Hlavní navigace na stránkách CDMA.cz:

Průměrná rychlost:

CDMA O2: 487,2 kbit/s
hodinový trend: -14,4%

CDMA U:fon: 984,4 kbit/s
hodinový trend: +127,1%

Prezentovaná rychlost je průměrná hodnota všech testů rychlosti CDMA za poslední hodinu na serveru DSL.cz.
Antény pro CDMA a další nabídku hardware naleznete v obchodě WiFi.ASPA.cz
wiFi.ASPA.cz - nabídka wifi hardware a software pro bezdrátové připojení v pásmu 2,4 GHz, 5 GHz a 10 GHz
Ufon internet
O2 Internet ADSL
ADSL připojení k internetu

Aktuality z internetu

24.05.2012
Stane se Linux herní platformou?
Valve nedávno oznámilo, že herní kanál Steam bude k dispozici uživatelům Linuxu a na Ubuntu Developer Summit se objevilo EA. Znamená to, že se z Linuxu stane herní platforma? Nebo je to jen poslední výkřik her na PC?

zobrazit ostatní dotazyodpovědět autor: Jaromír   [IP: 85.160.38.XX]
napsáno: 11. ledna 2007 v 20:22
Nová mobilní operátor využívající rovněž CDMA
Ještě v tomto roce by mohla být v ČR spuštěna čtvrtá mobilní síť. Společnost MobiKom z česko-slovenské skupiny Penta podle prohlášení minulý týden získala od ČTÚ licenci na její provozování. Na současném českém mobilním trhu již nyní panuje silná konkurence a mobilní operátoři se trumfují ve výhodných nabídkách pro koncové zákazníky. Z tohoto důvodu nebude mít nový operátor vstup na trh jednoduchý. Navíc bude nová společnost proti zavedeným operátorům využívat odlišnou síť, a to CDMA. Kvůli tomu bude muset také přizpůsobit koncová zařízení, která budou vyráběná na zakázku. S dodávkou těchto zařízení nebude pravděpodobně větší problém - mobilní telefony i datové karty je schopno dodat mnoho firem především z Číny a Jižní Koreje. Problémem však bude, že běžné telefony v síti CDMA fungovat nebudou. Z toho důvodu bude muset společnost z počátku využít spolupráce s jiným operátorem, který zpřístupní svou síť. Výhodou sítě ale na druhou stranu bude vysoké pokrytí až 97%. V současné době se CDMA síť využívá výhradně k přenosu dat a také na tuto oblast se zpočátku nově vznikající operátor s největší pravděpodobností bude soustředit. Domnívám se, že v oblasti datových přenosů stále prostor na trhu je a společnost se na trhu prosadit může. Samozřejmě je informace o čtvrté mobilní síti v ČR pozitivní především pro koncového zákazníka, který se může dočkat dalších výhodných nabídek a možná i nových služeb, které se prozatím na trhu nevyskytují. Na druhé straně je tato informace negativní pro již zavedené mobilní operátory, kterým vznikne nová přímá konkurence.

To říká článek z novin..... A teď mi řekněte, jaký to bude mít vliv na CDMA připojení od O2 až to všechno poběží.
Počet reakcí: 25, nejnovější: 15. leden 2007 v 08:09.
-

odpovědět autor: Anonym   [IP: 213.168.182.XX]
napsáno: 14. ledna 2007 v 23:40
RE: Nová mobilní operátor využívající rovněž CDMA
Nová mobilní operátor využívající rovněž CDMA
ty dobra čeha co
- -

odpovědět autor: Jaromír   [IP: 85.70.74.XX]
napsáno: 15. ledna 2007 v 08:09
Takhle jsem to zkopíroval z netu.
-

odpovědět autor: polo7   [IP: 85.160.113.XX]
napsáno: 14. ledna 2007 v 00:58
jestli bude tahle nová sít...tak podle mě bude mít hodně velký problémy podle mě vodafone a možná t-mobile.-..eurotel ten má i pevnou a u toho adsl takže ten zase o moc peněz podle mě nepřijde..ale hodně lidí přejde z tohohle cdma na tamto...dneska nakej zoufalej taman si kupoval any data jsem se mu divil...až skoncí smlouva tak to hodím do popelnice....
- -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.10.XX]
napsáno: 14. ledna 2007 v 01:44
Ale tam nebudou mít internet nako mi tady u O2.
- - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.17.XX]
napsáno: 14. ledna 2007 v 22:57
Jako tak pomalej?
-

odpovědět autor: Jalovec   [IP: 194.213.192.XX]
napsáno: 12. ledna 2007 v 13:17
Moc se netěšte.
CDMA je technologie používaná ve světě zejména pro hlasové služby. Je nepravděpodobné, že by nový operátor chtěl svoji síť zahltit masivním přenosem dat na úkor kvality hovoru.
S tím dosahem BTS a pokrytím to taky nebude až tak růžové, používá se pásmo okolo 900MHz, dosah tedy bude podobný jako byl u BTS pro GSM.
CDMA připojení od O2 to podle mě nijak neovlivní, o2 používá nestandardní pásmo 450MHz (díky licenci získané pro NMT) a díky omezení na datové služby kvalitu jiných služeb nijak zaručovat nemusí.
- -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.113.XX]
napsáno: 14. ledna 2007 v 00:59
cdma je postaveno na staré analogové sítí 601 nebo tak nak..a takhle na tom ještě vydelavaj;)
- -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 160.218.166.XX]
napsáno: 13. ledna 2007 v 11:35
450MHz je standartizovane pasmo pro CDMA i ve svete, nejdriv si nastuduj fakta a pak blej cinty. CDMA450 EV-DO je normalni standartni sit pouzivana napro ve Skandinavskych zemich, pripravuje se jeji nasazeni ve Francii a Nemecku a testuje se ve Spanelsku. Hlavne se tyto site pouzivaji v Jizni Americe a v Asii.

Co se tyka MobilKomu, ten pripravuje sit CDMA450 EV, modifikovanou pro 430MHz (tohle je nestandartni pasmo) a pro hlasove sluzby CDMA RT 1x, tato sit je provozovana napriklad v Rumunsku a Madarsku na 450MHz a zde bude ten problem, modifikovat terminal pro 430MHz. Jinak voice CDMA beha po cele Asii a Americe v ruznych pasmech CDMA450, CDMA900, CDMA1800, CDMA2000, CDMA2100 atd.

Na CDMA od O2 nebude mit tato sit vubec vliv, bude mit uplne jinou specifikaci, jine pouzite pasmo a hlavne to bude voice a ne data.

Mimochodem O2 planuje nasazeni CDMA450 EV-DO Rev.A, takze se muzeme tesit na 3,8Mbits/1,8Mbits a latenci do 50ms...
- - -

odpovědět autor: Fa   [IP: 82.100.62.XX]
napsáno: 13. ledna 2007 v 11:53
"blej cinty" je tvůj "standartní" způsob vyjadřování?
- -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.70.74.XX]
napsáno: 12. ledna 2007 v 15:53
Tak jsem trochu klidnější!!! Díky!
- - -

napsáno: 13. ledna 2007 v 00:10
Je to na frekvenci 430MHz, to bude zajímavé, CDMA telefony na této frekvenci zas až tak rozšířené nejsou.
- - - -

odpovědět autor: Nastávající zákazník wifi sítě   [IP: 85.160.21.XX]
napsáno: 13. ledna 2007 v 09:32
No hlavně jak to bude asi chráněné proti odposlechu. NMT 601 síť prý kódovaná nebyla proto se stavěla GSM síť.
- - - - -

napsáno: 13. ledna 2007 v 11:48
CDMA je o 15 let novější technologie než Nordic.
-

odpovědět autor: Nastávající zákazník wifi sítě   [IP: 85.160.10.XX]
napsáno: 11. ledna 2007 v 21:02
Vyser se na ty pokusy o připojení k interneti s CDMA a najdi si u vás nějakou wifinu nabo si ji vytvořte se sousedy v obci. CDMA ze začátku poběží a až se to časem přetíží tak to bude jako tohle o2 šnek za 800kč měsíčně. Copak jsem tak bohatý abych platil za něco co nefunguje kvalitně? Když budeš obchodník a prodáš zákazníkovi šmejd, tak Tě přijde zjebat a bude chtít vrátit prachy. Tady každý jen řve a drží tohle pokus připojení k internetu pořád. CDMA by šlo v případě, že by to stálo cca 300 s DPH. CDMA mám přes dva roky, protože jsem neměl jinou možnost a jsem z toho na nervy. Jenom taková blbost. Proč to po dvou dnech připojení odpojí od sítě? Důvod? Pokud budu na dovoloné a budu si počítačem hlídat barák, tak za dva dny jsem v prdeli, protože mě odpojí. To fakat nechápu. Je to asi jako kdyby jednou za týden přijeli elektrikáři a na vypnuli by hlavní jistič aby jsi si ho šel sám znovu nahodit. Teď poslouchám net rádio a není to schopné jet plynule, praštil bych s tím klumpem ty kyslíky po nejradši po palici. Až mě zase zastaví zase nějaký dealer od kyslíků na ulici tak mu rozbíju rovnou držku.
- -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.38.XX]
napsáno: 11. ledna 2007 v 22:08
Já to potřebuju nosit s sebou, tak je to pro mě výhodný, ale když jsem četl ten článek tak mě zamrazilo..... To jako O2 pronajalo část datové sítě někomu na hlasové služby????
- - -

odpovědět autor: Nastávající zákazník wifi sítě   [IP: 85.160.45.XX]
napsáno: 11. ledna 2007 v 22:24
Vypadá to, že ano. No nevím,podle mě je to už i tak dost přetížené. Pokud to člověk opravdu potřebuje mít mobilní, tak má určitou výhodu, že v některých lokalitách to chodit může pěkně. Mě to taky chodí pěkně, jenže v noci když všichni chrápou, takže na mé straně závada není (blbá lokalita, údolí atd.) Prostě to je podimenzované a lidí je na to napíchnuto plno.
- - - -

napsáno: 11. ledna 2007 v 22:31
Já vím....Ale někdo to potřebuje nosit s sebou. Furt nechápu ale co ten novej operátor jak to je o co jde.
- - - - -

napsáno: 11. ledna 2007 v 22:37
No nevím, že by konkurenci poskytovaly svojí síť? Že by nový operátor stavěl svojí? Pokud je to ta druhá možnost, tak to pokrytí nebude ze začátku žádný zázrak. V každém případě ta mobilita je dobrá, ale cena příliš vysoká. Nástupem nového operátora by cena mohla spadnout.
- - - - - -

odpovědět autor: J.B.   [IP: 82.202.1.XX]
napsáno: 11. ledna 2007 v 23:22
Vybudovat tuhle síť není tak nákladné, jako síť pro "normální" mobily, každá základna má mnohonásobně větší dosah.
- - - - - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.45.XX]
napsáno: 11. ledna 2007 v 22:41
Ještě by mě zajímalo, teď mám levnější tarif 512 zajímalo by mne, jak by mě chodil ten 1024 Plus. Podle mě stejně jako tento jen bych platil víc.
- - - - - - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.113.XX]
napsáno: 14. ledna 2007 v 01:01
ještě kolega má ten tarif 384 a já 512 a jde to uplně stejně...tomu nechápu..prostě to je zastaralá technologie kolem roku 1994 a jenom z toho rejžujou ;-)
- - - - - - -

napsáno: 11. ledna 2007 v 23:10
No právě tam se píše, že to má pokrytí 97%, a že to bude konkurovat, tak to je od O2. V tom něco bude.... Nerozumím tomu.... Zatím....
- - - - - - - -

napsáno: 11. ledna 2007 v 23:24
No pokud by to přineslo zlepšení rychlostí, tak to je přínos. V opačném případě zbytečnost. Zatím se měj.
- - - - - - - - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.26.XX]
napsáno: 12. ledna 2007 v 21:16
Bude volání i mobili skoro zadarmo!!!!!!!
- - - - - - - - - -

odpovědět autor: Anonym   [IP: 85.160.26.XX]
napsáno: 12. ledna 2007 v 23:16
Jen aby mi to nezpomalilo internet!

Provozovatel serveru CDMA.cz může vyřadit nebo opravit příspěvky, které nemají pro ostatní uživatele žádnou informační hodnotu, používají nevhodné výrazy nebo mají převážně reklamní či inzertní charakter.

© 2004 - 2012   >   CDMA.cz - informace o CDMA a O2 Internet Mobil   >   ASPA, a.s.   >   info@cdma.cz