69.XX]
napsáno: 29. srpna 2007 v 13:49
Ahoj mistre :-) Mam nasledujici dotaz, ktery jsem zadal nedavno do fora,ale nikdo nereagoval... ale tys mistr, tak snad budes vedet... Jedna se mi o to, zda pokud mam net pres CDMA, tedy modem pripojeny k PC, zda mohu zaslat SMS na tento modem? Jde mi o vzdalenou aktivaci PC nebo odpojeneho CDMA od netu. Reseni, ze dam k PC extra mobil a pomoci SMS a vhodneho programu aktivuji trebas spusteni PC, tak to nechci, lepe receno radeji bych vyuzil jedno zarizeni, tedy modem CDMA i k aktivaci PC atd. Predem Dekuji za reakci.
-

odpovědět autor: michal   <tester10@tiscali.cz>   [IP: 212.158.156.XX]
napsáno: 27. srpna 2007 v 16:29
Mistre, je pro autenizaci v CDMA siti pouzivane jenom jmeno a pristupove heslo nebo i S/N modemu pripadne MAC adresa ? V pripade, ze jenom jmeno a heslo muzu si tim padem kdykoliv vymenit CDMA modem za jiny ? Muj AnyData ADU-E100H totiz hlasi signal na III carky, ale jakmile se chci pripojit tak behem overovani uziv. jmena a hesla signal padne na 0 a modem se se mnou rozlouci: Vzdaleny pocitac neodpovedel v zadanem cas. intervalu .... Lokalitu pro pripojeni jsem menil mnohokrat. Region Opavsko. Dekuji za radu.
-

odpovědět autor: Pidizvik   <vondrak.jan@volny.cz>   [IP: 85.160.10.XX]
napsáno: 22. srpna 2007 v 07:37
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli někdo nevíte, kde bych mohl najít 64bitové (Win Vista) ovladače pro PCMCIA kartu Huawei EC500, nikde je nemohu nalézt. Předem děkuji za odpovědi.
- -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.4.XX]
napsáno: 26. srpna 2007 v 00:05
Bohužel 64bit ovladače pro tuto kartu v současné době neexistují.
-

odpovědět autor: Libor   <libor4@quick.cz>   [IP: 195.39.93.XX]
napsáno: 25. července 2007 v 10:44
Mam tento problem. Samovolne se mi zacalo vypinat spojeni. proste se po par minutach (ruzne) prerusi spojeni. Modem je stale zapnuty, ztakze musim znova dat pripojit. Pokud modem prepojim k NB, tak to jede v pohode. Zadny vir, spyware nebo neco podobneho jsem nenasel a uz si nevim rady. Neda se s tim pracovat... Diky.
-

odpovědět autor: Honza   <honza.kl@seznam.cz>   [IP: 62.84.145.XX]
napsáno: 27. června 2007 v 14:36
prosím o radu jak zprovoznit na MAC-OS 10.4.10 modem ADU-E100H. Díky
- -

odpovědět autor: kuba   <kubanovy@seznam.cz>   [IP: 89.102.188.XX]
napsáno: 1. února 2008 v 18:10
cim se da zmerit nastaveni velke anteny,jako je na vysilacich mobilnich operatoru?
-

odpovědět autor: Tomáš   [IP: 88.103.87.XX]
napsáno: 19. června 2007 v 07:13
Dobrý den pane mistr, prosím Vás, rozhoduji se mezi CDMA připojením od O2 a CDMA připojením od U:FON. Které mám zvolit? Děkuji mnohokrát za odpověď.
- -

odpovědět autor: Jdu do něj   [IP: 85.160.31.XX]
napsáno: 23. června 2007 v 23:26
Pokud nechceš přijít o nervy tak Ufon. Pokud máš nervy dobré, tak Tě přenechám modem Any data bez závazků + ruter Asus 500g s firmw na Anydata. Jdu do Ufona, protože i při fupu to budu mít rychlejší než CDMA od O2
-

odpovědět autor: lukin   <lukec@centrum.cz>   [IP: 85.160.70.XX]
napsáno: 17. června 2007 v 20:29
Ahojda Mistře poraď..jak ostranit systémové chyby které se mi objevují při serfování ..při připojení Heawei EC 500..jedná se driver..mám NB Ferrari 4002...zkoušel jsem změnu driverů...a nic..stále to padá+kritická chyba systému(mám XP prof.)Poraď jak nastavit ten modem aby fungoval..bez restartu systému...díky
-

odpovědět autor: Tak raď ty mistře   [IP: 85.160.25.XX]
napsáno: 15. června 2007 v 17:10
Hele mám modem Any data stále na jednom místě připojený k externí anténě. Jsou dny kdy to jede down až 1MB/s a up 15 kb/s, ale taky jsou dny kdy kdy up mám 128 a down 1kb/s. Modem odpojím přenesu na jiné místo a bez antény to zase jede tak trošku slušněji down 250 a up těch 10kb/s. Co to je za bordel? Ruší mi to snadf někdo? Dá se vůbec rušit?
-

odpovědět autor: Roman   <sebekr@volny.cz>   [IP: 85.160.19.XX]
napsáno: 13. června 2007 v 09:00
Zdravím. Mám prosbu : Mám Vistu 32bit a nejde mně Easy Wireles Net, jde to přes tel. připojení. Ale hlavní problém, spojení mně po určitém čase zamrzne, musím restartovat modem a pak už to jde. Čím to může být? Jinak PC několikrát přeformátované a přeinstalované a Pořád to zlobí . :-( Dík za odpověď
- -

odpovědět autor: Petr P.   [IP: 85.160.1.XX]
napsáno: 14. června 2007 v 20:00
Mám Vistu 32bit.......odstraň tento problém a pojede Ti to jak divé ;-)
-

odpovědět autor: Jalovec   [IP: 82.100.62.XX]
napsáno: 2. června 2007 v 23:21
:) Mistr je mistr....
-

odpovědět autor: Tomáš Farousek   <t.farousek@seznam.cz>   [IP: 85.160.19.XX]
napsáno: 2. června 2007 v 17:35
Dobrý den,
Potřebuji velmi podrobný (krok po kroku) návod jak zprovoznit GPC 6420 pod Linexem. Jsem starší a nezasvěcený člověk, a s tím Linux musím fungovat z firemních důvodů...

Předem děkuji
-

odpovědět autor: Mistr Análního milování   <doritijajebu@sgelemibez.cz>   [IP: 85.160.68.XX]
napsáno: 27. května 2007 v 03:02
Tož mistr se nám tady moc neangažoval. Mno já sem sice taky dosti informaticky zručný.Ale po přečtení příspěvků sem se chlámal jak malé dítě.Fakt lidi vy ste TUPCI. Hledejte a informujte se než něco vypustíte.A taky nebuďte líní. Nikdo to za vás neudělá. A na netu je opravdu vše. Tak hledejte, vlasy si trhejte atd.
-

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.71.226.XX]
napsáno: 8. května 2007 v 19:43
tak se s toho NEPOSER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- -

odpovědět autor: áj   [IP: 85.160.79.XX]
napsáno: 19. května 2007 v 10:07
HUAWEI 500 a windows 98SE
jak nainstalovat modem na Windows 98, poradí mi nekdo?
Diky Ady
-

odpovědět autor: Martina   <siamky@seznam.cz>   [IP: 89.24.5.XX]
napsáno: 24. dubna 2007 v 22:10
Dobrý večer,
mám čerstvě nainstalovanou pcmcia kartu Huawei EC500 - a při připojování to píše stále stejnou chybovou hlášku: Prompt - vzdálený počítač neodpověděl. Poradíte, co by to mohlo znamenat?
Předtím jsem měla T-mobile EDGE kartu, tam byl komplet popsán návod na instalaci a nikdy jsem neměla problém.
S mnoha díky,
Martina
- -

odpovědět autor: CJ   <CJ@CENTRUM.CZ>   [IP: 90.176.26.XX]
napsáno: 1. června 2007 v 10:49
Ale co ta lokalita je to dulezite nejlepsi je mit pobliz WI-FI visilac ktery je v jiznich cechach a v severnich protoze EDGE karta funguje jenom asi na 96 mistech republiky... from:Martina
- -

odpovědět autor: FreeK   <FreeUser@seznam.cz>   [IP: 88.102.59.XX]
napsáno: 25. května 2007 v 18:51
A kde se nacházíte (lakalita, město). Je u vás poblíž nějaký vysílač?
-

odpovědět autor: Martina   <falco@hacalka.cz>   [IP: 88.101.66.XX]
napsáno: 24. dubna 2007 v 11:45
Zdravim. Máme problém s CDMA - Neustále nám to píše, že není modem připojen, i když připojen je. Pokud přeinstalujeme ovladače - instalace se nezdařila. Absolutně nevíme, co s tím. Fungovalo to bez problémů, tedka to začalo z ničeho nic.. Kdybyste mohl poradit byli bychom vděční. Díky. Falco Prim
- -

odpovědět autor: Jozef Bálint   <jbalint@csteam.cz>   [IP: 88.100.230.XX]
napsáno: 7. května 2007 v 13:21
Můj zákazník měl úplně stejný problém. Laborovali jsme u toho docela dlouho, občas to šlo občas ne, nebudu dlouho napínat - byl to vadný USB kablík. Tak vám držím palce aby to byl stejně banální problém :)
-

odpovědět autor: ales   <ales.snasel@email.cz>   [IP: 213.194.204.XX]
napsáno: 18. dubna 2007 v 12:59
Potreboval bych ovladac na GTRANS GPC-6420 pro OS VISTA. Diky
-

odpovědět autor: Tonda   <t.karola@seznam.cz>   [IP: 212.67.67.XX]
napsáno: 4. dubna 2007 v 15:57
Dobrý den, bydlíme ve Zlíně - Jaroslavicích a nemáme možnost ADSL, tudíž máme o CDMA zájem, tak 300 m nad našim domem je nedávno nový vysílač od O2. Mezi ním a modemem byl akorát malý lesík a stěny domu. Zapůjčili jsme si modem, ale bez ext. antény to hlásilo, ať ji připojíme a i po připojení signál velice kolísal, mylím ani nedosáhl 5 čárek. Ale máme pomalý počítač, nevím, zda to nebylo tím, že ten modem byl moc odrbaný, když jsme ho nebo ext. anténu přesunuli, tak net vypadl. Ale rychlost stahování stránek byla pomalá - možná kvůli PC, možná USB 1 - ale rychlost stahování třeba 25 MB byla dobrá - kolem 62 kB/s. Čím to bylo?
-

odpovědět autor: Tonad S.   <stiborik.tonda@seznam.cz>   [IP: 158.196.46.XX]
napsáno: 4. dubna 2007 v 15:55
dobrý den

Jsem studentem VŠB a zajímám se o CDMA.

Zajímá mě, jak CDMA funguje a co je jeho výhodou oproti jiným systémům (mám namysli TDMA, FDMA).

Prosím jestli by jste mi mohl poradit a zaslat odpověd', nebo aspoň poslat odzazy na dané téma na mů mail.

Děkuji Stibořík Tonda
-

odpovědět autor: TOMINICO   <tominico@seznam.cz>   [IP: 85.160.93.XX]
napsáno: 4. dubna 2007 v 13:49
Dobrý den mistře, prosím Vás o radu! Jak to bude vypadat, když bych chtěl provozovat videohovory např. přes Skype s internetem CDMA - 512??? Především mi jde o fungování a přenos obrazu přes webcameru. Díky moc za odpověd!
- -

odpovědět autor: Miki   [IP: 77.104.251.XX]
napsáno: 6. dubna 2007 v 07:59
Zdravím,CMDA jsem měl skoro rok a půl.Zapomeň na web kameru,nefunguje to,prostě to nestíhá a to jsem měl na testu rychlost okolo 700mb/s
- -

odpovědět autor: Tonda   <t.karola@seznam.cz>   [IP: 212.67.67.XX]
napsáno: 4. dubna 2007 v 15:56
Dobrý den, bydlíme ve Zlíně - Jaroslavicích a nemáme možnost ADSL, tudíž máme o CDMA zájem, tak 300 m nad našim domem je nedávno nový vysílač od O2. Mezi ním a modemem byl akorát malý lesík a stěny domu. Zapůjčili jsme si modem, ale bez ext. antény to hlásilo, ať ji připojíme a i po připojení signál velice kolísal, mylím ani nedosáhl 5 čárek. Ale máme pomalý počítač, nevím, zda to nebylo tím, že ten modem byl moc odrbaný, když jsme ho nebo ext. anténu přesunuli, tak net vypadl. Ale rychlost stahování stránek byla pomalá - možná kvůli PC, možná USB 1 - ale rychlost stahování třeba 25 MB byla dobrá - kolem 62 kB/s. Čím to bylo?
-

odpovědět autor: vasmen   <vasmen@volny.cz>   [IP: 212.27.213.XX]
napsáno: 22. března 2007 v 16:18
Zdarec mistře, sháním ovladače modemu ANYDATA ADU-E100H pro VISTU 32 i 64bit ovou. Poraď nebo pošli. Dík
-

odpovědět autor: Zorka   <Zorka.b@seznam.cz>   [IP: 85.160.32.XX]
napsáno: 19. března 2007 v 13:44
Prosím, poraďte, mám nový počítač s Windows Vista Home Premium 64-bit. Nejde mi připojit internet přes modem AnyData ADU-E100H, který doteď šlapal na starém počítači s XP. Nikdo mi včetně techniků O2 neumí poradit, co mám dělat. Moc děkuji za odpověď. Zorka
- -

odpovědět autor: Beda   [IP: 212.20.66.XX]
napsáno: 15. června 2007 v 01:59
vrat se k win xp cely problem jsou visty
- -

odpovědět autor: technik   [IP: 160.218.43.XX]
napsáno: 22. března 2007 v 10:19
Ahoj, pokud se ti ve správci zařízení v pořádku nainstaloval ovladač modemu, stačilo by připojit se přes síťové připojení. Nepoužívat tedy Easy Wireles Net
- -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 160.218.166.XX]
napsáno: 19. března 2007 v 13:52
nejsou pro to owladače zatim
-

odpovědět autor: Infinity   <infinity0@seznam.cz>   [IP: 213.29.48.XX]
napsáno: 18. března 2007 v 15:28
Ahojky mistre!:)Nevim jestli je to tu jeste aktualni a zda mi pomuzes,ale potrebovala bych jestli bys mi neporadil kde mam sehnat software pro pcmcia cadd II Ubiquam um-300c (cdma 450)?Prohledala jsem snad cely net a ty jsi moje posledni zachrana!:)Predem moc dekuju!Mej se hezky!Pa Inka
-

odpovědět autor: David   <Pappyk@seznam.cz>   [IP: 83.208.240.XX]
napsáno: 27. února 2007 v 12:01
Ahoj.Potreboval bych dost nutne ovladace pro 64-bitove Windows.Nenasel jste je nekdo?Byl jsem na strance vyrobce a nenasel jsem nic..Diky za odpoved..
- -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 160.218.166.XX]
napsáno: 19. března 2007 v 13:53
hledej u zapp mobile
-

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.132.230.XX]
napsáno: 12. února 2007 v 17:41
Jsou to kecy-velvyslanec O2.Já měl cdma-2.roky-pokud počítáte-že rychlost na vašem modemu vzroste-ubytkem uživatelu-pletete se-vše zustane při starém.Platím o polovic mín-jsem na pevno 4mega-na mega -neomezeno-to je internet!!!!!!
-

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.22.XX]
napsáno: 12. února 2007 v 15:51
MIstře-jak na připojení DUAL CORE notebooků???..nejde připojit, někdy ano, někdy spadne, někdy jede, nainstalován poslední driver cellnet...díky...prosím odpověď na 2952@seznam.cz
-

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.46.XX]
napsáno: 10. února 2007 v 23:18
Právě jsem se vrátil z Holandska a co takhle 25 Mbits za 27 euro měsíčně ptejte se mě
-

odpovědět autor: zibi   <zibi.lasota@seznam.cz>   [IP: 85.160.70.XX]
napsáno: 10. února 2007 v 15:40
Poraďte Mistře
Mám PCMCIA Ubiquam UM 300 a chytám signál na prutovku od G-Tran modemu.Rychlost připojení většinou 400-500 Kbps, ale taky někdy i pod 200kbps.V pátek večer to vyjelo dokonce i na 850kbps.Anténu mám na jednom místě, kde mi ukazuje 5 čárek.Chtěl bych poradit jestli použitím směrové nebo jiné antény docílím větší a stabilnější rychlosti.Zjistil jsem že nejbližší BTS stanice s CDMA jsou dvě a asi 5 Km vzdálené, ale v opačných směrech.Nejsou přímo vidět(překážky,domy...).Nevím ze které beru signál.Bydlím na vesnici.Můžu použít směrovou anténu k Ubiquam UM 300?
-

odpovědět autor: Tom   [IP: 85.160.96.XX]
napsáno: 7. února 2007 v 14:57
hele mma ANADATa modem a nemam pripojku k tomuhle modemu do site a pokazde kdyz zapnu internet tak se vybiji baterie modemu ,mam ho teda zapojeny na nabijeni pres USB ,ale kdyz se zacne nabijet je tam neuveritelny pokles rychlosti a vubec rychlost je zavisla na vycerpani BATERIe a uz mi to dost leze na nervy nevis co s tim?teda sehant kabel do site ale jinac krom toho?
-

odpovědět autor: Pavel   <koudelkapavel@seznam.cz>   [IP: 88.103.90.XX]
napsáno: 7. února 2007 v 11:36
Ahoj, potreboval bych poradit.Mam adsl router a znej potrebuju pripojit 3 lidi v dome.Muzu to tahnout z jednoho vystupu jednim kabelem a na kabel dat jen rozbocovace ke kazdemu bytu ? Jde mi o to, abych nemusel po chodbe tahat vice kabelu nez je nutne.Predem dekuji za odpoved
-

odpovědět autor: Viktorr   <vikikarasek@centrum.cz>   [IP: 85.160.67.XX]
napsáno: 19. ledna 2007 v 13:58
Chtěl bych se zaptat jestli jde zakoupit kartu do notebooku se stejnym cislem jako je na AnyData modemu? Nema modem nejake unikatni cislo ktere je vazano k modemu?
-

odpovědět autor: Dave   <vanion@seznam.cz>   [IP: 193.24.250.XX]
napsáno: 18. ledna 2007 v 15:46
Dobrý den, nedaří se mi rozeběhnou CDMA na notebooku s procesorem Intel Centrino Duo. Podle informací některých IT odborníků CDMA s dual-core procesorem nespolupracuje. Je to pravda? Díky za odpověď
- -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.85.XX]
napsáno: 18. ledna 2007 v 19:09
blbost
- - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.100.XX]
napsáno: 19. ledna 2007 v 18:24
-

odpovědět autor: Ota   <ota.zacharias@seznam.cz>   [IP: 195.113.149.XX]
napsáno: 17. ledna 2007 v 15:00
Rád bych provozoval kartu Ubiquam UM-300C pod WIN 98 SE. Poraď jak na to a kde sehnat ovladače aby to chodilo. Dík předem
-

odpovědět autor: Jozef   [IP: 85.160.7.XX]
napsáno: 30. listopadu 2006 v 01:09
Potřeboval bych pomoci, jak zprovoznit cdma gpc-6420 v linuxu mandriva 2006 nebo linux mandriva 2007, jestli to viš, tak mi to prosím podrobně napiš, už jsem zkoušel všechno možný a jsem z toho už zoufalej. Dík moc
-

odpovědět autor: danu   <danu@atlas.cz>   [IP: 194.228.90.XX]
napsáno: 29. listopadu 2006 v 14:24
známý má služeb notebook +anydata, chtěl by modem využívat u privat pecka napřipojení do internetu, ale nemohu sehnat ovladač -nemá linux, takže trávnícek je mě nanic, k syst.disku samozřejmě přístup nemá, os je w2000. dík předem za radu cdma
-

odpovědět autor: jago   [IP: 193.35.133.XX]
napsáno: 4. listopadu 2006 v 19:05
Chci si nechat zavést ADSL. Mohu použít router WL500g, který jsem dosud používal s CDMA, k rozbočení signálu z modemu, který mi dodají? Potřebuju rozvést internet na tři počítače, ale výstupy z modemu jsou jen na dva jelikož ten třetí půjde k set-topboxu na televizi.
-

odpovědět autor: Lappy   [IP: 85.160.44.XX]
napsáno: 26. září 2006 v 21:31
Jede mi to max 140kb/s a stahuje 20 ale vetsinou to jede kolem 100 a nekdy i 30 ale asi to zrusim mam to 2 dny tak na to mam 14 dni a vratí mi vše
-

odpovědět autor: Petr   [IP: 213.191.103.XX]
napsáno: 26. září 2006 v 17:26
Hmm Mistře,pišeet že hromadně odchazijou uživatelé od CDMA a pokdu vím tak spíš přibejvají..!
Mimochodem Mám CDMA a šlape dobře....
Wifi je pěkná technologie ale jaksi naboura se ti do ní každej blbec a pokrytí taky není všude, OK!teda spiš skoro žadná...!

Takže CDMA verry good, at žije Ubiquam UM-300C A WINDOWS VISTA :)
- -

odpovědět autor: Josef Kaše   <chozzecz@seznam.cz>   [IP: 82.113.63.XX]
napsáno: 10. července 2007 v 07:39
Ty umis rozhodit ubiquam um-300c po windows vista? porad me jak, prosim
- - -

odpovědět autor: fky   [IP: 77.48.68.XX]
napsáno: 24. července 2007 v 15:12
Nejni to těžký, návod je třeba tady:
http://www.chipmen.com/Lists/Prispevky/Post.aspx?ID=10
-

odpovědět autor: Anonym   [IP: 193.165.242.XX]
napsáno: 26. září 2006 v 12:26
Signal
Poradi mi nekdo co mam delat,normalne jsem fungoval,ale v sobotu se mi odpojil modem a od te doby se nemuzu pripojit a hlasi mi to chyba 721.Divne na tom je ze kdyz vylezu ven a popojdu 100m od baraku tak je vse ok.Signal je ale stejny jako uvnitr. Dekuji moc.
- -

odpovědět autor: aaa   [IP: 85.160.39.XX]
napsáno: 26. září 2006 v 12:28
Zkus ho odinstalovat a dát ho tam znovu
- - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 193.165.242.XX]
napsáno: 26. září 2006 v 12:47
to už jsem udelal,ale porad nic
-

odpovědět autor: Jirka   <jirkavirago@seznam.cz>   [IP: 195.39.54.XX]
napsáno: 26. září 2006 v 08:25
Dobrý den
Chtěl jsem se zeptat jestli nemáte nějaké řešení k připojení anydata k PDA přes USB přesněji loox n560.Asi to skončí na ovladačích že jo. :-((
-

odpovědět autor: Martin   [IP: 62.24.88.XX]
napsáno: 14. září 2006 v 22:35
Chci si koupit směrovou anténu na CDMA domů. V práci mám 2MB na kabelu, doma se to pohybuje kolem 250kb. O kolik si myslíte, že by se mohla zvýšit rychlost? Jaký mám koupit kabel? Na netu je spousta typů a nevím co je nejlepší.
- -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.70.XX]
napsáno: 14. září 2006 v 23:36
směrovka ti to nezrychlí o nic, protože nejspíš máš fup na 256 kbit/s....jako všichni,....
-

odpovědět autor: MiFre   <MiFre17@seznam.cz>   [IP: 85.160.104.XX]
napsáno: 5. září 2006 v 21:42
Zdravim.. potřeboval bych poradit v problému nastaveni přez outlook.... nevim jaky je server pro odchozi emaily tj. SMTP .. prosim jestli jej znat napiste na email dekuji ..
- -

odpovědět autor: zdenda   [IP: 85.160.86.XX]
napsáno: 7. září 2006 v 23:46
staci napsat : smtp.etmail.cz a je to
-

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.6.XX]
napsáno: 4. září 2006 v 15:13
Mistře, dnes mi vypíná modem každou chvíli. Doposud jsem byl spokojen. kde může být problém?
-

odpovědět autor: radek   <2004.radek@seznam.cz>   [IP: 85.160.65.XX]
napsáno: 4. září 2006 v 00:11
mam cdma a potřebuju ho propojit mezi stol. počítač a notebok který má zabudovanou wifi.
dik
- -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 80.251.245.XX]
napsáno: 4. září 2006 v 13:26
Propoj to pres sitovy kabel. Ale router by byl lepsi.Pres tu wifi to nejde. Musel by jsi mit dalsi wifi v PC.
- - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 194.213.192.XX]
napsáno: 8. září 2006 v 09:16
což není až tak neřešitelné :)
-

odpovědět autor: admin*cdma*cz   [IP: 85.160.0.XX]
napsáno: 1. září 2006 v 18:09
Jste vykázán!
- -

odpovědět autor: hellboy   [IP: 85.160.74.XX]
napsáno: 3. září 2006 v 14:51
Dlouho jsi tu nebyl, chybělo mi vykazování, můžeš mě prosím taky vykázat...
- - -

odpovědět autor: admin*cdma*cz   [IP: 85.160.10.XX]
napsáno: 3. září 2006 v 20:43
Dobře. Provokujete, jste tedy bezpříkladně vykázán!
- - - -

odpovědět autor: hellboy   [IP: 85.160.93.XX]
napsáno: 4. září 2006 v 21:58
Pro hodného rádoby administratora admin*cdma*cz ,vykaž mě pořádně!!!!!! a ještě něco, co to vlastně znamená "vykázat" ??????
- - - - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.100.XX]
napsáno: 10. února 2007 v 16:44
je padlej a hlavu
- - - - -

odpovědět autor: Hugo   [IP: 82.100.62.XX]
napsáno: 5. září 2006 v 02:23
Dyk je to přece Bimbo....
- - - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.70.XX]
napsáno: 3. září 2006 v 23:52
nechtěl bych
- -

odpovědět autor: 0,5 KB/s   [IP: 85.160.86.XX]
napsáno: 1. září 2006 v 23:15
bla bla bla
- -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.67.XX]
napsáno: 1. září 2006 v 20:34
Napiš, prosím,jak se tohoto zbavit po zemřelém.Já na to nemám příjem,chtějí 7000 litrů,kde bych je asi vzal?
- - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.77.XX]
napsáno: 3. září 2006 v 21:29
podle všeobec. podmínek smrtzakaznika=konec smlouvy
- - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.79.XX]
napsáno: 1. září 2006 v 22:57
asi ho šlehlo z kvality cdma připojení
- - - -

odpovědět autor: ´   <CimDalpoMAlejsi>   [IP: 85.160.64.XX]
napsáno: 1. září 2006 v 23:39
přesně tak koupit si Cdma=nejrychlejší cesta do hrobu
- - -

odpovědět autor: Johny   [IP: 85.207.70.XX]
napsáno: 1. září 2006 v 21:28
podej si inzerát tady v inzertní rubrice, že přenecháš cdma zdarma. Pokud se ti nekdo ozve zajdete spolu na prodejnu tam mupredas modem, pracovník přepíše smlouvu. Poplatek je 95 Kč. Nic víc...
-

odpovědět autor: j   <truubr@seznam.cz>   [IP: 85.160.69.XX]
napsáno: 1. září 2006 v 17:29
zdar potřebuju aby si mi poslal podrobnej návod na ty registry na mail .Tady to vubec nechápu kde mam vůbec hledat ten regedit .Dám ti za to 500 když to dokážu nastavit a bude to fakat .Mockrát sem si všiml když mi to zrovna dobře jelo že to přes 500 nejde. Dík pošlu ti to převovem nebo ti třeba dobiju kredit
-

odpovědět autor: Miky   [IP: 85.160.3.XX]
napsáno: 1. září 2006 v 02:55
Mistře ,mé CDMA je příliš rychlé ,co s tím mám dělat ?!? Už to dlouho nevydržím !
-

odpovědět autor: Mistr CDMA   [IP: 212.80.64.XX]
napsáno: 1. září 2006 v 00:14
CDMA je jako mobilní internet příšerně závislej na zatížení sítě, proto se nemá vůbec cenu bavit o rychlosti. Řešení je buď čekat -> kdy to bude horší nebo lepší, teď spíš lepší, lidi CDMA hromadně opouštějí (pozn. doporučuji to všem vřele odejít od cdma) a nebo druhé řešení je koupit si směrovou anténu, stáhnout si program na měření signálů, projít pečlivě 360 stupňů, zjistit kde jsou BTS a pak různě otáčet anténou, vždycky se najde jedna méně zatížená, ale rozdíl neni markantní, samozřejmě přímo uměrná k zatížení je i odezva.

Deo: 3D akci na CDMA,to máš docela kliku, respektive nízkou odezvu. Jak píšu výš, nehledej v tom jinou příčinu než zatížení sítě.

Honza D. Nikoho takového fakt neznám, zkus kámoše nebo napálit nějakého trotla. Přepis asi těch 95 Kč, drív bylo 500,-Kč, naštěstí nepřepisuju nic...

jirka511:Chápu že ME jsou méně náročnější na HW a ta výdrž baterky teoreticky možná je, Xp mají docela dobře řešenou podporu úspory napájení, ale záleží na individuální práci. Windows ME by měly, něřikám že musí, zkousnoust ovladač k Windows 98. Takže budeš muset přehodit modem na starej vodpornej GTRAN, ovšem osobně bych volil radší Windows Xp a trošku se u nich pověnoval řízení spotřeby.

Ale jinak dobrá rada pro všechny, CDMA je nah..., zbavte se hoooooo
- -

odpovědět autor: David   <dav@email.cz>   [IP: 85.71.79.XX]
napsáno: 13. července 2007 v 10:39
Mistřě mám modem od O2 ADU-E100H.
Jedu Vistu 32-bit a modem se mi tak během 3 hodin na netu asi dvákrát kousne a já ho musím vypnout, zapnout a znovu se připojit... Co s tím, díky...
- -

odpovědět autor: Johny   [IP: 85.207.70.XX]
napsáno: 1. září 2006 v 01:21
Jenom chci říct, že ke zbavení se cdma výborně slouží zdejší inzertní rubrika. Díky ní už na cdma jen vzpomínám. Ve zlém jak jinak... Bože to byla sr...! Promiňte neodpustil sem si to:)
- - -

odpovědět autor: Jmeno   [IP: 80.188.15.XX]
napsáno: 4. září 2006 v 11:42
Presne tak diky CDMA jsem nadobro skoncil s ET a TELEKOMEM alias O2. Uz od nic nic nechci. Zlate Wi-Fi 4mbit za 350 mesicne bez FUP.
-

odpovědět autor: emil   [IP: 82.202.100.XX]
napsáno: 31. srpna 2006 v 18:34
test na jiném testeru:

Rychlost připojení k internetu: 516,21 kbit/s
Rychlost stahování dat: 64,5 kByte/s
Rychlost odezvy (ping): min 7,162 ms
max 25,020 ms
Ø 13,468 ms
-

odpovědět autor: emil   [IP: 82.202.100.XX]
napsáno: 31. srpna 2006 v 18:32
Mistře, ty jsi ale čůůůůůůůů............lalalalala
JÁ JSEM TOTIŽ MISTR NAD MISTRY. A VÍŠ PROČ? PROTOŽE JSEM PŘEŠEL NA WI-FI.

datum a čas:31.08.2006 18:28
stahování:503.72 kbps (62.965 kB/s)
upload:202.024 kbps (25.253 kB/s)
web odezva:min:35.7ms průměr:48.8ms max:58.4ms

a to se vyplatí
- -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 212.80.64.XX]
napsáno: 31. srpna 2006 v 23:53
emil:Ty vole ty seš ale sopl, nevim co machruješ se svoji 512

datum a čas:31.08.2006 23:49
stahování:9090.512 kbps (1136.314 kB/s)
upload:3540.824 kbps (442.605 kB/s)
web odezva:min:29.7ms průměr:32.8ms max:41.8ms
- - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 160.218.43.XX]
napsáno: 26. září 2006 v 09:25
ale kuciii

datum a čas:26.09.2006 09:24
stahování:14568.136 kbps (1821.017 kB/s)
upload:7612.52 kbps (951.565 kB/s)
web odezva:min:13ms průměr:23.6ms max:33ms
-

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.65.XX]
napsáno: 31. srpna 2006 v 18:30
dobrý den pane mistře mohl by jste mi poradit kde stahnu ovladac pro anydata pro archlinux?
-

odpovědět autor: zbraslav u brna   [IP: 85.160.116.XX]
napsáno: 31. srpna 2006 v 16:53
pane mistr , proč to někdy jede 480 a jindy , třeba teď jenom 128 ? jak tomu zamezit a jak zvýšit rychlost ?
děkuji.
- -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.112.XX]
napsáno: 31. srpna 2006 v 17:05
tohle uz jsi zkousela??

Nejdříve spusťte program RegEdit, a vyhledejte v něm následující sekce:
Nastavení TcpWindowSize:
HKEY_LOCAL_MACHINE
+ SYSTEM
++ CurrentControlSet
+++ Services
++++ Tcpip
+++++ Parameters
Zde vytvořte položku TcpWindowSize typu DWORD s hodnotou “256960” (desítková soustava), Tcp1323Opts s hodnotou “1”, a GlobalMaxTcpWindowSize typu DWORD s hodnotou “256960” (desítková soustava).
Nastavení MTU:
HKEY_LOCAL_MACHINE
+ SYSTEM
++ CurrentControlSet
+++ Services
++++ NdisWan
+++++ Parameters
++++++ Protocols
+++++++ 0
Pokud tyto klíče neexistují, v patřičné úrovni je vytvořte. Následně vytvořte 3 hodnoty, veškeré typu DWORD, a to ProtocolMTU s hodnotou “1492” (všechno desítková soustava), ProtocolType s hodnotou “2048”, a PPPProtocolType s hodnotou 33.

Uprava techto registru rekne pitomimu windowsu aby za zvysil prenosou hranici Tcp na 256, standartne je myslim jen cca 56, proto se nikde neuvadi a je povazovana za default. U GlobalMaxTcpWindowSize je to obdobne.
Aspon jsem to pochopil z windowsacke dokumentace na netu.
-

odpovědět autor: Honza D.   <jandadak@seznam.cz>   [IP: 85.160.78.XX]
napsáno: 31. srpna 2006 v 07:09
No, mistře, jsem rád, že se mohu na někoho schopného obrátit. Všechno mi funguje a nikdy jsem s CDMA neměl problémy.

Teď ale přecházím na jinou technologii, protože mi nevyhovuje rychlost pingu. Mám smlouvu vo 12/2007. Modem Anydata. Neznáš někoho, kdo by to využil? MMP je 832,-.

A když přepisuji uživatele služeb na Eurotelu, platí se něco?

Díky.
- -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.102.XX]
napsáno: 31. srpna 2006 v 13:04
z části odpovím za Mistra. Platí se 95 Kč za přepis.
-

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.43.XX]
napsáno: 30. srpna 2006 v 21:30
proč jsi tak skromný???
- -

odpovědět autor: jirka511   [IP: 213.235.167.XX]
napsáno: 31. srpna 2006 v 00:44
Zdravim mistre, mam pro Vas takovy orisek. potreboval bych rozjet modem anydata na winme na notebooku mi snima dyl vydrzi baterka dokonce dyl nez s w2000 a xp a jeste je tam mam kvuli nejakym programum,ktery v xp nerozjedu. tesim se na reseni.
- - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.102.XX]
napsáno: 31. srpna 2006 v 13:10
Tam to nikdy nerozjedeš, protože chybí ovladače. Doma to můžeš napojit na router asus wl-500g deluxe, a nemyslim si ze by byly winme mensi zrouti proudu. Kdyz si nastavis v 2000 takove veci jako vypnuti hdd, displaye, usporny rezim, hibernace, budes koukat jak dlouho Ti vydrzi baterka..spis mas na ty widle me legalni licenci nebo se bojis prechodu na nt system...
-

odpovědět autor: Deo   [IP: 85.160.34.XX]
napsáno: 30. srpna 2006 v 19:17
hraju CoD1 a na SaD mezi koly mi to velmi casto pise Connection Interrupted a podom musim hru vypnout, driv mi to nedelalo. pokud vis jak to spravit sem stym asi to bude pripojenim CDMA
- -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 83.208.155.XX]
napsáno: 1. září 2006 v 13:16
taky jsem hral call of duty 1, ale byla to mizerie...je fakt že se to hrát dálo, ale ping byl příšerný. Chtěl jsem se zeptat tady mistra jestli se odezva zlepší směrovou anténou.
- - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.82.XX]
napsáno: 1. září 2006 v 22:51
ja mam tedka smerovku, rychlost se zvysila (cca 10-50 KB/s) ale odezva prudce narostla (ze 300 ms na prumernych 2500 ms), prikladam link rekordu 15 s:

http://rychlost.cz/sys/result/85.160.70.20/1156614377/ 0ea16eb8c0/

Poradim ti, pokud mas moznost wifi (nebo proste jineho typu pripojeni) , podej si inzerat do zdejsi inzertni rubriky, ze prnechas. Plati se 95 Kc za prevod a na cdma uz potom ani nepomyslis..
- - - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.88.XX]
napsáno: 2. září 2006 v 21:29
to jsem pochopil uý dávno, ale není to jednoduché se vyvázat ze smlouvy a přenechat někomu tohle břemeno. Směřoval jsem s tím dotazem na to jestli se vyplatí koupit směrovou anténu
- - - - -

odpovědět autor: samott   <samott@seznam.cz>   [IP: 85.160.1.XX]
napsáno: 15. září 2006 v 15:48
Mistře, potřeboval bych modem napájet z USB portu PC. Poraď prosím
- - - - - -

odpovědět autor: Scatha   [IP: 85.160.38.XX]
napsáno: 15. září 2006 v 16:00
Myslim, že už to tu jednou bylo, zkus prohledat fórum.
- - - - - - -

odpovědět autor: marketa   <marketa.bor@centrum.cz>   [IP: 85.160.84.XX]
napsáno: 26. května 2007 v 23:19
ahojky mistre :-) obracim se na tebe s dotazem. Mam pripojeny modem Anydata a vsimla jsem si,ze se mi stahuji data,aniz bych neco ja stahovala, jen jsem si prohlizela stranku. Zajimavy je i to,ze jsem vypla internet explorer, a i tak nabihaji bajty, a docela rychle. Muzes mi poradit cim to je? Je modem vadny, nebo se nekdo na me napojil? diky za odpoved,markeat

Provozovatel serveru CDMA.cz může vyřadit nebo opravit příspěvky, které nemají pro ostatní uživatele žádnou informační hodnotu, používají nevhodné výrazy nebo mají převážně reklamní či inzertní charakter.

© 2004 - 2012   >   CDMA.cz - informace o CDMA a O2 Internet Mobil   >   ASPA, a.s.   >   info@cdma.cz