Hlavní navigace na stránkách CDMA.cz:

Průměrná rychlost:

CDMA O2: 352,9 kbit/s
hodinový trend: +30,5%

CDMA U:fon: 433,5 kbit/s
hodinový trend: -58,3%

Prezentovaná rychlost je průměrná hodnota všech testů rychlosti CDMA za poslední hodinu na serveru DSL.cz.
Antény pro CDMA a další nabídku hardware naleznete v obchodě WiFi.ASPA.cz
wiFi.ASPA.cz - nabídka wifi hardware a software pro bezdrátové připojení v pásmu 2,4 GHz, 5 GHz a 10 GHz
Ufon internet
O2 Internet ADSL
ADSL připojení k internetu

Aktuality z internetu

24.05.2012
Stane se Linux herní platformou?
Valve nedávno oznámilo, že herní kanál Steam bude k dispozici uživatelům Linuxu a na Ubuntu Developer Summit se objevilo EA. Znamená to, že se z Linuxu stane herní platforma? Nebo je to jen poslední výkřik her na PC?

zobrazit ostatní dotazyodpovědět autor: BreberkA   [IP: 85.160.105.XX]
napsáno: 20. listopadu 2006 v 21:56
FUP-popis?
Zdravim, vim, že otázka FUP ohledne CDMA uz tu byla milionkrat omylana a probirana, tak prosim jeste o mensi trpelivost:-) :

1) - potreboval bych se zeptat, jestli by mi nekdo nehodil link na tabulku s presnym popisem omezeni rychlosti. Mam ten nizsi tarif....vim, ze je tydenni omezeni 1,5GB, ale ja bych potreboval vedet jak je potom to rozdeleni do zon a jejich omezeni prave PO preneseni tech 1,5GB, na jak kterou rychlost a do jake velikosti dat je jak ktera zona omezena.

2) -potom jak vlastne FUP-funguje....resp. nechapu rozdeleni tech zon. Chapu, ze po preneseni 1,5GB mi to skrouhnou, ale nechapu jak pracuji ty zony....v praxi...jako, jestli to funguje, ze kdyz otevru P2P klienta tak razem mi to schodi na nejakych tech 48kbit a po vypnuti zase nazpatek, nebo staci zapnuti a uz do konce tydne to je takhle schozena rychlost ??

3) - a posledni, od kdy se FUP pocita...vim, ze je to tydenni interval, ale ja bych potreboval vedet, ktery den se ma FUP opet vypnout. Např. jestli je to pocitane od Pondeli do Nedele...a v pondeli v 00:00 mi to ma jet bez FUP? Nebo jak je to s temi dny??

Omlouvam se, ale CDMA mam asi tyden, mam ten nizsi tarif, tak sbiram informace. Dekuji za kazdou odpoved
Počet reakcí: 24, nejnovější: 22. září 2007 v 10:01.
-

odpovědět autor: honza   [IP: 85.160.9.XX]
napsáno: 22. září 2007 v 10:01
RE: FUP-popis?
Já už jsem ve FUP osmej den. To se fakt nedá tenhle šmejd, kdokoliv můžete vyměnte to za něco lepšího.
-

odpovědět autor: Anonym   [IP: 213.210.151.XX]
napsáno: 21. září 2007 v 14:46
tady je linka: http://www.cz.o2.com/public_mob/17/66/303060_132974_FUP.pd f
- -

odpovědět autor: anyman   <anyman@seznam.cz>   [IP: 85.160.75.XX]
napsáno: 21. září 2007 v 18:50
Tady je to zcela výstižně a není k tomu co dodat:
http://www.zui.cz/clanek.php?id=79
- - -

odpovědět autor: Mihal   [IP: 85.160.5.XX]
napsáno: 21. září 2007 v 19:16
Něco přece. Od září 2007 existuje varianta CDMA, kde vůbec žádné FUP není, tarif se jmenuje Internet Mobil 1024 PLUS, stojí měsíčně 1070,- Kč vč. DPH. viz. popis tohoto tarifu na stránkách O2.
-

odpovědět autor: Pablo   <pablomaldini@seznam.cz>   [IP: 85.160.35.XX]
napsáno: 21. listopadu 2006 v 17:58
Tak koukám, že všichni umíte kritizovat - ne že bych já byl spokojen, ale tady ten člověk, ať už se hodlá trápit jako my nebo ne žádá o rady a ne o chytrý poznámky jak to jde nebo ne. I když všichni víme že to spíše nejde. Polovina z Vás co tu machruje jak to vyhodí do popelnice a z okna atd. jen zatěžuje toto forum nesmysly a stejně NIC neudělá protože, stejně jako já je vázán smlouvou amůže buď čekat až mu vyprší a nebo ukončit dříve s pokutou za výpověď. A to si většina stejně rozmyslí takže jen dál mele jak to jde špatně. Kdyby jen polovina lidí, kteří tu za dobu co sleduji toto forum opravdu ukončila smlouvy, tak nás asi nebude 80 tisíc ale asi méně nemyslíte?
Takže pro BreberkA: 1) Najeď si myší na těchto stránkách úplně vpravo v té horní liště(modré) - Jak cdma funguje a najdeš tam vše potřebné.
2)I když tu všichni píšou jak jim snižuje O2 rychlost, praxe je asi taková že od 8.00 do 23.59 denně je omezena rychlost především pro P2P a jim podobné. Dle mých zkušeností přes den dosahuji lepších výsledků než večer. Od 0.00 do 8.00 není žádná FUP, tzn. že i kdyby jsi stáhnul za POSLEDNICH 6 dní + dnes více jak stanovený počet neměl bys být ničím omezován - jen teoreticky. Data v tomto období stažená se počítají do FUP take ale jen 1/2 objemu, tzn. že když stáhneš 100MB počítá se pouze 50. Ale mám pocit že to taky nefunguje jak má, teoreticky by se tedy po půlnoci měla zvýšit rychlost, ale někdy si počkáš až do 2.00 hod ráno.
3)FUP je počítáno za posledních 6dní + dnes. Tzn. že když před sedmi dny stáhneš 1Gb a připojíš se teprve dnes máš teoreticky čisté konto. Další omezení spočívá v tom že pokud stáhneš za 1 hodinu více jak (teď nevím kolik) dat tak by na další hodinu měla klesnout rychlost. Ani s tímto opatřením se netrap nikdy jsem se s tím nesetkal.
Každý z nás má jiné možnosti příjmu a nezáleží ani tak na síle signálu jako na počtu uživatelů připojených na jednu BTS. Samozřejmě jsou tu také umělci kteří mají kdovíjaké směrové antény a kradou příjem ostatním a pak se všichni¨divíme.
Přeji hodně štěstí a trpělivosti.
- -

odpovědět autor: OUTU   [IP: 85.160.89.XX]
napsáno: 22. listopadu 2006 v 01:19
Výborně, tos jim to nandal těm nespokojencům,zbytečně nám tu odrazují případné zájemce.Takových zákazníků jako jsi Ty si velmi vážíme,nenadávat a hlavně platit,bravo.Problémy s přetíženou sítí si má zákazník samozřejmě řešit sám,nebotˇ je to jeho vina,stejně tak problém s příjmem,má si najít vhodnou lokalitu nebo si vybudovat nákladný antenní systém,jde přeci o mobilní připojení,nééé,atd.,atd.
Přeji hodně štěstí a trpělivosti.
- - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.40.XX]
napsáno: 22. listopadu 2006 v 22:56
Kdyby to každý používal tak jak má a nepřetěžoval sítě nesmyslným stahováním čehokoliv co stejně později smaže šlapalo by to všem
- - - -

odpovědět autor: anyman   <anyman@seznam.cz>   [IP: 85.160.73.XX]
napsáno: 21. září 2007 v 15:52
Myslím,že za litr měsíčně je každýmu prd do toho,co s tím co stáhnu udělám i kdybych to měl hned vyhodit.Za ty prachy chci uměrnou kvalitu a žádný FUPy a omezení,....
- - - -

odpovědět autor: ARTU   [IP: 88.86.108.XX]
napsáno: 22. listopadu 2006 v 23:11
Jak se vlastně má to CDMA používat? Zajímá mě, v čem se to liší.
- -

odpovědět autor: BreberkA   [IP: 85.160.97.XX]
napsáno: 21. listopadu 2006 v 19:55
To Pablo : Děkuji konečně za jedinou VĚCNOU odpověď.

Vím, že za jeho cenu toto připojení stojí za starou belu, ale jelikož bydlím na vesnici a toto je jediná možnost připojení (ještě minulý týden jsem jel jedině na modemu), tak proto, když mi to momentálně přes den na čtyři čárky pomocí magnetky běží kolem 180 - 300kbps a tak od 11hodin večer tak 400-500kbps (a to mám ten nižší tarif, protože u toho vyššího pochybuju, že bych v životě dosáhl vyšší rychlosti), tak myslím, že je to opravdu rozdíl mezi dosavadním modemem. Tudíž příspěvky níže jaký jsem chudák...myslím, že platí pro lidi z města, kteří mají možnost připojení wi-fi, či dsl do 500,-Kč, ale ne pro mě.

Zpátky k původnímu tématu:
- nerozumím tomu počítání FUP za POSLEDNÍCH 6dní + dnes.

FUP u ADSL(O2) je řešené, že má měsíční interval počítání dat. Mám např. na měsíc 2GB dat, po překročení tohoto limitu mi rychlost schodí např. na 64kbps, tudíž, když si ten limit vyčerpám hned třetí den, tak do konce měsíce jedu a stahuju 64kbps, ale po tom měsíci mi to hodí zpátky na původní rychlost.....(tomu rozumím, že znamená NEOMEZENÉ STAHOVÁNÍ DAT, jen na ukor snížené rychlosti)

-tudíž nerozumím větě "za POSLEDNÍCH 6dní + dnes", já myslel, že je to stejné FUP jako u toho ADSL, jen s rozdílem, že má ne měsíční, ale týdenní interval počítání dat a jiný datový limit(1,5 nebo 2,8GB) a rozdělení dat do zón, podle obsahu.
Čili, že když v pondělí stáhnu 1,5GB, tak mi to schodí na nějakou rychlost (samozřejmě podle rozdělení zon), ale můžu stahovat až do neděle dál, třeba až 10GB...i když pomaleji....a v pondělí opět rychlost bez FUP ????
Ale z věty "za POSLEDNÍCH 6dní +DNES"chápu, že kdybych si v pondělí stáhl 1,5GB a do neděle dalších 10GB....tak v pondělí bych NEMĚL RYCHLOST BEZ FUP ????I když by to bylo po tom 7denním intervalu.
Takže rozumím tomu dobře, že pokud stáhnu 1,5GB tak nesmím 6DNÍ + DNES stáhnout ani bit ?? Aby se mi FUP vypnulo ???????? Já myslel, že to je prostě 7denní interval, a že v těch sedmi dnech mohu stahovat jak chci...na ukor, po 1,5GB snížení rychlosti, ale že vím, že ten 8 den už zase pojedu s čistým listem ??? Takže to tak není...že 8den mám čistý štít ??
- - -

odpovědět autor: pablo   [IP: 85.160.35.XX]
napsáno: 21. listopadu 2006 v 20:15
Tak ještě jednou: FUP je uplatněno, pokud za posledních 6 dní + dnes =7 stáhneš víc jak 1,5GB. Trocha matemetiky: pokud každý den stáhneš nějakých 200Mb tak se nikdy nedostaneš přes limit. V noci můžeš dvojnásobek, protože se počítá polovina. Pokud za období posledních sedmi dnů včetně dneška stáhneš celkem víc jak 1,5GB bude uplatněno FUP a to na tak dlouho dokud se nedostaneš opět pod limit. Tzn. že když budeš stahovat dál ale nižší rychlostí a stáhneš víc jak průměrně těch 200MB nikdy se z toho nevymotáš. Každý den se vlastně odmazává ten poslední (šestý) den a přibývá zase ten dnešní den. Není to týdenní limit ale sedmidenní který se jakoby denně aktualizuje. Už to chápeš???
- - - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.97.XX]
napsáno: 21. listopadu 2006 v 20:29
Jo, chapu, byl jsem jen vyveden z omylu...proto jsem se vlastně ptal a dík.

-Měl jsem právě za to, že je to stejný FUP jako u toho ADSL, že mam prostě na 7dní 1,5GB a je na mě, jak a kdy je vyčerpám, ale že 8 den, mi to zase hodí zpátky.....a ne, že je to vlastně počítáno denodenně za 6dní+dnes. Tak dík.

-Ohledně toho rozdělení FUP podle zón, jsem měl namysli jestli někdo nemá takovouto tabulku:
http://www.mobilmania.cz/Operatori/AR.asp?ARI=110247
jen pro ten nižšší tarif, s limitem 1,5GB...tohle je rozdělení pro 2,8GB.
- - - - -

napsáno: 21. listopadu 2006 v 20:46
zony neřeš, poznáš časem jak to začne klesat. Taky jsem měl na začátku takový rychlosti a teď jsem rád že stahnu maily, tak jako většina tady
- -

odpovědět autor: leroy   [IP: 85.160.44.XX]
napsáno: 21. listopadu 2006 v 19:44
nechapu to kradeni prijmu ostatnim...podle meho pokud jsou na BTS ce 4 lidi pripojeny rozdeli se to v pomeru 1:4 ta rychlost a nikdo neni uprednostnovat, tak je to v nastaveni u O2. Nebo se pletu?
- - -

napsáno: 21. listopadu 2006 v 20:26
Pokud budou z těch 4 lidí mít jen 2 směrovou antenu s vyššími zisky, tak si ti zbylí dva ani neškrtnou.
....Samozřejmě je to jen příklad a přehnaný. Myslel jsem tím, že ten kdo vlastní se souhlasem a dokonce doporučením O2 jakoukoli antenu pro zlepšení příjmu dat jede vlastně na úkor těch ostatních kteří mají jen pruty za oknem. Potom samozřejmě paradoxně člověk z větší vzdálenosti má lepší príjem než druhý který BTS-ku vidí za oknem. Nikomu to nevyčítám, to je hlavně průšvih slavné Outů že to podporuje.
Proč tedy tyto anteny nefasujeme standardně každý???? Protože by se z toho síť asi pos.....
- - - -

odpovědět autor: leroy   [IP: 85.160.44.XX]
napsáno: 21. listopadu 2006 v 21:11
no vidis, ja na BTSku vidim, jedu na magnetku, smerovku mam na strese a je mi k nicemu protoze kabel az 50Ohm a kvalitni tak je dlouhej 20m a jaksi se to v nem ztraci takze jedu pres magnet standart. Ja to chapu ze lidi ze vzdalenejsich mist musi mit lepsi antenu ale proc by meli krast konektivitu ostatnim? To musi byt nejak osetreno aby to zustavalo v nakem pomeru ne? Me to proste hlava nebere ze by lepsi antena na prijem udavala BTSce prikazy ze ma rychlejc na tu antenu posilat data. Ale diky ze se snazis s objasnovanim,aspon se neco dozvim.
- - - - -

odpovědět autor: Pablo   [IP: 85.160.40.XX]
napsáno: 22. listopadu 2006 v 23:16
Shodou okolností mohu porovnat protože jsme dva vedle sebe se stejným příjmem s tím rozdílem, že já jedu na ten prut a soused má směrovku. Pokud vleze na internet, tak dosahuje mnohem větších rychlostí přenosu a já se můžu jít klouzat. V čempak to asi budee?? Protože ta jeho směrová antena samozřejmě nedává žádné příkazy nikam ale prostě má větší ZISK. Ale nehodlám se hádat, možná že to všechno je úplně jinak. Tak sorry jestli jsem někoho nařkl neprávem.
- - - - - -

odpovědět autor: leroy   [IP: 85.160.14.XX]
napsáno: 23. listopadu 2006 v 09:19
no ja se nehadam,me je to sumafuk..ja na tom zavislej nejsem. Koupili jsme antenu ale co ctu tak ta ma zisk jen 6dB coz je dost malo a to je ta reklamovana asi smerovka pro CDMA. Takze nic moc zisk. Urcite existujou o dost lepsi.
- - - - - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.1.XX]
napsáno: 23. listopadu 2006 v 00:07
SMRT směrovejm anténám!!!!!!!!!
-

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.93.XX]
napsáno: 20. listopadu 2006 v 22:28
A jestli teď začínáš s CDMA,tak tě opravdu ze srdce moc lituji,páč vím co tě čeká,já s tím ksindlem po dvou letech končím a mohu ti říci, že jsem si celou tu dobu připadal jak idiot,který naletěl na sprostý podvod.
- -

odpovědět autor: anyman   <anyman@seznam.cz>   [IP: 85.160.73.XX]
napsáno: 21. září 2007 v 15:57
Naprostý souhlas,smrt O2!!!!!
-

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.93.XX]
napsáno: 20. listopadu 2006 v 22:22
Odborníci z CDMA se s počítáním, kolik,kdo a kdy, vůbec nezatěžují a fupka proto funguje vjednomkuse imrvere bez odpočinku.
- -

odpovědět autor: leroy   [IP: 85.160.35.XX]
napsáno: 21. listopadu 2006 v 00:18
to máš pravdu...a kdyz nefunguje tak to znat neni protoze vic jak 250 z toho vytahne jen malokdo
- -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.42.XX]
napsáno: 20. listopadu 2006 v 23:32
Tak to bylo přesný :D:D

Provozovatel serveru CDMA.cz může vyřadit nebo opravit příspěvky, které nemají pro ostatní uživatele žádnou informační hodnotu, používají nevhodné výrazy nebo mají převážně reklamní či inzertní charakter.

© 2004 - 2012   >   CDMA.cz - informace o CDMA a O2 Internet Mobil   >   ASPA, a.s.   >   info@cdma.cz